Мнения за режим за сваляне (РБД) - променена

05.10.14
15:53

Отказах се от НВД защото не ми харесва като режим и се спрях на РБД.
По мои сметки трябва да приемам 3000 кал. на ден за поддържане и като извадя 500 стават около 2500.
Храненето, което си измислих е следното.

Закуска: 200 гр. кисело мляко и 100 гр. мюсли
Междинни хранения: Ябълка и 50 гр. ядки
Обяд: 50 гр. ориз суров + 150 гр. месо + салата зеле/моркови и маслини 50 гр.
Междинни хранения: 3 варени яйца, кашкавал 100 гр.
Вечеря: 50 гр. ориз суров + 150 гр. месо + 100 гр. сирене и евентуално салата
Преди лягане - 100 гр. извара.

Ориза го пиша 50 гр. суров защото слагам в тавата общо 200 гр. за 2 дни и го разделям по равно за ден и деля още веднъж за 2 хранения.
Приемам и съвети за междинните хранения как да ги разделя - кое преди обед, кое следобед, през колко време и т.н. Като цяло приемам всякакви препоръки. По мои сметки протеина е към 165 гр. , въглехидратите са към 180-190 гр. (което е проблем защото трябва да са 220 гр.) а мазнините са към 90 гр. Към салатата има и зехтин около 2-3 супени лъжици. + - са към 2400 калории.
Аз съм висок 1.75 и тежа 80 кг. в момента. Тренирам силово 4-5 пъти в седмицата и правя кардио през ден.

Темата беше редактирана от Пешо на 15.10.14 15:36.

05.10.14
17:03

Махаш плодът след ставане, махаш мюслито, ядките също ги махаш от всекидневното меню. . .те може да са инцидентни. . .хлябът също го махаш.

Трябва да имаш 3, максимум 4 хранения на ден, като добро разпределение на храната през денят е 30%/30%/40% в полза на вечерята.
Дневните въглехидрати ги изяждаш на 1 хранене, за да не вдигаш постоянно инсулина. . .твой си е избора, кога и какви да са те (добре е само да са отделени от храненето на 3.5 часа след и 1 час преди него.) :) Аз предпочитам да е нещо, което ми е вкусно и ми носи максимум наслада.

Ако наистина искаш да спазваш НВД-ВМ и да извлечеш всичките му ползи, имаш още много да четеш :)

12.11.14
08:37

казано от Иван П. на 05.10.14, 17:03:

Махаш плодът след ставане, махаш мюслито, ядките също ги махаш от всекидневното меню. . .те може да са инцидентни. . .хлябът също го махаш.

Трябва да имаш 3, максимум 4 хранения на ден, като добро разпределение на храната през денят е 30%/30%/40% в полза на вечерята.
Дневните въглехидрати ги изяждаш на 1 хранене, за да не вдигаш постоянно инсулина. . .твой си е избора, кога и какви да са те (добре е само да са отделени от храненето на 3.5 часа след и 1 час преди него.) :) Аз предпочитам да е нещо, което ми е вкусно и ми носи максимум наслада.

Ако наистина искаш да спазваш НВД-ВМ и да извлечеш всичките му ползи, имаш още много да четеш :)

А защо само 3-4 храниния на ден? Не е ли добре да са по-скоро към 5? И защо плодът след ставане се маха? Нали става дума за РБД, а не за НВД? Какво по-добре време за плод, ако не след ставане?
Аз самата спазвам отскоро РБД и си търся грешки, които допускам, за да имам махсимален резултат. Така че чакам отговор с нетърпение. :)

12.11.14
09:04

Цялата идея на поста ми се губи. . . 

Момчето говореше за ВМ-НВХ, следователно моите насоки бяха насочени към този начин на хранене.
Сега е променил написаното и говори за РБД. . .затова мнението ми изглежда НЕ на място :)

12.11.14
09:33

Аа добре, успокоих се :) А относно моите въпроси какво ти е мнението? Колко хранения на ден? Плодове? И да добавя още един- какво мислиш за приемането на въглехидрати и протеин по едно и също време? Да кажем месо и картофи?

12.11.14
15:49

Важно е какво се яде като макрота и по колко. Дали ще го разделиш на 2 или 12 порции е все тая.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1