21.02.12
15:26
След всичко прочетено за кре-алкалина и креатина като цяло съм малко объркан.Като за първа консумация на какъвто и да е креатин избрах Ultimate Kre-alkalyne, поради факта, че уж е “най-безвреден и буфериран”.Но не мога да разбера как да го дозирам.На опаковката пише 2 таблетки сутрин (1 табл=1.5гр) и 2 след тренировка=6гр дневно.Във темата за креатина, авторът е написал, че най-удачната доза е 2-3гр дневно.По други теми четох,че с тия 2 капсули нямало смисъл въобще да се пие, трябвало да се приемат 5-6 капсули минимум.Разбира се,че дозата при по-тежък бодибилдър ще е по-голяма от тази на някой с 20-30кг по лек от него.Въпроса ми е на фона на мойте 75 кг колко капсули да приемам.Благодаря предварително.
21.02.12
18:02
Аз също съм неразбиращ но мога да ти кажа как ми препоръчаха да го приемам.3гр в ден на тренировка и 1.5гр в почивките.Тъй като капсулите ми са по 1 гр приемам 2гр преди трен и 1гр след,а в почивките приемам по 1гр.6 седмици се приема,2 се почива.Аз го приемам така от средата на октомври.Качил съм 5кг ММ(чиста),може и малко повече да е.Не е кой знае колко като се приеме,че миналата година започнах залата след доста дълго прекъсване,но аз съм доволен за себе си.
Тренировъчен ден – 1.5гр сутрин на гладно и 1.5гр преди тренировка
Почивен ден – 1.5гр сутрин на гладно
21.02.12
20:46
Значи да разбирам, че през почивните дни нямате нужда от възстановяване?
Прекалено сме нацепени, за да възстановяваме и през почивните дни 8-) :D
21.02.12
22:34
Прекалено сме нацепени, за да възстановяваме и през почивните дни 8-) :D
На мен ми прилича на пестеливост, съчетана с доза глупост и липса на елементарни познания за тренировка и последващо възстановяване :D :D :D
п.п. Момчета, като сте тръгнали така - давайте и с храненето на половина и по четири часа сън :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 21.02.12 22:35.
Приема на кре-алкалин е 1.5-2.0 грама преди и след тренировка толкова. В почивен ден 1 път между храненията 1.5-2.0 грама. Вече как ти е разфасовката си го сметни сам. Незнаех, че само Ултимат произвеждат БЕЗВРЕДЕН креатин ТИ ОТКРИ АМЕРИКА ... ! Има на прах и капсули, прах излиза по-евтин. Препоръчително е да приемаш и глутамин след тренировка с кре-алкалина за по-добър ефект, както и в дни на почивка. Лично аз имам от въпросния кре-алкалин и ще го приемам по 2 капсули (1.5грама) преди тренировка и по 2 капсули (1.5грама) + 5-10грама глутамин след тренировка, а в почивен ден по 2 капсули (1.5грама) + 5-10грама глутамин 1 час след закуската.
22.02.12
12:50
Какво имаш в предвид?Може ли да те помоля да обясниш.
22.02.12
15:01
Незнаех, че само Ултимат произвеждат БЕЗВРЕДЕН креатин ТИ ОТКРИ АМЕРИКА
Имах в предвид Кре-алкалин, като най-безвреден креатин, не марката.
Какво имаш в предвид?Може ли да те помоля да обясниш.
До колкото разбирам има в предвид, че дозата и в нетренировъчни дни си остава същата.
Значи да пия по 1.5 гр сутрин на гладно и 1.5 след трен, а в нетренировъчните пак по толко разпределени 2 приема така ли?
Мнението беше редактирано от Славиян Славчев на 22.02.12 17:58.
Значи научете се да четете какво ви пишат хората и в случая и АЗ, имайте малко уважение към нас, които се опитваме да помогнем. Навсякъде се пита едно и също нещо за тези продукти.
13.05.12
02:42
Защото, колега, навсякъде всеки пише различно относно тези продукти. И аз да съм, и аз ще отворя нова тема с надеждата да събера мнения, които клонят към една от няколкото възможности, измежду които се чудя относно креатина и приема му.
Мнението беше редактирано от Атанас Георгиев на 13.05.12 02:43.
13.05.12
03:50
И аз съм чел доста информация за кре-алкалина и доста различни са били мненията.Проблема е че не навсякъде пише едно и също и затова се объркваме.Темата е доста полезна и за мен.Досега обаче навсякъде където съм чел го дават че дозата в тренирочъвен ден е 2 по-голяма от тази в нетренировъчен, а тук хед хънтър пише че било пестеливост и се пиело еднакво всеки ден.Разбирате ли откъде идва объркването и закакво е нужна тема
13.05.12
11:32
А пък заяждането идва отвътре :D
17.05.12
14:29
В частност креалкалина го приемам по следната схема:
- в тренировъчни дни: 3гр. след тренировка
- в нетренировъчни дни: 3гр. сутрин
29.03.14
07:51
От 3 гр. Кре Алкалин.. Нищо няма да се усети.
И най-вероятно ще стигнете да извода, че е Не Работещ продукт.
Минимум 4.5 гр. трябват за да се усети този продукт.
За хора над 90 кг. е препоръчително над 5 гр. да се пие.
И като цяло какво очаквате от Кре Алкалина ?
Дава сила, издръжливост и се възстановяваш по бързо..
Това е действието на Кре Алкалина.
Не е като повечето Моно. да те подувана на базата на водна задръжка, което обикновено идва Не от креатина от приема на повече следко!
Мнението беше редактирано от Тодор Чипов на 29.03.14 07:51.
25.10.14
18:45
От 3 гр. Кре Алкалин.. Нищо няма да се усети.
И най-вероятно ще стигнете да извода, че е Не Работещ продукт.Минимум 4.5 гр. трябват за да се усети този продукт.
За хора над 90 кг. е препоръчително над 5 гр. да се пие.И като цяло какво очаквате от Кре Алкалина ?
Дава сила, издръжливост и се възстановяваш по бързо..
Това е действието на Кре Алкалина.Не е като повечето Моно. да те подувана на базата на водна задръжка, което обикновено идва Не от креатина от приема на повече следко!
Да бе ясно за 90 кг каква е теорията ти , но момчето пита за 75кг(макар че темата е бая стара, но въпроса си е актуален)! Аз съм в тази категория и теорията , че трябвало поне не знам си колко грама няма никаква тежест(дори и за по тежките категории, макар и да се изменя все пак). Две капсули по 750мг ми влияеха съвсем осезаемо - една пред и една след тренировка, в нетренировъчни за поддържане на минимални концентрации в кръвния ток - по една таблетка. Ефекта се задържа достатъчно дълго при същия прием в продължение на месец та даже отгоре , после вдигнах на 3 таблетки по 750мг разпределени през тренировъчния ден и една до макс 2тб в нетренировъчни. Ефекта въобще не е намалял скоростта си, а както виждаш тук говорим за дози на ден от сорта на 1,500мг до към 2,000мг-2,500 мааааааакс ! Около 5 кг някъде за 2 месеца бях качил мскул, после поради стечение на обстоятелствата спрях с фитнеса за около 2 месеца - мускулите на маса почти без разлика!
Мнението беше редактирано от BB-Teamer . на 25.10.14 18:46.