28.10.14
17:48
http://shop.bb-team.org/now-foods-carbo-gain?sku=335 ако някой ги е приемал нека сподели мнение :)
28.10.14
18:52
Аз ги пия в момента, доволна съм :) NOW си е качествена марка.
28.10.14
23:21
Това за какво е?
29.10.14
12:02
Закакво ги пиете тези работи ? Не е ли по-добре да ям ориз..
казано от Стоил Антониев на 29.10.14, 12:02:
Закакво ги пиете тези работи ? Не е ли по-добре да ям ориз..
Пием ги след тренировка за максимално бързо възстановяване на изгубената енергия и зареждане на гликогеновите депа :)
29.10.14
12:35
Качествени въглехидрати се осигуряват лесно, вкусно и евтино чрез храна.
Не съм уверен, че малтодекстринът има някакви сериозни предимства пред храната.
казано от Стоил Антониев на 29.10.14, 12:02:
Закакво ги пиете тези работи ?
Най-често - защото си мислят, че се хранят адекватно и/или си мислят, че добавките определят резултатите.
казано от Just DoIt на 29.10.14, 12:07:
Пием ги след тренировка за максимално бързо възстановяване на изгубената енергия и зареждане на гликогеновите депа :)
... мда... и един мармот завива шоколада в станиол! :)
(няма да водя тази дискусия отново)
29.10.14
12:37
Ако целта е максимално бързо зареждане на гликогеновите депа, една глюкозка няма ли да свърши по-добра работа?
едит: Не. Един станиол завива шоколада в мармот.
Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 29.10.14 12:39.
Има толкова по-вкусни начини да си набавиш въглехидрати! Направо е престъпление да се пият под формата на безвкусен прах.
казано от Маргарита Манева на 29.10.14, 12:40:
Има толкова по-вкусни начини да си набавиш въглехидрати! Направо е престъпление да се пият под формата на безвкусен прах.
Прахът със сигурност ще е сладък. :) Но си права, разбира се. Няма нищо по-лесно от това да си набавиш достатъчно качествени въглехидрати от храната.
казано от Boby_ на 29.10.14, 12:42:
казано от Маргарита Манева на 29.10.14, 12:40:
Прахът със сигурност ще е сладък. :) Но си права, разбира се. Няма нищо по-лесно от това да си набавиш достатъчно качествени въглехидрати от храната.
Много ме съмнява да е по-сладко от домашното ми брауни. ;)
29.10.14
16:33
Не е сладък.. точно безвкусен е :) Аз лично го пия, защото пия и други неща след трен, а така се усвояват по-бързо и директно, отколкото с храна. Това обаче го правя в определен и специфичен период от време, не постоянно.
Не мога да ям веднага след тренировка затова искам да си взема въглехидрати.
Мнението беше редактирано от Stankow на 29.10.14 17:23.
казано от Just DoIt на 29.10.14, 12:07:
... мда... и един мармот завива шоколада в станиол! :)
(няма да водя тази дискусия отново)
Линк, моля.
30лв за нещо, което струва 3лв в магазина... Аз рядко падам под 300гр въглехидрати на ден, за 3 дена -30лв.., аз за толкова цяла седмица се храня.
Много ме съмнява да е по-сладко от домашното ми брауни.
Да си ги премерим... с моята чиста фруктоза... :D
Ми вземи си, някой спира ли те? 1кг декстроза е 5-6лв или ще вземеш да омазниш, че не е с нисък ГИ...
Мнението беше редактирано от aleks на 29.10.14 17:33.
казано от Стоян .... на 29.10.14, 17:23:
То не е задължително да ядеш веднага след тренировка.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.10.14 17:31.
Ами да ама в момента качвам кг и гледам да ям колкото може по-бързо след тренировка.
29.10.14
18:16
казано от Стоян .... на 29.10.14, 17:39:
Ами да ама в момента качвам кг и гледам да ям колкото може по-бързо след тренировка.
Кое от думите на Петко К не разбра? :)
29.10.14
18:38
Тези въглехидрати бързи ли са?
29.10.14
18:40
казано от Mercedes AMG на 29.10.14, 18:38:
Прибери си вересиите, Господи... :D
казано от Mercedes AMG на 29.10.14, 18:38:
Да, 0-100 km/h за 3,5 sec.
29.10.14
18:57
Аз смятам, че един обикновен трениращ (несъстезател/ с несъстезателни амбиции) спокойно може да мине и без такива въглехидрати.
За себе си предпочитам да зареждам и възстановявам с... храна. Получават ми се нещата, да не повярваш :D
Иначе, carbo gain е качествен продукт, но според мен масово хората започнаха да разчитат на добавки и паралелно да пренебрегват храната.
А трябва да е обратното - храната да е на ниво, след което да се добавят останали неща (при нужда).
В случая - да си решил, че всички възстановителни показатели са ти прекрасни, но ти липсва само тоя пусти малтодекстрин след тренировка :)
А за вкуса: тези въглехидрати точно не съм ги опитвала, макар приятелят ми да ги пие непрекъснато. Тествала съм на друга фирма и мога да ви уверя, че ми бяха страшно вкусни:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.10.14 19:04.
29.10.14
21:20
На мен тези са ми безвкусни, но ги смесвам с други неща, така че.. но като сложа и от това, няма промяна във вкуса - по това съдя,че са по-скоро без вкус :Д
По темата - мисля,че не ти е нужно това, но ако ти се дават излишни пари - харчи ги
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 29.10.14 21:21.
Направих справка:
директно от сайта на nowfoods
NOW® Carbo Gain is pure maltodextrin, a complex carbohydrate derived from corn. Maltodextrin is comprised of “glucose polymers,” which are chains of glucose molecules that are easy for the body to digest and assimilate. Maltodextrin can help to sustain energy levels during endurance exercise by enhancing muscular energy stores. Furthermore, maltodextrin use during exercise can help the body cope with the biological stress produced by intense training, thereby supporting the post-workout recovery process. Carbo Gain represents a convenient way to fuel your body with the quick, but sustaining energy it needs during intense physical activity.
bb-team
Carbo Gain e формула, съдържаща 100% комплексни въглехидрати с нисък гликемичен индекс. Това гарантира стабилни нива на инсулина. Въглехидратите са основният източник на енергия в човешкото тяло. Ако не си набавяте необходимото количество въглехидрати за деня, тялото ще черпи енергия от мускулната тъкан.
Малтодекстринът е с ГИ>85, който знае какво е ГИ, инсулин, въглехидрат, мисля че разбира колко е груба грешката в описанието. Отделно, че има и правописна грешка.
Линк към сравнителен тест -> http://scholarcommons.usf.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=4476&context=etd
Мнението беше редактирано от aleks на 29.10.14 23:43.
30.10.14
09:25
казано от aleks на 29.10.14, 23:41:
Малтодекстринът е с ГИ>85, който знае какво е ГИ, инсулин, въглехидрат, мисля че разбира колко е груба грешката в описанието. Отделно, че има и правописна грешка.
Линк към сравнителен тест -> http://scholarcommons.usf.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=4476&context=etd
Алекс, благодаря за включването.
Ще коригираме посочените фактологически неточности в описанието на продукта.
Причините за допускането им са изцяло технически.
Правописна грешка в цитирания текст аз не откривам.
Благодаря и за сравнителното изследване, което сподели.
Ще е полезно за всички, които се занимават с футбол.
30.10.14
09:57
Текстът бе коригиран. Благодаря за направената забележка.
Работим по редакцията и на други продукти, за чиито описания знаем, че не са на ниво.
Ако срещате други такива, не се колебайте да се свържете с екипа.
И все пак, за да не е чист спам...
Подкрепям мнението, че подобни продукти са напълно излишни за средностатистическия трениращ, който тренира веднъж дневно за по 30-60 минути.
За един професионален атлет обаче, поддържането на оптимални нива на глюкоза в кръвта в повечето случаи е решаващо за представянето му. Десетки са научните изследванията, показващи значимостта на въглехидратите в професионалния спорт.
Поздрави,
Тишо
+ още 1 мнение за ненужността от набавяне на прости въглехидрати чрез добавки.
04.11.14
17:30
JustDoIt - а не е ли по-добре да пия Витарго, не е ли по-бързо? Или глюкоза??