Дневникът на Зизу

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.03.14
10:28

21.03
Добро утро, петъчницииии! (sun)
Тази тежка седмица най-сетне приключва, предлагам всички да потанцуваме по този повод, както аз днес насред офиса! (rock)

Междувременно съм изтощена от вече 5 дни проблеми със стомаха (да разбираме разстройство), чувствам се дехидратирана честно казано, въпреки че пия всеки ден по 3 литра вода и чай. Опитах един от дните да сменя менюто и да не ям салати – никакъв ефект.

По този повод днес с яйцата ядох филия ръжено-пълнозърнест хляб – не се чувствам по-добре.
Не знам какво да правя и кое в менюто не ми понася – ям салати (почти винаги само от спанак) с месо или с риба, както и яйца, малко сирене и ябълки, това е. Но явно нещо не е ок.

Днес съм решила да ям зърнени храни, за да видя дали ще се оправя.
Затова храната е:
08.30 – 2 яйца, зехтин, сирене, филия ръжено-пълнозърнест хляб
12.00 – 2 ябълки
14.00 – 2 парчета от следното запечено нещо – смес от овесени ядки с малко пълнозърнесто брашно, малко лук яйце и малко сирене
За момента е това, ще допълвам.

21.03.14
15:27

...да добавя, че то тук освен гореизброеното ядох и малко черен шоколад към 11 часа (70% линд).
И с тези повечко зърнени и въглехидратни храни днес първо се чувствах много добре, обаче сега пък ми е подут стомаха! :( :@ (headbang)
Не знам какво да правя, честно.
Ще пия пак скапания мезим, явно нещо наистина не е ок. :( :( :(

21.03.14
17:04

Защо не видиш как ще се отрази спирането на млечните? При мен те се оказаха подводния камък, при други хора също се наблюдава. Спри ги за 3-4 дни и виж дали ще има промяна.

21.03.14
17:31

Мерси, Ann, ще пробвам. От утре ги спирам, пък да видим.
От утре, тъй като днес е просто трагично издънен ден отвсякъде. (headbang) Така се изнервих, като шило в торба съм и в търсене какво да ям в крайна сметка изядох в пъти повече, отколкото трябваше. :x
По-добре ми е стомахът, ама това може и да е защото е потресен какво става! :D Хаха, ох, мисля, че е в тотален шок... :D
Уууужас - значи, към по-рано описаната храна нека добавя:
Следобед - черен хляб с малко цедено кисело мляко и върхът на простотията - Активия!!! (tmi) Аха, точно така - сместа от захар, нишесте и химии... докато бях в магаизна някакви вътрешни гласове ми се счуха да казват “Имате подут стомах? Решението е просто - вземи активия, дъра дъра дъра дъра”... И аз отидох, като зомби с лека стъпка, взех си я и си я изядох, понеже, разбирате ли, ще ми помогне... Не е истина... (tmi)

Мнението беше редактирано от Зизу на 21.03.14 17:31.

21.03.14
18:41

Да споделя аз какво правя ,когато имам подобни проблеми със стомаха- карам само на варен ориз. Затяга ме доста добре и бурята утихва:)
Не мешай много храни, защото може перисталтиката да се обърка още повече от това. Подкрепям спирането на млечните поне за няколко дена, докато нещата се оправят.
Стискам палци още утре всичко да е на 6! :)

24.03.14
11:45

Ето ме и мен! След един страхотен уикенд сред природата.
И стомахът се оправииии! (sun)
Петък не ми се говори просто как го издъних откъм храна. (headbang)
Трябва да призная, че млечните ги спрях, но без сиренето. Прекално го обичам. Поне беше домашно, от село, и беше тооооолкова хубаво...Вече съм ок, така че мисля сиренето да го задържа в менюто, поне засега, а другите млечни – аут за известно време.

22.03
Храната в събота:
Закуска – омлет от 3 яйца, зехтин и сирене
Обяд – свинска пържола с гарнитура тиквички и гъби
Следобед – Ябълка
Вечеря – домат, тиквички и гъби със сирене

23.03
Неделя започна с дълга разходка, понеже трябваше да направя някакво подобие на тренировка, хехе...И като се събудихме в 7 едни свежи...та от 7.30 до към 9.15 направихме една обиколка на горите край Велико Търново, не се загубихме, а като се върнахме имаше баница с лапад за баницо-ядящите и домашен омлет за мен. 8-)
После правихме втора дълга разходка из други гори, където не знам и аз какво търсехме, но не го намерихме. Мисля, че търсехме старото място, на което някой далечен роднина е отглеждал пчели в кошери и е живял в стар автобус, направен като фургон...Но така и не го открихме това място. Щеше да е супер да видя фургона. Накрая почти се загубихме, понеже в един момент ореантирите в гората започват доста да си приличат – един крив клон, една полянка, а това същия клон ли е, не минахме ли преди малко от тук и т.н. (wasntme)
Накрая отидохме на един язовир, за да опитам така възпяваната риба шаран. Да, ама аз като си я поръчах на скара, за да е по-здравословна, и то стана една манджа...Явно тази риба е добра само пържена. Както и да е, гледката беше доста хубава.
Храната в резюме:
Закуска – омлет от 3 яйца с олио и сирене
Обяд – Шаран със салата от зеле и моркови и зехтин
Следобед – 2 ябълки
Вечеря – печена скумрия на скара с малко зелена салата (скумрията е любимата ми риба, това си е. И имам останала и за довечераааа)

Мнението беше редактирано от Зизу на 24.03.14 11:46.

24.03.14
11:56

24.03
Ето го и понеделник, който, след това зареждане почивните дни, е някак приятен ден. (sun)
След около час отивам на тренировка. Долна част. Ще бъде за последно такава:

загрявка на пътека – 5 мин, разтягания – 5 мин
бедр.разгъване 1х10 с 5кг, 4х10 с 10кг
бедр.сгъване 1х10 с 5кг, 4х10 с 10кг
абдуктор с 15кг - 1х30,1х25,1х20,1х15
клек с по 3кг дъмбели във всяка ръка – 4х10
хиперекстензии с 5кг - 4х10; после без тежест - 4х10
клек с топка за пилатес - 4х10
кардио интервално на пътека под наклон 15мин

След тренировка трябва да правя интервю с един много интересен български бизнесмен, който нямам търпение да чуя какво ще ми каже... Много се притеснявам дали ще се представя добре, понеже в крайна сметка, колкото и да се подготвях, нищо не разбирам от едро и дребно габаритна тегхника, но не е това фокусът на интервюто, така че се надявам моята некомпетентност да не е спънка. Най-най-най-мразя, когато правя интервю и се случи нещо да не знам или да съм неподготвена и да започна да се усмихвам и да се държа като лигла и да разчитам на физиономии и на такива неща. (tmi) После съм си бясна. Затова сега подготовката дано си каже думата.

Храната за днес (предвид ограниченото време и постоянно движение):
08.30 – омлет от 3 яйца, сирене и масло
12.30 – лъжица тахан с мед преди тренировка
14.30 – ябълка след тренировка
16.30/17.00 – скумрия на скара със зелена салата и зехтин и лимон
20.00 – зелена салата със зехтин и лимон

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:45.

25.03.14
10:29

Интервюто вчера мина супер. Толкова се вдъхновявам като се срещам с такива хора, които излъчват достойнство и не седят да мрънкат всичко колко е зле, а работят и са целеустремени и не оставят обстоятелствата да ги спрат.

След това денят ми беше като филм – след срещата, където сме обсъждали чест, идеали и такива неща, излизам и се качвам на такси-менте, избягах, качих се на трамвай до центъра и от там се качвам на второ такси-менте (вече никога няма да вляза преди да погледна тарифите още отвън докато съм), и от него избягах без да му дам нищо, накрая вървях в дъжда и намерих нормално такси, където човекът ми разказа как негов колега се пенсионира сега след като е платил 2000 лв на някакъв депутат, който да му уреди в трудовата книжка 10 години стаж в някакъв завод, така че да мине в друга категория труд и да взима пенсия 750лв. И шофьорът казва „И на мен ми предлага, аз отказвам, убеден съм в избора си и същевременно се чувствам неудачник.“ Много тъжно.

Тъй.

Описала съм за вчера тренировката и храната, само добавям, че скумрията на скара се случи чак в 19 часа и беше с гарнитура туршия. Това беше вечерята.

25.03
Днес – нетренировъчен.
Храна:
08.30 – омлет от 2 яйца в зехтин, сирене и масло
12.00 – ябълка
14.30 – свинска пържолка с печени червени чушки
17.30 – ябълка
20.00 – салата от спанак със зехтин и лимон и може би малко пилешко или риба, не съм го измислила още

27.03.14
10:44

26.03
Ето ме, въпреки мрака! (rain)
Толкова е студено и тъмно и депресиращо... :(

Отчет за вчера: тежко ми понесе този мрак, изядох огромно количество ябълки (мисля, че близо кило) (tmi)
08.30 – омлет от 2 яйца в зехтин, сирене и масло
11.00 – 2 ябълки и лъжица тахан с мед
14.00 – 2 ябълки
16.00 – печени зеленчуци на скара с половин пилешка пържола
20.30 – зеленчукова супа от коприва, тиквички и моркови + сирене и салата от доматено пюре и нарязан лук

Тези 4 ябълки просто не знам как успях да ги изям (не бяха малки!!!) и то в рамките на 3 часа, ама нещо полудях, прегладнях и реших, че по-добре така, отколкото шоколад + джънк.

Вчера също така правих кардио тренировка на пътека – нормално, интервално и пак нормално ходене с наклон – 45 мин.

27.03
Мрачен ден №2. (rain)

Храната:
08.30 – омлет от 3 яйца в зехтин, сирене и масло (направих си по-голям омлет с надеждата днес да не прегладнявам и да не полудявам, дано да подейства, но се чувствам някак не добре и със слаба воля :( )
12.00 – лъжица тахан с мед
14.00 – ябълка
15.00 – печени зеленчуци на скара + пилешка пържола
20.00 – ще дописвам вечерята, не знам още какво да измисля

Тренировка днес – горна част. (Вероятно за последно ще бъде такава, от другата седмица ще правя нова актуализация на програмата):
Загрявка на пътека 5 мин, разтягания – 5 мин
Скрипец, издърпване зад врата с широк хват – 1х10 с 15кг, 4х10 с 20кг
Скрипец, издърпване пред врата с широк хват Скрипец отпред 1х10 с 15кг, 4х10 с 20кг
Разгъване за трицепс на малък скрипец – 1х10 с 10кг, 4х10 с 15кг
Сгъване за бицепс на малък скрипец - 1х10 с 5кг, 4х10 с 10кг
Повдигане на дъмбели встрани с по 2кг – 4х10
Повдигане на дъмбели встрани с хоризонтален гръб с по 2кг – 4х10
Повдигане на дъмбели за бицепс с по 2кг – 4х20
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел 2кг - 4х20 (4х10 с всяка ръка)
Извивки встрани с дъмбели по 3кг - 4х20
Избутване на машина за гръдни мускули – 1х10 с 5кг, 4х10 с 10кг
Избутване на машина за рамо – 1х10 с 5кг, 4х10 с 10кг
Кардио на пътека с наклон – 15 мин

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:46.

31.03.14
10:11

Здравейте, бб-тийм хора! (sun)
Давам отчет за последните три дни.

28.03
Петък – издънен, с шоколади. Без коментар. (tmi)

29.03
Събота:
Закуска: омлет от 3 яйца в зехтин + масло и сирене
Обяд: Пилешки шишчета с гарнитура печени тиквички и броколи + салата зеле с моркови и зехтин
Вечеря: Ананас, ябълка, кисело мляко с мед и какао (нямам думи описващи глупостта на тази вечеря...колко много въглехидрат...както и да е, не ми се занимава със самообвинения и за петък и за тази съботна вечеря) (tmi)

30.03
Неделя:
09.00 – мини тренировка:
Глутеус мост от пейка – 2х20
Клек със собствено тегло – 2х20
Ходещи напади със собствено тегло – 2х20
Масаж с вендузи по 5мин на крак

09.30 чаша топла вода с лимон + спирулина
10.30 омлет от 3 яйца в зехтин + масло и сирене
14.00 тренировка: 45 мин велоаргуметър – нормално-интервално-нормално
15.00 малка свинска пържола + зелена салата (+спирулина, +магнезий)
20.00 зеленчукова супа от коприва, тиквички и моркови + сирене и печена червена чушка

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:47.

31.03.14
10:17

31.03
Понеделник:
07.00 – мини тренировка:

07.30 чаша топла вода с лимон + спирулина
08.30 омлет от 2 яйца в зехтин + сирене и печена червена чушка
12.00 лъжица тахан с мед + спирулина и магнезий преди тренировка
12.30 тренировка:
Пътека 5 мин, разтягания 5 мин
ходещи напади с по 3кг дъмбели във всяка ръка – 4х10
клек собствено тегло – 4х10
странични напади с по 3кг дъмбели във всяка ръка – 4х10
кардио интервално на пътека под наклон 10мин

14.00 ябълка след тренировка
15.00 салата от спанак с ленено олио, лимон и свинска пържола
18.00 ябълка
20.00 зеленчукова супа от коприва, тиквички и моркови + сирене и печена червена чушка

Много се надявам да успея да си направя цялата тренировка както трябва. Добавила съм допълнителни 4 серии със странични напади и също 8 серии клек със собствено тегло (след време и с дъмбели ще правя клека, засега само нападите са с дъмбели) - тревожно ми е дали ще успея да ги изпълня правилно страничните напади и дали няма да се уморя много и от там да претупам тренировката. Ще докладвам после! 8-)

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:48.

31.03.14
10:43

Поздрав. Не, че пожелавам alone на когото и да е, просто много обичам точно тази надъхваща песен. (rock)

31.03.14
11:24

Между другото, продължават моите болки в кръста. :(
От доста време вече, може би 2-3 седмици. Започвам да се притеснявам, понеже снощи ме боля дори когато през нощта се обръщам по корем. Може сега да се е обострило положението заради карането на моторите в събота, тоест возенето ми в не най-удобната за гръб поза в продължение на няколко часа.

Болката е в кръста, не боли при натиск, а се появява когато натисна и едновременно с това движа ръка надолу по гръбначния стълб. Заболява много. Болката прилича на когато си натъртен и натиснеш болящото място. :(
Някой имал ли е този проблем? Помогнете ми ако имате идеи как да се подобри положението.

Мнението беше редактирано от Зизу на 31.03.14 11:24.

31.03.14
15:04

Направих тренировкатаааа! 8-)

И тъй като днес е последният ден от месеца, време в за равносметка за март:

Цел 1 – постигната (sun) – тренирах 2 от седмиците по 4 тренировки седмично – 2 кардио и 2 силови, а другите 2 седмици – 1 кардио и 2 силови + 1 ден с много движение (дълги и бързи разходки в природата).

Цел 2 – непостигната :( – нямам никакво движение в килограмите, седят си 59.5-60.00. Не съм никак доволна от това. Мисля, че се дължи на няколко фактора – първо, чрез тренировките (особено силовите) се опитвам да градя мускул, което възпрепятства свалянето на килограми, поне донякъде. Второ и по-важно – издънките ми за месеца са 4 (горе-долу са веднъж на 7 дни), с хапвания на огромни количества шоколади и различни въглехидратни храни, което ме кара да се чувствам зле психически и физически и после мисля, че отнема 2 дни възстановяване, имам предвид възстановяване на тонус, на енергия, на сила, на нормално огладняване. Мисля, че организмът ми дори и да успее да свали малко през шестте дни с нормално и добре-балансирано хранене с тези омазвания си го връщам, колкото и да е. (headbang)

Тези размишления ме водят към целите ми за месец април:
Цел 1 – Отново минимум 3 тренировки седмично – задължително 2 силови (горна и долна част) + 1 или 2 кардио. Постепенно добавяне на нови упражнения, най-вече не на машини, а базови, като например клекове, напади и други с дъмбели.

Цел 2 – Издънки с преяждания да бъдат сведени до минимум. Други цели за храненето – поддържане на цялото неиздънващо се хранене досега. Извън издънките мисля, че добре се справям. Ям яйца, риба, пилешко и свинско, с гарнитура – различни зелени салати, зеле и моркови, чушки, тиквички и броколи. От млечните ям почти единствено сирене, а доста рядко и кисело мляко или кашкавал. От плодовете ям основно ябълки – по 2-3 на ден, което май е множко, мога да пробвам да ги намаля, но ще видим, не искам да ставам прекален робот. Мазнини, които използвам – масло (само сутрин), зехтин, ленено олио, орехово олио, гроздово олио. Не стоя гладна почти никога.
Просто трябва да спра с издънките, имам чувството, че са на психологическа основа – искам да изляза от правилата, не понасям да съм прекалено роботизирана и без да съм гладна дори започвам да се тъпча с джънк. Колко тъп начин на бунт и протест. Както и да е, толкова по тази цел, чувствам решителност да я постигна.

Цел 3 – масаж със силиконови вендузи веднъж на всеки 3 дни с цел премахване на целулит и подобряване на кръвообръщението в бедрата и дупето (горе-долу схемата ще бъде в неделя, в сряда и в събота, може да зачестя на веднъж през ден, ако усетя, че привиквам). Имам нужда от това - само с хранене и тренировки постигам вече сериозен напредък, но реших да си дам още едно рамо с тези масажи, надявам се да имат лек оформящ ефект.

Други размисли: Добавки, които започнах да пия – спирулина, по 2 таблетки на ден (сутрин и на обяд); магнезий по 1 таблетка на ден, витамин Ц – по няколко таблетки от по 100мг, не задължително всеки ден.

Това е, пожелавам си силен април с много тонус и постигнати цели! (rock) 8-) (sun)

Мнението беше редактирано от Зизу на 31.03.14 15:06.

01.04.14
10:19

01.04
Вторник
Добро слънчево първоаприлско утро! (sun)
Вече си направих един майтап, което мисля, че за днес е достатъчно, така че ще го карам сериозно. :D
Вчера след тренировката имах подобрение на болящия кръст. Вечерта пак заболя, но значително по-леко отпреди. Сутринта също болеше, но пак по-леко. Сега съм що-годе ок.

Днес сутринта отново правих мини-тренировката ми, вече трети ден. Мисля всеки ден през седмицата да я правя. Ама как се запъхтявам...Сигурно защото е точно след ставане. Но пък доста живвам, така че ще продължа.

Ето го и днешния ден (нетренировъчен):
07.15 – мини тренировка:
Ходещи напади със собствено тегло – 2х20[

12.00 ябълка (+спирулина+магнезий)
14.30 салата от спанак с ленено олио, лимон и пилешко (печено с масло)
17.30 ябълка
20.00 малка свинска пържола + печена червена чушка

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:49.

02.04.14
10:53

02.04
Сряда - тъжна, уморена, безенергична...драматизраща

Много късно лягане снощи, предшествано от сълзи, циклене и фиксации, за пореден път по повод шефа-прасе (този персонаж се появява по-рано в моя дневник), след което успокояване благодарение на разговори прекрасното ми момче, което не знам понякога как издържа...Както и да е, днес не съм в най-добра форма.

Все още съм тъжна и без особена енергия. Ще ида на тренировка, сигурна съм, че ще ми се отрази добре.
Днес тренировката е кардио, на пътека, 45 мин ходене под наклон – нормално, интервално и пак нормално.

Денят:
07.15 – мини тренировка:
Масаж с вендузи по 5 минути на крак

12.00 лъжица тахан с мед преди тренировка +спирулина
15.00 домашна лютеница, малка свинска пържола, печена червена чушла, една сурова тиквичка
17.30 ябълка
20.00 домашна лютеница, малка свинска пържола, печена червена чушла, една сурова тиквичка

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:50.

02.04.14
13:49

Поздрави от преполовената сряда. По-добре съм след тренировката, доста се озорих, понеже така недоспала не е готино, но пък сега съм по-свежа.
Направих изчисления за състава на храната, която ям на ден.
Горе-долу излиза нещо такова: 60-80 гр. въглехидрат;  110-130 гр. протеин и 110-130 гр. мазнини.
Това ок ли е при положение, че искам да свалям килограми и мазнини, както и да оформям?

03.04.14
11:08

03.04
Четвъртък – приятен, но схванат, ама много!

Понаспах се днес. Шефът-прасе продължава да свинства, но аз все по-успешно се справям с игнорирането. Макар че пак плаках, но беше съвсем малко този път.
Само че нещо съм спала накриво и сега ми е адски схваната цялата лява част на гърба. При навеждания наляво болиииии. Опитахме всякакви размачквания сутринта. Също и горещ душ. Не помогнаха. Едвам седя и доста се тревожа за тренировката след малко, защото е горна част. Ще бъде следната:
Скрипец, издърпване пред врата с широк хват Скрипец отпред 1х10 с 15кг, 4х10 с 20кг

Яденето – днес като си видях нещата, които съм си приготвила, и ми стана ясно, че ще е по-въглехидратен ден.
07.30 – мини тренировка:

08.00 чаша топла вода + спирулина
08.30 омлет от 2 яйца в зехтин + сирене, масло и печена червена чушка
12.00 лъжица тахан с мед + спирулина преди тренировка
15.00 супа от тиквички, моркови и праз (250гр)
17.00 пак супа – останалите 250гр
20.00 печени тиквички
Дояли са ми се зеленчукови работи, какво да направя :D

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:51.

04.04.14
10:29

04.04
Петък - слънчев и схванат

Честит петък! (sun)
За вчера само да добавя, че пропуснах обяда, по разнообразни причини, нямаше как. Вечерта си изядох половината супа с чушка и малко сирене. (Другата половина за момчето, което се зарадва много, че съм я пропуснала на обяд и е останала за вечеря и за него :) )
Трениворката мина супер вчера. Обаче болящата лява част на гърба се влошава. Боли при дишане, будих се няколко пъти през нощта. Мазахме я с гел някакъв, киснах половин час под гореща вода, масаж правихме, аспирин пих, лежах – нищо не помогна.
И сега си седя и си ме боли. Не мога да се обръщам надясно, не мога да поемам силно въздух също.
Ако не се оправи до довечера ще пия някое силно обезболяващо, защото започва да става доста кофти вече.

Ето  го и деня ми днес (нетренировъчен):
07.30 – мини тренировка:

08.00 чаша топла вода с лимон + спирулина
08.30 омлет от 2 яйца в зехтин + сирене, масло и печена червена чушка + малка филийка пълнозърнест хляб (мммм :P )
12.00 – ябълка
14.00 – пилешко месо + печена червена чушка

Нататък ще дописвам, понеже още не съм го измислила!
И един поздрав за петъчния ден :)

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:52.

04.04.14
15:57

...да допиша храненето за днес и също да дам една готина идея за здравословно “десертче”. :)
Първо - обядът не беше пилешко, а е кашу+печена царевица :D кашуто може и да се преглътне, ама царевицата...знам. Но много ми се ядеше. Сега съм много наядена и доволна. :D
А вечерята вече е ясна - суши. Ще ям няколко парчета сурова риба + няколко парчета риба с ориз и соев сос.
Толкова за храната ми днес.

А десертчето - като поръсих наразаната и обелена ябълка с чисто какао и стана божествено! :P А на едно парче опитах поръсено с канела - пак е страхотно. Много, много вкусно беше, опитайте :)

07.04.14
10:25

Отчет за уикенда:

05.04
Събота
Нетренировъчен, почивен ден, отдаден на пазаруване на дрешки и разходки преди да завали, след това измокряне до кости, скандали в дъжда и една тежка вечер, но всичко завърши добре.

Храната не беше много, защото от това суши в петък ми беше доста тежко и подуто, освен това пак ядох шоколад в петък, но поне не беше много – тоест не точно шоколад, а ядохме „шоколадова торта“, такава с онези специалните съставки, тоест съставка, ясно за какво говоря, от което после бях супер жадна през нощта... А в събота целия ден задържах вода, чак пръстите ми на ръцете се бяха подули ужасно. Та затова беше малко по-лек ден откъм храна.

10.00 омлет от 2 яйца в зехтин, сирене, масло, печена червена чушка
18.00 200гр. пилешко месо печено на фурна
21.30 ябълка

Вечерта – масаж с вендузи по 5 мин на крак.

06.04
Неделя

10.00 омлет от 2 яйца в зехтин, сирене, масло, печена червена чушка
15.00 две ябълки
19.30 яхния от домати с лук и пилешко месо

Тренировката – 45 мин велоаргуметър – нормално, интервално, нормално.

И в събота и в неделя си пия по две спирулини на ден и по една таблетка магнезий вечер преди лягане.

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:52.

07.04.14
10:32

07.04
Понеделник

Тоооолкова ми е заспало, а снощи си легнах в 22.00! Не знам вече, пролетна умора ли е, какво е, ама... |-)

И така, денят ми:
07.30 – мини тренировка:
Масаж с вендузи по 5 мин на крак

08.00 чаша топла вода + спирулина
12.00 спирулина преди тренировка
14.00 лъжица тахан с мед
14.30 ябълка
15.30 салата от моркови, зехтин, лимон и консерва риба тон
20.00 тиквички печени на фурна с кисело мляко

Тренировката за днес – долна част:
кардио на пътека под наклон 10мин

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:53.

08.04.14
10:40

08.04
Вторник

Явно киселото мляко наистина трябва да е аут. Или поне вечер. Вчера към тиквичките ядох кисело мляко и после коремът ми беше подут, а сутринта бях +половин кило. Много тъпо ми стана. Не се вслушах, а тук няколко човека ми казаха, ама аз... (headbang)
Та – вече имаме правило – кисело мляко само до обяд, ако изобщо ям такова.
(Иначе беше мега вкусно...)

Днес е нетрнировъчен ден.
07.30 – мини тренировка:

12.00 ябълка + спирулина
15.00 печени тиквички + пилешка пържола
19.30 зеленчукова супа с малко сирене

Измерих си обиколките, няма толкова несъразмерен човек като мен. :(:(
Ханш – 106 (?!!!?!!) (tmi)
Талия – 66
Бюст – 86
Както забелязваме - голяма нехармоничност.
Не трябваше да си взимам мерките, почувствах се толкова обезсърчена. Не знам какво не правя както трябва, какво да променя и да подобря. :(

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 17:54.

09.04.14
12:34

09.04
Сряда

Преминавам да отчета деня, по-точно профучавам, понеже от работа не мога да вдигна глава.
Днес – кардио тренировка, пробвах сутрин на гладно, не мисля да повтарям. Направих си я цялата, ама ми е тегаво, неприятно. А и след душа съм буквално готова да легна да спя за много часове, все едно е 10 вечерта след тая тренировка, а тепърва започва денят. С две думи – не съм очарована от този начин на трениране.

07.00 – мини тренировка:

07.15 тренировка:
Кардио тренировка – 45 минути велоаргуметър – нормално-интервално-нормално
12.00 – две ябълки
14.30 – две малки телешки кюфтета
Ще дописвам нататък.

Мнението беше редактирано от Зизу на 09.04.14 12:36.

09.04.14
17:26

...и да си допиша днешния ден: ;)
16.30 ябълка
17.30 50гр орехи (отдавна не бях яла ядки, тооолкова са вкусни! :P )
19.30 салата от моркови със зехтин, лимон и риба тон

11.04.14
10:40

И отново е петък, и отново е лежерно! (sun)
Но нека опиша първо вчерашния ден.

10.04
Четвъртък

07.00 – мини тренировка:

12.00 ябълка
12.30 тренировка - горна част:
Скрипец, издърпване пред врата с широк хват - 1х10 с 15кг, 4х10 с 20кг

14.30 2 ябълки
16.00 телешко кюфте и салата от доматено пюре лук и малко грах
20.00 супа от лук, лапад и моркови, омлет от 2 яйца в зехтин + сирене и печена червена чушка

А сега петъкът (който вече провалих с храната, а още няма обяд, хаха :D )

11.04
Петък

07.00 – мини тренировка:
Вендузи по 5 мин. на крак

08.30 омлет от 2 яйца в зехтин + сирене, печена червена чушка и филия пълнозърнест хляб с масло
10.00 та-дааа - печена царевица (blush)

Предвиждам и още поне един-два провала днес – първо, защото ми се яде шоколад, така че няколко парченца черен шоколад ще бъдат в менюто ми, и второ – понеже сме на рожден ден довечера, където във всички случаи възнамерявам да ям малко торта. Така че днес ще бъде много лош чийт ден, на който планирам много да се радвам.

Толкова от мен, приятен мрачен но все пак суперски петък! 8-) :)

14.04.14
11:01

Ето го и моят отчет за изминалия празничен и красив уикенд.
12.04
Събота
– нетренировъчен
10.30 омлет от 2 яйца в зехтин + сирене, масло и печена червена чушка
14.00 ябълка
16.00 ябълка
19.30 зеленчукова супа, печена скумрия

13.04
Неделя
– кардио ден
10.30 омлет от 2 яйца в зехтин + сирене, масло и печена червена чушка
14.00 ябълка
16.00 ябълка, няколко ягоди
17.00 тренировка:
45 минути велоаргуметър – нормално, интервално, нормално
18.00 ябълка (ненаяла се на ябълки, знам :D )
19.30 зеленчукова супа, малко пилешко, печена червена чушка

14.04.14
11:05

14.04
Понеделник

Болна съм, настинала от скапаните смени на времето... :(
По същество:
07.00 – мини тренировка:
Вендузи по 5 мин. на крак

08.30 омлет от 2 яйца в зехтин + сирене, печена червена чушка
12.30 лъжица тахан с мед
13.00 тренировка:
плие с 3кг дъмбел – 4х10
кардио на пътека под наклон 15мин

14.30 ябълка
15.30 зеленчукова супа, пилешко месо
20.00 печени тиквички на фурна с пилешко месо

Мнението беше редактирано от Зизу на 15.04.14 10:58.

15.04.14
10:58

Добро утро, бб-тиймъри! :)
Добавих си за вчера вечерята от печени тиквички+малко пилешко месо, получи се много вкусно.

15.04
Вторник

Днес  - болна съм, положението е доста зле, отпаднала съм много и сутринта едвам си направих упражненията.
Добре, че е нетренировъчен ден.
07.00 – мини тренировка:

11.00 две парчета черен шоколад (70% линд)
12.00 ябълка
14.30 салата от спанак, рукола, ленено олио, лимон и пилешко месо
17.30 ябълка
20.00 зеленчукова супа със сирене и печена червена чушка

П.С. Да споделя, че вендузите определено дават резултат! (sun) Разбира се има много още работа, но вендузите, добавени към тренировките и хубавия режим, водят до радостно подобрение. :)
Засега все още ги правя през ден, понеже изчаквам да се възстанови хубаво кожата от всеки масаж. От другия месец може да започна и всеки ден.
Хубав вторник!

Мнението беше редактирано от Зизу на 16.04.14 10:37.

16.04.14
10:44

16.04
Сряда

Е, не е истина навън какво е! (rain)
Ето ме и мен, омотана с шал, нагушена във вълнен пуловер и палто, и с шапка на главата на път за работа днес... :D И болна, все още, уф!
Но не се давам и си тренирам - и в неделя и в понеделник и днес и утре. Тия болести ще се научат, няма да ми прецакват програмата и точка.
Днес е кардио ден. Ужасно ми се спи, така че ще движа крака, но умствено ще спя на пътеката. :D

Ето го деня ми:
07.00 – мини тренировка:

12.00 лъжица сусамов тахан с мед
12.30 тренировка – кардио на пътека – 45 мин ходене под наклон – нормално, интервално и пак нормално
14.00 ябълка
15.00 салата от моркови, ленено олио, лимон и консерва риба тон
18.00 ябълка
20.00 зеленчукова супа със сирене и печена червена чушка

Вечерта имам и масаж с вендузи по 5мин на крак.

|-)

19.11.14
15:23

Здравейте отново! :)
Завръщам се, свежа, доволна, към края на страхотна почти отиваща си вече година.

Тренирам, ям що-годе добре... Най-сетне побутнах кантара от вечните 58-59 на 55 и ги задържам доста време.

Изводите, които си направих през последните месеци, в които не съм писала са:
1.Да не се вманиачавам в храната прекално много. Най-сетне разбих кръга 4-5 дни стриктно хранене, после 1 ден грандиозно омазване и после още един зле. Сега и да има омазвания са малки, не компенсаторни, а просто поглезвания, така да го наречем. И не са в точно определен ден, а...хм, като много ми се прииска да се поглезя. :P
2.Да тренирам винаги цяло тяло. Това с разделените тренировки горна и долна част хич не работеше добре при мен. Откакто започнах цяло тяло всеки път (2 или 3 пъти в седмицата) резултатът е много по-добър, а и усещането ми за хубаво раздвижване е по-силно.

Целите, които в момента си поставям са следните:
1.Да изчистя още мазнини. Сега на 55 кила (164см ръст) ми е добре като усещане, обаче имам много широк ханш по природа и това като се комбинира с недостатъчно разкараните мазнини там и... мисля, че може да поработя, за да изглеждам по-добре. Както и коленете. Останалото е добре! (От опит знам обаче, че то не става по поръчка и човек работи за навсякъде)
2.Да ставам малко по малко все по-силна! Аз започнах с доста по-малки тежести, отколкото тренирам в момента. За някои сигурно ще са даже смешни, но толкова можех. Сега съм ги увеличила и ми се иска и още малко да ги увелича, тренирането с тежести се оказа голям кеф! Знам, че мога и повече, все още съм много далече от някои момичета тук. Така че – ще дерзая.

Приемам с радост всякакви мнения и препоръки по целите ми.

Ще допиша след малко тренировките и храненето.

До скоро, бб-тиймъри. :)

19.11.14
15:41

Ето храненето ми днес:
Закуска: Омлет от 3 яйца с лъжица олио; сирене (50гр) и печена червена чушка
Обяд: Пилешко филе (200гр); салата зеле и моркови със зехтин
Следобед: 2 ябълки
Вечеря: Салата моркови със зехтин, риба тон със зехтин; маслини

Ето я и тренировката ми:
Загрявка (разтягане + пътека)
бедр.разгъване - 1х10 с 5кг, 1х10 с 10кг, 1х10 с 15кг, 1х10 с 20кг 
бедр.сгъване - 1х10 с 5кг, 1х10 с 10кг, 1х10 с 15кг, 1х10 с 20кг 
абдуктор - 1х50 с 10кг, 1х25 с 15кг, 1х15 с 20кг, 1х10 с 25кг 
плие - 1х10 с 4кг, 1х10 с 6кг, 1х10 с 8кг, 1х10 с 10кг
напади - 1х10 с 4кг, 2х10 с 8кг, 1х10 с 12кг (с гири във всяка ръка) 
клек с топка за пилатес - 1х10 с 4кг, 2х10 с 8кг, 1х10 с 12кг (с гири във всяка ръка)
хиперекстензии - 1х10 с 5кг, 1х10 с 10кг, 1х10 с 15кг, 1х10 с 20кг; после без тежест - 4х10
повдигане за прасец на един крак - 4х10 с всеки крак
скрипец, издърпване зад врата с широк хват - 1х10 с 10кг, 1х10 с 15кг, 1х10 с 20кг
скрипец, издърпване пред врата с широк хват - 1х10 с 10кг, 1х10 с 15кг, 1х10 с 20кг
едностранно гребане с гира - 3 серии по 10 на всяка ръка с 2, 4 и 6кг.
едностранно трицепсово разгъване с дъмбел - 3 серии по 10 на всяка ръка с 2, 3 и 4кг.
повдигане на дъмбели встрани - 3 серии по 10 с 2, 3 и 4кг.
повдигане на дъмбели напред - 3 серии по 10 с 2, 3 и 4кг.
извивки встрани с дъмбели - 3 серии по 10 с всяка ръка с 4, 6 и 8кг.
избутване на машина за гръдни мускули - 1х10 с 5кг, 1х10 с 10кг, 1х10 с 15кг
избутване на машина за рамо - 1х10 с 5кг, 1х10 с 10кг, 1х10 с 15кг

Критики, мнения, идеи?

Много бе! Колко време ти отне?

20.11.14
10:27

Здрасти, Злати. :)
За тренировките предполагам питаш – започнах преди година и малко (преди това не бях тренирала нищо от детските си години). В началото тренирах цяло тяло, после разделих на долна и горна част, после пробвах с много кардио, после се върнах към тренировки цяло тяло и забелязвам, че ми е най-добре така.
В началото тежестите ми бяха значително по-малки, отколкото са сега. Харесва ми, че ставам по-силна. Част от целите ми сега е да стана по-силна и от това, което е в момента.

:) Питах за конкретната тренировка! :)

20.11.14
11:58

Ааа (giggle)
Точно 60 минути е. Правя доста кратки почивки между сериите.

21.11.14
09:57

За вчера отчет – тренировъчен ден, тренировката както съм я описала вече.
Приятелят ми дойде с мен на тренировка за първи път, хехе! (wasntme) (inlove)

Храната:
Закуска: Омлет от 3 яйца с лъжица олио; сирене (100гр) и печена червена чушка
Обяд: 400 гр кисело мляко 4.5%, 80гр печено кашу
Вечеря: Салата зеле и моркови; зеленчуци на скара; ябълка (след кашуто ми беше тежко вечерта и не можех да ям месо, както иначе)

24.11.14
15:21

Днес – тренировъчен ден, както съм описала. Беше навалица във фитнеса, много изнервящо... Направих си всичко, обаче малко ми се поразбрицаха почивките, понякога бяха твърде дълги, друг път твърде кратки...абе предполагам позната картинка за всеки трениращ... :D

Храната:
Закуска: Омлет от 3 яйца с лъжица олио; сирене (80гр) и печена червена чушка
Обяд: 400 гр кисело мляко 4.5%
Следобед: Ябълка
Вечеря: Пилешко бутче, печена червена чушка, маслини

Въпросче към по-напредналите: Забелязвам вече от поне месец, че ми се случва често да не ми се яде обяд. Закуската ми е доста стабилна и ме засища за дълго явно. Вечер не ям много – нормално ядене е, сравнимо със закуската, и не е късно. Така че не може да се каже, че през деня не ям, а вечер се тъпча. Чуденето ми обаче е дали е вредно така едното ядене за деня (обяда) да е доста по-оскъден, вместо трите яденета за деня да са горе-долу равни. (shake)

24.11.14
15:55

Важното е на края на деня какво излиза като калории. Няма проблем, ако не ти се яде, едното ти хранене да е по-оскъдно, или да го няма, ако с останалите хранения си си набавила необходимото.

26.11.14
10:35

Вчера – нетренировъчен, лежерен ден. :)
Храната:
Закуска: Омлет от 3 яйца с лъжица олио; сирене (80гр) и печена червена чушка
Обяд: 400 гр. кисело мляко 4.5%
Вечеря: Сьомга на скара, печена червена чушка, маслини

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1