23.06.04
14:33
Темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=44279#44279
Предполагам ви е правило впечатление, че жените във фитнес залите изобщо не правят силова тренировка, а само кардио. А и 80% от тези, които все пак правят силова тренировка, тенират основно крака, корем и гърди. Според вас не е ли по-добре жените да тренират като мъжете?
Няма такова чудо “женска ” тренировка.Начина да се направи хармонично и красиво тяло е един .Трябва обаче да знаеш какво искаш.Жените се страхуват да не станат прекалено мускулести,да не заприличат на културистки и т.н ,а идея си нямат колко трудно се постига това :)
Вдигайте яко и не се занимавайте с глупости от рода 20-30 повторения! Те са само за в началната фаза според мен - докато тялото посвикне с физическото натоварване! Те няма да доведат до желания резултат! По-скоро трябва да се правят яки тренировки с 70-75% от максимума! Кардиото не трябва да се загърбва, но трябва да е отделно!
23.06.04
18:12
И аз се ядосвам на тея надути всезнаики,дето идват с таз 3 пъти по широк от раменете,крака по големи от моите и корем дето нема грам мазнина и ми въртят колело,правят ми коремни преси и сгъват за задно бедро!А ако искаш да им обясниш нещо...............те НЕ не искали да стават яки ще стои грозно.......Бре жена ти си ебати несиметричното същество,а грозна ще ми ставаш,стоят там 2 силиконови топки на рамене като кокалите които дават на кучетата,ама тя иска да си оправя задника,краката и корема :shock: !
Жените трябва да разберат, че без химия, за тях мускули няма :D ! За да направи една жена мускулесто тяло трябват доста повече усилия, отколкото при мъжа! Затова няма никаква опасност от яки тренировки да заприличат на Рони Колман! Даже напротив - ще направят прекрасно оформено тяло с достатъчно мускулатура - хем да има, хем да ней прекалено!
Naistina ediniat problem e,che zhenite gi e strah,che ako trenirat kato mazhe shte zaprilichat na mazhe.Makar,che pri nivoto na testosteron v zhenskia organizam,edna zhena i da se razmazhe ot trenirovki,po-skoro shte pretrenira,otkolkoto da napravi golemi muskuli.Drugiat problem e,che povecheto zheni,izobshto ne sa naiasno kak da trenirat kogato vliazat v fitness-zala i nai-dobroto,koeto im hrumva e da podrazhavat na zhenite naokolo.
Абе всички сте прави, ама аз тва с химията не го одобрявам.
Иначе женската тренировка се различава от мъжката само по тежестите. А това, че повечето жени киснат на кардио и тренират само крака и корем според мен е израз на комплекси и това, че още не са дорасли за това. Няма по-красиво от стегнатото мускулесто тяло, ама това жените го забелязват чак когато отидат на плажа и със завист изгледат такова тяло. Е не мога да разбера какво си харесват на пухкавите ръце и плоския гръб.
А извън това мнение, жените се нуждаят от повече кардио, тъй като произвеждат естроген, който подпомага трупането и задържането на мазнини в организма.
Не съм съгласна за тежестите !Всеки вдига,колкото може !Какво като съм жена ?Дай да клякам със 60 кила заради това,при положение,че мога да кажем със 100!Често ми казват-искам да имам релефна преса като твоята, е то е прекрасно ама на какво ще го направят тоя релеф !Жените просто не правят разлика между маса и мас !А и ми се струва,че нежелаят и да се научат !
Естрогена е важен фактор,но с една добра диета и добро желание проблема се решава :)
Че кой ти казва да тренираш с по-малко. Това е въпрос на личен избор. И аз тренирам с колкото мога, е не са клекове със 100, но не гоня олимпийски резултати. При това съм още в началото.
А за диетата - аз не правя диета, никога не ми се е отдавало. Но определено подбирам какво ям, така или иначе не си падам по сладко и мазно :)
Тука ставаше въпрос за това, че женската тренировка не би трябвало по нищо да се различава от мъжката. А с тежестите просто няма шанс да изравняваш мъжките резултати ако не си професионална културистка, тя физиологията предопределя възможностите.
Сега ако вземеш да кажеш, че клякаш със 150… Ама то няма лошо, кой колкото може
24.06.04
18:38
Еми и аз това се опитвам да обясня на мойто жена ама не разбира от дума. Много ясно, че за да заприлича и на половината от това, което аз съм примерно, ще трябва да се спука от стероиди. Ама иди обяснявай на едно женско магаре :D :D . Да ма извиняват жените ама сте си точно такива. Инати магарета :lol:
Chestno kazano mi se iskashe poveche zheni da spodeliat mnenieto si zashto trenirat razlichno ot mazhete.
Che ne e pravilno,ne e pravilno-tova na vsichki ni e iasno,ili pone na mazhete :-)
Loshoto e,che povecheto zheni prosto vlizat v zalata s ideiata,che triabva da trenirat tezi chasti,s koito imat nai-golemi problemi.A tova v 90% ot sluchaite sa bedrata i zadnika.Te si misliat,che treniraiki krakata,shte svaliat maznina tochno ot tam.De da stavashe taka :-) A i povecheto zheni gledat na kardioto,sashto kato na vazmozhnost da goriat maznini ot tochno opredeleno miasto.Zashto mislite povecheto zheni podskachat na steppera,vmesto da se potiat na biagashtata pateka.Ami zashtoto si misliat,che na steppera shte svaliat dupeto.Tova,che organizma topi mazninite po tzialoto tialo,a ne na mestata,na koito ni se iska,niama koi da im go kazhe.
Ами сигурно е така защото са си просто жени. При това има още един проблем, много рядко се интересуват повече на тая тема преди да почнат. А и открай време мъжете са по-запалени по спорта, дори само като пасивни наблюдатели. Един прост пример: Мъжете се събират да ритат, да спортуват нещо. Някога да сте виждали жени да се съберат да поиграят например волейбол? :)
Болшинството жени отиват с идеята за корекция на определена част от тялото, а не за обща физическа форма.
Обаче това трябва някак да се попромени, защото все повече ми прави впечатление колко отпуснати тела има по улиците...
04.07.04
21:21
Дам виждал съм, но се събираха за баскетбол. Много яки мацки. Играеха точно като мъжете - не по малко грубо и пак си бяха привлекателни... Така и неможах да им взема игра 1 на 1…
Отпуснати тела ли? :) По скоро тумбаци.Нали уж по сметки и проучвания средностатистическия българин няма пари дори и за хляб и кисело мляко??!!А всеки се е уял като прасе за коледа
Българина е достатъчно богат,той просто изяжда парите си :D
05.07.04
16:27
Не разсъждаваш правилно “Проблем”! Ще ти задам въпроса така:
Колко струват 100 гр въглехидрати и колко 100 гр протеин?
Beshe mi interesno prosto zashto spored vas povecheto zheni ne trenirat pravilno.No tova ne znachi,che mislia,che zhenite v BG izglezhdat po-zle ot mazhete.Ako govorim za otpusnati tela,mislia,che shte se saglasite,che dali zhena s debeo dupe ili mazh s ogromno shkembe-gledkata e ednakvo nepriatna.Dazhe bih kazala,che edna takava zhena mozhe da mine za sexi,no mazh s shkembe-auuu otvratitelno :-) A i na fona na povecheto evropeiski strani mislia,che balgarite sme si dosta dobre-i geneticheski,a i polagame dosta poveche grizhi za sebe si.Pone zhenite :-)
05.07.04
16:57
Въобще не съм на това мнение. Колко пъти си ходила в чужбина? Вярно е че на Българките им е заложено генетически да са си хубави и слаби, но определено не се грижат достатъчно за себе си и на 30 години вече приличат на дърти лелки. Не всички разбира се, но малцинството.
[quote author=“Elena”]Dazhe bih kazala,che edna takava zhena mozhe da mine za sexi
Guess again. :D
I chestno kazano sam na mnenie,che balgarkite sa ne samo edni ot nai-hubavite zheni v Evropa,no i edni ot nai-podarzhanite.Razbira se,che mnenieto mi e pristrastno,vse pak i az sam balgarka.No tova ne e samo moe mnenie,a i na povecheto mazhe,koito sa imali vazmozhnost za sravnenie.I e 100% viarno pone shto se otnasia za sravnenieto mezhdu balgarkite i zhenite ot nemskogovoriashtite strani.
06.07.04
18:08
Какво разбираш под подържани? Само не ми казвай, че българските жени имат средствата, които могат да отделят същите тия от немско-говорящите страни, за да се подържат. Да не говорим, че на българките ако не им беше генетично заложено да са по-слабички, щеше да са като изсухлени торби, каквито и стават като минат 30те. В тукашните зали отношението момчета : момичета е долу-горе 50:50. В българските зали като влезеш е общо взето “Коч къмпани”. За българките, които спортуват активно “Браво!”.
matematic,
напълно съм съгласна с теб !Българските жени са красиви, обаче са мързеливи !!Съсипват и изхвърлят на боклука това,което им е генетично дадено .Не е въпроса до средства ,въпроса е до желание да се поддържаш в добра форма и да се грижиш за себе си.Повечето след определена възраст заприличват на ебати бесните лелки!!Но,всеки сам си решава как да изглежда :)
Napalno sam saglasna s croc,che ne e vapros tolkova na sredstva,kolkoto na zhelanie!A shto se otnasia za saotnoshenieto mazhe-zheni v zalite,tova niama koi znae kakvo znachenie.Rabotia v edin fitnes club i da naistina tuk ima mnogo zheni,samo deto ne idvat da trenirat,a da si pokazhat novite ekipi,da pogovoriat s priatelki,da poogledat mazhete i nai-vazhnoto da mogat da se hvaliat na poznati i priateli,che te razbirash li hodiat na fitnes.Tuk v Avstria za sazhalenie fitnesa e vapros na moda,a ne na zhelanie za podrazhka.A tova kolko pogreshno trenirat zhenite veche go komentirah.
Разбира се, че е въпрос на средства. Бюджета определя и мисленето ти в повечето случаи. Когато човек има средства може да направи чудеса със себе си, стига да има и желание. Не мисля, че сме стигнали дотам да се сравняваме с чужденките - дали те мислят как ще се изхранват?!
Българките са доста разпуснати, макари хубави. То и за мъжете ни важи същото. Все още харчат парите си за кръчми и инвестицията във фитнес явно им се вижда несериозна.
Абе аз се надявам, че ще проумеят това, че вместо да харчат пари за мазила и парцалки могат да ги дадат за спорт и ще проумеят, че стегнатото тяло е по-красиво от напудреното.
07.07.04
15:20
Ами да точно това имах предвит. Българските жени просто обичат да си дават парите за какви ли не простотии, но не и за наистина полезни неща. Дори и да оставим на страна парцалките. Само вижте колко млади момичета и жени по цял ден се чудят в кое кафене да се заврът и с кой да изпушат една цигарка и да пийнат по едно кафенце. Много отвратителна работа.
10.07.04
16:50
Zravei, absolutno sum suglasna s teb
Dnes za purvi put vlizam tuk i mi stana dosta interesno.
Az treniram ot niakolko meseca serizono i sum se vmanaichlia da pravia ruce nai veche.Iskam yaki race pochiti kato mujite no ne tolkva grozni:)
Suglasna sums teb che vseki moje da postigne razlichno zavisi ot fizikata koiato ima i ot jelanieto i postoyanstvoto
[quote author=“Jenito”]Zravei, absolutno sum suglasna s teb
Dnes za purvi put vlizam tuk i mi stana dosta interesno.
Az treniram ot niakolko meseca serizono i sum se vmanaichlia da pravia ruce nai veche.Iskam yaki race pochiti kato mujite no ne tolkva grozni:)
Suglasna sums teb che vseki moje da postigne razlichno zavisi ot fizikata koiato ima i ot jelanieto i postoyanstvoto
Като заякнеш ще направим една канадска :wink: :lol:
17.07.04
17:36
Eli , az sum na tvoe mnenie.
Ne e viarno che jenite ne trenirat kato mujete .az primerno treniram i ne za kraka i korem a za ruce .iskam da stana acki silna v rucete
18.07.04
12:23
Вярно е обаче, че повечето жени по фитнес залите не тренират както мъжете.
Най - често използваните от жените уреди: пътечка за бягане, колело, степерче, разтегачи, столчета за корем и кръст.
Проста сметка:
15-20 мин колело
10 мин пътечка
5 степерче
15 разтегачи
20 мин кръст и корем
Малко разтакаване и ето ти вече час и половина тренировка. И сега оттук нататък ако запчнат да клякат или да се набират....
А забравихме въртенето с лост,
нападките ??
леките упражнения за гърди ??
аеробиката ??
евентуалната загрявка ?? и т.н. и т.н.
Та не визирам вас, но повечето жени не тренират като мъжете. И според мен не е задължително - това си е въпрос на личен избор и на желани резултати...
19.07.04
02:26
Abe ne znam , spored men vseki nezavisimo muj ili jena triabva da trenira spored celite koito si e postavil , az namiram jeni s muskuli sexi, imal sam dosta sportistki gadjeta i mi e bilo iako, tuk naprimerima edna leli4ka na 50 godini 1.50 visoka 60 kg tejka , vdiga 140 kila na lejanka
edna druga si pravi klekove sas 145 kila 14 explosivni povtorenia 4-5 serii
i imat nezavisimo ot tova dosta sexy jenstveni tela
Az jiveia v avstria, i sam jenen za avstriika, ama sam bil s dostatu4no BG momi4eta i triabva da kaja 4e vuob6te pak ne sa ot nai hubavite v evropa, sa6to taka ne sa poddurjani, pone edin goliam procent ot tiah, niakoi gore be6e spomenmal 4e stavat na lelki mladi , koeto e viarno v bg jenite sa do 23-24 god OK i sled tova zabravi
a v evropa ne e taka , a sa6to taka namiram 4e bulgarkite niamat stil, mnogo trudni harakteri sa , i tova me otbluskva nai mnogo, tova sa samo kloningi v BG kopirat se edna ot druga i nakraia kato spi6 s edna moje6 da kaje6 4e sas vsi4ki si spal hahahah 6toto ne se razli4avat edna ot druga, stga 4e vse pak da ne se obidiat niakoi tuk, predi pone i az si misleh 4e BG jenite sa nai iakite,, A niakoi be6e kazal 4e Sorta im bil da sa slabi tova sa gluposti, vsi4ko leji na nepitatelnata hrana koiato se prodava v BG, vav Psihikata Na jenite koito se 4uvstvat 4e niakoi niama da gi hares 6toto sa debeli, 6toto i BG majete pak mnogo iziskvania imat ama te samite ne se poglejdat na kakvo prili4at, ta zatova ne se hraniat i sa hurbi, jenite de i kato se sprat s niakoi partnior , i stavat leli4ki, ami tova e, darjavata e lainiana ei tova e problema,
Stan
19.07.04
11:25
Не изразявам лично отношение с поста си; просто не ми допаднаха твърденията ти и ще ги оборя.
Ами не си бил достатъчно в България. Въпрос е и с какви и на каква възраст момичета си бил.
Не е вярно, че не се поддържат след 25 години жените. А аз имам твърде много приятели и познати и знам достатъчно да не е за Австрия, но за Германия и със сигурност мога да ти кажа, че става въпрос за доста по - неподдържани жени.
Иска ми се да ти покажа снимка на майка ми, но за съжаление нямам такава под ръка, да кажеш на колко години е. Може да мине и за по - млада от мен и от теб :)
Това, че българките нямат стил, не искам да го коментирам. Не знам с какво си се срещал. Не са префърцунени, нещо, което е характерно за поведението на немскоговорящите, но това не значи, че нямат стил. Верно си е, онея се държат префърцунено, гледат те отгоре - отгоре, тропат кат коне с токчетата ама като ги сложиш на масата до теб и почват да ти мънкат. Това не е стил. Стилът е поведение, не преструвка и аз мисля, че да не 100%, но много от българките го имат.
С това, което казваш за храната, също не съм съгласен. В Германия поне има избор на 1 000 000 вида храни. Хлябът за тях е като гарнитура, имат го в 150 разновидности, също и всичко останало е в много варианти по супермаркетите. Ако са добре поддържани, биха могли да си избират храната - имат и финансовата, и пазарната възможност да го правят, и законите им са така нагласени, че производителят ще напише и името на майка си на опаковката, ако му шътнат, а не да дебелеят безпаметно...
Иначе съм съгласен - тренировката трябва да бъде според целите. Но целта на повечето жени според мен не са мускулите и за това наблягат повече на аеробиката.
19.07.04
11:36
Ami taka e, kogato pri men idvat jeni i iskat da trenirat vsi4ki se pla6at 4e 6te im porastnat muskulite i iskat obezatelno tova da go izbegnat, makar 4e az se opitvam vinagi da im obiasnia 4e kogato muskulite stanat leko vidimi 6te se haresa na vseki muj , ama trudno se navivat, ili im pravia takuv plan 4e 6te ne 6te pozaiakvat i togava im se promenia mnenieto kato vidiat za kakvo stava vapros hahah
A puk az sam ot 99 za avstriika jenen, az sam na 30 godini, mladinite mi sa minali v BG i to s dosta momi4eta, ama sam hodil po celia sviat po4ti na vsi4ki kontinenti, i namiram evropeiki i kakvito i da sa drugi mnogo po golemi kupondjiiki, i otvoreni madami, jeni koito znaiat kakvo iskat i go postigat, V bg vse o6te igraiat drugi cennosti rolia ,zatova moje bi sam se otblusnal ot BG jeni, misleneto im e mnogo pravolineino na bulgarkite i boiadisvat vsi4ko v 4erno i bialo, ama tova sa drugi diskusii , stiga ve4e Sorry
Ta jeni s muskuli namirem sexi, i ne samo az mislia
Нека и аз да хвърля един коментар от позицията на женския пол. Съгласна съм, че тук поведението и разбиранията по темата за жени и мускули е в голяма степен ценностна система. И това е ценностна система, изградена от начина на живот и убедена съм повлияна от финансовия въпрос. В БГ все още има доста обременени жени и за да се преобърне психологията трябва време. Просто трябва да започнат да ИСКАТ да спортуват, а не да го правят само за да поддържат външен вид.
Жените не трябва да тренират като мъжете, нито толкова активно нито с подобни тежести... поне докато са в пубертета!
Почети всеки ден спортувам в НСА и студентките им (с много малко изключения) не приличат на жени... Спорта толкова ги е мутирал, че са заприличали на мъже! Но трябва да се обърне внимание на един факт, че тези жени са тренирали активно от малки и в пубертета са се “радвали” на завишени количества тестостерон, който е обословил тази мутация.. във вид, глас, мускулатура.
Тези които не са прекалявали или са започнали активен спорт в по-късна възраст са ОК. Все пак като влезнеш в зала след 16-17 годишна възраст (за момичетата) не виждам опасност от това да спортувате по-сериозно. Нивото на тестостерона е ниско, хормоните са се установили в нормалните си пропорции и големи промени във физиката на една жена и големи мускули са просто немислими :roll: 8)
Да, това е много смислено обяснение по темата.
Абсолютно съгласна, че след една определена възраст трудно може да заприличаш на културистка. Обаче е въпрос и на физически данни.
Аз честно казано бързо оформям мускулатура. Просто трябва да се тренира умерено и винаги съобразно физиката - за тези, които се страхуват от прекомерни резултати :)
[quote author=“some”]Да, това е много смислено обяснение по темата.
Абсолютно съгласна, че след една определена възраст трудно може да заприличаш на културистка. Обаче е въпрос и на физически данни.
Аз честно казано бързо оформям мускулатура. Просто трябва да се тренира умерено и винаги съобразно физиката - за тези, които се страхуват от прекомерни резултати :)
На каква възраст си, височина? Разбира се тъй като си дама, може да не ми отговаряш.. но ми е интересно.. това с бързото оформяне на мускулатурата :wink:
28 години, ръст 157 - малко съм тапа, ама какво да се прави :).
Под бързо трупане на мускулатура имам предвид, че бързо влизам във форма. Не претендирам да съм някакъв връх (а и не съм), не ме разбирай погрешно, искам да кажа, че физиката има много голямо значение. Не съм спортувала професионално, с фитнес се занимавам от едва 6-7 месеца някъде. Тялото ми е сравнително гъвкаво (за което много се радвам), а тази гъвкавост не съм се старала да поддържам, но просто се е запазила.
Когато започнах фитнеса, по чужда идея тренирах с малко големички тежести - забелязах, че трупам маса (която за жена някакси не е много красиво) и обърнах тактиката. По принцип горната част на тялото ми е по-развита от долната, т.е. по-релефна :).
Не ми казвай, че двама различни човека се развиват еднакво, при еднакви условия... :)
Зависи в какво се състоят разликите :wink:
Във физическите дадености и възможности :)
Прост пример, едно време в училище, в час по физическо - едни бягат по-бързо, други по-бавно...
[quote author=“some”]Във физическите дадености и възможности :)
Прост пример, едно време в училище, в час по физическо - едни бягат по-бързо, други по-бавно...
Ами аз съм среден на ръст а повечето нормативи ги покривах най-добре в час по физическо (спрямо моите съученици).. Това говори не за по-добра генетика, а за повече желание за спорт, за развитие във физическо отношение.. с две думи различна мотивация :) Така, че може да има двама души поставени в еднакви условия, с абсолютно еднаква генетика.. и единият да стане като бик, а другият да е като крехка клонка :wink:
... за това се пошегувах относно “разликите”...
Абсолютно! :)
Без желание нищо не става...
Това си е първото условие за успех във всяко начинание. За това има такива, които влизат в залата два пъти и после не им се виждат очите :)
23.02.05
15:36
[quote author=“matematic”]Въобще не съм на това мнение. Колко пъти си ходила в чужбина? Вярно е че на Българките им е заложено генетически да са си хубави и слаби, но определено не се грижат достатъчно за себе си и на 30 години вече приличат на дърти лелки. Не всички разбира се, но малцинството.
извинявай ни не си прав :) български са много красиви жени, казвам ти като чужденка! и достатъчно добре грижат за себе си. Самата чалга култура говори за това :)
:D