Проблем с краката

13.10.14
18:12

Здравейте!
Проблемът ми е, че краката ми са малко изостанали и сега направих така че да ги тренирам във вторник, след гърба. Но са ми комбинирани с рамо, а четох, че това ще затрудни растежа и на двете мускулни групи, така че ако може да ме посъветвате как бих могъл да ги групирам, понеже искам да наваксам и с двете мускулни групи.
Аз си мислех за следното:
1 ден - гръб
2 ден - крака
3 ден - почивка
4 ден - рамо и бицепс
5 ден - гърди и трицепс
И също така ако може да ми кажете кои упражнения са най-базовите за крака, освен клековете и е задължително да ги включвам във всяка тренировка.
Благодаря предварително на отговорилите!

13.10.14
21:18

Има много методики при които можеш да увеличиш масата и силата на краката. Тоест сплита не мисля, че е оптимално решение за проблема. Краката също не е проблем да се тренират два пъти седмично, все пак са най- голямата мускулна група.
Преди всичко наблягай на клековете, дори и само тях да правиш, пак ще имаш резултат.

16.10.14
16:22

Аз лично тренирам крака само с клек и тяга, и бедрото ми е 67см за 1 година тренировки... но правя така
1.Клек 15 повторения 70кг
2.Клек 12 повторния 80кг
3.Клек 10 повторения 100кг
4.Клек 8 повторения 110кг

Пробвай

01.11.14
07:42

Аз,също бих пробвал само клекове но в повече серий!

01.11.14
10:45

За да растат краката трябва много висок праг на болка, много аеробна издържливост и много храна :) А за да се “нацепят” краката - висок праг на болка, аеробна издържливост Х 2. Това е извода до който съм стигнал аз и нещото което работи при мен. Ето една примерна програма за “унищожаване” на краката :)

Суперсерия:
4х15 - Прaсец на машина от седеж
4х40 - Прaсец на лег преса
Суперсерия
4х25 - разгъване на машина за предно бедро
4х25 - сгъване на машина за задно бедро
Супер серия
4х16,14,12,10 - Клек с щанга зад врат
4х12 - бавно разгъване на машина за предно бедро
Супер серия
4х50 - Лег преса
4х12 - бавно сгъване на машина за задно бедро

4х15(на крак) - напади с дъмбели на място

Накрая на тренировката разтягане.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1