Пикантни пуешки мъфини (палео)

fire.is.my.nature

08.11.14
18:49

Днес измислих рецепта за мъфини, напълно подходящи за палео и НВД хранене.

За жалост бяха изядени бързо и не успях да ги снимам, но утре ще правя пак и ще сложа снимка.

Не са трудни, но пък колкото повече време заделите, толкова по-вкусни ще станат! :) 

Рецептата се прихотвя на 2 фронта

1) в тефлонов тиган

2) във фурната

Необходими продукти :

2 сладки картофа (не бели, иначе няма да е нвд :) ), предварително леко сварени или запечени така, че да омекнат (около 15 мин. във фурната или 5-7 мин. в тенджера под налягане)

3 глави стар лук
4 скилидки чесън (ароматът се неутрализира с готвенето... :Д )
пуешки филета, нарязани на малки парчета 2-3 см. макс. , най-добре пресни от месарница!

3 с.л. зехтин за готвене
риган
мащерка
черен пипер
канела!!
сол

- от подправките количеството е по 1 с.л. и се смесват и разбъркват заедно

магданоз по желание

орехи по желание

Фронт 1) : слагате зехтина и  нарязания лук + чесъна  в голям тефлонов тиган от едната страна, а от другата страна пуешкото и затваряте с капак да се задуши 1-2 мин., след което се добавят разбърканите подправки и се разбърква лука, а пуешкото си остава на едната страна. Отново затваряте да се задуши като рабърквате от време на време и така докато лука стане златист.

Фронт 2) : след като месото и лука станат готови се смесват заедно с картофите и хубаво се намачкват/разбъркват докато стане нещо като “тесто”

Сместта се пълни във формички и на повърхността на всяка се слагат обилно орехи, леко намазнени в зехтин и леееко канела и се пече 10-15 мин. на 180 градуса във фурната.

Аз съм много мързелив готвач и правя всичко по усет, имам извратен вкус, но простосмъртните харесаха тази импровизация, включително и силно капризния ми приятел.

Ако решите да експериментирате, ще се радвам да чуя отзиви! : )

Темата беше редактирана от fire.is.my.nature на 08.11.14 18:50.

Браво! Много добре ми звучи :)

Ще чакам и снимки, за да слюноотделям още по-засилено !

08.11.14
23:06

Това звучи вкусно наистина, но защо е палео?

Мнението беше редактирано от Владо на 08.11.14 23:07.

fire.is.my.nature

08.11.14
23:30

казано от Дългия на 08.11.14, 23:06:

Това звучи вкусно наистина, но защо е палео?

Хихи, изглежда още по-добре отколкото звучи : )
Палео е, защото съдържа само “палео” съставки, демек без глутен, без ориз, без зърнени, млечни и т.н. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1