Евтино

IV

18.12.05
23:16

нека всеки да каже някой евтин продук от БГ.

Пуешко на Майстор Цветко мазнини 3   белтъчени 22.5 цена 7.50 кг.
Кранвирши Браво  мазнини 11 белтъци 20 цена 1.50 280 грама на 100 гр
Пуешки деликатес Браво 150 грама мазнини 2 протеин 15 на 100 гр.
цена 1.05
Извара Рикас 2 лева  кг.  2гр мазнини  18.5 протеин на 100 грама
и много много други не ми се занимава да си купувам пилета да ги пека като има готово на същата цена
риба тон De Lora за сандвичи цена 1.40 лева протеин 18.5 грама.

18.12.05
23:47

Дали може да им се вярва в голяма степен на етикетите ?
Прясно мляко - 50 ст -4 белтъчини, мазнини -3,4

IV

18.12.05
23:56

дали може да се вярва на етикетите на протеините???
а къде е тва мляко за 50 ст.

19.12.05
00:00

Изпадаме в безкраен цикъл а дали.....
Млякото - дирекно от прозводителя даже и за 30 ст може да се намери

19.12.05
01:13

повечето неща, които си цитирал (с изключение на изварата) изобщо не са евтини.
Най-изгодни излиза скумрията, може да се намери под 3 лв. нечистена и под 4 лв. чистена за кило. Има към 16-17 гр. протеин на 100 г.
Друг вариант е риба-тон, в Била, Метро и Фантастико може да се намери по 1лв. консервата, има към 30 гр. протеин на 100 г.

19.12.05
11:18

Този пуешки деликатес ‘’Браво’’ (от плешка) в Метро е около 5,6 лв/кг - каква е тази цена 1,05 лв за 150 гр, т.е 7 лв/кг? Риба тон също е по-евтина. Най-добре първо се разходи до борсата в съответния град, където доста храни са по-евтини дори и от Метро.

IV

19.12.05
18:58

SGK я пак си помисли колко протеин има в 100 грама риба Тон.Консервата е 180 цедено тегло е 120.  Риба тон  между 18 и 25 грама протеин на 100 грама риба.

20.12.05
10:13

да, ако изцеденото количество е 120 гр. наистина протеинът е към 20-25. Не знам тук какви консерви продават, аз имам наблюдение в/у тези,които продават в САЩ на които пише точното съдържание - 180 г. нето, изцедено количество - 150 гр, протеин - 33-35 гр.
Явно зависи дали са на парченця, филе и т.н.

21.12.05
04:38

Относно изварата...2 лева на килограм на  колхозня пазар във Варна и е вкусна,а не като тая от магазините:) Ей, от Варна да не изкупите изварата сега и да няма аз кво да ям:)

24.12.05
18:15

Rocky^, a знаеш ли малко по-надолу до автомивката магазин ‘’Кателина’’ с пилешки гърди по 4,7 лв/кг?

Пак се изложих  , не прочетох внимателно, че си написал колх. пазар, а не знам защо си помислих за борсата, м/у другото там изварата (от вкусната) е 1,9 лв/кг. Винаги на борсата цените са по-ниски и можеш да купуваш малки количества, а има всичко - месо, яйца, мляко, извара, зеленчуци и плодове (те са вътре) и т.н..

Не пускай двойни постове !!!! Използвай “промени” за да добавиш нещо ! Обединих ти поста
DJGorgio-Astor

JI

22.01.06
20:13

ас дс и аз пазарувам от каталина 4 и 70 пилешко без кост ! филе от гърди ...
това е :)

26.01.06
13:07

[quote author=“ivaivalito”]нека всеки да каже някой евтин продук от БГ.

цена 1.05
и много много други не ми се занимава да си купувам пилета да ги пека като има готово на същата цена

Според мен повечето от изброените храни са пълен боклук. Без изварата и може би, рибата тон. Пуешкото се прави предимно от полу разложено развалено месо, обработва се със химикали, за да изчезне миризмата на развалено и да придобие свеж вид, добавят се Е-тата и вкусови подобрители и... на тезгяха. Кремвиршите също - предимно сланина и развалено месо+сухожилия, очи, бял дроб и всичко, що не може да бъде продадено под друга форма.
Преди известно време се запознах с една жена, която дълги години е била технолог по месото на известна българска марка месни продукти.
Просто на такива неща съм се наслушал, че...как не станах заклет вегетарианец, не знам!! Аз си набавям белтъчини изключително от следните храни: мляко-прясно и кисело, яйца, сирене, извара, кашкавал, риба, пилешки гърди-по възможност охладени, а не дълбоко замразени и много рядко някакво друго месо, но чисто, да го виждам! Всичко друго си е чист експеримент!

SP

26.01.06
13:41

[quote author=“Neo”][quote author=“ivaivalito”]нека всеки да каже някой евтин продук от БГ.

цена 1.05

Според мен повечето от изброените храни са пълен боклук. Без изварата и може би, рибата тон. Пуешкото се прави предимно от полу разложено развалено месо, обработва се със химикали, за да изчезне миризмата на развалено и да придобие свеж вид, добавят се Е-тата и вкусови подобрители и... на тезгяха. Кремвиршите също - предимно сланина и развалено месо+сухожилия, очи, бял дроб и всичко, що не може да бъде продадено под друга форма.
Преди известно време се запознах с една жена, която дълги години е била технолог по месото на известна българска марка месни продукти.
Просто на такива неща съм се наслушал, че...как не станах заклет вегетарианец, не знам!! Аз си набавям белтъчини изключително от следните храни: мляко-прясно и кисело, яйца, сирене, извара, кашкавал, риба, пилешки гърди-по възможност охладени, а не дълбоко замразени и много рядко някакво друго месо, но чисто, да го виждам! Всичко друго си е чист експеримент!

Браточка, то не само месото - ходи виж какви са санитарните условия в кравефермите и в мандрите. :lol:
За рибата какво да ти кажа - докато дойде бая време. :lol:
Такива времена дойдоха, че каквото и да ядеш се ще е боклук, за жалост.  :?
Но все пак като се сравним с развитите страни сме доста по-добре според мен. :wink:

26.03.06
22:40

Нео защо пилешкото да не е дълбоко замразено? Какъв е проблема?

27.03.06
10:07

[quote author=“Mirkoni”]Нео защо пилешкото да не е дълбоко замразено? Какъв е проблема?

Ами защото може да е замразено примерно преди 20г. в Китай или Индия :!: .

27.03.06
13:08

[quote author=“Mirkoni”]Нео защо пилешкото да не е дълбоко замразено? Какъв е проблема?

Ако си спомняш, много се наслушахме на коментари за 20-годишното месо (от Ирландия май че беше..), но това изобщо не е единичен случай. Сега не ми се разправя с подробности, но гореспоменатата фирма е внасяла 40(четиридесет!) годишно месо от Аржентина. Просто са изкупили част от държавния им резерв, който се подменя изцяло на определен период от време. Та колко 40 годишни салами сме изяли ...Колкото до замразеното пилешко, освен, че може да е от кокошка, която е живяла доста преди аз да се родя, киснат месото във вода и веднага го замразяват. Към 150гр вода се изцеждат от тарелката като ги размразявам, а тя също тежи и я плащам.

27.03.06
15:04

[code:1]а къде е тва мляко за 50 ст.[/code:1]

До нас има един супермаркет дет като купиш 1 хляб и получаваш бонус 1 кофичка кисело мляко на “БМК”.Аз се усъмних за срока на годност но не беше с изтекал срок,пробвах аз киселото мляко и нищу му нямаше нит миришеше на гадно нит на вкус не беше гадно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1