07.10.14
18:04
ПРоблема ми е това, че рамената ми са слети с трапеца и едва се виждат. Давам пример снимката, при мен е като червените черти, които сам отбелязал. Рамената ги правя отскоро в отделен ден с трапеца, трапеца ми е добре. На какви упражнения да наблегна?
Темата беше редактирана от Ghost4o на 07.10.14 18:27.
07.10.14
20:30
Може просто генетично да си с тесни рамене и като прибавим може би прекалено развития трапец и се получава това. Трябва да се стремиш да развиеш средната глава на делтоидеусите. Ако е наложително може да пооставиш трапеца, разреждайки или намалявайки натоварванията за него. Наистина това е говорене наизуст. Трябва да се допиташ до някой, който може да те види на живо и да направи оценка и план за действие.
07.10.14
22:15
Ами нормални упражнения за рамо, няма някаква магическа схема.Но каквото и да правиш няма да имаш неговите рамене, не и по естествен път.
Те го пича как тренира рамо
http://www.youtube.com/watch?v=c96wczcWHCA
Мнението беше редактирано от WhiteWalker на 07.10.14 22:18.
казано от Ghost4o на 07.10.14, 20:51:
На кои упражнения за рамена да наблегна за да станат така?
аз точно по тая причина не правя shrugs или други изолиращи за трапец
Правя единствено раменна преса и стр.повдигане и то с не много тежко
Въпрос горе-долу по темата: ако тези две упражнения ги правя едностранно (с една ръка), означава ли че трапеца участва по-малко за сметка на рамото? Или си въобразявам?
Просто една военна преса няма ли да реши проблема. Отговора не се ли крие в базовите неща. Не мисля, че разни типични бодибилдинг схеми с по 5 различни изолиращи упражнения биха помогнали.
Примерно искате масивен гръб, еми едвали ще правите 10 вариации на вертикален скрипец, по скоро бихте сложили тяга и набирания.
19.10.14
22:47
произволно базово упражнение за рамо + вдигане на дъмбели встрани като второ (аз само това правя и след това се прибирам от залата с кръстосани ръце, иначе ме боли от напомпване)
25.10.14
20:41
Аз правя Раменна Преса [зад врат] 5х10.8.8.8.8, и Вертолет 5х10.10.10.10.10, раменете ми горят.
задното и страничното рамо дава тоя 3D ефект. Яко тежко side laterals + нещо за задно рамо нещо от сорта на 3х15 ( голям обем, да се напомпаш на животно ) :@
27.10.14
14:31
Кажи как си го тренирал до сега. Аз съм на мнение че рамото трябва да се тренира с максимум 5 упражнения ако е в отделен ден (2 предно, 2 средно, 1 задно) или с по едно допълващо ако е към тренировката за гърди/гръб. Все пак това е малка мускулна група а и е доста склонна към контузии. Другото което може да направиш е да си настроиш програмата така, че след тренировка за рамо да имаш почивен ден.