19.11.14
19:34
Привет колеги!
Търсих във форума подобна тема, но не открих, затова реших да пиша по въпроса. Моля за коментари само компетентни хора по темата, знам че има такива тук. Благодаря ви предварително за мненията.
От няколко години имам депресия и паник атаки. Пил съм антидепресанти от дъжд на вятър, за известно време после спирам и след време пак почвам. В момента съм на Сероксат от близо 1 година и да ви кажа се чувствам добре като цяло, явно съм уцелил лекарството. За тези които не знаят това е МАО инхибитор на обратното захващане на серотонина отделян от мозъка. Реших да се занимавам и с фитнес за да изградя солидна мускулатура. Тренирам от близо вече 5 месеца и съм по направил малко мускули бицепса стана към 44см от 37, рамената се оформиха, гърдите и пр. Качих и около 10 кг тегло (най-вероятно от протеина който вземах, креатина, аминокисилините и там други подобни бустери и пр.). Проблема е че от известно време взе да ме мързи да тренирам и взе да ми се гади от тренировки при мисълта че пак ще има мускулни съкращения до дупка (доста натоварващи тренировки правя). Бях чел някъде че антидепресантите намаляват тестостерона в тялото, правят те по сънлив, което си е вярно и като цяло пречат за изграждането на големи мускули. Дали да не ги спра, ще имам ли по добри резултати, дали няма да се премахне тази умора и сънливост и като цяло какво влияние оказват на организма спрямо мускулното развитие.
Поздрави на Всички!
19.11.14
19:37
Не се притеснявай, “да те мързи” за тренировки( след известно време), е най-нормалното нещо!!! Просто си почини за 2 седмици или си смени корено програмата. Успех!
П.П. имал съм случаи(като бях като теб) да отида до залата, да вляза, да постоя и да си тръгна)) и пак имах напредък....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.11.14 19:40.
29.11.14
19:53
казано от Маргарита Манева на 29.11.14, 16:47:
Приемаш антидепресанти И бустери?! Какво се опитваш да си причиниш?
Точно за това реших да попитам тук в този форум. Много точно ми уцели притесненията. Чел съм че особено с бустерите не е добре да се приемат МАО инхибитори. Можеш ли да ми дадеш малко информация какъв по точно е проблема когато се смесват двете субстанции.
Мерси предварително.
п.с. За тестостерона влияят ли? Дали се намалява като цяло в организма.
Проблема е че подаваш смесени сигнали на организма си и това няма да довдед до нищо добро. Нито антидепресантите ще имат предполагаемия си ефект, нито бустерите ще ти помогнат в тренировките.
Нека започнем с въпроса “Защо пиеш антидепресанти”? Техните негативи са несравнимо повече от позитивите им (ако такива въобще има).
Вместо тях, бих ти препоръчала да приемаш високи дози на ниацин, триптофан или 5ХТП.
Естествено че влияят на половите хормони - подтискат ги.