10.11.14
21:18
Колеги, знаете ли дали в София или Пловдив някъде мога да мина ядрено-магнитен резонанс като ми поставят контраст директно в рамото (резонанас с артрограма)? Долкото разбрах във Варна се практикува, но ми е доста далече.
11.11.14
11:43
Токуда и ВМА.За тези двете знам със сигурност.Но ако чакаш да стане с направление,ще се наложи да си заплатиш допълнително за контрастно вещество.Ако си тръгнал да плащаш нацяло,най-евтино е в Александровска болница,но не помня дали имат опция за контрастно вещество.Успех.
P.S.За Пловдив не знам,правил съм си в София и Варна.
11.11.14
15:02
Благодаря за отговора. Нали става въпрос за контраст директно в ставата, а не венозно.
Ако си бил и в Токуда и в ВМА, кой ЯМР е по-нов и с по-висока плътност(тесла)?
На теб слагаха ли ти контраст вътреставно и ако да, как беше, имаше ли усложнения след това?
Поздрави!
11.11.14
19:07
казано от The_scouser на 11.11.14, 15:02:
Благодаря за отговора. Нали става въпрос за контраст директно в ставата, а не венозно.
Ако си бил и в Токуда и в ВМА, кой ЯМР е по-нов и с по-висока плътност(тесла)?
На теб слагаха ли ти контраст вътреставно и ако да, как беше, имаше ли усложнения след това?Поздрави!
Чакай малко,да не стане грешка.Точно за венозно говоря.В УМБАЛ “СВ. МАРИНА” има това ,което търсиш.Защо не посетиш няколко от болниците и не разпиташ на място?
А за най-новия... http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4186097
11.11.14
19:38
Венозно навсякаде слагат, на мен ми трябва в рамото и точно в Св. Марина го правят, но ми е доста далече.
В чужбина е доста разпространено, не знам защо тука не е така.
Здравей,би ли казал за какво Ти е това ако не е тайна защото не съм запознат с това нещо и за какво се прилага.от телефона пиша и е кофти да ровя в гугъл за инфо,понеже имам проблем с раменните стави ми е интересно дали би ми помогнало и на мен,че напоследък немога да тренирам пълноценно.По-здрави :)
12.11.14
16:15
Това е вид образна диагностика.
12.11.14
16:27
по-този начин се получава по-добра и ясна картина от ЯМР, но не мога да намеря освен във Варна, къде другаде го правят
01.12.14
16:04
ъпдейт на инфото: от токуда отговориха, че при специална преценка от лекаря може и да поставят контраст в рамото.
Все пак отидох до Варна и искам да споделя, че останах много доволен от работата и отношението на лекарите!