Роси търси баланса :)

Прескочи до:

11.02.14
23:44

Вторник 11.02.2014

Храна:

Закуска: портокал; бъркало от: спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, кокос*, чиа*,  годжи бери, мед*

зелено-черен чай

Обяд: 2 варени яйца; броколи на пара с масло; 3 парчета ементал; маслини; хумус с конопени семена*

Междувременно: зелен чай; ябълка; 2 мандарини

Като се прибрах: банан; 2 плочки черен шоколад с манго*

Вечеря: купичка леща; много сирене (ементал и други); вино; много рожкови бисквити

чай от мента

Коментар: Ядеше ми се брауни, но нямах яйца. Реших, че ще правя рожкови бисквити, а те изгоряха под носа ми :x Това не ми попречи да омета солидно количество :D

Добавки: Омега-3 1300мг; комплексни витамини; витамини за очи

Движение:

Сутринта:
10-15 мин ставни ротации + 3 поздрава А

Вечерта:
липса на желание или просто мързел

Мнението беше редактирано от Роси на 12.02.14 19:21.

13.02.14
00:07

Сряда 12.02.2014

Храна:

Закуска: 2 препечени филии спелтов хляб със зехтин*; 3 рожкови бисквити*; банан

капучино

Обяд: 2 бъркани яйца с масло, лук и тиквичка; броколи на пара с масло*; ементал*

Междувременно: черен чай; ябълка; мандарина

Като се прибрах: банан; 3 сушени фурми*

Вечеря: купичка леща*; шепа накиснати бадеми*; 100-150г сирене* (ементал и др. жълти); вино; 4 рожкови бисквити*

чай от мента

Добавки: забравих ги

Движение:

Сутринта:
10-15 мин ставни ротации + 3 поздрава А

Вечерта:
загрявка: ставни ротации, подскоци

3 кръга:

въже х50
суинг@8кг х20
въже х50
едностранно гребане@5кг х20 на ръка
въже х50
pullover@5кг х20
въже х50
къси коремни х50
въже х50
плие@8кг х20

След това:
3х15 аб ролер
3х50 глутеус мост@5кг
3х20 leg lift@2kg

2х5 опита за обръщане с пудовката с всяка ръка

стреч

ПМС се опитва да ме прави на луда (envy)

14.02.14
10:23

Четвъртък 13.02.2014

Храна:

Закуска: портокал; бъркало: спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, кокос*, мед*, годжи бери

зелено-черен чай

Обяд: 2 варени яйца; 2 филии пълнозърнест ръжен хляб*; маслини; ементал*

Междувременно: зелен чай; 2-3 ябълки; 2 мандарини

Като се прибрах: банан

Йога

Вечеря: 2 яйца на очи с масло*; ементал и други жълти сирена*; маслини; 2 редчета черен шоколад с лешници*; чепка грозде; 3-4 сушени фурми*

билков чай

Движение:

Вечерта:
Около 40мин Хата йога. Преди това: загрявка на стави

Вчера ми дойде цикълът като по часовник, което за съжаление ми развали плановете за сауна за днес. За първи път от половин година насам идва точно. От април 2013 все имаше някакви закъснения от порядъка на седмица и повече. Сега не знам кога пак ще се навия да ходя на сауна, че голям срам бера там :D, а пък е толкова яко :)

17.02.14
17:55

Петък 14.02.2014
Храна:
Зле. В смисъл на обяд ядох някаква отвратителна риба в стола, тъй като в четвъртък бях много скапана и не ми се занимаваше да си правя обяд за следващия ден. Вечерта ядох много и различни неща, които не си спомням (wasntme)

Движение:
Само малко разходка из града.

Събота 15.02.2014
Храна:
Май беше що-годе добре до вечерта, когато направих един кокосов хляб и едни спелтови сладки със стафиди и изядох примерно 3-4 от тях и дебело парче от хляба (освен вечерята, разбира се).

Движение:
Сутринта:
Кратка лека тренировка с пудовката и със собствено тегло. Честно казано нямах много желание да тренирам и затова се получи такова кратко и насила :x

Следобед:
Каране на колело час-час и нещо. Времето беше много яко (sun)

Неделя 16.02.2014
Храна:
Беше май ок, но пак много сладко - кокосов хляб + спелтовите сладки.

Движение:
Сутринта:
Хата + Виняса за начинаещи - около час. Преди това загрявка на стави. Получи се много приятна пратктика :)

Мисля, че този път имам СМС за сметка на ПМС (dull) Не знам какво ми става, но нагъвам като разпрана без много да мисля. Заради многото сладко ставам една мудна и ми е трудно при тренировките. Надявам се скоро да мине. Проблемът е, че си изпекох много сладки неща и трябва да ги изям :D

18.02.14
00:17

Понеделник 17.02.2014

Храна:

Закуска: дебело парче кокосов хляб със стафиди*; 1 спелтова бисквита със стафиди*; 2 сушени смокини*; банан

зелено-черен чай; парче сладкиш

Обяд: ориз с праз и маслини*; малко сирене*

Междувременно: капучино с парче сладкиш; 2 ябълки; 40г суров шоколад с годжи бери и портокал*;

Трен

Вечеря: зеленчуково рагу с винен сос*; шепа накиснати бадеми*; маслини; хумус с конопено семе*; вино

билков чай

Коментар: Колегите ми хич не ми помагат в борбата със сладкото. Имат рожденни дни и носят някакви сладкиши. Не ги е срам! Мисля да ги накажа и аз с моите бисквити...и без това се чудя как да се отърва :D

Движение:

Вечерта:
10-15 мин загрявка: колело + ставни ротации

3 кръга:

бърпи х10
суинг с 1 ръка@8кг х15 на ръка
бърпи х10
лицеви опори х10
бърпи х10
руско извиване с швейцарска топка х30,50, 50
бърпи х10
напади@2х5кг х15 на крак

След това:
планк до отказ х4
бедрено сгъване с швейцарска топка 3х15

стреч

По време не тренировката имах адски много енергия. Направо имах чувството, че мога да запратя пудовката на съседната улица :D Нищо чудно след толкова много храна и седене на едно място през целия ден ;) В края на тренировката направих 2-3 опита за frog stand, но ръцете ми бяха много изтощени. Мисля да го преместя вече в началото веднага след стабилна загрявка, защото май няма особен смисъл да се гърча в края.

Мнението беше редактирано от Роси на 18.02.14 00:21.

19.02.14
13:07

Нямам никакво време за дневник :(

Вторник 18.02.2014

Храна:

Закуска: 2 препечени филии пълнозърнест хляб* със зехтин*; 2 варени яйца; 1/2 портокал

черен чай

Обяд (в стола): огретен от картофи и Schwarzwurzel (ако някой знае как се нарича на български, ще съм благодарна); салати

Междувременно: зелен чай; ябълка

Като се прибрах (18.00 и нещо): банан; 4 сушени смокини*; 2 бисквити от лимец със стафиди*

Вечеря (готварска вечер): салата от броколи на пара, зелена салата, авокадо и печени бадеми с дресинг от зехтин, мед и горчица; парче киш с креместо тофу (снимка); парче веган шоколадова торта. Всичко е домашно приготвено и веган, защото единият ни гост беше веган и не вървеше да го лъжем ;)

ментов чай

Движение:
почивка

Мнението беше редактирано от Роси на 19.02.14 13:13.

20.02.14
18:13

Сряда 19.02.2014

Храна:

Закуска: бъркало от: спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака*, годжи бери, какао*, мед*; портокал

зелен чай

Обяд: зеленчуково рагу с винен сос*; 2 варени яйца; маслини

Междувременно: зелен чай; 2 ябълки

Като се прибрах (20:00 някъде): 4 бисквити от лимец със стафиди*

Йога

Вечеря: салата от морков, червено цвекло, ябълка, слънчогледови семки със зехтин и лимонов сок; маслини

ментов чай

Добавки: Омега-3 1300мг; комплексни витамини

Движение:
Сутринта:
ставни ротации; 3 поздрава А

Вечерта:
60мин Хата + Виняса йога за начинаещи

Вчера мисля, че йогата пак се получи добре. С пазенето на развновесие от известно време насам се справям по-добре, но все още има какво да се желае. Това, което вчера ми направи впечатление е, че при един наклон назад от колене, който се прави във Виняса частта, успях да се спусна доста по-назад отколкото предни пъти. Не знам дали наистина е било така, но на мен ми се стори доста повече от преди. Все едно бях по-гъвкава.

31.03.14
16:01

Много прах по този дневник..  (wasntme)

01.04.14
00:16

казано от Stela на 31.03.14, 16:01:

Много прах по този дневник..  (wasntme)

По дневника може и да има прах, но по пудовката, дъмбелите и въжето - нъц 8-) Спортувам си, но не ми се занимава да пиша. Само чета ;)

24.04.14
16:24

Ще се опитам да водя пак дневник. Май ще трябва да си сменя и профилната снимка, че все се обърквам, че съм Зизу и съм писала някакви неща дето не помня (giggle)

Сряда 23.04.2014

Закуска: ябълка и банан с лъжица сусамов тахан*; зелен чай

Междинно: по обяд - черен чай; към 19.00 - 3 сушени смокини; към 19.30 - 5-6 маслини

Вечеря: зелена салата с репички, лук, краставица, зехтин; 1/2 купичка пълнозърнести макарони от спелта с песто от спанак и орехи (домашно);

Движение:
Колело около час и нещо - около 20 и няколко км.

Вчера беше объркан ден. По обяд летяхме от София и към 16.00 вече бяхме вкъщи. Времето тук е страхотно и без много да се колебаем си метнхме багажа вкъщи и айде с колелата навън. Карахме до едно островче наблизо, където отглеждат зеленчуците, които продават по пазарите и в супермаркетите в района и направо си взехме пресни пресни салатка, репи, лук и краставичка. Стана толкова вкусна салатка :) Докато стигнем до вечерята обаче бях обезумяла от глад и като седнах се нахвърлих на макароните, а успях да изям само 1/2 порция. Имам и за днес...
Последните 12 дни си бях в София, където толкова много мързелувах, че чак ме е срам. Гледах да се храня добре, но си имах сериозни изцепки с козунак (недомашен) и други неща. Това съчетано с никаква активност освен една лека тренировка и малко разходки, не доведе до хубави последици :)

25.04.14
10:17

Четвъртък 24.04.2014

Храна:

Закуска: бъркало от: спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, мака*, годжи бери, рожков*, мед*, спелтов зародиш*; зелен чай

Обяд (в стола): порция огретен от картофи, моркови и грах(?!) с някакво разтопено сирене отгоре; задушени зеленчуци - броколи и карфиол; купичка салати

Междувременно: чай мащерка; 2 ябълки

Като се прибрах (20:00 някъде): 4 големи сушени смокини*

Вечеря: зелена салата с репи, лук, краставица, зехтин, балсамов оцет; 1/2 купичка пълнозърнести макарони от спелта със спаначено песто*; маслини

ментов чай

Добавки: Омега-3 1300мг; комплексни витамини; витамини за очи; добавка за стави

Движение:
Сутринта:
3 сковани поздрава А

Вечерта:
само час лежерно колело, което дори не си заслужава да се споменава

- Не съм доволна от себе си, но не искам и да се критикувам. Човек трябва да си изживява всичко, за да не се тормози непрекъснато. Пак съм започнала да гледам на всичко супер сериозно и да се впрягам за някакви малки неща без да има смисъл. Това объркване в главата ми винаги се отразява на всичко останало. Надявам се скоро да въведа ред. Засега се опитвам да се самоанализирам и да разбера причината за това неспокойствие.
- Липсата на тренировки десет дена ми се отразява ужасно. Толкова скована не съм се чувствала от много дълго време!

25.04.14
23:31

Петък 25.04.2014

Храна:

Закуска: 2 филии пълнозърнест хляб от спелта с пушена сьомга; зелен чай

Обяд (в стола): гигантско парче писия с панировка на фурна с гарнитура 2 малки варени картофа и повече задушени зеленчуци - броколи, карфиол, зелен боб; купичка салата - зелена, краставици и малко червено цвекло

Междувременно: чай мащерка; 1 ябълка

Вечеря: зелена салата с репи, лук, зехтин, балсамов оцет; 2 бъркани яйца с масло, червена чушка и лук; маслини; малко сирене със сминдух

чай

Добавки: Омега-3 1300мг; комплексни витамини; витамини за очи; добавка за стави

Движение:
Сутринта:
нъц

Вечерта:
10-15мин загрявка - ставни ротации, подскоци и др.

За около 24мин:

4 кръга:
- лицеви опори х10
- pullover@5кг х15
- едностранно гребане@5кг х10 на ръка
- къси коремни х30
- наклони настрани@2х5кг с редуване х20
- клек СТ х30
- глутеус мост на един крак х20
- 100 скока на въже

След това:
- 4х планк до отказ
- 3х10 колелце

Стреч

- В стола днес не че се бяха постарали, но рибата се ядваше. Похвално е, че бяха решили да подправят броколите с индийско орехче :)

- Опитвам се от сряда насам да не ям сладко. Искам да видя дали ще издържа до четвъртък другата седмица, защото тогава заминавам за мъничко на едно хубаво място, където си мисля, че няма да устоя на кухнята :) Проблемът е, че много обичам да готвя и да си правя някакви десертчета, предимно май бисквитки :) В последните месеци в неделя редовно правех някакви и съответно през седмицата всеки ден си хрусках по няколко :) Сега мисля да се усъвършенствам в салатките и манджичките ;)

- Тренировката беше по-лежерна като за начало след застой, но сега се чувствам по-добре :)

27.04.14
00:29

Събота 26.04.2014

Храна:

Закуска: йогурт 3,8% със спелтови ядки, какаови зърна и лъжичка мед; бял чай

Обяд: шепа накиснати бадеми (30г); парче и половина пушена сьомга (май някъде 30-40г); маслини; 

Междувременно:
- към 14.00: капучино + парче веган какаов сладкиш от спетла
- към 19.00: сладолед

Вечеря: сьомга на фурна с гарнитура от зелени аспержи и салца от чери домати (снимка); бяло вино

чай

Добавки: не

Движение:
Сутринта (на гладно):
- ставни ротации; 4 поздрава А
- 20мин вело

През деня:
доста разходки + каране на колело около час с умерено темпо

- Вчера писах как няма да ям сладко до сряда, и днес - оп, сладкишче и сладоледче. Повече няма да пиша, да се заричам и т.н. Сладкишът си беше изкушение и лакомийка - минахме през любимимото ми кафе и автоматично се залепих на витринката със сладости. Гледах тъжно, опитвах се да се самоубедя, че не искам, но не...Слаби са ми ангелите и новият какаов сладкиш победи! После карахме колела, аз се бях отвеяла и си мислех как не е хубаво да се обвинявам за едното парче сладкиш, защото в крайна сметка не се тъпча непрекъснато с такива неща, а и отделно като ям сладко, гледам да е нещо домашно....Е, после ядох и недомашен сладолед, но няма какво да си кривя душата тук - ядеше ми се ;)
- Вечерята стана добре. Вместо 2 порции станаха 4, тъй като парчетата сьомга се оказаха доста големички. Утре на обяд ще си доядем. Тези дни все на риба карам, но няма лошо :)

27.04.14
18:37

Неделя 27.04.2014

Храна:

Закуска (9:30): 1/2 манго и 1 банан с малко какаови зърна; зелено-черен чай

Обяд (14:00): 100г сьомга на фурна с аспержи и салца от чери домати; маслини; бяло вино

Междувременно:
- към 15.00: 3 малки сушени смокини; банан

Вечеря (някъде към 20.30): очертава се суши навън

чай

Добавки: не

Движение:
Сутринта (преди закуска):
- ставни ротации
- 1 час Хатха + Виняса йога за начинаещи

- йогата беше добре, но не бях много концентрирана - все за някакви глупости си мислех
- от закуска до обяд само домакниска работа и затова в 15.00 вирнах крачета и поспах около час
- много неща свърших днес - чистене, готвене за утре, обяд за утре в работата...Даже ми остана време за разкрасяване (makeup)

П.С.: Искам нещо такова по възможност най-скоро ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 27.04.14 18:46.

29.04.14
10:15

Понеделник 28.04.2014

Храна:

Закуска (7:15): 200г йогурт 3,8% със спелтови ядки, мака, какао, спелтов зародиш

Обяд (12:00): 2 бъркани яйца с масло, тиквичка, лук и подправки; 50г сирена (ементал + берг); няколко маслини; 3 чери домата

Междувременно:
- чай мащерка; 2 ябълки

Вечеря (21.30): голяма купа супа от спанак; маслини; 2-3 лъжици дип от авокадо и тахан със сумак; 30г накиснати бадеми

билков чай

Добавки: комплексни витамини; Омега-3; витамини за очи; добавка за стави

Движение:
- 20мин вело

Вечерта (преди вечеря):
загрявка: стави, подскоци и др.

3 кръга (за около 20мин):
въже х70
руски суинг@8кг х15
въже х70
бицепсово сгъване@5кг х15
въже х70
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег@2х5кг х15
въже х70
knee hugs х15
въже х70
плие@5кг х15

След това:
3х преден и страничен планк до отказ
3х бедрено сгъване с швейцарска топка

стреч

- при поздравите както и при йогата в неделя се чувствам все още скована в гърба

- пудовката 8кг малко ми тежеше, както и дъмбелите при бицепсовото. Издържливостта май се подобрява като мисля, че това се дъжи и отчасти на подобреното меню след празниците. Миналата седмица бях дроб и половина...

- забравих предните дни да спомена, че имах лека мускулна треска от тренировката в петък. Главно на ръцете. След йогата в неделя имах малко и на краката вчера

- времето е отвратително - постоянно вали и съответно не мога да ходя с колело. За съжаление такова ще е и през почивните дни :(

ТА

29.04.14
10:59

Само да се включа с една лека поправка на подписа ти. Балансирана диета е с дюнер във всяка ръка. ((;

29.04.14
11:10

казано от Тала-съм на 29.04.14, 10:59:

Само да се включа с една лека поправка на подписа ти. Балансирана диета е с дюнер във всяка ръка. ((;

На всеки с каквото му е приятно - може и с пудовки, но много тежат ;)

30.04.14
08:24

Вторник 29.04.2014

Храна:

Закуска (10:00): зелен чай; 1 банан

Обяд (12:00, в стола): някаква манджа от аспержи и зеленчуци; задушени зеленчуци - броколи + карфиол; малко салата - зелена + краставица; бадеми (20-30г) - взех си ги предвидливо от вкъщи, защото знаех, че нищо хубаво не ме очаква в стола

Междувременно:
- чай мащерка; 2 ябълки
- капучино

Вечеря (21.30): 1 купа супа от спанак; доста маслини; 60-70г сирене(ементал + берг)

чай мента

Добавки: комплексни витамини; Омега-3; витамини за очи; добавка за стави

Движение:

Вечерта (преди вечеря):
1 час Хатха + Виняса йога за начинаещи

- Реших да не закусвам по-стабилно, тъй като не бях тренирала и затова опитах да изям някакъв плод, когато усетя глад. Това стана към 10.00 някъде. Преди това само за малко бях гладна, но се размина. Към 11.30 обаче имахме редовното дейли и се чуваха вече къркорещите ми черва. Голям срам :x Обядът не беше кой знае какво и затова по време на йогата вечерта огладнях, а после на вечеря трябваше да се самодисциплинирам, за да не се нахвърля на сиренето като невидяла.

- Бях много заспала и затова изпих едно капучино, за да ми се намести малко главата. Не знам дали не се дължи на “прекрасното” време...Тези облаци така са ни захлупили, че душицата да ти се свие.

- йогата днес беше по-добре откъм концентрация. Имах малко проблеми с позите, които изискват повече баланс - клатушках се :). Останалото - ок колкото позволяват уменията ми на ултра хипер начинаещ. Скоро май ще трябва да си намеря друго DVD, защото това започва да ми омръзва...

Мнението беше редактирано от Роси на 30.04.14 10:41.

30.10.14
13:05

Здравейте хора :)

В последните месеци продължавах да тренирам - обикновено три пъти седмично със свободни тежести (дъмбели, пудовка) и допълнително три до четири пъти кардио на вело или колело. Тренировките вкъщи обаче започнаха да ми омръзват колкото и да ги разнообразявах и затова реших да започна да посещавам фитнес. Това за мен си е огромна промяна тъй като всичко в залата ми е много непознато. Вчера ми беше и първата тренировка, от която мускулната треска вече си казва думата :)

Имам следния въпрос: Упражнението за квадрицепси, което треньорът ми написа в програмата, е клек на смит машина. Натовари доста съответните мускули, но аз все пак се чудя какво е предимството му пред нормален клек с щанга зад врата? По-добре ли е да започна с клек на машина като съм начинаеща в клека с щанга или е по-добре още от сега да започна да клякам със свободна тежест? Другото, което забелязвам е, че най-вече ми се натовариха бедрата, но не и Дто.

Ще съм благодарна ако някой помогне с мнение по въпроса :)

30.10.14
13:15

Не мисля, че смит машината е по-добър вариант. Със свободна тежест ще се научиш по-добре да балансираш тежестта и тялото си.
Не знам доколко ми е правилна логиката, де.

30.10.14
13:46

И аз смятам, че ако си усвоила техниката на клека със собствено тегло, е добре да продължиш с такъв със свободни тежести. Но за да ти каже, че трябва да правиш на смит машина, може би има причина. А Д-то се натоварва повече при по-дълбок клек. :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 30.10.14 13:46.

30.10.14
18:01

Мерси за отговорите :) Не знам каква е причината да избере клека на машина. Аз му казах, че до момента съм правила клекове с дъмбели и СТ, но той не ми провери техниката. Ще питам следващия път не може ли със свободна тежест.

02.11.14
20:03

Реших да подновя дневника, защото мнения относно новия тренировъчен план биха били много полезни. Вече бях три пъти в залата и май започвам постепенно да се отпускам и да не гледам толкова стреснато :) Пропускам сряда и петък, в които също тренирах и започвам от днес:

Неделя, 2.11.2014

Храна:

Закуска (10.30): банан и ябълка с 2 лъжици спелтови ядки и лъжица какао; зелен чай

11.40 - 13.10 - трен

13.30: 2 малки мъфинчета от пълнозърнесто брашно и манго чатни (домашни)

Обяд (15.00): супа* от тиква и моркови с лъжица сметана; 2 варени яйца* отгоре с пастет от домати и босилек*; около 60г сирене (ементал и още 2 вида с масленост поне 50%); райска ябълка

18.00: ябълка

Вечеря: пай от пълнозърнесто брашно с плънка от праз лук, гъби и мащерка; маслини; малко вино

Трен:
Загрявка: 5 минути кростренажор; ставни ротации

клек на Смит машина -  3х15@10кг
машина за задно бедро - 3х15@20кг
пек-дек - 3x15@18kg
гребен тренажор (дурпане на въже) - 12@25кг; 8@25кг; 15@18кг
повдигане на дъмбел встрани от наклон напред - 3х15@2х3кг
машина за трицепс - 1х15@18кг; 2х15@20кг
хиперекстензии - 2х20
коремни преси с повдигнати крака - 2х30
завъртане от странична опора - 1х20 на всяка страна
повдигане на таза от лег - 1х30

20 минути пътека - първо 10-12 минути на скорост 9(?); после на 8.8 и после на 8.6

стреч

- От сряда, когато беше първата тренировка до днес ходих с ужасна мускулна треска. Най-силна беше в бицепсите, които не съм тренирала целенасочено, но се натоварват доста на пек-дек машината. Не знам това колко правилно е. Напрежението, което чувствам в гръдните мускули не е толкова голямо и там дори нямах мускулна треска. Казаха ми да не си сгъвам ръцете в лактите и така и правих. Днес малко ги сгънах и мисля, че усетих малко повече напрежение в гръдните мускули.

- Клека на Смит машина започнах с още по малки тежести и от днешните. След първата тренировка имах лека мускулна на квадрицепсите. Днес увеличих тежестта, но отново успях да направя максимума повторения. Накрая ми беше малко трудно, но мисля, че мога с още отгоре. Истината е, че в началото като застанах на тази машина и взех лоста ми се стори много тежко дори и с 10кг. Отделно ме убива на врата. Мисля, че е до свикване.

- Двете най-омразни упражнения за момента са ми гребния тренажор и хиперекстензиите. Мисля, че при гребния започнах с много голяма тежест - 25кг, и не мога дори и 10 повторения да направя. Затова днес опитах с 18кг, но пък ми се стори, че мога още. Хиперекстензиите ги мразя, защото досега не съм тренирала тези мускули и се гърча като застрелян заек след 12-13 повторения, а към 20 ми иде да се самоубия.

- Тренировката ми отнема ужасно много време в сравнение с преди. Час и половина всичко, а даже и малко повече. (dull) Другото, което не ми харесва е, че трябва да повтарям едни и същи упражнения и при трите си посещения. Когато тренирах вкъщи си правих 2 или 3 програми с различни или подобни упражнения, за да не ми писва от еднообразие.

- След тези тренировки се чувствам толкова скапана, че не искам да правя нищо друго освен да ям и да спя |-)

Мнението беше редактирано от Роси на 02.11.14 23:38.

02.11.14
22:08

Вече като чуя “инструкторът ми каза...” направо ми се досира, с извинение... И за да съм в тон, ще определя това, което те е накрал да правиш, като пълна пръдня :Д

02.11.14
22:21

ddd, досега не съм влизала в зала с изключение на преди години, когато висях основно на кардио уредите. Струва ми се разумно да се вслушвам в това, което ми казват да правя, а не да започвам на своя глава. Затова и се допитах до хората от фитнеса, тъй като имат повече опит.
И все пак, коя част от програмата имаш предвид?

02.11.14
22:35

Да, разбирам те. Възмущавам се генерално, от това което повечето “инструктори” карат хората да правят. Това да отсееш правилното изисква много четене и доста “проба-грешка”. Като цяло не съм съгласен с много работи, но този клек на смит ми идва в повече.

Мнението беше редактирано от ddd на 02.11.14 22:39.

02.11.14
23:37

И на мен ми се стори странно като ми каза да клякам на машината, а преди няколко минути му обяснявах, че предпочитам да имам повече упражнения със свободна тежест. На мен програмата също не ми допада кой знае колко, но реших да изкарам 4 седмици на нея, защото съм начинаеща в залата и не искам да се правя на голям разбирач и отделно, за да не каже инструктурът, че игнорирам по някакъв начин напътствията му (wasntme) Това, което не ми харесва е, че упражненията, които ми е написал са по-скоро изолиращи - работи се върху точно определени мускули (или поне така усещам). От тук трябва да правя не знам си колко упражнения за различни мускули и съответно прекарвам по час и половина в залата :( Не знам колко съм права, но е факт.

Мнението беше редактирано от Роси на 02.11.14 23:37.

ТА

03.11.14
13:17

Толкова те е чул за свободните тежести, че от него да мине ти е пуснал едно разтваряне с дъмбели...
Глобално “инструкторите” по залите имат някаква “програма” в главата си и я пускат на всички, сменяйки единствено уредите или последователността.
Подкрепям ddd, но ако си решила да е с инструктор, то поне се поинтересувай има ли някакви спортни постижения, корсове или поне фигурата му да е прилична.
;) keep up!

Мнението беше редактирано от Тала-съм на 03.11.14 13:18.

03.11.14
14:05

Единствено приличната фигура въобще не е гаранция според мен, защото редовно наблюдавам няколко такива “инструктори”, които за нищо не стават (не знаят дадено упражнение кои мускули е, тренират всичките си клиенти по една и съща схема - само на машините и т.н.)

fire.is.my.nature

03.11.14
19:45

Не мисля, че програмата е толкова лоша. Немски ли е инструктурът? Преди доколкото знам се намираше тук някъде : ) В кой фитнес си (ако е голям и е верига е възможно програмите да са стандартизирани)? Но дори и да е стандартизирана, няма да е лоша, въпросът е да се спазва.

От това, което видях, не е лоша програмата, няма някакви генерални фейлове в нея, а и щом те е жегнала да усетиш тук таме някой нов мускул-супер.
Евентуално бих увеличила кардиото след нея и бих внимавала колко въглехидрати ям, за да не се получи подуващ ефект, иф ю ноу уот ай мийн, иф нот може да обясня. Спомням си преди докато водеше дневника, че се беше оплакала как от тренировките с тежести имаш увеличени размери или нещо от сорта, но според мен ако някой усеща грешни резултати от тежестите, то те се дължат изцяло на храната. Та... внимавай!

Смит или свободни тежести? Честно казано и двете са добри и може да разнообразяваш. Смитът май се води по-безопасен и щом си му казала, че за първи път влизаш в зала, а той е германец, е заложил на по-базово въведение. Или просто ти е изпринтирал програма от датабазата на фитнеса, което също не е лоша идея, защото тези програми ги правят що-годе фит персони с доста опит и често са много добри. Не анализирай прекалено плана. Спазвай го и модифицирай в движение. Защо? Защото действително си още в началото и всичко ще даде резултат, ако се спазва. Така ще научиш нови упражнения, методики и това как тялото ти реагира на тях и ако видиш, че нещо не е удовлетворяващо, можеш да го замениш. Няма такова животно като перфектна програма или методика, има много думи и малко действия.

Вярно, че във форума се пропагандират верни неща: свободни тежести > машини, тежко > леко, но опитът ми показва, че и понятиятя от дясната страна на уравнението могат да се съчетаят добре за удовлетворяващ резултат. Аз никога не се ограничавам в един метод и мисля, че затова продължавам да прогресирам независимо от моментни спънки или нерозови лайф епизоди.

Успех.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 03.11.14 20:00.

fire.is.my.nature

03.11.14
20:25

http://www.simplyshredded.com/ana-delia.html

Ето например разгледай програмите на някои от най-яките мацки, навсякъде има изолиращи упражнения, клек на смит, напади на смит.....

03.11.14
21:33

Пак ли ще сравняваме профи със средностатистически трениращ... И да, в машините няма нищо лошо, ако изключим всичките дисбаланси, които ще ти докарат :)

03.11.14
23:19

Понеделник 3.11.2014, без тренировка

Закуска(7:20): райска ябълка с лъжица какао и лъжица кокос; зелен чай

Обяд(12:00): броколи на пара с масло, пармезан и подправки; 50г бадеми

Междувременно: капучино; 2 ябълки; чай мента

Като се прибрах (към 20:00): банан

Вечеря(20:30): парче пай с праз и гъби; към 80г сирена (стандартните)

чай мента

Нямам мускулна треска от тренировката в неделя.

Мнението беше редактирано от Роси на 04.11.14 10:13.

03.11.14
23:43

Благодаря за коментарите :)

@Тала-съм, Светлето: И аз не знам дали външният вид е определящ. Специално този честно казано не ми изглеждаше супер трениран. Просто нямаше ясно очертани мускули (giggle) За постижения и курсове се съмнявам. Като цяло фитнесът не е супер скъп и ми изглежда, че само имат добра реклама на сайта и умеят да правят добро първо впечатление :)

@fire: Фитнесът е верига - easy sports, но инструктурът не е немец, а грък :) Избрах ги, защото са на горе-долу удобно място, имат доста изгодна цена в сравнение с други и мога да прекратя договора, когато си поискам. Програмата изобщо не е стандартизирана. Напротив - когато седнахме да поговорим ми обясниха как нямат стандартни програми, а ги изготвят според профила, целите и желанията на клиента. Затова и очаквах нещо по-различно :) Програмата може да не е супер лоша, но почти не отговаря на това, което му казах, че целя и предпочитам - основно да съм фит, искам упражнения със свободни тежести, заякване на горна част на тялото, изгаряне на мазнини и отслабване в долна част (това май ми е перманентно :D). Отделно обясних, че съм се занимавала вкъщи редовно. Може и аз да не съм била достатъчно ясна. Дисбалансите, за които говори ddd са едно от нещата, поради които не искам да имам програма, която е от-до на машини.

Междувременно се порових в сайта за примерни програми. Тази ми допадна. Включва както свободни тежести, така и машини, а също е и сплит - нещо, което отдавна искам да опитам, а в домашни условия нямаше как. Мнения?

fire.is.my.nature

04.11.14
02:41

казано от ddd на 03.11.14, 21:33:

Пак ли ще сравняваме профи със средностатистически трениращ... И да, в машините няма нищо лошо, ако изключим всичките дисбаланси, които ще ти докарат :)

Не споделям мнението ти : )
Машините могат да оправят дисбаланси, ако знаеш къде са ти дисбалансите. Аз съм За базовото трениране, но мисля, че не е достатъчно удовлетворяващо и че машините го допълват перфектно и закръглят програмата, позволяват много по-добро наблягане на някои мускули (аз не бих си оставила задните части без изолиращи упражнения, както и трицепса примерно).

Въпрос на вкус, не ми се спори : ) А колкото до профи със средностатистическия човек ... посочих, че смит машината може да се ползва и от напреднали и че не е толкова безсмислена. Има жени, които изграждат тялото си изцяло на машини и изглеждат зашеметяващо. Исках да кажа: просто прави Нещо, не го преанализирай, защото ще си останеш с анализа. Щом си начинаещ, слушай треньора колкото и неспособен да ти изглежда, все пак има повече опит, а и явно се е постарал и е създал сам програмата.

Това е само моята гледна точка : ) Успех.

04.11.14
10:11

Могат разбира се, то това е, както оправят, така и създават, заради изолацията. Аз не говоря изцяло против машините. Ползването им в по-напреднал стадии на тренировките си зависи от трениращия. При начинаещите нямат място, като заместител на базови упражнения, както в случая е при нея. Хубаво е, че не ти се спори, защото след изказвания като това :

казано от fire.is.my.nature на 03.11.14, 19:45:

Смитът май се води по-безопасен и щом си му казала, че за първи път влизаш в зала, а той е германец, е заложил на по-базово въведение.

просто няма смисъл ;)

Успех и на теб ! :)

fire.is.my.nature

04.11.14
10:22

Ок, по-стандартно исках да кажа : )

05.11.14
10:22

Вторник 4.11.2014, без тренировка

Храна:

Закуска(7:20): бъркало от 3 с.л. спелтови ядки и по една лъжица ленено семе, сусам, рожков плюс малко мака и ч.л. мед; черен чай

зелен крокодил

Обяд(12:00): омлет от три големи яйца с масло и пармезан и плънка от рукола и чери домати

Междувременно: зелен чай; 2 ябълки;

Като се прибрах (към 20:00): банан

Вечеря(20:30): парче пай с праз и гъби (свърши); към 80г сирена (стандартните); маслини

билков чай

Движение:

Сутринта: ставни ротации + 5 поздрава А + малко висене на лост

След работа трябваше да ида до фитнеса да ми направят някакви измервания за профила, които трябваше да са само 15 минути, а отнеха 50 и се прибрах в 21.30. Вечеряхме, душ и в леглото, защото трябва да се става рано (dull)

Мнението беше редактирано от Роси на 05.11.14 13:39.

05.11.14
10:34

И искам да публикувам измерванията (по спомен), за да има някаква актулна информация тук:

Ръст: 156см

Тегло: 48кг

Ръце: лява - 27см, дясна - 27.5см

Гръдна обиколка: 80см

Талия: 61см

Ханш: 87.5см

Бедра: ляво: 49.5см, дясно: 50см

Отчетоха ми и BMI, процент мазнини, тегло на мускулна маса и още някакви неща с някакъв странен уред, на който не вярвам, така че със сигурност има отклонения: BMI: 20, 22% мазнини, 35кг мускулна маса, 57% вода. Казаха, че съм в зелената зона. Дано да е така. А относно клека - на начинаещи препоръчвал на смит, но щом искам ще ми покаже и този със свободна тежест ;)

Teddy

05.11.14
14:09

Eхаа,ти си със абсолютно същите размери като моите! (sun) Само не съм се теглила скоро,пронципно бях около 42-3кг. преди да напълнея до 49 по едно време (dull) Сега съм нещо средно.Иначе всичко е едно към едно хихих. Миниончета сме ние.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1