Таблицата willks?!?!

Темата е заключена.

10.12.05
14:49

Все си мисля че тази таблица дава предимство на по-тежките
Например в нашия краи си имаме областно първенство по лег
и понеже са малко участниците шанпиона се определя по Willks
Например ще ви дам равни резултати
тегло- 75————90—————-110——————-130

щанга-190——212.5————230——————240

willks-135.——135—————135—————-135

Значи 75килограмовия вдига 190 кг. ,а 130 килограмовия вдига 240кг и го бий !
Не е ли тъпо ?

ST

10.12.05
19:33

ами не е тъпо колкото е по лек човек коефициента по които се изчисляват точките по wilks е по голям и обратното хората са го измислили вече

10.12.05
20:22

[quote author=“stanko”]ами не е тъпо колкото е по лек човек коефициента по които се изчисляват точките по wilks е по голям и обратното хората са го измислили вече

хората са го измислили ,прав си ,и то много отдавна :oops:
но малко сякаш малките категории са прецакани .
Вичко се усъвършенства ,всяка година се променят закони,телевизори
конпютри какво те кара да мислиш че тази таблица е перфектна :?:

За един 60 килограмов това да си вдигне 3 пъти теглото е съвсем реално достижима и при това бързо достижима цел.
Обаче как е при един 150 или 200 килограмов?
В голямата маса, дори и чиста като на Рони да е, далеч не всичко е плътна и съкратима мускулна маса и влакна.
Та там е причината.
Аз пък друго казвам:
Таблицата на Уилкс дава предимство на дребните.
Разни джуджета с къси ръчички.
20 санта ръчички, десет санта движение и ето ти завършена тяга.
20 санта движение и ето ти клек, пък за 10 санта сгъване и лежанката става.
Реално ли е това?
Не е реално.
Таблицата на Уилкс ощетява високите хора.
Дайте сега да я променим...

10.12.05
22:36

[quote author=“D3BEP”]Таблицата на Уилкс ощетява високите хора.
Дайте сега да я променим...

Може. :wink: Добави височината и всичко си идва на място. Общо взето това е проблема на тези таблици. Иначе един 60 килограмов, 1.80 м. висок ще си вдигне 3 пъти теглото, точно когато и един 130 килограмов, със същата височина.

11.12.05
11:43

Да да тази работа с дчудчетата наистина е гадна.особено Andre Stanaszek
във категория до 52кг които кляка със 300кг,че тои не
прави никакъв ход, виждате ли че таблицата не е идеална
А пък и  при трибоя по принцип предимство имат по ниските
но просто тази система не е перфектна но навсякъде я използват

Абс, имам големи съмнения в точността на твърдението ти, защото даже и висок, малкият обикновенно вдига много повече пропорционално на теглото си, а това, което ми описваш като реално постижение за 130 килограмов всъщност е близо до световния рекорд с максимална екипировка... Какво ли ще стане, ако е над 130 килограма. “Вездесъщият” Майк Милър, “шампиона на шампионите” всъщност с екипировка за няколко хиляди долара НЕ ПРАВИ три пъти собственото си тегло на лег.
Без да говорим и за фактора екипировка, щото тя дава и на малкия и на големия примерно 100-тина, 100 и нещо килограма, само дето при малкия това е 200% от собствената маса, т.е. близо 70% от масата му в движение, а при големия е да кажем 85% от собствената му масам т.е. под 30% средно в движение. И за голям и малък, вдигащи по 200% от масата си на голо да кажем от лег, сметката става 270% за малкия към 230% за големия, къде е равнопоставеността тук?
И някак си сметката не излиза; според мен е абсолютно справедливо везните по отношение пропорция към собственото тегло да се наклонят в полза на по - тежките.

Юнга:
Точно това е и отговора...
Идеална таблицата няма да стане, номерът е да има някаква академичност. Пък който е запознат със спорта е наясно, че приема някакви ограничения, които най - често са в ущърб на резултата. Ако дойде време за промяна, ок, но според мен първата работа на спортиста е да се научи да постига резултати и така, а после да променя правилата.

11.12.05
20:26

Маи сте прави все пак виште това как дчудчето прави 3мм. ход и прави световен рекорд

WWW.POWERLIFTING-IPF.
оттам на Dowmloads като се отвори страницата гледаш наи отдолу
клипове от световното 2003г
като влезеш там записваш рекордите и глеи ко стаа

11.12.05
22:43

[quote author=“iunga”]Маи сте прави все пак виште това как дчудчето прави 3мм. ход и прави световен рекорд

WWW.POWERLIFTING-IPF.
оттам на Dowmloads като се отвори страницата гледаш наи отдолу
клипове от световното 2003г
като влезеш там записваш рекордите и глеи ко стаа

Ако ти работеше и линка ......

12.12.05
00:28

http://www.powerlifting-ipf.com/

12.12.05
00:54

ДЗВЕР, няма по-логичен начин за пресмятане на такъв тип коефициенти, освен да се включи и височината (което си намекнал в първия си пост). Както и да го мисля факторите са три: Височина, собствено тегло и постижение (като изключваме екипировката, за нея малко по-късно).

Ще ти предложа един начин за определяне на по-силен вдигач, който може да обсъдим за недостатъци:

Да предположим, че трябва да сравним 2-ма спортисти с равно лично тегло 60 кг. и еднакви постижения при вдигане от лег “Х” (в случая точно колко е постижението не ни интересува), но спортист N1 е 180 см. висок, а спортист N2 е 120 см. Сега трябва да пресметнем връзката межу височина и тегло, а това става като разделим височината на теглото (или обратно). При N1 180/60 = 3, а при N2 120/60 = 2, т.е. при първия спортист на всеки 3 см. височина се пада по 1кг. телесно тегло (при втория е ясно). Нека съвсем условно да наречем получените коефициенти КПД. КПД на спортист N1 очевидно е по-голям, тъй като неговата маса е разпеделена на по-голям ръст, т.е. той има по-малки, но по-силни мускули от N2. Връзката между КПД на N1 и КПД на N2 е 3:2 = 1.5 (без никакви предпочитания съм избрал N1 за база). Оттук следва, че ако N1 вдига Х кг. от лег, то N2 трябва да вдига 1.5*Х кг., за да е силен колкото N1. Нека сравним и 3-ти състезател N3, който е висок 180 и тежи 120 кг, неговото КПД е 180/120 = 1.5, а спрямо базата N1 - 3:1.5 = 2, т.е. ако N1 и N3 са еднакво силни, то N3 трябва да вдига 2*Х от лег. Това според мен е идеалния вариант, но проблема тук, е че винаги трябва да има един изходен КПД и един резултат, а това вече е проблем за създаване на “универсална” таблица.

Що се отнася до екипировката тя на дава ли по-скоро някакъв допълнителен % към постиженията (не съм много запознат)?

12.12.05
18:09

Да предположим, че трябва да сравним 2-ма спортисти с равно лично тегло 60 кг. и еднакви постижения при вдигане от лег “Х” (в случая точно колко е постижението не ни интересува), но спортист N1 е 180 см. висок, а спортист N2 е 120 см. Сега трябва да пресметнем връзката межу височина и тегло, а това става като разделим височината на теглото (или обратно). При N1 180/60 = 3, а при N2 120/60 = 2, т.е. при първия спортист на всеки 3 см. височина се пада по 1кг. телесно тегло (при втория е ясно). Нека съвсем условно да наречем получените коефициенти КПД. КПД на спортист N1 очевидно е по-голям, тъй като неговата маса е разпеделена на по-голям ръст, т.е. той има по-малки, но по-силни мускули от N2. Връзката между КПД на N1 и КПД на N2 е 3:2 = 1.5 (без никакви предпочитания съм избрал N1 за база). Оттук следва, че ако N1 вдига Х кг. от лег, то N2 трябва да вдига 1.5*Х кг., за да е силен колкото N1. Нека сравним и 3-ти състезател N3, който е висок 180 и тежи 120 кг, неговото КПД е 180/120 = 1.5, а спрямо базата N1 - 3:1.5 = 2, т.е. ако N1 и N3 са еднакво силни, то N3 трябва да вдига 2*Х от лег. Това според мен е идеалния вариант, но проблема тук, е че винаги трябва да има един изходен КПД и един резултат, а това вече е проблем за създаване на “универсална” таблица.

Много интересна формула наистина  можеби нещо такова

ръст————————- вд. щанга—————————- тегло——————-точки
185——————————200—————————————-90———————-295
165——————————-200————————————-90—————————275
165——————————-220——————————————90———————295

ръст+вд. щанга-тегло=точки

долу горе става ли :?:

Абс,
Мога да възприема логиката ти, но даже и в нея виждам пробив. За лежанка е горе - долу ок; но в други случаи:
Например треакторията на бедрото при клека и на гърба при тяга е по - скоро част от окръжност.
Радиусът на окръчност се смята по формулата 2nR.
2n е 6,28.
Ще рече, че значението на всеки сантиметър височина е 6 пъти по толкова.
Отделно и принципа на лоста.
Но както и да е; сам виждаш, че не е напълно възможно да се даде 100% точен отговор кой е по - силен.

12.12.05
20:20

[quote author=“D3BEP”]Абс,
Мога да възприема логиката ти, но даже и в нея виждам пробив. За лежанка е горе - долу ок; но в други случаи:
Например треакторията на бедрото при клека и на гърба при тяга е по - скоро част от окръжност.
Радиусът на окръчност се смята по формулата 2nR.
2n е 6,28.
Ще рече, че значението на всеки сантиметър височина е 6 пъти по толкова.
Отделно и принципа на лоста.
Но както и да е; сам виждаш, че не е напълно възможно да се даде 100% точен отговор кой е по - силен.

Да маи неможе да се определи 100% ,но съм сигурен че след
време АКО този спорт се доразвие обаче, формулата за определяне на
шанпиона ще се промени ,защото тази винаги ощетява някого

12.12.05
22:20

[quote author=“D3BEP”]”Вездесъщият” Майк Милър, “шампиона на шампионите” всъщност с екипировка за няколко хиляди долара НЕ ПРАВИ три пъти собственото си тегло на лег.

Mike Мiller не е шампиона на шампионите и екипировката му съвсем не е за няколко хиляди долара. Ша мпиона на шампионите е Gary Франк (най-голям трибой), най-голяма лежанка  Gene Rychlak, нади-голяма тяга Бенедикт Магнусон, най-голям клек - Jeff Lewis. Тук разбира се казвам за най-големи постижения, в която и да е федерация, нека уточня. Иди в сайта на Инзер и виж, че най-скъпата фланелка е 225 долара, много далече от някакви измислени “хиляди” долари.
  Но иначе сте напълно прави, но в постиженията не можем да отречем генетиката. Има хора, които са генетично построени да вдигат много в определени движения. С това не можеш да се бориш - някои има по-обемен граден кош или корем (в зависимост от стила на лежанката), други - дълги ръце (за тяга), трети - каси надбедрици, които помагат при клек. А и джуджетата страдат достатъчно, за да бъдат отхвърляни техните постижения.

Рексер, знам кой е Геният Ричлак или пък Гари, мнението ми беше контурно, а не с идеята да пропагандирам всекакви епитети. Просто Майк наскоро беше обсъждан.
Относно фанелките на Инзер може и да си прав. Обаче екипировката, особено в шоу вдиганията тип уестсайд екипировката не е само фанелката и мисля, че не само инзер и титан правят екипировка; те са лицензирани за нашата федерация, но предполагам ,че има и други модификатори и фирми.
Както и да е, сега ако ме накараш да смятам точно колко долара може да излезе една скъпа екипировка, няма да смятам, щото нямам време за глупости. Приемам поправката ти, че ще излезе стотици долари, дори и да не е вярна и толкова.
Постиженията на джуджетата не отхвърлям никак. Нека се състезават при инвалидите.
И там има яки мъже, вдигащи даже с изкуствени ръце - има картинка тук из форума, виж.

14.12.05
08:57

Няма проблем, просто има много критики относно състезатели, просто защото не са от ИПФ и не вдигат по правилата на федерацията.
  По колко купувате вие екипировката? Имай предвид, че става въпрос и за стандарт - за тях да похарчат 1000 долара за екипировка не е проблем, докато в България е. Между другото изчислих, че най-склапата Инзер екипировка струва максимално 775 долара, предполагам по толкова са и останалите фирми, не би трябвало да има голяма разлика. Тук искам и да уточня, че става въпрос за най-скъпите продукти на фирмата: костюм за клек, за тяга, новия колан, бинтове, и 3 -пластова фланелка, както и гащи за клек. За ИПФ ограниченията на екипировката я правят и по-евтина. Интересно ми е ,защото има вариант да излезе по-евтино да поръчвате екипировка по интернет, отколкото да плащате прескъпо за нея. Това е просто за информация.
  Джуджетата може да са недъгави в някои отношения, но не са инвалиди. И какво ще стане ако те вдигат pro инвалидите? Световните рекорди за инвалиди ще са по-големи от тези за “нормалните”. Също имай предвид, че въпреки предимствата в обхвата на движението, джуджетата имат по-малки гърбове (нестабилност при поставяне на щангата на раменете при клек), малки ръце (тягата е 1/3 хват). Е, да при лежанката трудно може да се изредят недостатъци, особено като им се поставят трупчета под краката, за да вдигат.

14.12.05
20:40

Екипировката във България е два пъти по скъпа и си я
вземаш по трудно отколкото от някъде навън
защото никои не се навива да я продава ,но господа аз продавам
прахове и имам толкова скъпи марки че ако някои си вземе
такава марка е голяма рядкост ,но аз съм длъжен да имам такова
разнообразие .ако имах магазин за спортни продукти в някои голям
град 100% щях да продавам и екипи за трибои защото цаката му е в
многото артиколи които предлагаш .Относно джуджетата и аз мисля че
трябва да се състезават при инвалидите

ST

14.12.05
22:14

екипировка може и в българиа да си намериш или от федерацията да си закупиш или от евгени попов които е представител на инзер за българия и цените не са много по високи от обявените в официалните саитове и защо джуджетата да се састезават при инвалидите

15.12.05
00:00

[quote author=“stanko”]екипировка може и в българиа да си намериш или от федерацията да си закупиш или от евгени попов които е представител на инзер за българия и цените не са много по високи от обявените в официалните саитове и защо джуджетата да се састезават при инвалидите

Обаждал съм се многократно на Евгени Попов но нещо се включва
гласовия секретар .Обаждах се и на Федерацията във лицето
на Андон Николов говорихме 3 пъти докато види кои номера имат
на склад е моя номер го нямаше  :cry:
Джуджетата имат голямо предимство във трибоя ,клека им е 15см тягата 5см
а лега около 8см и ако се пуснат във този спорт те ще смачкат нормалните хора
Но при инвалидите нещата са различни те имат страшен лег
още помня във някакъв вестник го гледах как един 90кг без крака
вдигнал 250кг без екип разбира се.След като си го анализирах
малко сякаш схванах как е възможно ,ами тои няма крака и
всъщност горната част на тялото му одговаря на 130-140килограмов мъж
Или греша ако е тъй обясни ми къде :?:

19.12.05
02:47

[quote author=“iunga”]
Но при инвалидите нещата са различни те имат страшен лег
още помня във някакъв вестник го гледах как един 90кг без крака
вдигнал 250кг без екип разбира се.След като си го анализирах
малко сякаш схванах как е възможно ,ами тои няма крака и
всъщност горната част на тялото му одговаря на 130-140килограмов мъж
Или греша ако е тъй обясни ми къде :?:

Зависи, в лега все пак е доста важна стабилността, краката, извивката. Имаш помагане с краката, “leg drive” демек.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1