Глутамин-Дилема

20.12.05
21:59

На кой от двата вида глутамин да се спра:
Глутамин Нутрим -120гр - 20лв
Глутамин Юнивърсъл Нутришън -300гр - 88лв
За кой си заслужават повече парите,като се има впредвид,че ако взема на българския,ще си купя поне 2 опаковки.Ще го комбинирам с Про Голд 90 на Нутрим(пия го и в момента).
Тъй като досега не съм взимал глутамин не знам и какво да очаквам от него.Нека тези с опит да споделят.
От глутамина предполагам,че нама да задържам вода,нали?
Все още се чудя дали да си взема и креатин(тука ще е определено Нутрим),заради водната задръжка.Без креатин глутамина има ли ефект?

офтопик:изчел съм всички теми за Про Голд 90 и за глутамин в сайта.

20.12.05
22:03

На Юнивърсъл Нутришън не съм го пробал. Пия този на Нутрим. Ми....доволен съм :) А и от парична гледна точка е добре... Може и този на Юнивърсъл Нутришън да е по-добър, както казах не знам, не съм го пробал... Успех!

Компромисен вариант - Optimum Nutrition

Може да провериш и на Scitec колко струва - би трябвало също да е добър.

По принцип от глутамина не може да очакваш голям ефект така, че пести си парите.

20.12.05
22:35

[quote author=“manson”]Компромисен вариант - Optimum Nutrition

По принцип от глутамина не може да очакваш голям ефект така, че пести си парите.

Защо така смяташ? Някои хора го предпочитат него от колкото креатина.

[quote author=“Andriqn”][quote author=“manson”]Компромисен вариант - Optimum Nutrition

Да, може да се предпочете глутамина, но зависи от целта. Попринцип ако е на НВД или си е в период за релеф глутаминът естествено е по-доброте решение, тъй като ще предпази мускула от разпат. В случай, че иска да качва кила креатинът ще му даде обем и сила.

[quote author=“Rafael”]Без креатин глутамина има ли ефект?

Ще има разбира се. И двете може да се взимат и по отделно и заедно. А за другото поздравления. Напоследък народът го домързява  :wink:

20.12.05
23:20

[quote author=“manson”][quote author=“Andriqn”][quote author=“manson”]Компромисен вариант - Optimum Nutrition

Да, може да се предпочете глутамина, но зависи от целта. Попринцип ако е на НВД или си е в период за релеф глутаминът естествено е по-доброте решение, тъй като ще предпази мускула от разпат. В случай, че иска да качва кила креатинът ще му даде обем и сила.

[quote author=“Rafael”]Без креатин глутамина има ли ефект?

Ще има разбира се. И двете може да се взимат и по отделно и заедно. А за другото поздравления. Напоследък народът го домързява  :wink:

Съгласен съм с теб.

AN

21.12.05
00:10

[quote author=“manson”]Компромисен вариант - Optimum Nutrition

Да ти кажя честно с глутамин на нутрим постигнах много добро възстановяване, ама наистина много добро. Обаче имах малко стомашни проблеми.

Rafael, щом universal не е много по-скъп (33%), аз бих взел него.

21.12.05
00:11

Мерси!По принцип когато купувам нещо се осведомявам добре за него.
Всъщност целта ми е РАЗМЕР!!!Обяснявам:искам да качвам възможно най-чиста мускулна маса.Не примерно да кача 8-10кг и после да чистя.Предпочитам по-бавно,но по-качествено.Затова и се чудя за креатина и питах дали глутамина без креатин работи.От креатина,както знаете,се качват килограми(при добра диета)и се задържа водица.
Колкото до този глутамин на Оптимум не предполагах,че е толкова евтин-68лв за 300гр. Май ще се насоча към него,защото всички доста ги хвалят продуктите на ОН.
Честно казано глутамина ще го купя след Нова година,така че парите няма да са голям проблем.Основният ми критерии ще е качество.
Сега стана ТРИЛЕМА-Нутрим,Юнивърсъл или Оптимум. :lol:

AN

21.12.05
00:22

[quote author=“Rafael”]Мерси!По принцип когато купувам нещо се осведомявам добре за него.
Всъщност целта ми е РАЗМЕР!!!Обяснявам:искам да качвам възможно най-чиста мускулна маса.Не примерно да кача 8-10кг и после да чистя.Предпочитам по-бавно,но по-качествено.Затова и се чудя за креатина и питах дали глутамина без креатин работи.От креатина,както знаете,се качват килограми(при добра диета)и се задържа водица.
Колкото до този глутамин на Оптимум не предполагах,че е толкова евтин-68лв за 300гр. Май ще се насоча към него,защото всички доста ги хвалят продуктите на ОН.
Честно казано глутамина ще го купя след Нова година,така че парите няма да са голям проблем.Основният ми критерии ще е качество.
Сега стана ТРИЛЕМА-Нутрим,Юнивърсъл или Оптимум. :lol:

Мисля че с гутамин само пак можеш да качиш, защото ще можеш да тренираш по-тежко поради улесненото възстановяване. Освен това ще намалее катабола. Аз качих с глутамин, пък и както знаеш се говори че стимулира и отделянето на хормона на растежа. Е няма да има чудеса, но очаквам забележим ефект.

29.12.05
10:51

Разликата между бг пакетираните глутамини(и не само глутамини) и тези примерно на “АББ” или” “Оптимум” или друга доказала се фирма за добавки е от земята до небето.Говоря от личен опит.

05.01.06
18:41

ас днес взех Глутамин на Юнивърсъл Нутришън имаше промоция за 79лв за 300-гр. на пиротска :)

06.01.06
10:29

Уредил си се!
Аз също си взех на Юнивърсъл 300гр.Цената му беше 88лв,но ми направиха 10% отстъпка :D
Дилемата приключи! :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1