Фитнес лейди

Темата е заключена.

15.11.14
21:01

Здравейте. Току що намерих нещото наречено “дневник”, и реших и аз да създам собствен такъв. Имам цел, която не мога да постигна поради голяяямата ми лакомия. Първо да отбележа, че от както се помня все тренирам нещо. Най-дълго :спортни танци(6 год) и фитнес от около 3-4 години. Ям постоянно и в големи количества, много сладко и тестено... Всичко нехранително, вредно тип чипс, шоколад, закуски,желибон... За щастие, може би заради бърз метаболизъм от постоянната ми активност, съм в норма и с добре развита мускулатура. От както родих(преди почти 7 години) ми е доста по-трудно с отслабването. Забелязвам, че бавно, но трайно качвам по около 1кг на година. Целта ми в момента е отслабване с около 5 кг, или по-скоро 3-4 см от ханш, талия и бедра,защото килограмите са относително понятие. Ако съдя по килограмите, с моя ръст би трябвало да изглеждам, като кюфтенце.. Скачам на въже 3-4 пъти седмично по метода на табата, като интервалите са 40 сек. -бързо/20сек почивка и така 20 серии. Бързото скачане ми е около 120 скока за 40 секунди. Мисля да започна протеинова диета.. Дайте съвет как да сваля тези дразнещи 3-4 см, които май са най-трудни.?! но храната ми е голям проблем. Наистина постоянно ми се яде нещо.

Темата беше редактирана от ААAleks на 15.11.14 23:14.

15.11.14
21:09

Здравей и добре дошла.
1. Включи и силови тренировки
2. Опиши как се храниш. Напиши, примерно, днес какво яде, дай да видим от къде идва този апетит за сладко и тестено :)

15.11.14
21:26

Забравих да отбележа, че не ходя на фитнес, а фитнеса е у нас :) разполагам с кростренажор, крива лежанка за коремни преси, 2 гирички по 1 кг, въже за скачане и мнооого енергия. от няколко дена с големи мъки ограничавам доста храната.днес:закуска-тестен продукт със сирене гауда(не помня как се казваше), около 100-150грама. 1 голям шокошадов мъфин с плодов пълнеж. Може би и той е около 100-150гр.обяд половин пиле на грил с около 300гр салата снежанка. Следобяд-1 сникерс и 1 среден дюнер. Вечеря-2 големи купи пилешка супа. Може и да пропускам нещо, но общо взето е това.

15.11.14
21:46

Добреее...
Пробвай въглехидратите да си ги набавяш от ориз, картофи, овес, мед и плодове. Мазнини - ядки, авокадо, маслини, зехтин, цели яйца, тахан, фъстъчено масло. Пилето е ок, може и риба, телешко, свинско, абе всякакво месо.
Като цяло, храната ти е потресаваща.

15.11.14
21:48

Честит дневник , АААлекс.
Успех ти желая , сродна душа.
И само да попитам - това на снимката ти ли си или целта?

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 15.11.14 21:58.

15.11.14
21:55

Проблемът е, че общо взето знам какво да ям, но не мога да го спазвам. Като бременните съм :)  а картофи или ориз ако ям съм като змей-с по-малко от половин кило от тях в чинията не ставам от масата. Мазно и пържено не ям. Хляб също не ям. Само банички, сандвичи, кексове... Мисля, че само протеиновата диета би ми помогнала, защото има доста ядене в нея!? :(

15.11.14
21:58

казано от Royals M на 15.11.14, 21:48:

Честит дневник , АААлекс.
Успех ти желая , сродна душа.
И само да попитам - това на снимката ти ли си?

Мерси :) нямам моя снимка в момента, но тази е близка до това което бях миналата година. Утре ще кача моя снимка.така като се замисля целта ми не е в килограмите, а в няколко см в талията, ханша и бедрата. Една година преди да родя бях 52-53 кг, но всъщност бях малко по слаба от сега, когато съм с 10 кг отгоре. Тренирам и то доста изтощително. Който е наясно със скачането на въже и скоростта... знае за какво говоря. Явно проблема е в храната

Мнението беше редактирано от ААAleks на 15.11.14 23:04.

16.11.14
08:47

[quote author=”ААAleks” date=“1416081300” а картофи или ориз ако ям съм като змей-с по-малко от половин кило от тях в чинията не ставам от масата.

Явно си си разширила доста стомаха. Тогава замени една част от картофите/ориза със салати: всякакви листа и треви. Те също запълват място в стомаха.

казано от ААAleks на 15.11.14, 21:55:

Проблемът е, че общо взето знам какво да ям, но не мога да го спазвам.

В това никой не може да ти помогне.
Ако ти не намериш мотив и воля в себе си, няма как да стане.

казано от ААAleks на 15.11.14, 21:55:

Мисля, че само протеиновата диета би ми помогнала, защото има доста ядене в нея!? :(

В главата ти има изградена асоциативна връзка между понятията диета и глад.
Разруши тази връзка.
Храненето ти в момента е трагично.

16.11.14
10:58

Благодаря за мненията. Ще пробвам с повече “листа”  в порцията. Явно стомаха ми е наистина доста разширен и се засища с все по-големи количества. Кога според вас би се нормализирал стомаха, след като ще замествам половината си порция с храсталаци, които дори не обичам особено? А и така пак ще го пълня до предела му, въпреки че ще е с по полезни храни. Така дали ще се свие, като пак ще е все пълен?

16.11.14
11:49

Не ти е разширен стомаха, а храната ти е изключително бедна на минерали - каквото и количество да поемеш, тялото ти все ще гладува за още, тъй като не е получило това от което има нужда.

16.11.14
17:44

В галерията в профила ми съм качила няколко снимки от миналата година(дата на самите снимки е с една година назад).утре ще сложа и актуални снимки от състоянието ми в момента.Направо не знам какво си причиних за една година.Целта ми е да стана това,което бях миналата година,но с още 2-3 см по-слаба в бедрата.

16.11.14
17:54

От снимките, които видях чак не мога да повярвам, че се храниш с такава храна и че си раждала. Завидна форма за всички момичета, независимо от възрастта.

16.11.14
17:57

“От снимките, които видях чак не мога да повярвам, че се храниш с такава храна и че си раждала. Завидна форма за всички момичета, независимо от възрастта.”

Абсолютно съм съгласна! (Това е от спортните танци :))

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 16.11.14 17:58.

16.11.14
18:10

Чудесно, но до преди няколко месеца буквално се тъпчех и то с какви ли не боклуци, изведнъж реших, че ще се храня с по- нормални неща и ето резултата-напълняване. Двете снимки които ще кача сега ги направих преди 5 минути. Не мога да се понасям. Колкото по-правилно се опитвам да ям, толкова по-зле става. Никога не съм имала паласки или какъвто и да е корем... Тренирам, движа се, но всичко се обръща в маса :(

Мнението беше редактирано от ААAleks на 16.11.14 20:36.

16.11.14
18:12

Свинщина...днес ядох:закуска-парче много шоколадова торта с лешници. Обяд-2 пици и половина на парче, 1 кит кат. Следобяд-мед,1 голям пакет чипс. Вечеря-500г свинско с картофи на фурна.

Мнението беше редактирано от ААAleks на 16.11.14 19:02.

16.11.14
19:31

И къде е това правилно ядене, че не го виждам?

16.11.14
19:43

казано от Аничка Баничка на 16.11.14, 19:31:

И къде е това правилно ядене, че не го виждам?

е,права си!за това започнах със “свинщина”.Говорех като цяло,а не конкретно за деня,но общо взето така съм се хранила много години,но в по-големи количества.Лошите навици трудно се изкореняват :( Сега си позволява да ям по този начин 2-3 пъти седмично-не повече.Искам да разкарам всички тия боклуци,но сякаш съм пристрастена.Не знам как да ги откажа тотално.Опитвам,но рано или късно пак посягам към тях и почва голямото тъпкане-все едно наваксвам или се награждавам..и аз не знам...Дайте конкретно предложение за ядене или ‘неядене’.

16.11.14
20:12

На мен ми се струва, че проблема е в главата повече. Та ако това си ти на снимките не виждам какъв е проблема. Не всеки може и трябв да има вени по корема и плочки. Ти си имаш и детенце все пак. Това се отразява на метаболизъм, структура и т.н. и въпреки това не виждам да имаш “бутове” или паласки. Съветите на хората по-горе ги приеми до толкова, колкото се отнасят за правилното здравословно хранене, но преразгледай начина, по който се виждаш.
Друг е проблема със снимките по бельо във форума и мнението на мъжа ти за това, но това са си ваши работи.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 17.11.14 07:17.

16.11.14
20:21

Aleks, може да се каже , че те разбирам напълно.  Аз също вървя по пътя на отказването от сладкото и другите боклуци: чипс, пица...
Искам да ти кажа, че аз мислех, че няма сила която да ме откаже от сладкото , но не е така, освен ако нямаш психически или здравословен проблем, който те подтиква да го ядеш.
Казваш, че се награждаваш - моите най - щастливи моменти в деня , бяха докато ям шоколад, торта и пр. от бонбон Линдор- изпитвх душевен оргазъм.
Мисълта ми е, че всичко е една идея и в главата ти , освен в чувствителните ти вкусови рецептори. Можеш (с времето де) да се насладиш на пълномаслено кисело мляко с мед и ягоди, със същият успех както на парче торта. Аз още не съм стигнала до там, но се надявам. Ти сама виждаш какво причинява тази захар на телата ни и ни прави по- нещастни, по - апатични и безжизнени , а сме млади.
Желая ти успех,щом си тренирала 6г. спортни танци със сигурност знаеш как да се бориш. Както казах и аз в моят дневник, след танците тренировките отпаднаха, а храненето остана - то е проблема.
Успех!

16.11.14
20:21

Аз лично тези си навици ги изкоренявах с години.
Първо започнах вредностите да си ги позволявам само на закуска, обяда и вечерята - пилешко, салати, ориз, картофи... По този начин се научих не всяко хранене да ми е с пици и дюнери. Аз също се хранех като теб, впрочем. В последствие започнах и от закуската да ги махам - вместо парче пица и шоколад за закуска, минах на пълнозърнест сандвич и банан, да речем. От там вече започнах да си нагаждам нещата, хляба изцяло го спрях и така. Правих го постепенно, а не всичко наведнъж.

16.11.14
20:31

Дам, постепено е добре, както казва Аничка.
Но, когато си решила да промениш нещата, знаеш и сама, не е добре да се изпускаш с дни в които закуската е торта, обяда е пица и вечерята свинско с картофи сникърс и фр. 
Ако усещаш , че още от сутринта искаш да изядеш нещо подобно и този ден си го писала дъждовен - то избери само 1 или 2. Защото, според мен колкото и добре да се храниш с един такъв ден връщаш много назад. Не зная де- но това е мое мнение.
На мен ми дадоха страхотен съвет, ако умирам за сладко  да изям цяла шепа ядки, след околко 20 мин. апетита за сладко е претъпен.
Сигурно ти е трудно, след като си имаш и детенце и ако не си доспиваш и си изнервена. Но знаеш за какво го правиш!
Аничка, сегашната ти визия е много обнадеждаваща за нас- вървящи по пътя към нея .:)

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 16.11.14 20:33.

Ако имате достатъчно желание да направите нещо хубаво за себе си, за тялото си и за здравето си - тия извинения за навиците и технологиите с постепенното преминаване към това или онова са фактори, които сериозно забавят напредъка ви. В крайна сметка често са и причина за провал на доста усилия и време. Когато осигурите достатъчно количество качествена храна на тялото, то просто няма да ви иска боклуците. Докато гладувате и търсите схеми да легализирате боклуците в менюто си - резултати не чакайте. Мнението ми е остричко, но не е лично отношение към никой.

ААAleks, гледам ти храната за днес и честно казано не знам какво всъщност искаш да направиш. Да се храниш по този начин е резултат само и единствено от твоя избор. Това вече е лично към теб, макар отново без лоша мисъл.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.11.14 22:58.

16.11.14
23:14

казано от Кольо Пияндето на 16.11.14, 22:54:

Ако имате достатъчно желание да направите нещо хубаво за себе си, за тялото си и за здравето си - тия извинения за навиците и технологиите с постепенното преминаване към това или онова са фактори, които сериозно забавят напредъка ви. В крайна сметка често са и причина за провал на доста усилия и време. Когато осигурите достатъчно количество качествена храна на тялото, то просто няма да ви иска боклуците. Докато гладувате и търсите схеми да легализирате боклуците в менюто си - резултати не чакайте. Мнението ми е остричко, но не е лично отношение към никой.

ААAleks, гледам ти храната за днес и честно казано не знам какво всъщност искаш да направиш. Да се храниш по този начин е резултат само и единствено от твоя избор. Това вече е лично към теб, макар отново без лоша мисъл.

благодаря за откровеното мнение. По-добре “остричко” изказване, отколкото далечни завоалирани разсъждения... Ок. Преди месец отказах цигарите, та някви чипсове ли няма да мога!!! Спирам боклуците и т’ва е! Но имам конкретен въпрос... Искам да изчистя мазнинките малко. Засищам се от повечко храна от другите хора. Дори моите порции са по-големи от на мъжа ми. Та въпроса е:1. какво да ям, за да си набавям необходимите вещества, които засищат и не ме карат да посягам към боклуците? Сега ще ми кажете:ориз, картофи и т. н, но имайте предвид необходимите ми по- големи количества и ако се набумкам с тия въглехидрати дали няма да получа обратен ефект? Или по-добре да започна да броя калороиите, за да не се оливам? Още не мога да си формулирам въпроса, може би защото не е само един.
Оо, а относно тренировките... да увелича ли упражненията(в момента скачам на въже интервално 3 пъти седмично по 20мин. 120скока за 40 сек, после 20сек почивла и така 20 серии. Изтощително е, но мога и още нещо да поема. Нямам физическа възможност за фитнес извън дома(работа, дете и т. н), за това съм се “оборудвала”  у нас.ходя и пеша м/у 3 и 5 км на ден. Но работата ми е в седнало положение.

Мнението беше редактирано от ААAleks на 16.11.14 23:28.

Ще се опитам съвсем телеграфно да нахвърлям някои неща:
- белтъчини си осигуряваш от месо (без значение какво), яйца и млечни продукти (ако нямаш проблем с тях).
- мазнини си осигуряваш от всякакви сурови ядки и семена, маслини и зехтин, тахан, авокадо, краве масло, сметана, яйца и млечни продукти (ако нямаш проблем с тях).
- въглехидрати си осигуряваш от ориз, картофи, бобови храни, овес, плодове (с мярка и повишено внимание!) и зеленчуци.
- вълшебството е в белтъчините и мазнините - те са храната, която те държи сита и ще намали мераците ти за въглехидрати (и особено за захар).
- картофите и оризът не са твой враг, но ако ще разчиташ на тях да се нахраниш в дадено хранене и да стоиш дълго време далеч от глада - нещата трудно ще минат с малка порция - нормално е.
- осигурявай си достатъчно фибри (разбирай - зеленчуци). Те ще допълват чувството за ситост, заедно с другите ползи за организма.
- за тялото има два енергийни източника - мазнини и въглехидрати. Ако не му даваш достатъчно мазнини, организмът ще настоява за въглехидрати. Много. И то веднага! (това го познаваш като усещане, уверен съм)
- идеята за смятане на калории и макронутриенти не е лоша. Не се налага да го правиш до края на живота ти, но няколко дни или седмица ще ти дадат приличен ориентир какво всъщност правиш - кое е много, кое е малко, къде да се променя и къде е ОК.
- не говорим за елиминиране на въглехидратите от менюто - нито има нужда, нито пък е особено разумно. Не е лошо да има мярка и контрол върху качеството, обаче.
- боклучавите храни и особено захарта не ти носят нищо позитивно, нито пък са незаменими за организма.
- ще се наложи (вероятно) да си изградиш навици като това да си планираш храненето за някакъв срок напред във времето.
- ще се наложи да казваш ‘не’ - както на себе си, така и на околните. Трябва да си готова за тяхното неодобрение и да си уверена, че за теб си заслужава.

Saudade

17.11.14
06:44

Хм, аз пък мисля, че не е нужно напълно да се отказваш от „боклуците“, като чипс и пица. Дори напротив, просто разгледай алтернативните им варианти.
Вместо да се нахвърляш на някоя съмнителна лафка за бързо хранене, направи домашна пица, с подходящи продукти. Ако ти е трудно да измислиш сама как и с какво да я приготвиш – Има прекрасни рецепти, както в този сайт, така и из цялата Интернет мрежа, които съвсем не отстъпват по вкусови качества на купешките, но за сметка на това ще накарат организма ти да ти благодари.
Прияде ли ти се чипс – Нарежи си пресни картофи в подходяща форма, оваляй ги в любимите си подправки и ги опечи. Резултатът е чудесен, а колкото и да изядеш, поне ще знаеш, че не си прекалила с нещо ужасно, в шумолящо пакетче, което дори не можеш да наречеш „храна“.

казано от Saudade на 17.11.14, 06:44:

Хм, аз пък мисля, че не е нужно напълно да се отказваш от „боклуците“, като чипс и пица. Дори напротив, просто разгледай алтернативните им варианти.

Принципно си много права. С малко мерак човек може да си направи читава храна, която да е чудесен аналог на боклучавата - от пица и дюнер до всевъзможни сладки неща.

17.11.14
08:10

казано от Кольо Пияндето на 16.11.14, 22:54:

Дадох идея аз какво съм направила и как. При мен по този начин проработи, но и аз тогава наистина си нямах представа от енергийна стойност на храните, съдържанието им, даже май и допреди 3 години не бях много наясно какво значат протеини, мазнини и въглехидрати :D Мнението ми за растителните мазнини в млечните беше “е, какво, нали са растителни, какво им е на растенията?”. И определено, да започна да се храня здравословно и качествено, от днес за утре, нямаше как да се случи на онзи етап. Най-малкото, не бях сигурна какво точно значи това. Ето, аз сега почти всекидневно си позволявам палачинки и кексчета, но... От по-здравословни източници. Тогава, докато минавах през този “преход”, да, може би незнанието ми, че съществуват продукти, които да са хем здравословни, хем по вкус крайният резултат да не отстъпва с нищо на купешките, са ми забавили резултатите, но с оглед на тогавашното положение, пак си беше напредък за мен. С информацията, която имам в момента, може би си прав, най-вероятно нямаше да подходя по този начин, най-малкото, днес това е материя, която ме интересува. Тогава ме интересуваше само да сваля едни 10-20 кг :D

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 17.11.14 08:12.

17.11.14
08:18

Между другото, искам да вкарам едно уточнение. Тогава килограми свалих, да, още от тогава си стоя на едни 42-44, но визията ми бе по-скоро към skinny fat. Да, това ме научи не всяко хранене да ми е с джънк, но бях по-скоро към скини фет визията. Резултати, които да ми харесват в огледалото, получих тогава, когато дойде последният етап - тотално елиминиране на джънка и достатъчно храна.

17.11.14
11:24

Супер! Надъхах се (nmuchfun) Пиянде, много ми помагаш с конкретните ти примери и обяснения. Започвам да спазвам препоръките.

17.11.14
20:46

Такааа, днес тренирах сутринта на гладно 20 мин табата с въжето. Напади-3*15.после още 2 упражнения за дупе, но не знам как се казват 3*10.
Следва закуска-100г свинско филе, 50г сирене, 50г домат, 2яйца.после около 2-3 км пеша с токчета. Следобедна закуска-1 краставица, 50 г свински бут.
Вечеря-пица около 500 г. Блата е направен от овесени трици, яйце и кисело мляко. Отгоре сирене, филенце, домати. А, и около 600 мл айрян, 1 кафе, 1.5 л вода. Прехреших с рдна лъжица мед, заради пристъп за сладко.
Честно казано едвам устоях на изкушенията днес. Какво ще кажете за менюто и количествата ми днес?

В моите очи - несравнимо по-добре!
Лъжицата мед не я пиши грях... ;)

18.11.14
21:39

Днес :голямо тичане напред-назад.. Нямах сили и желание за тренировки. Походих малко пеша, но не повече от 2 км(с токчета). Менюто съм го прикачила като файл. Току що мушнах и една пица, като снощната(не съм я отразила в снимката по-долу) . Прегрешенията са 1 малък чийз бургер от макдоналдс и 40 г фъстъковка(тя е отбелязана в снимката). Май се поолях днес...

А защо се е наложило да се храниш в McDonald’s? :)

19.11.14
21:03

казано от Кольо Пияндето на 19.11.14, 12:16:

А защо се е наложило да се храниш в McDonald’s? :)

Аз дори се гордея, че изядох само 1,защото обичайното ми количество там е минимум 4 броя.  :)

Което не отговаря на въпроса ми общо взето... ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1