30.10.14
20:51
Здравейте,
На 24 съм, живея сам и тренирам в къщи. Основно аеробика, имам едно колело и гири, нищо сериозно. Притеснявам се обаче, че по време на тренировка може да се случи нещо с гръбнака ми, да речем, да се секна, нещо там да се прискрипе, да падна на място и до там - парализа, частична, пълна, не можеш да се обадиш за помощ и т.н.
До сега никога не съм имал проблеми с гръбнака, нито страдам от наднормено тегло, но дето се казва, не е като някой доктор да ми е гледал дали всичко ми е наред нерв по нерв. Обоснова ни ли са мойте притеснения?
Темата беше редактирана от георги димитров на 30.10.14 20:52.
Който го е страх от мечки, не ходи в гората. А най-страшната контузия е да си докараш смърт, примерно като ти падне щангата на врата докато вдигаш от лежанка.
30.10.14
22:17
мерси : )
от утре се записвам вече на фитнес
31.10.14
00:06
Тренировките с тежести като цяло са доста нетравматични. Ако можеш да посещаваш фитнес - давай, ако не и в къщи се тренира не лошо.
Защо си се запритеснявал?
Това на видеото е доста неприятно, но първо той пробва повече от максимума си, второ уредът не е безопасно направен и трето прави велика глупост като оставя щангата назад вместо на подпорите. Дори и да няма подпори ако вдигаш лег с добра техника, при затискане щангата остава върху гърдите ти, а не върху гръкляна.