11.11.14
11:43
Ясно. Мерси, Royals! :)
Няма за какво , Емили ;)
Ако ще го опитваш... си отдели първият ден целият да си в къщи :D
11.11.14
11:49
Тежест, подуване на корема, лош тонус и неопределен дискомфорт все още не значат непременно замърсяване на организма и нужда от детоксикация - ето го моят аргумент. Има няколко основни фактора, които би следвало да се разгледат в такива ситуации - хранене (качество и количество), двигателна активност (качество и количество), сън (качество и количество), нива на стрес (вид и интензивност), емоционални фактори и други. Много е модерно хората да смятат, че са замърсени и да се пречистват по всякакви фантастични начини, при това без да е ясно какво всъщност искат да пречистват. Токсини - това е твърде общо понятие, включващо твърде разнообразни по своята Природа вещества. Назначаването на детоксикация наизуст (без конкретни реални данни за наличието на проблемен токсин) е меко казано несериозно. От друга страна човешкият организъм съвсем не е толкова беззащитен и способностите му да се защитава са несравнимо по-ефективни от въпросните модерни детоксикации. И не на последно място - от къде имаш информация за тези детоксикации? Хайде да погледнем тази информация - има ли автор и каква е научно-експериментална основа? Нахвърляни общи приказки в шарен сайт и/или “абе една приятелка ми каза” дали са достатъчно основание за доверие?
Ти отговори си на въпросите, които зададох? :)
Не на мен (аз нямам нужда от тези отговори), за себе си намери отговори и помисли до колко са обективни.
P.S. Между другото “статията” за английската сол е страхотен пример. Наистина ли си готова да я вземеш насериозно?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.11.14 11:52.
Кольо, абсолютно си прав.
Ние май си говорим за различно пречистване - аз имах предвид , не детокс, а по -скоро на червата и стимулиране на перисталтиката.
Което е добре да се направи преди хранителен режим, за да не се появява този дискомфорт.
П.с.Аз съм опитвала този метод с английската сол ... и съм доволна , за описаните по- горе резултати :)
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 11.11.14 11:56.
11.11.14
12:02
Симптомите, които имам аз, ми подсказват именно нужда от детоксикация, но предполагам, всеки може да сбърка, дори и да познава организма си. И все пак, аз не виждам вреда от употребата на триците,т.е не пречи да опитам. Доскоро се тъпчех с всякакви боклуци, ако не беше така нямаше к да кача толкова кг. Решението, разбира се, е промяна на хранителните навици, което в моя случай е по- скоро връщане към тях. А тези боклуци те замърсяват и мисля, че това е причината да усещам тежест и дискомфорт. Накратко, какъв е проблема да спазвам режим, който за някакъв период от време комбинирам с този метод за пречистване?
11.11.14
Това нещо можеш да го направиш с едно качествено хранене - добре балансирано и с достатъчно фибри от различни източници... и с малко търпение, защото това е процес, а не събитие. Не е сериозно да очакваш, че след години лошо хранене сега за дни или 1-2 седмици ще заличиш всички поражения.
Мисля, че написах ясно - проблем в триците няма.
За мен проблемът е в причината, поради която ти включваш триците.
Съвсем спокойно можеш да си осигуриш фибрите от зеленчуци и други храни и съответно - да постигнеш търсения ефект.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.11.14 12:06.
11.11.14
12:03
казано от Royals M на 11.11.14, 11:55:
Кольо, абсолютно си прав.
Ние май си говорим за различно пречистване - аз имах предвид , не детокс, а по -скоро на червата и стимулиране на перисталтиката.
Което е добре да се направи преди хранителен режим, за да не се появява този дискомфорт.П.с.Аз съм опитвала този метод с английската сол ... и съм доволна , за описаните по- горе резултати :)
Да, всъщност и аз това имах предвид. Явно не съм се изразила правилно. :)
11.11.14
12:22
Все си мисля, че за споменатата цел ще е по-ефективно и полезно в общ план да се осигурят фибри от източници като зеленчуци и салати, както и чрез храни като какао, ядки, овес, чиа (тези са първите, за които се сещам). Втори важен момент - поддържане на подходяща хидратация на тялото. Трети важен момент - балансиране на макронутриентите в храната и поддържане на максимално качество.
Искате да възстановите чревната микрофлора и да центровате перисталтиката.
За целта сте готови да приемате силничко слабително средство.
Гениално. Успех.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.11.14 12:26.
:x Всъщност - да.
Емили, не ме слушай мен. Кольо е прав. Аз търсех бърз резултат, защото имах проблем. Не съм обективна.
Съжалявам за изказаното мнение.
11.11.14
12:34
Планът по настоящем, а и в бъдеще е именно този- да се храня правилно. Методът с триците е просто допълнителен в началото на връщането ми към правилните навици. Относно хидратацията, постоянно съм жадна и пия по 3-4 литра вода на ден. Хубавото е, че организма ми го иска и дори не го правя насила.
Мерси! :)
11.11.14
12:38
Триците спокойно можеш да ги добавяш към различни кремчета (на основата на авокадо, плодове, сметана и други екстри). :) За трети път казвам, че те си имат своето място в режима така или иначе. :)
11.11.14
12:39
Да, Royals, може би този метод в момента не ми е необходим, но при нужда ще го използвам. :)
11.11.14
12:43
Мерси за съветите инна двама ви! Засега ще ви оставям, защото тренирам краченца. :)
11.11.14
15:12
Много полезно мнение от страна на Кольо! :) Аз, както някой от съфорумниците знаят,понеже в един период често прекалявах с храненето все се пречиствах... и житни режими ии три дни да ябълки и какво ли не е било :D Сега ми се струва смешно. След това ежедневието ми в продължение на 6 месеца не позволи да си направя нито един от споменатите “‘разтоварващи дни’’ и аз се бях притеснила как ще я карам така хахаха. Но се хранех доста чисто и качествено,пих много вода и се движех доста. Първоначално си имах дискомфорт,тежест,лоша кожа,препотяване,лош вкус в устата и все неща които сигнализират за токсини по един или друг начин и които ме караха да карам на ябълки с дни. След 2-3 месеца само хубаво хранене (дори чисто месо всеки ден почти) и движение бях като нова,без нито един дискомфорт. Направо си се чувствах както казвате ‘’чиста’’ или и аз не знам какво, без ден на пречиствания.
Вече подкрепям единствено 24 часа фаст,ако се наложи просто да си починеш от храна примерно. Но начинът ти на живот играе доста по-голяма роля отколкото каквото и да е друго.
Знам,че в случая не говориш за такива дни,но реших да споделя опит в случай че решиш нещо. Иначе както стана ясно триците няма да са ти излишни в помощ с дискомфорта, но същевременно трябва да се замислиш и над цялостното си ежедневие и меню,само те като стъпка ще са по-скоро безполезни.
Ти си знаеш и усещаш най-добре все пак. :) Желая ти успех (F)
11.11.14
18:51
Оо да, и аз съм, имала такива пречистващи дни на глад, които повече едва ли ще повторя. Даже и един кленов сироп, Мадал Бал май се казваше. Дето няколко дни нито пиеш, нито ядеш нещо друго. Абе ужас :D Не мисля пак да ги повтарям тези безумия.
Иначе съм напълно съгласна за това, че трябва да променя цялостното си меню. Опитвам се. Дори в момента пиша дъвчейки пилешко месо и салата :D
11.11.14
22:29
Менюто днес пак що годе добре като изключим това, че имаше малко повече плодове.
Станах късно, затова 11:00- кафе, 6 мандарини и 50гр печени бадеми
12-13:30- тренировка крака
15:00- 4 мандарини и 50гр печени бадеми
19:00- пилешко шишче и салата
21:00- две зелени ябълки
Дано не ми пригладнее докато си легна, но тези дни забелязвам особен апетит към ядки.
12.11.14
00:02
Допълнение- 22:30- три шепи леблебия. Не издържах.
казано от Evelin *** на 12.11.14, 00:02:
Милата. Знам как се чувстваш (blush)
Напредваш ли с намирането на отговори за твоят режим?
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 12.11.14 22:46.
12.11.14
22:58
Абсолютно нормално и очаквано.
На фона на този глад даже с малко леблебия си минала...
12.11.14
23:39
казано от Кольо Пияндето на 12.11.14, 22:58:
Абсолютно нормално и очаквано.
На фона на този глад даже с малко леблебия си минала...
Хм...мислиш ли че е малко? Аз си изчислих калорийния дефицит от формулите в сайта, който показа 1500 кал. на ден. :х
12.11.14
23:44
Royals, не бих казала, че точно напредвам. Наясно съм с концепцията на режима, който избрах, но се ослушвам за мнения на хора, които са го прилагали или имат впечатления от него. Противоречиви са, да ти кажа :) На мен засега ми се струва една добра опция за чистене, но предполагам ще сме сигурни когато видя ( или не видя) резултат. :)
13.11.14
00:03
Днес:
Закуска: ябълка и кафе
Обяд: пилешко шишче със салата
Междинна закуска: 6 мандарини, шепа леблебия, 5 оризови бисквити и кафе
Вечеря: огромна салата- маруля, домати, краставици, риба тон, червен боб, овкусена с балсамико, зехтин и сол. Беше мнооого вкусно и внушително като количество, може би около 500 гр.
казано от Evelin *** на 13.11.14, 00:03:
Днес:
Закуска: ябълка и кафе
Всичко е супер , но закуската е силно казано -закуска. По принцип сутрин нямаш ли апетит? Аз мога да изям всичко, което зърна :)
13.11.14
08:04
Аз по принцип винаги си имам апетит :D. Но сутрин е най-леко изразен. Аз съм от хората, на които се усилва през деня, а вечерите е най-силен :/
13.11.14
08:52
казано от Evelin *** на 12.11.14, 23:39:
Хм...мислиш ли че е малко? Аз си изчислих калорийния дефицит от формулите в сайта, който показа 1500 кал. на ден. :х
С 1500 kcal е разумно да сваляш само при условие, че нямаш никаква физическа активност. Повтарям - никаква - през цялото време си легнала или седнала само в къщи. От друга страна дали описаната от теб храна достига до тази енергийна стойност? Не съм смятал, вярно е, но шансът да греша не е особено голям. ;) А ако заговорим за баланс...
казано от Evelin *** на 12.11.14, 23:44:
Наясно съм с концепцията на режима, който избрах, но се ослушвам за мнения на хора, които са го прилагали или имат впечатления от него. Противоречиви са, да ти кажа :) На мен засега ми се струва една добра опция за чистене, но предполагам ще сме сигурни когато видя ( или не видя) резултат. :)
Кой ти каза, че един и същ режим води до едни и същи резултати при всички, които го прилагат? ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.11.14 08:53.
13.11.14
22:41
Изчислих калорийния си дефицит по формулата в сайта. Показа, че е 1500-1600кал с 2-3 тренировки седмично. За жалост наюоследък нямам време дори за 3, камоли за повече.Надявам се не съм сбъркала с изчисленията.
Мисля, че достигам 1500кал., защото освен гореизброената храна има и разни неспоменати подробности като захар в кафето, зехтин в салатата, някой и друг сок през деня и тн, които не са много, но пак са си калории.
Въглехидратитв си ги набавям основно от плодове и ядки, понякога картоф, протеина идва от месото, което хапвам всеки ден, а мазнините отново от ядки и зехтин.
Като цяло не се чувствам гладна, освен ако пропусна хранене на 3-4 часа.
Защо мислиш, че менюто ми не е балансирано? На мен ми изглежда сякаш ми дава всички вещества, от които организма се нуждае, но ако мислиш, че греша, моля, поправи ме.
Относно въпроса ти за режимите и действието им върху различни хора, никой не ми е казвал, че действат еднакво на всички, а и да ми каже, няма да му повярвам. :P Едно е да се сравняваш с определена малка група от хора, друго е да търсиш мнения, наблюдения и изобщо да имаш интерес върху това как дадена диета влияе на различни хора.
14.11.14
10:20
казано от Evelin *** на 13.11.14, 22:41:
Изчислих калорийния си дефицит по формулата в сайта. Показа, че е 1500-1600кал с 2-3 тренировки седмично.
С известни уговорки мога да се съглася:
RMR = 655 + (9.6 х 65) + (1.8 х 174) - (4.7 х 26) = 1470 kcal
- енергоразход без физическа активност = RMR x 1.2 = 1764 kcal
- енергоразход при 1-3 тренировки седмично = RMR x 1.375 = 2021 kcal
Това е енергията, която ти трябва за поддържане на теглото. При възможно най-агресивния дефицит в рамките на разумното (20 %) това прави съответно прием на 1411 и 1617 kcal за намаляване на телесните мазнини. Варианти с 1400 kcal са нереални, защото физическата ти активност не е чак толкова ниска. По тази причина горе споменах, че 1500 kcal са дори леко недостатъчни за теб. Ако заложим в режима 2-3 тренировки седмично и дадем лек толеранс на дефицита (да варира между 15 и 20 %, например), тогава се вижда, че за теб целта трябва да е от порядъка между 1600 и 1700 kcal дневно. Всичко това е ориентир, разбира се, но не е без значение по какво ще се ориентираш.
Мисля, че достигам 1500кал., защото освен гореизброената храна има и разни неспоменати подробности като захар в кафето, зехтин в салатата, някой и друг сок през деня и тн, които не са много, но пак са си калории.
Мислиш или реално ги достигаш?
Ето тук се заблуждаваш мен. Поиграй си още малко с калкулатора когато имаш време. Нито ми е възможно, нито е редно аз да го правя. Разбира се, има възможност грешката да е при мен, аз не знам колко и какви са ти скритите калории, и преценявам храната окомерно.
Въглехидратитв си ги набавям основно от плодове и ядки, понякога картоф, протеина идва от месото, което хапвам всеки ден, а мазнините отново от ядки и зехтин.
Това е ОК принципно, но може да бъде и по-добре.
Като цяло не се чувствам гладна, освен ако пропусна хранене на 3-4 часа.
Липсата на глад не винаги е показател за добро хранене. При достатъчно “старание” хормоналната регулация и обратна връзка на чувствата за глад и ситост се разцентрова. Организмът се адаптира към гладуване и притъпява чувството за глад. Не твърдя, че трябва да огладняваш по-рано или по-късно от въпросните 3-4 часа, просто се опитвам да те предпазя от неточни ориентири и заключения. Кога ще огладнееш е в пряка зависимост от това кога, какво и колко си хапнала за последно, от физическата активност и от адекватността на въпросната връзка с централната нервна система, регулираща усещанията за глад и ситост.
Защо мислиш, че менюто ми не е балансирано? На мен ми изглежда сякаш ми дава всички вещества, от които организма се нуждае, но ако мислиш, че греша, моля, поправи ме.
Защото не мога да намеря логика в баланса на храната, която описваш. Белтъчините ми се виждат малко - в моите очи не е добра идея да приемаш по-малко от 100 g белтъчини дневно, по възможност нека да са около 120-130 g. На моменти почти губя от поглед мазнините в храната ти, а ти си Дама все пак. Останалото е захар от плодове.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.11.14 10:20.
14.11.14
Леле, Кольо!! Голяма работа си ти :D Благодаря много за ичерпателния пост, оценявам времето, което си отделил, за да споделиш мнението си!
От около седмица съм на този режим и според мен, ако не ги достигах, досега щях да съм свалила видимо :D А това с калкулатора, може би си прав. Но за целта трябва да не пропускам нищо, което съм приела за деня. Всяка бисквитка, всяка ядчица, всяка лъжичка захар. Лошото при мен е, че вечер честичко се изкушавам да хапна я плодове, я ядки, я оризови бисквити. И то наистина късно, към 23:00. И то май дори не е толкова от глад, просто ми се дояжда :/
За белтъчините може би ще те послушам. А мазнините ми се виждат не малко от ядките, които си похапвам.
14.11.14
12:17
казано от Evelin *** на 14.11.14, 12:02:
От около седмица съм на този режим и според мен, ако не ги достигах, досега щях да съм свалила видимо :D
Колко да е видимо за една седмица? :)
Или казано по друг начин - колко можеш да свалиш за една седмица? :)
Ако е повече от 1 kg, значи нещо не правиш както трябва.
(не говорим за сваляне на вода, разбира се)
А това с калкулатора, може би си прав. Но за целта трябва да не пропускам нищо, което съм приела за деня. Всяка бисквитка, всяка ядчица, всяка лъжичка захар.
Не е чак толкова трудно... а и не се налага да го правиш вечно. Говорим за 2-3 дни, от които да се получи реален ориентир какво се случва при теб. Още по-лесно е при липса на боклучави храни. ;)
Лошото при мен е, че вечер честичко се изкушавам да хапна я плодове, я ядки, я оризови бисквити. И то наистина късно, към 23:00. И то май дори не е толкова от глад, просто ми се дояжда :/
Виждам два варианта - (1) навик (не особено добър) и (2) твърде малко храна за деня (съответно вечер тялото започва да изисква).
А мазнините ми се виждат не малко от ядките, които си похапвам.
Докато “гледаме” можем само да философстваме с общи приказки. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.11.14 12:34.
14.11.14
12:40
Точно там е работата, кантарът не помръдва!!! Все някое грамче трябваше да съм свалила вече. Въпреки, че имам чувството, че леко съм започнала да свалям. Но това са наблюдения само от пипане и от гледане :D , на килограми пак съм си същата.
Може наистина да започна да посмятам малко, така ще разберем стигат ли ми, не ми ли стигат мазнините от ядките, вместо само да гледаме и да философстваме :D
14.11.14
12:49
Погледи... чувства... за какво всъщност си говорим в момента? (giggle)
Аз живея с мисълта, че коментираме хранене... 8-)
Зарежи кантара. Той не може да ти каже нищо полезно, уверявам те.
Огледалото и шивашкият метър - те казват много повече истини. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.11.14 13:04.
14.11.14
13:06
казано от Кольо Пияндето на 14.11.14, 12:49:
Погледи... чувства... за какво всъщност си говорим в момента? (giggle)
Аз живея с мисълта, че коментираме хранене... 8-)Зарежи кантара. Той не може да ти каже нищо полезно, уверявам те.
Огледалото и шивашкият метър - те казват много повече истини. ;)
Жена съм, за какво друго да ти говоря освен за погледи и чувства? :D Всичко през това се пресява :P
Метъра го загубих някъде и не съм се мерила отдавна, а с огледалото в момента не сме в прекрасни отношения :D
14.11.14
13:17
казано от Evelin *** на 14.11.14, 13:06:
...с огледалото в момента не сме в прекрасни отношения :D
А може би именно от там трябва да започнеш пътуването... (wasntme)
...с малко повече увереност и харесване на самата теб. (makeup)
14.11.14
22:39
Никии като си започнал да изчисляваш калории може и моите да погледнеш (wasntme)
25.11.14
11:05
Здравейте, BBteamer-i!
Напоследък не съм се появявала много, защото беше малка лудница при мен и нямах никакво време.
Въпреки това си продължавах горе долу с режима, тренировки също когато остане време, но за сьжаление кантарът не е помръднал и с грам! Никога не ми е било толкова трудно да отслабна, не знам какво става. Опитвам се да се храня правилно вече от три седмици, а дрехите продължават да не ми стават. Чудя се какво не правя както трябва. Със сигурност калориите ми са по- малко от преди, същевременно не гладувам и се храня качествено. Адски демотивирана съм. :(
Здрасти :)
И аз минах през същото, имах страшен застой тази година, около 4 месеца не помръдваше кантара (преди това бях свалила 5 килограма и НВМ и тренировки и тъкмо се бях зарадвала, че нещата ще се получат и всичко замря). Изводите, които си направих тогава бяха, че е по няколко причини: първо – след свалянето на няколко килограма (все пак 5 не беше малко) тялото вече няма толкова много за сваляне и отслабването става много по-трудно; второ – забелязах, че прегрешенията, които правех, оказаваха голямо влияние на застоя – често ми се случваше след няколко дни стриктност да изпадна в ден-два големи омазвания и това много сериозно задълбочи застоя. И понеже застоят продължаваше, в крайна сметка все повече се вманиячавах и резултатът беше обратен на желаното.
В крайна сметка какво ми помогна - спрях с вманиячаването първо! Ревах, и т.н., и в крайна сметка реших, че за момента ще карам с малкото кила отгоре, които имах, и толкова. Второ, реших прегрешенията да са ми по-чести, но по-малки, и това беше май най-ключовото. Така спрях да преяждам и в един момент този застой спря. След това свалих още 5 кила. Сега пак съм в застой, хаха, но май не се оплаквам.
Успех, и не се вманиячавай и разстройвай, достатъчно сме красиви, за да ни скапват няколко кила, които така или иначе ще се разкарат, малко по малко. :)
27.11.14
06:31
казано от Зизу на 25.11.14, 12:10:
Здрасти :)
И аз минах през същото, имах страшен застой тази година, около 4 месеца не помръдваше кантара (преди това бях свалила 5 килограма и НВМ и тренировки и тъкмо се бях зарадвала, че нещата ще се получат и всичко замря). Изводите, които си направих тогава бяха, че е по няколко причини: първо – след свалянето на няколко килограма (все пак 5 не беше малко) тялото вече няма толкова много за сваляне и отслабването става много по-трудно; второ – забелязах, че прегрешенията, които правех, оказаваха голямо влияние на застоя – често ми се случваше след няколко дни стриктност да изпадна в ден-два големи омазвания и това много сериозно задълбочи застоя. И понеже застоят продължаваше, в крайна сметка все повече се вманиячавах и резултатът беше обратен на желаното.
В крайна сметка какво ми помогна - спрях с вманиячаването първо! Ревах, и т.н., и в крайна сметка реших, че за момента ще карам с малкото кила отгоре, които имах, и толкова. Второ, реших прегрешенията да са ми по-чести, но по-малки, и това беше май най-ключовото. Така спрях да преяждам и в един момент този застой спря. След това свалих още 5 кила. Сега пак съм в застой, хаха, но май не се оплаквам.
Успех, и не се вманиячавай и разстройвай, достатъчно сме красиви, за да ни скапват няколко кила, които така или иначе ще се разкарат, малко по малко. :)
Благодаря за тази окуражителна история, Зизу!
Проблемът е,че за три седмици не съм свалила нищо. А именно преди толкова започнах режима. Може би трябва да приема, че ще отнеме повече време и да не се отказвам. Успех и на теб!
28.11.14
13:01
Какво ви е мнението за магнезия на таблетки? Някой пробвал ли е? Впечатления?
28.11.14
13:50
Ами аз и баща ми пием калции с магнезии (в едно) заради схващания на крайниците , доволни сме ;)
28.11.14
14:10
казано от Evelin *** на 28.11.14, 13:01:
Какво ви е мнението за магнезия на таблетки? Някой пробвал ли е? Впечатления?
За магнезий сме говорили доста... един от най-смислените суплементи по принцип.
Таблетките са доста по-скъпи от прахчето (за цитрат говоря). :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.14 14:17.