Някой пробвал ли е Френско + 3 бързи серии кофички на пейка?

06.11.14
14:27

Вчера пробвах нещо ново и разцепва Трицепса, може да го пробвате, след 3 серии Френско да кажем тежко по 10-12 повторения веднага след 3 татата серия правите 3 бързи серии по 10-15 повторения бавно кофички на пейка....

Пич, голямо откритие си направил, евалата :D

06.11.14
15:30

Ти си го пробвал :) Сега ще ти мутира трицепса !

06.11.14
16:05

Хахах е к’во ми се подигравате като знам колко залухави има и правят по 5-6 упражнения за трицепс, при положение че ако тези 2 те ги правиш тежко пак ще се размачкаш

06.11.14
18:53

Поне добре, че си се отворил на експерименти. Предлагам ти и нещо друго - от лег за френска преса за трицепс. Вземаш щангата или ез-лоста и заставаш в горно положение за френска преса. След това с прави ръце пускаш тежестта назад близо до хоризонталата. Колкото се може по-близо. Отстрани изглежда сякаш си легнал по гръб и си изпънал ръце зад главата си, но с щанга. След това започваш бавно да отпускаш тежестта, като сгъването е само в лактите. Надолу е лесно, като тръгнеш нагоре, държиш мишниците в същото изпънато положение и се стремиш да запазиш ъгъла спрямо тялото. Вдигаш тежестта, докато отново си с разгънати ръце. В стартова позиция ъгълът в лакътя е близо 180%, а в долно положение е някъде 90% предмишница спрямо мишница. Упражнението е много добро за вътрешната глава на трицепса(дългата глава), но се прави с леки до умерени тежести заради неудобния и понякога опасен ъгъл в раменната става.

06.11.14
19:28

Пробвал съм го нацепва здраво но верно не  мога с по тежки кила, аз правя нещо подобно слагам си по-голяма тежест спускам зад глава и вдигам не докрай и пак спускам

07.11.14
11:21

Шегата на страна,но най-любимата ми суперсерия е френско с прав лост до отказ и веднага след това избутване от лег с тесен хват до отказ със същата тежест.

07.11.14
11:52

Определено ще го пробвам

07.11.14
11:58

казано от G- Star на 06.11.14, 14:27:

... 10-15 повторения бавно кофички на пейка....

При положение, че повечето билдъри имат и без това проблеми с раменете (по ред причини, повечето неосъзнати) кофичките на пейка са излишно упражнение, защоро носят прекалено голям риск, който често води до т.нар. ”субакромиален импинджмънт”. Има толкова много, хем по-ефективни и по-безопасни начини да натовриш трицепса, че просто няма смисъл.

07.11.14
12:00

Е аз съм прост Билдър и харесвам кофичките и преса зад врат, никога не обръщам внимание на тези работи защото за мен са пълна глупости чувствам се добре тренирам, бях 115 кг супербъгавизрод тип с наднормено тегло и болка в коленете като ходех на даскало сега съм 92кг клякам с 150 нямам болка правя рамо зад врат раменете са ми отлични

Мнението беше редактирано от dsadsad dasdasd на 07.11.14 12:01.

Значи изяснихме нещата - ти никога не обръщаш внимание на тези глупости и нямаш болки.
Следователно това важи за всички. ;)

Пиши по-грамотно. За сега това е само молба. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.14 12:17.

07.11.14
12:21

Ма ядосвам се много за такива работи, не харесвам как по правилно да пиша и кажа, не харесвам научни теории от сорта това е вредно онова е вредно...Вредно е когато не се прави нищо тогава е вредно

Това, че не разбираш нещо, не е повод да го отричаш.
Място за нерви не виждам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.14 12:26.

07.11.14
12:30

Добре, нищо не разбирам така е прав си!  Да живеят изолиращите упражнения, даже ако може да се тренира без да се променя мястото на тялото само с очи за да е най най най безопасно, и от толкова голяма безопасност и прецизност накрая на пешеходната пътека си свиркаш че всичко ти е идеално и перфектно и те гази някой пиян наркоман ха ха ха сладури :)

Обърнах внимание на факта, посочен от Solomon Kane, по две причини:
- не винаги е разумно да се правят изводи за общото на база частен случай
- хората, които в един или друг момент ще прочетат тази тема, трябва да са наясно с рисковете

Слабо ме интересува как тренираш и защо.
Останалите празни приказки нямам амбиции да коментирам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.14 12:44.

07.11.14
12:45

Ако е изпълнено ламерската почти всяко упражнение е опасно. Има, обаче такива, с които трябва много да се внимава - кофички, лежанка, раменни преси зад врат, вертолет и т.н. Когато човек е млад и силен идва момент, когато се мисли за неуязвим. Точно тогава идва нещо, което му доказва, че не е така. Не случайно е казано “Гордостта идва преди падението.” Никой не е по-голям от простите физични закони и принципите на анатомията и физиологията. Това го казва Кольо съвсем доброжелателно. На никой не му пука как тренираш! Ако искаш може да правиш тяга и клек на ролкови кънки! Соломон и Колето са само доброжелатели, които предупреждават за потенциални опасности.

07.11.14
14:26

Благодаря ви за съветите

Мнението беше редактирано от dsadsad dasdasd на 07.11.14 21:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1