27.10.14
20:19
Здравейте! :)
Казвам се Елена и от доста време се стремя към по- добра форма. Наскоро реших, че имам нужда от промяна. До сега съм спазвала най- различни диети, гладувала съм, но разбрах, че това не е начина. На 18 години съм. Висока съм 167см.,тежа 69кг. Искам да сваля поне още 10кг. От около месец започнах да посещавам фитнес залата, като продължавах с диетите. Тренировките ми се редуват един ден кардио, един ден кръгова.(поне така ме посъветваха във фитнеса). Реших да сменя режима си на хранене, като започна РБД. (пак съвет). Още ми е малко объркано кое как трябва да става и ще се радвам на помощта ви.
Ето менюто и тренировката ми от днес, ако имате някакви забележки, споделете ги. :)
8:00- две лъжици кисело мляко 1,00%, мюсли, 1 банан и кафе;
10:30- 1 банан;
13:30- ориз с пилешко месо и зелена салата;
15:00- кафе с мляко 1,00%;
16:00- 80 мин. кардио;
19:00- зелена салата с риба тон и 1 варено яйце;
27.10.14
20:27
Две лъжици кисело мляко и 80 минути кардио ?!?! :O
27.10.14
20:39
Не съм свикнала да закусвам и ми е малко трудно. Тренировката днес така ми се получи, по принцип правя по 60мин.
27.10.14
20:59
С тази храна, ще катастрофираш лошо... Когато се стремим към загуба на мазнини е хубаво да лекуваме метаболизма си, не да го разболяваме. Колко ти е калорийният прием на ден? Минава ли 700/ едва ли/ ? При тези натоварвания е пълна, катастрофа... То е катастрофа и да нямаш никакви натоварвания. Ще ти дам пример с колата. Кога върви по-добре? Когато е заредена или когато има малко и некачествен бензин? Ако искаш да гориш, сипвай гориво поне 4-5 дневно. Във форума има много статии за това. Преминеш ли на икономичен режим, ще нанесеш огромни поражения на здравето си. Ако искаш да стане правилно, за да няма странични неблагоприятни ефекти, йо-йо, асансьори нагоре-надолу в теглото и тотално разболяване си промени храненето възможно най- бързо. Ти в момента гладуваш.., което бич за организма и резултатите ще са нетрайни и по-вероятно негативни , отколкото положителни. Разрови се в раздел отслабване, има доста неща, които трябва да прочетеш и ще ти бъдат полезни. Успех и добре дошла!
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 27.10.14 21:20.
27.10.14
21:10
Благодаря много за отговора. :) Точно храненето е нещото, което ме затруднява. Както казах, свикнала съм с диети и гладуване и сега ми е малко трудно, надявам се с времето да свикна с правилен режим. Това днес ми се стори много, а доколкото разбрах трябва да е повече?
Радвам се, че намерих такъв полезен сайт, в който мога да получавам съвети от по- запознати от мен :)
27.10.14
21:18
Аз не съм от най-знаещите, рядко си позволявам да съветвам, защото все още и аз съм съветвана, но това, което научих е никакъв глад. Трябва да се научиш да се храниш и резултатите ще са трайни и добри. Минах по този път и продължавам да вървя по него. И аз започнах като теб от тук и този сайт и си направила прекрасен избор да си направиш дневник. Така ще следиш навиците си, ще виждаш допуснатите грешки, мотивиращ е в моментите в които ни е трудно, а и тук има много запознати хора. Аз започнах с много четене, ето ти нещо за начало, което е мноого важно. Започни с изчислението първо, преди да си съставяш меню:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
27.10.14
21:53
Виж, прочети из сайта, има безброй полезни теми, които са обяснени супер просто и ще ти бъдат от полза. В началото ще допускаш грешки, но така е с всичко - проба-грешка и накрая успяваш. Успех и не се отказвай, гони целите си до край. Ако имаш още въпроси питай и ще се опитаме да ти дадем правилен отговор, доколкото ни позволява нашата компетенция.
27.10.14
22:38
Мисля всеки ден да споделям менюто и тренировката си в дневника, ще съм ви много благодарна, ако отбелязвате грешките, които забелязвате. :) Поразгледах в сайта, също и темата дадена по-нагоре. Благодаря много за подкрепата. :)
28.10.14
20:47
Това е за днес:
08:00- кисело мляко 1,00%, мюсли, половин ябълка и кафе с мляко 1,00%
10:00- филийка хляб “Вита силует” с извара и краставица, 1 варено яйце;
13:30- запечени картофи с кашкавал;
15:30- кръгова тренировка, 30 мин. пътечка;
18:00- извара, краставица, 1 варено яйце;
20:00- пилешко, краставица;
Ако позволиш, няколоко съвета и от мен:
Зарежи обезмаслените млека - яж си пълномаслени.
Готовото мюсли също не е добра идея - добавят захар и какви ли не други боклуци в него, по-добре си вземи овесени/ръжени ядки, натрошено ленено семе и др. и си го прави сама.
Описвай и количествата на храната горе - долу, защото все пак имат значение ;) Например като казваш, че за вечеря си яла пилешко и краставица не е все едно дали си изяла едно бутче или половин пиле ;)
Опиши и тренировките си - какви упражнения, с каква тежест и т.н. за да добием по-ясна представа :)