17.10.14
21:32
Здравейте, кг 62-3, ръст 174-5, години 18
Сметнах си всичко, калории към 3000.
Въпроса ми е дали ще се омазня? - Въглехидрати 260-70, белтъчини - към 200, мазнини 115-20
Темата беше редактирана от Mercedes AMG на 17.10.14 22:31.
17.10.14
21:44
260 грама въглехидрати? :D
17.10.14
22:31
Да ги увeлича?
17.10.14
22:43
Понякога се чудя как хора, които дават акъл по темите като теб, пускат теми с абсолютни глупости после....
17.10.14
23:04
Защо да са гупости? Виждам, че Пияндето предлага повечко мазнини, затова си направих режима да е така и затова питам, ако не са достатъчни, ще ги увелича.
17.10.14
23:15
Понеже си голям акъл и го раздаваш разбиращ из темите ще те питам :
Дай ми една основателна причина да имаш 260гр въглехидрати в диетата?
Пробвай и ще разбереш. Зависи от много фактори. Аз например с подобни макроси, но по-малко мазнини и малко повече белтъчини не омазнявам на 77кг обаче.
Как калорийният баланс ще ти е 3000 ккал? Моят е около 3200 ккал (предполагам, че не греша в сметките), а съм с 20+ кг по-тежък от теб на същия ръст. (fubar)
И какви са тези 200 грама белтък? За твоите килограми 150 грама са предостатъчни.
Също и макс 200 грама въглехидрат, не повече. Даже и 200 са много, ама айде...
Останалото мазнини.
Това е според мен.
Мнението беше редактирано от Ронката на 17.10.14 23:52.
Здравей,
минавам и да се включа, важно е храната да варира и се нагажда според ежедневието ти.
Защо да е статична величина , според натоварването и почивните дни си прави и режима.
Незнам какво и как тренираш това което си описал може и да е малко,но може и да е много.
18.10.14
11:20
Тренирам 2на2 - бутащи/дърпащи
Херцог, 260 според теб са много, това ли искаш да кажеш?
Ронка, ще ги намаля, добре. Тренирам за качване на маса, мисля, че за тези години, този ръст, тези кила са доста малко и е смешно, затова искам мнения от вас :).
Ами той “Кольо” освен за мазнините, че са остатъка, каза и за въглехидратите, че няма нужда да са повече от 3гр. на кг. Четеш каквото искаш. Не се заяждам и не се правя на всезнаещ, но ти си си внушил, че трябва да приемаш безкрайно количество въглехидрати и ще омазниш от мазнините, защото са мазнини. И не знам в момента как се храниш, но за 4 дни тренировка калориите наистина са много, според мен.
18.10.14
13:15
Ще се включа, понеже съм споменат.
Newbie Newbie като цяло е обяснил каквото трябва.
Mercedes AMG, прочети отново какъв съвет съм ти дал и в какъв контекст. После го сравни с това, което обсъждаме в тази тема, т.е. до колко се придържаш към моя съвет и съответно дали е оправдано да се позоваваш на него. Съвсем не претендирам, че моята истина е единствена и универсална, разбира се.
казано от Mercedes AMG на 17.10.14, 21:32:
Въпроса ми е дали ще се омазня? - Въглехидрати 260-70, белтъчини - към 200, мазнини 115-20
Да, ще омазниш. Щом си на (голям) калориен излишък, трудно ще минеш без това.
казано от Херцог Трън на 17.10.14, 23:15:
Предпочита да си набавя нужната енергия от въглехидрати? Слаб е, млад е, тренира и иска са качва?
казано от Newbie Newbie на 18.10.14, 11:42:
Ами той “Кольо” освен за мазнините, че са остатъка, каза и за въглехидратите, че няма нужда да са повече от 3гр. на кг.
Не се заяждам и не се правя на всезнаещ, но ти си си внушил, че трябва да приемаш безкрайно количество въглехидрати и ще омазниш от мазнините, защото са мазнини. И не знам в момента как се храниш, но за 4 дни тренировка калориите наистина са много, според мен.
При наличие на въглехидрати и положителен баланс, тялото предпочита като източник на енергия въглехидратите, а мазнините директно отиват в депата, така че да, от мазнини се омазнява. Разбира се, основната причина за омазняването в края на краищата е калорийния излишък, но тъй като той иска да качва, това се подразбира.
Той разбира, че е по-добре да си ~300гр.въглехидрати и 50гр. мазнини, отколкото 200гр.въгл. и 100гр. мазнини, примерно, щом става въпрос за чисто качване. Ти това ли искаш да кажеш ? А че говоря за калориен излишък е ясно.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 18.10.14 14:06.
18.10.14
17:55
казано от Петко К на 18.10.14, 14:00:
казано от Mercedes AMG на 17.10.14, 21:32:
Да, ще омазниш. Щом си на (голям) калориен излишък, трудно ще минеш без това.
казано от Херцог Трън на 17.10.14, 23:15:
Предпочита да си набавя нужната енергия от въглехидрати? Слаб е, млад е, тренира и иска са качва?
казано от Newbie Newbie на 18.10.14, 11:42:
Ами той “Кольо” освен за мазнините, че са остатъка, каза и за въглехидратите, че няма нужда да са повече от 3гр. на кг.
Не се заяждам и не се правя на всезнаещ, но ти си си внушил, че трябва да приемаш безкрайно количество въглехидрати и ще омазниш от мазнините, защото са мазнини. И не знам в момента как се храниш, но за 4 дни тренировка калориите наистина са много, според мен.При наличие на въглехидрати и положителен баланс, тялото предпочита като източник на енергия въглехидратите, а мазнините директно отиват в депата, така че да, от мазнини се омазнява. Разбира се, основната причина за омазняването в края на краищата е калорийния излишък, но тъй като той иска да качва, това се подразбира.
Е значи все се обърках (giggle).. Петко ти искаш да кажеш, че трябва да намаля мазнините и да увелича въглехидрата, така ли да го приемам твоето мнение?
Благодаря на всички за коментарите.
Кольо послушал съм те, затова съм добавил повече мазнини.
Искам да кажа, че ако ядеш 3000 ккал, а изразходваш 2500, ще омазняваш, без значение колко от тях са мазнини и колко въглехидрати.
И стига с това чисто качване, няма такова нещо. Целта е да не се превръщаш в прасе и в дългосрочен план (разбирай поне няколко години) да качиш повече мускули, от колкото мазнини. А докато те е страх да не замажеш пресата, ще си стоиш слаб.
П.П. Не знам колко калории изразходваш, говоря принципно. Трябва сам да установиш колко ти е баланса, ама не по формули, а като тестваш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.10.14 00:13.
19.10.14
10:41
казано от Петко К на 19.10.14, 00:12:
Искам да кажа, че ако ядеш 3000 ккал, а изразходваш 2500, ще омазняваш, без значение колко от тях са мазнини и колко въглехидрати.
И стига с това чисто качване, няма такова нещо. Целта е да не се превръщаш в прасе и в дългосрочен план (разбирай поне няколко години) да качиш повече мускули, от колкото мазнини. А докато те е страх да не замажеш пресата, ще си стоиш слаб.
П.П. Не знам колко калории изразходваш, говоря принципно. Трябва сам да установиш колко ти е баланса, ама не по формули, а като тестваш.
Сметнах си калориите, които изразходвам ( обаче по формула от сайта http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 ), калориите са 1640,6 , като умножа по 1.55 ( умерена активност (спортуване 3-5 пъти в седмицата) ), тренирам 3-4 пъти в седмицата, стават 2542.93 и като добавя за калориен излишък стават 2800 горе-долу ( зависи колко добавя )
19.10.14
10:50
4гр/кг въглехидрат и 3гр/кг протеин са абсурдни количества, това исках да кажа, чудя се как не ме разбра, при все, че си специалист :)
19.10.14
11:09
Добре, добре, разбрах те от първия път, но се опитах да отбегна тази тема, както и да е. Ако някога препоръчвам нещо на някой, то не съм казал, че трябва да го прави, а че за мен е най - добре :П
Колко въглехидрат/кг и протеин/кг препоръчвате за мен? Калориите са ми 2542.93 ( кръгло 2550, мисля да сложа 250 отгоре и ще станат 2800 ). Въпроса ми е колко въглехидрат и протеин трябва да има в моето меню.
Пестя си пари от училище, купувам си ядене с тях и всеки ден си готвя, това ми харесва :). Колкото трябва, толкова ще готвя и изяждам.
Мнението беше редактирано от Mercedes AMG на 19.10.14 11:10.
17.11.14
20:25
Ронка даже и 200 ще са много? Защо коментирате въобще?!
По логиката ви, по - добре да си запълня КБ- то на 70-80% с полезни мазнини и останалото малко белтъци и въглени ? Защо говорите глупости? Това че вие не се храните достатъчно, не значи че и другите трябва да го правят.
Виждам, че много от вас предпочитат да се хранят по 3 пъти на ден, вместо по 5-6 пъти? Ние да не сме на 60-70 и да нямаме време да ядем заради турските сериали? Ставате банални. Не знам защо давате тъпи идеи.
Мнението беше редактирано от Vico_ на 17.11.14 20:31.
казано от Vico_ на 17.11.14, 20:25:
Виждам, че много от вас предпочитат да се хранят по 3 пъти на ден, вместо по 5-6 пъти? Ние да не сме на 60-70 и да нямаме време да ядем заради турските сериали? Ставате банални. Не знам защо давате тъпи идеи.
Ми не всички сме ученици без отговорности и ангажименти. Налага се да ходим на работа, освен всичко друго. Освен това, не се готвим за Олимпията и съответно няма нужда да висим постоянно в кухнята с часовник в ръка.
17.11.14
21:55
Не ме разбирай погрешно, не се закачам с никого. Не седя постоянно в кухнята, готвя си на 2-3 дни по повече. Никой не е казал, че трябва да се храним по часовник. Закуска, преди обед, обед, следобяд и вечеря, като пак може основните хранения да са 3, + това коментирате неговата тема, той е ученик, както виждам.
Никой не се готви за Олимпия, ако ставаше така, щях да се изолирам в нас 1 година и да взема първото място?
Не знам защо понякога говорите на отплесия или казвате, това което 90% от хората във форума го казват. Един прочел нещо и всички се самонавивате. Човека иска да качва, с 200 грама въглен ще е доста трудно, поне според мен :).
Не се заяждам, ти го правиш. Имаш стаж във форума и профила ти е богат на мнения, това ПЛЮС знания ли дава?
Мнението беше редактирано от Vico_ на 17.11.14 22:01.
казано от Vico_ на 17.11.14, 21:55:
Един прочел нещо и всички се самонавивате.
А ти колко книги си прочел по темата?
Човека иска да качва, с 200 грама въглен ще е доста трудно, поне според мен :).
Да, ако калориите са му малко - трудно ще качва. Също и ако протеина му е малко или тренировките са неадекватни.
Не се заяждам, ти го правиш.
Просто ти посочвам, че освен турските сериали, има и други причини да не можеш (или не искаш) да ядеш по 6 пъти на ден. А ти можеш ли да посочиш една основателна причина да ядеш същото количество храна на 6 пъти, вместо на три?
. Имаш стаж във форума и профила ти е богат на мнения, това ПЛЮС знания ли дава?
Не. “Плюс” знанията ми идват от книгите и практическия опит.