Joy and fluffiness :)

Темата е заключена.

14.11.14
05:45

Здравейте, нова съм тук, драго ми е, предварително ви се извинявам за подробното си писане, но като ми дадат думата, съм такава  :D

Като прочетох някои от дневниците, направо се запитах – абе, аз какво търся тук, изобщо си нямам никакво понятие от тези терминологии, съкращения и фитнес наименования, а когато ме питат какви уреди ползвам в залата, отговорът ми обикновено започва с „онова, дето…„  Но, срам не срам, престъпвам като симпатичен новак с тлъстинки, пък се надявам да ме възприемете без много да ме биете :D

На 28 години съм, 167см, 67-69кг, в зависимост от дрехите, тегля се на излизане от залата и ме мързи да свалям якета… Добре де, ще си купя кантар! Понякога изненадвам с килограмите си, тежко човече съм, въпреки че нямам вид на дебелана. Не пуша, пия рядко, работя нощем, ставам между 10 и 13ч, нямам определен час на лягане, но твърде рядко е преди 24-1ч. Вегетарианка съм.  Май трябва да уточня и, че не съм раждала и не съм напълнявала рязко, но общо взето от около 10 години не съм падала под 64 кг. Преди 3 години бях сериозна с тренировките, бях в чужбина, ходех на аква джим и фитнес всеки ден, инструкторът ми не ме оставяше на мира… общо взето, сега ми иде да заплача като си видя плажните снимки от тогава... Какви ръчички, какво коремче... Но стигнах до 64 кг и точка. По-надолу кантарът не помръдна. А и инструкторът ме увери, че трябва да съм луда, за да си мисля, че мога да тежа 55 кг и да съм здрава и стегната. Не знам дали да вярвам, но съм зверски убедена, че ако тежа с 10 кг по-малко от сега, лицето ми няма да изглежда добре, нито пък гърдите, може би и други части. Не искам да съм „мека“  :)

Бях зарязала тренировки и спорт от години, мислех, че се храня здравословно и не качвам кой знае колко, щото уж ям предимно салати, нищо тестено и пр... Aма кой да си спомни, че това не е никакъв кяр, ако си хапваш картофки и целувки, смесваш каквото ти падне, без систематизирано движение и режим. Не помня от кога не се бях теглила, но в началото на август тази година от някъде ми попадна кантар, та реших да стъпя отгоре му. Помня, че се разревах тогава :D 73, ЦЕЛИ!

Ходя на фитнес от 3 месеца, поне 4 пъти в седмицата, стремя се да са 6. Значи съм свалила около 5 кг. Тренирам без инструктор,  „по спомен“, по youtube, по форум, по фейсбук, по наблюдения, по препоръки… Нали разбирате. По-късно ще дам всичко от себе си да опиша тук една своя примерна тренировка, а вие няма да ми се сърдите, че не разполагам с кой знае каква терминология. Всяка тренировка започвам с по 30 минути на пътека, от които най-малко 20 минути бягане (около 3500 м, без да почивам), което си е някакво постижение за мен, помня, че в началото го карах само на ходене, а на тичане издържах не повече от 4-5 мин.
Режимът ми на хранене не е особено строг, прегрешавам си малко, особено последната седмица. В началото бях изхвърлила изцяло захарта, солта и олиото от храненето си, в момента са в много малко количество, но не са напълно вън от играта. Например, слагам лъжичка кафява захар в кафето, или лъжичка мед в чая. Сладории почти не ям, хляб – черен и рядко (май не го обичам много). Слагам малко сол на салатки и готвено, както и по малко олио/зехтин. Вие ми кажете солта вреди, или не променя нищо, мненията са спорни.

Вчера:
Сутрин (малко преди обед си беше): кафе с мляко, лъжичка кафява захар, препечена филийка с кашкавал (поръсена със сминдух, ако има значение :D)
След обяд: зелен чай (гол, без нищо ). Опа! Изядох две парченца шоколад и изчоплих шепа слънчоглед, тук вече спокойно може да ме застреляте, ама гаджето е виновно.
Вечер: Булгур с малко зеленчуци – царевица, грах, моркови, лук - задушени в тенджера. Сол и олио, малко. (учудващо вкусна храна е булгурът) Една нормална чиния ям, не знам колко грама е. Шопска салата, без сирене.
Отново зелен чай.
Вода пия по много, винаги съм била голяма жаба.

На фитнес не съм ходила от три дни, защото от клекове на един крак си докарах някаква непозната за мен болка от вътрешната страна на лявото бедро, малко над коляното,  май прекалих с кляканията, или направих нещо неправилно (пустото му дупе, такава мечта ми е :D), болката не само не спира, ами и „пълзи“ нагоре. Бедрата ми бяха станали на камък след тренировката – голям кеф, ама май не е добра идея... Вие знаете повече от мен, помагайте, ако имате предположения от какво може да е, едвам вървя, спирам от болка. Имала съм сума ти мускулни трески, но тази болка е като от удар, все едно някой ме е ритнал с всичка сила, но не съм се удряла. При натиск боли. Отоци няма, нито синини. Сигурно ще отмине скоро, но поне да знам в какво да внимавам занапред. че нещо много “натиснах” на това дупе напоследък, а тези краченца ми трябват, за да мога да тичам, важно ми е.

Ей, много съм подробна, начи! Ама имам толкова натрупани въпроси за тези 3 месеца free програма, че не издържам!
Сори :)
Чао за сега и мерси :)

Темата беше редактирана от Joy на 14.11.14 05:49.

14.11.14
19:18

Поздравления и само нагоре и напред !

14.11.14
20:24

Благодаря ти :)

За днес нямам какво толкова да записвам, но хайде да съм редовна пред себе си :) Пих само две кафета (разтворими) с мляко от сутринта до сега. Интересуват ме “за” и “против” за кафето, както и за прясното мляко, защото тези две неща ги поемам всеки ден. Ако ми пречат - заменям ги, или ги изхвърлям веднага. Захар не съм добавяла. Правих коремни преси, фитнес - и днес йок, липсва ми, особено тичането, но кракът продължава да ме боли, уж по-малко, но куцам като ходя навън. В момента съм на път да изям една паница картофено пюре с малко сол, зехтин, сирене и магданоз, приготвила съм си и един голям морков, да го схрускам -  за днес май това ще ми е, защото след това отивам на работа. Там най-много да изпия един зелен чай. А как ми се пие бира... Не искам да казвам (giggle)

14.11.14
21:47

Любимите ми неща са мляко и кафе. Млякото ми дава усещане за уют, може на някаква психологическа основа да е, но умирам за топло прясно млечице. А кафе...и кафе обичам, обичам енергията и настроението, които ми дава.
Но хапвай повече, не само чай и кафе и мляко ;)

02.12.14
03:13

Благодаря за съветите, вече хапвам малко повече :) А кафето продължавам да си го пия с мляко, напук :P

Идвам тук с въпрос, надявам се някой компетентен да сподели опита си. По-нагоре споменах болка в крака си, която всъщност до ден днешен не е спряла, независимо, че не се натоварвах в продължение на седмица, не ходих на фитнес. Започна от вътрешната среда, в бедрото, точно над коляното, постепенно започна да “пълзи” нагоре. Имало е дни, когато болката е “обикаляла” целия ми крак, започва от горната вътрешна част на бедрото чак до кокалчето. В момента пък ме боли глезена от външната страна. Имам чувството, че имам изпъната жичка в крака си, мисля, че е нещо разтегнато, но до сега такова разтягане не ми се беше случвало - да ме боли силно и при натиск, като насинено и натъртено. Появи се след клекове с тежести (по 5 кг в ръка). Тоя крак ме мори вече месец, като стана от стол, ми се случва да куцам и да ходя с изпънат крак - кофти картинка :(

И да ида на доктор, сигурно ще ми каже да не натоварвам крака си. Ами хубаво, ама отказвам да спра да тренирам, тъкмо влизам във форма. Как мога да тренирам, без да влоша нещата? Да се мажа с нещо, някакви упражнения преди, или след тренировка?

Тук е пълно със знаещи хора, та да попитам :)

04.12.14
20:45

отговор - йок...

05.12.14
11:24

Неотшумяваща местеща се болка не ми говори за разтегнато, а по-скоро за някой нерв по-горе. Не е лошо да идеш на лекар все пак и да чуеш какво ще ти каже, а не да се опитваш да предугадиш.

казано от Joy на 02.12.14, 03:13:

И да ида на доктор, сигурно ще ми каже да не натоварвам крака си.

Ако се консултираш с правилния тип специалист, вероятността да получиш тази препоръка е повече от минимална.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1