Албаст - the road to FILS :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.09.14
22:39

Здравейте,

Лека редакцийка : мъж на 37, вдовец ( мразя тази дума , но това е реалността) , вече имам известен запас теоретични и практически познания във фитнеса.Тренирам за удоволствие, най- вече за да изгоня ” демоните ” от главата си, ако мога да постигна и по-добра физическа форма inshallah :) надявам се един ден да постигна баланс, за което обаче само спорт едва ли ще помогне , но както и да е..по- надолу са тренировките ми..ако не мога да бъда добър пример за някой , дано поне съм предупреждение ..;)))

Темата беше редактирана от Албаст на 14.12.16 12:59.

11.09.14
23:23

Честит дневник и успех с тренировките! :)

24.09.14
22:13

Tака...понеже се позабавих малко в писането , искам да споделя ,че скоро това ще бъде поправено :) Днес за 1ви път тренирах , по-скоро бях проверен какви са ми възможностите , под ръководство на треньор и ми се ще да споделя ,че съм на път да се превърна от почитател в последовател на същия ! Изключителен пич , земен и приятелски настроен човек...мисля да разкрия името му чак след като напредна за да съм достоен да се хваля ,че подобен човек ми обръща внимание !:0 За упражнения също няма да говоря още , защото половината все още не знам как се наричат .....to be continued….

30.09.14
16:25

Такаа....започвам с това ,че малко ще ме е срам да пиша какво точно правих вчера, защото явно не съм кой знае какъв атлет .Освен,че съм дебел и не съм много гъвкав, допълнително малко ми е конфузно, защото вчера по време на тренировката ми прилоша .Не знам от какво точно - дали защото съм тюфлек и не съм свикнал да ме товарят толкова интензивно ли, дали от нещо друго....Тренировката ми не може да бъде и за пример на някой,защото аз самият все още нито съм за пример, нито разбирам чак толкова! Ще кажа само едно - тази тренировка НЯМА НИЩО ОБЩО с тренировките , които съм наблюдавал в другите зали, с други треньори и някъде в мен се прокрадва мисълта, че дори напомпаните и уж “тренирани” типове , например от спортна зала “Смирненски” , също биха им се поизпотили задниците :))
- Накратко след загрявка на мускулите , пристъпих към набиране на лост с подхват! Направих цели 3 (три !!!) набирания с моите 107 кила и то с помощ :)
-Лицеви опори - 10 пъти , но по нов за мен начин със събрани лакти .
-Пак на лоста, пак набирания ...май този път цели 2 пъти ...
-пак лицеви - не съм боил колко , корема започна да ми виси и да ми тежи .
-Последва клякане с диск , 20 кг . Тук не мога да твърдя как се справих и колко серии кляках 2 или 3 х 10 пъти , но доста интензивно или поне така ми се стори.
-следва клякане с 50 кг. диск - ето тук започнах да усещам как почва да ми прималява и да не си усещам тялото , а главата ми започна да изтръпва в горната част , отзад врата също.
- лежанка , избутване - не можах да разбера с колко килограма, но тук се усетих ,че май имам проблем с дишането! Задържах прекалено безпричинно въздух.Изтръпването в главата ми се усили!
Оттук нататък , когато се изправих на крака мозъкът ми сякаш беше извън мен ! Чувах какво ми казва Треньора, но като в сън!Ръцете ми изтръпнаха, краката омаляха...Така ми се е случвало преди 15 г . в казармата , след марш-наскок с пълно бойно снаряжение .хем бях по-млад и по- малко килограми ! Не мога да си обясня от какво е - кръвно , заради сланината ми или затова ,че водя застоял начин на живот , пази боже да не е някой здравословен проблем !
- Раменна преса с 2 дъмбела х 15 кг ( толкова май бяха ) - почнах да правя и ръцете почнаха да не ме слушат - мозъка подава команда , но ръката не изпълнява !Започна да ми “мержделее” пред очите.
-Треньора ми каза да седна на един стол и да дишам дълбоко.Седнах, след около 10 мин почнах да се оправям , след около още 5-10 ми мина прилошаването.
- успях да се мобилизирам и направих една или 2 серии с дъмбели раменна преса и това ми беше 1вата сериозна тренировка вчера.
Сега по препоръка на Тренера трябва да избягвам брашно, сладко, картофи, ориз...и да наблегна на месо, зеленчуци...особено сладкото много ще ме изкушава ;) . Ама да видим кой кого ще пребори :)
Ами това е ...нямам с к’во да се гордея, но от опит знам,че за тези неща е по-добре човек да не крие нищо, за да може да го разреши.Ако  някой има предложения, съвети , прочие да казва ...Това е засега.

30.09.14
16:33

Нищо страшно - най-вероятно ти е паднала рязко кръвната захар, придружено със задъхване. Скоро няма да ти прави впечатление.

30.09.14
16:45

Треньорът е ясен кой е :) Ти се стягай и търпи, че не знаеш какво означава да намериш правилния човек да те тренира. Прилошаването най-вероятно е свързано с храненето (или по-скоро липсата му). Трябва постоянство от твоя страна и да слушаш и да правиш какво ти се казва - иначе колкото и добър да Треньорът - няма как да се получат нещата. Успех с тренирането :)

30.09.14
17:02

Ти даже не си запомнил какво и как си правил, толкова ти е било зле :)
Нали го видя чичо Боби как се справя, да не мислиш, че в началото му е било по-лесно ? ;)

30.09.14
17:53

Ама разбира се ! Никой не говори за демотивация! :) Утре продължаваме , много ясно ! Кой е казал ,че лесно се става корав?! :) Било ми лошо веднъж -голяма работа! Ще свикна ! След Енев и Горбачов , чичо Боби ми е другия нагледен пример, разбира се ;)

30.09.14
18:02

Браво, още един в правия път :Д

30.09.14
18:30

За протокола : на закуска и обяд - 1 двойно кафе със подсладител, 3 варени НЕЩАСТНИ яйца,1 цяла белена краставица, малко сирене,2 пилешки кюфтета ,1 ябълка, 2-3 чаени лъжици мед + 3-4 чаени лъжици кисело мляко . За вечеря пека 1 цяло НЕЩАСТНО пиле , мисля със салата краставица + домати за гарнитура.

Забравих да добавя,че цигари и алкохол употребявам в много малки и разумни количества, като цигарите ги пуша само , когато ми е много нервно,а алкохола гледам да е качествен .

ПС. Пилето нямам намерение да го ям цялото наведнъж , а само част от него ...:)))

Мнението беше редактирано от Албаст на 30.09.14 18:53.

30.09.14
18:34

казано от Албаст на 11.09.14, 22:39:

пожелайте ми попътен вятър ;)

На добър час :). Попаднал си на правилното място :)

Теди Илиева

30.09.14
22:05

УСПЕХ! Бъди постоянен въпреки всичко. Не се отказвай, дори когато започне да те боли навсякъде (защото ще се случи :) ). Това е пътят към целите които си си поставил. Спортът е здраве и най-интересното е, че ти става като най-добър приятел - показва ти честно какъв си и какъв можеш да бъдеш, стига да го пожелаеш силно.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 30.09.14 22:05.

01.10.14
22:01

Малко спане снощи , шофиране до София по работа , 4 часа висене в района на летището терминал 2, обратно 1,5 часа каране ..с две думи заседнала и обездвижена работа отново. Силна мускулна треска от предишния път ..:) ами май пак забравих в един момент , какво , колко и как точно го правя :)Тренировката днес....ами май пак забравих в един момент , какво , колко и как точно го правя , затова ще спестя какво правих :) отново имаше набирания, лицеви опори, лежанка, мъртва тяга и раменни преси с дъмбели...Този път не ми прилоша , макар по едно време пак да се опита , но този път отмина бързо.Проблемът този път - не ми достига въздух!  Не мога да си оправя дишането, не знам защо...Опитвам се да дишам правилно и дълбоко , но нещо бъркам .Друг проблем - “прерязаха ” ме китките по време на раменните преси.Една такава остра ,не толкова силна , колкото неприятна болка и ме разконцентрира.Абе ще свикна ..:))
Храненето днес : сутринта 3-4 супени лъжици кисело мляко + 1 лъжица мед .
                  около обяд - едно кафе + 1 захарин
                  около 15:00 - 16:00 - половин печено пиле , 1 домат , 1 краставица, малко сирене, ябълка.
                  вечеря около 21:00 - 1 пилешко кюфте, малко салата от червени печени чушки, пак малко сирене, 3-4 супени лъжици кисело мляко + 2 лъжици мед ;

За храненето също имам какво да уча....засега кудкудякам от това пилешко , но това ми идва по-лесно за приготвяне.Ще се усъвършенствам и в тази област.
Друго : за първи път попадам в зала ,където да има такава позитивна атмосфера. Момчетата са много готини, няма надувки, няма разни напомпани идиоти и надувки ...харесва ми да ходя там :))

02.10.14
00:11

Абсолютно същите “симптоми” имах и аз в началото (колоездене, бягане), и не само аз...
Когато човек поотслабне и започне да влиза в някаква спортна форма, задух, прималявания и странични болки отшумяват значително. Първите няколко пъти е най-зле, от там нататък- само напред!
Нямам претенции да разбирам от хранене, но от далече личи, че трябва да наблегнеш по-сериозно на закуската и обяда. Вечерята, по възможност по-раничко.
Успех!

02.10.14
00:43

ами не, даже да я няма тая закуска е най-добре, а вечерята особено след късна тренировка е добре да е късно и обилна.

02.10.14
11:40

казано от James Hinks на 02.10.14, 00:43:

ами не, даже да я няма тая закуска е най-добре, а вечерята особено след късна тренировка е добре да е късно и обилна.

Да разбирам ли , че сутрин е по-добре да не се закусва? Честно казано сутрин почти никога не ми се яде и често го правя по навик ( не искам да си спомням времето преди 2-3 г., когато го правех с две банички и голяма боза ).Да не говорим ,че от 08:00 до 12:00 почти не ставам от бюрото т.е нямам никаква физическа активност и закуската ме кара да ми се спи :) За вечерното хранене също съм чувал ,че не трябва да се “надумкаш” , особено ако е преди лягане, обаче при мен ритъмът ми на живот е такъв ,че реално тогава хапвам с най-голямо удоволствие??Ако слушам ритъма на тялото си най-много ми се яде на обед , следобед към 16:00 и вечер около 20:00-21:00 ???Кое е правилно?

02.10.14
12:06

Да, така го разбирай :) Като не ти се яде сутрин е абсурд да се натъпчеш по много причини свързани с хормоните, метаболизма и еволюцията на човека в последните няколко милиона години, а вечерното хранене е добре да е обилно защото се пада следтренировъчно такова. Освен това няма нито един смислен аргумент в полза на тезата, че вечер е добре да се яде леко. Говоря за аргумент подкрепен с факти, не с поговорката за закуската, обяда, вечерята, приятелите и враговете или пък с популярните легенди от залите за съня, растежния хормон, тестостерона и късното обилно ядене ;) Вечер, час-два след тренировка и е съвсем ОК да се наядеш като прасе.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.10.14 12:24.

02.10.14
15:24

В такъв случай се извинявам за подвеждането. Благодаря на колегата за обяснението.

07.10.14
23:12

Тези дни нямаше тренировки т.е не съм посещавал  залата. Причината - стоя на работа до 20:00-21:00, както се очертава и утре пак ще вися дотолкова.Опитвам се да компенсирам с разтягания, лицеви опори, клекове със собствено тегло, коремни преси.Това засега е най-доброто , което мога да измисля .Храната - домати, краставици, месо, кебапчета, зелени чушки за пълнене, които хрупам с удоволствие заедно със сирене ...кисело мляко, мед ...мисля,че почти свикнах да не закусвам с баници+ боза или кроасани , кремвиршки, митове и прочие тестени изделия.Сладкото също май не ми липсва чак толкова , имам предвид шоколад , бонбони или нещо подобно.Определено от толкова краставици и чушки се чувствам по-добре ! Може и да е внушение , но хем ми е по-леко , хем се чувствам по-бодър , когато ги консумирам ...

19.10.14
13:07

Домашна тренировка , защото съм на гости у родителите ми , а както се очертава и следващата седмица ще съм зает на работа 07:00-21:00 ( какво ли им е на хората с нормален работен ден :(  ) .

1 Тръстър с дъмбели 8.5 кг—1х 10, 1х 10; 1х 8 ; 1х 8 ;1 х8 ;
2.Сумотяга с дъмбел  5х 10 повторения без никакъв  проблем, просто тежестта не ме затруднява;
3. суинг с дъмбел - 5 х 6-8 повторения.Концентирах се основно върху правилното изпълнение на упражнението , тежестта не ме затрудни ;
4. бицепсово сгъване с дъмбели - 5 х 10 повторения ;

Общо ми отне 15-17 минути , вкл. по 1 мин. почивка между всеки кръг .Преди това 10 мин загрявка , след това 5-10 мин разтягане ( тук има какво да се желае от мен!).
Резултат: раздвижих се добре в неделя по обяд;Отвори ми се апетит ( закусил съм скромно) ; УЖАСНО много ми се пуши цигара ;след  Взех душче и се чувствам тонизиран и позитивен ;Открих ,че най-добре мотивиращата ме музика е ‘гангста хип-хоп” :))

Мнението беше редактирано от Албаст на 19.10.14 23:10.

21.10.14
23:25

Така.....тренировка реално днес нямаше!! Днес след работа бях във фитнес-център “Смирненски” .Отидох към 18:00…пълно с народ - хлапетии, назобани идиоти , малки пращялки , които повече си гледат телефоните , отколкото правят упражнения.И без това ме бяха напрегнали в работата и във въздуха предчувствах неприятности и тук .
1 во -загрявка  търсейки си място , където няма да минава постоянно някой , да се бута в мен и да ме смущава.
2ро - след загрявката пристъпих към клек. Сложих първоначално 70 килограма, както ме посъветва Треньорът.Клекнах първо 3 пъти , ей така за проба .Никакъв проблем! Направих още 7-8 клякания с 70 кг . ! леко изпотяване- нищо работа ! Реших да продължа със следващото упражнение от “кръга” - мъртва тяга . Нямаше свободен лост ! Един младеж на около 20 важно ми обяснява ,че всички лостове били заети,ама не за мъртва тяга , ами на лежанките .Както се казва на противен жаргон - “играят с лоста’ .
ОК! Теглене с подхват - слава Богу имаше свободен скрипец - сложих 80 кила - дръпнах 4 пъти.Добре ми дойде , засега това мие максимума. Последва още 4 придърпвания , ОК съм. Реших да направя следващото упражнение - бутане от лег с дъмбели- нито дъмбели , нито лежанка свободни ! Някакво малко назобано момче на 20 -22 се хили като простак, орига се , пъчи се пред огледалото и привлича вниманието върху себе си със разкази “колко яко се е наял днес” .
Следващо упражнение - дърпане на горен скрипец с надхват -80 кг х 5-6 пъти.
следващо упражнение - лежанка - проба докато свикна с уреда - 50 кг Х 10 пъти; 60 кг х 7-8 пъти; 70 кг х 3; 70 кг х 3 ; Усещам как имам сила за още , но без някой да ме “пази не смея” ! На кой  да се доверя? Около мен 2 ма ме чакат да “играят” ...
Последно трябваше коремни преди с тежест да правя ....няма свободни .Някакви момиченца , който преди това ‘играеха ” пътеката и си гледаха телефоните, сега са окупирали и лежанките за коремни преси!
Отидох пак да пробвам клек- сложих 90 кг - 4 пъти; Сложих 100 кг - 3 пъти .Огледах се ...видях ,че нормална тренировка няма да мога да направя от толкова много “играещи ” хора .
ПИСНА МИ ! Теглих една на всички и си тръгнах! Само да добавя до какви изводи стигнах: Извод едно : Истинските тренировки са при Треньора!Тези в “Смирненски ” просто са дошли да “играят”. Втори извод - имам сила и потенциал, просто все още доста се подценявам! Трети извод - трябва да си потърся , може би друга зала ....
Сега ми е  малко гузно,защото през деня хапнах доста , а не можах да се изморя както трябва :( Не можах да се натоваря хубаво ,това също ме кара да се чувствам тъпо.Правих малко тръстър у дома с 10 кг дъмбели , колкото да не е без хич....Никаква тренировка !!!!!

23.10.14
19:45

Днес съм доволен! Пак ходих в “Смирненски”.Този път по-рано . нямаше много хора , избягнах пиковия час:)
Тренировката :
1.Високо  изтегляне от земя с щанга - 3 серии х 60 кг х 8 повторения.Никакъв проблем!Имам сила за по-тежко, но засега все още свиквам с упражнението и с тежестите.
2. Клек с диск в ръцете - 3х20 кг х 10; 1х 25 кг х 8;
3.Раменна преса с дъмбел - 3х 6-8 х 12,5кг ; 1 х 3 х 15 кг ; накрая нарочно вдигнах 1х2 х 17,5 кг. просто за проба , да си видя силата.
4.Дърпане горен скрипец, тесен подхват:  1 х 10 х 50 кг -просто да придобия увереност за тежестта; 3 х 6-8 х 70 -75 кг;
5.лег с тесен хват - 3х 8 х 60 кг ; имах сила за още , сложих 80 кг , помолих един човек да ме пази - 1х 4 х 80 кг ; Имам сила за още!
6. планк - тук вече ме гледаха като рядко насекомо :)) 1 х 1 мин; 1х30 сек; 1х 30 сек;—Признавам досега никога не съм правил планк!Тежа 107 кг , има много , ама много да поработя тук , над това упражнение!!! Дано някога да почна да го правя с тежест ;) Корема ми почна да се “тресе ” ужасно , сега разбирам истинската сила на това упражнение!
Накрая разтягане. Всичко ми отне 50 мин.!!!Сега разбирам как другите по-скоро си губят времето в приказки и зяпане на дупетата на мацките в залата , отколкото да тренират:) Доволен съм ! Определено тренировка Б , ми харесва повече от А :)
Понеже се бях разпалил накрая на излизане направих и мъртва тяга 6 х 100 кг ; 3 х 120 кг :) просто предния път не можах да направя , а сега един тип “играеше ” и го помолих да пробвам:) Определено се чувствам ,че имам мнооого сила и тук и това не е максимума ми .
Смятам сега да хапна салата , кашкавал, печено месо, и понеже ми се яде сладко - мед :)

23.10.14
20:32

Ти си бил машина бе, голяма при това :D

23.10.14
21:55

Не знам!Сравнено с тренировките при Сенсей ( ще си позволя и аз да го наричам така, дано не се подразни) , където кекавите ми ръчички и крачета издишаха , шкембето ми опираше пода и почвах да хленча като жена , това тук ми се вижда слабо :) Всички ми се вижда ,че тренират слабо ! Ако той ги изюрка , ще окапят повечето , защото верно ,че правят да речем 100 кила лежанка 8 пъти , но след това следва 5 мин. разговори , пъчене и т.н. При Сенсей няма такива работи !
Иначе все повече се убеждавам колко съм се подценявал цял живот ! Определено мога много и по един или друг начин ще се погрижа  това да се случи!

23.10.14
23:02

казано от Албаст на 23.10.14, 21:55:

Иначе все повече се убеждавам колко съм се подценявал цял живот ! Определено мога много и по един или друг начин ще се погрижа  това да се случи!

Да ти кажа и аз до подобни изводи стигнах за себе си. Лошо няма, по-добре късно и важното е да сме здрави, да имаме време и желание! Аз пък редовно срещам хора, които уж тренират редовно, но реално много или въобще не им личи, имат някакви постижения, но от години тъпчат на едно място, като същевременно въобще не го осъзнават (или не искат да го осъзнаят) и не правят нищо това да се промени.

17.11.14
22:52

Хелоу агейн! Не съм се изгубил , просто доста извънреден труд последните 20 дни и ...честно казано не мис е пишеше.Тренировките в зала , бяха нарядко , повече бях наблегнал на тренировки у дома с дъмбелите. Днес обаче бях отново на линия.
Тренировката , зала “Смирненски” , към 18:30 , няма място да се разминеш .
Клекове - загравяне 1х10х 60 кг; 2х6х 70 кг; 2 х 5х80 кг;
Мъртва тяга ....не можах от спортисти да се добера до нея :) Успяхд а се вредя само за малко - 7 х 90 кила; 5-6 Х 100 - нищо работа;
Повдигане на дъмбели от лег - трябваше да правя , но нямаше свободна лежанка .Изнервящо!
Набиране на скрипец с подхват - заграване 1х 10 х 50 кг; 3х8 х 65 кг ; 2х 4х 70 кг;
Лежанка - 5х8х 60 кг ; 2х 3х 70 кг;
Скрипец с надхват , на ширината на раменете - 3 х 7 х 65 кг ;
Коремни преси на лежанка под наклон - докато се изморя!
Обръщам внимание - не можах да правя кръгове , защото беше пълно с народ и само да оставих някой уред , пиши го бегал....
Не е точно програмата , която мие предписана , но въпреки това добре ми се напомпаха ръцете, гърдите ...Искрено се надявам повече да не ми се налага да работя повече толкова много дни по 12-14 часа и да имам време  да вляза в ритъм с програмата.
Днес мисля ,че си заслужих пилешките крилца и бирата :)

19.11.14
22:11

Тренировката днес :

1.високо изтегляне от земя- 3х 8 х 40 кг.
2.клек с диск 25 кг - 2 х 10 х  25кг. Боли ме лявото коляно , когато клякам.Остра и неприятна болка.Не знам кога ще мине.мажа го с фастум , но май няма ефект.
3.раменна преса с дъмбели 3 х 8 х 12.5 кг ; 1х 4 х 15 кг;
4.дърпане горен скрипец с подхват - 4 х 8 х 65 кг;
5.лег с тесен хват - 3 х 8 х 60 кг ;
6 .планк - 3 х 40 -60 секунди.

Като изключим ,че на скрипеца въжето не бе закрепено добре и лоста ме удари силно по главата и лявата ръка и ме насини хубаво, друг проблем нямаше! Планка ми е мн слаб по мое мнение, трябва по-сериозно да му обърна внимание .Клековете с диск също не съм много доволен , неприятни са ми най-вече заради болката в коляното.
И един забавен епизод от днес—пуснаха по едно време Metallica - “master of puppets” .При което залата избухна ( противно на моето мнение ,че повечето са чалгаджии ) и едно напомпано момченце , Митко изрева мощно : ” Има ли мечкииии във фитнесааа??”  ахахахахха :)))

21.11.14
17:34

Тренировка днес:

1 . горен скрипец с тесен хват - 3х 6 х 65кг; 2 х 4х 70 кг; + горен скрипец хват на ширината на раменете - 2х 5х 65 кг; 2х 4х 70 кг;
2.дърпане на долен скрипец към корема - 2 х 6 х 60 кг; 2 х 6 х 70 кг;+ щанга лег тесен хват 1х 10 х 40 кг; 3 х 6-8 Х 50 кг;
3. арнолд преси - 3 х 6х 12,5 кг+ разгъване на ръцете встрани 3х 6 х 10 кг ;—все още усвоявам упражненията.Мисля,че има какво да се желае!
4. коремни преси - 3 х до откат.

Това реално е тренировка В и упражненията са ми нови. Все още усвоявам движенията и ми трябва време да ги науча правилно да изпълнявам.
По програма трябваше да имам и руско усукване , но така и никой не можа да ми обясни как се прави ,а аз съм забравил какво ми казваше Треньора.Същото важи и за т.нар. клек -тяга...трябваше да правя, но не можах да намеря информация как точно се изпълнява.
Не мисля ,че тренировката ми днес е била нещо кой знае какво ...имам какво да уча .

P.S. Някой може ли да ми препоръча добра зала в София, където мога да тренирам на спокойствие, без да се налага да чакам разни “мечки” и ” бадки” да се “натрениргат” и да не се налага по 2 часа да чакам за уред???

Мнението беше редактирано от Албаст на 21.11.14 17:37.

24.11.14
12:11

Тренировка днес:

За първи път успях да “врътна ” както трябва кръговете! Зала “Флекс” в Ст. Загора нямаше нищо общо с зала “Смирненски ” - Пловдив. Дали заради ранният час, дали заради нещо друг залата беше почти празна , нямаше тълпи от хора, чиста, светла и подредена .

1.клек - 1х10х 60 кг; 4х2х 90 кг;
2.мъртва тяга - 4 х 3 х 100 кг;
3. набиране скрипец подхват - 5х 6-8 х 60 кг
4.повдигане на дъмбели от лег - 5 х 8 х 12,5 кг;
5.скрипец широк хват - 5 х 8 х 60 кг ;
6. повдигане на щанга от лег - 4х 8 х 60 кг;
7. коремни преси под наклон с тежест 3 х ....х 10 кг ;

Доволен съм ! Направих кръговете както трябва, ръцете ми се напомпаха и почнах да не ги чувствам.Тренировката беше на гладно и когато се прибрах си позволих да хапна принцеси с кашкавал + близо литър айрян.

26.11.14
11:11

Тренировка “Б::

1.високо издърпване от земя с щанга - 3х 8 х 50 кг; 1 х 8 х 60 кг ;
2. клек с диск - 3 х 10 х 20 кг;
3.набиране на скрипец с подхват - 4х8х 65кг; 1х3 х 80 кг;
4. раменна преса с дъмбел - 3х6-8 х 14 кг;
5.лежанка с тесен хват - 4х 8 х 50 кг ;
6. планк - 2х 1 минута; 1 х 45-50 сек.;

Спокойна обстановка, няма тълпи , няма навалици, пак на гладно правих тренировката.Все още търся за раменна преса колко точно трябва да е тежестта , за да мога хем правилно да изпълня упражнението ,хем да ме натовари достатъчно.Признавам си ,че клякането ми е ...най-отегчително :0 Това сигурно е защото имам шкембе и задника ми тежи :) Ще го оправим и него !
Най-доволен съм от планка! За първи път  правя 2 пъти по 1 минута и 3 път почти толкова! Станах по-издръжлив, корема не мис е тресе от самото начало. Високото издърпване от земя мисля ,че се подценявам все още - 50 кила не ги усещам като лимит.Набирането на срипец - определено засега границата ми е около 70-75 кила т.е толкова колкото тежах преди 15 г . казармата - тогава можех да се набирам на лост със собствено тегло :)

28.11.14
20:24

Тренировка В:

1. руско усукване - с тежест 10 кг- 3 х 8 - още разучвам как точно се прави упражнението.
2. набиране горен скрипец с тесен подхват - 4 х 8 х 70 кг + набиране горен скрипец широк надхват - 4х 6-8 х 60 кг;
3. дърпане долен скрипец към корема - 4х 55 кг ;+ тесен лег - 4 х 8 х 60 кг .- тесния лег правилно съм се подценявал; сега тежестта ми е ОК :
4. арнолд преси - 4 х 6-8 х 14 кг ; + разтваряне на ръцете встрани - 3х 6 х 7.5 кг - разтварянето тежко ми дойде .Не знам защо.
5. бедрено сгъване 4 х 8 х 30 кг= бедрено разгъване - 4 х 30 кг - 6-8 пъти;

29.11.14
11:28

01.12.14
13:26

Тренировка :

1. клек - 4х3 х 90 кг .
2.мъртва тяга 4х3 х 100 кг ;
3.набиране горен скрипец с тесен подхват - 4х 5 х 70 кг , а после си направих експеримент 2х 3 х 80 кг;
4. повдигане от лег с дъмбел за гърди - 4 х 8 х 15 кг ; - определено са ми леки тези тежести!
5.горен скипец с надхват - 4 х 6 х 70 кг;
6.лежанка с лост , широк хват - 4 х 8 х 70 кг ; - направих си експеримент - 2 х 3 х 80 кг ;
5. коремни преси с тежест - 3 х 10 -12 х 25 кг

13.12.14
15:12

Тренировка днес :

1.руско усукване - 2х 4-5 х 20 кг
2.набиране горен скрипец с подхват - 2х 8 х 70 кг ; 2 х 5 х 80 кг + набиране горен скрипец широк надхват - 2х 8 х 60 кг; 2х 4 х 70 кг;
3. дърпане на долен скрипец към корема - 2х 8 х 50 кг ; 2х 8 х 60 кг ;+ вдигане от лежанка с тесен хват - 4 х 8 х 60 кг;
4. арнолд преси - 4 х 5-6 пъти с дъмбел във всяка ръка по 16 кг; + разгъване ръце встрани с дъмбел 4 х 8 пъти с по 8,5 кг във всяка ръка;
5. бедрено сгъване - 4 х 8 х 40 кг + бедрено разгъване 4х 8 х 40 кг ;

Накрая си направих експеримент и направих 2 и половина набирания с подхват на лост , с моите над 100 кила , което наистина ми оправи настроението ! :)
Признавам ,че благородно завиждам на Енев за резултатите , които е постигнал за една година по програмата на James Hinks и това днес ми даваше още мотивация при упражненията днес! Вля ми спортен хъс ,така да се каже :) Дай Боже след година и аз да има с какво да се похваля.

20.12.14
18:32

Някой да не помисли, че не тренирам :) Просто забравям да попълвам редовно дневника, защото напоследък съм зает с доста други неща и ...забравям :)
Тренировка днес :
Кръгова тренировка , 4 кръга.

1. набиране на горен скрипец с надхват 4 х 6 х 70 кг. + вдигане на лежанка с широк хват - 4 х 8 х 65 кг.  На лежанката се усещам ,че мога да вдигна повече , но залата беше празна , нямаше кой да ме “пази” и не посмях да сложа повече.
2. дърпане на долен скрипец към корема - 4 х 6 х 60 кг + повдигане на лежанка с тесен хват - 4 х 5-6 х 65 кг.
3. арнолд преси с дъмбел  - 4 х 6 х 14 кг всеки + разтваряне на ръцете с дъмбел настрани - 4 х 8 х 9 кг всеки .
4. бедрено сгъване - 4 х 8 х 30 кг + бедрено разгъване - 4 х 8 х 40 кг . Тук интересното е ,че разгъването го правих с по-тежки тежести , отколкото сгъването . Не съм запознат все още добре с механиката на краката , може би е нормално .
5. руско усукване - 2 х 5 х 10 кг.  Честно казано , още ми е странно това упражнение . Трябваше да е в началото , но го правих в края .
6. Имах доста “Power” и на правих малко серии коремни преси , защото последния път ме мързеше и малко ги скатах - 3 х 8 х 25 кг .
Накрая правих и т.нар “клек-тяга” с тежест 55 кг . , но честно казано не помня колко бройки, по-скоро беше отработване на движението.

07.02.15
11:32

тренировка вчера:

1 . клек - 5 х 3-4 х 90 кг; преди това загрях 10тина пъти със 70 кг;
2.мъртва тяга - 5 х 2 х 110 кг - тук явн се скатавах ;
3.дърпане горен скрипец с широк надхват - 5 х 4 х 75 кг;
4.повдигане на дъмбели от лег - 5 х 8 х 40 кг ( всеки дъмбел х 20 кг ) .По програма трябваше повдотренията да са 3-4 , което означава ,че 20 кг не с ами достатъчно тежки , но понеже нямаше кой да ми подава 25ците като легна , а сам  трудно , затова правих повече повторения;
5 . лежанка широк хват - заграване с 60 кила , после 5 х 4 х 80 кг ; ако има кой да ме пази мога и 2 пъти 90 кг.! понеже беше през деня , а ми беше неудобно да моля някоя яка баДка да дойде да ме пази ...:)
6. раменна преса с дъмбели с редуване на ръцете -  2 х 4 х 15 кг всеки + 2 х 4 х 17,5 кг всеки + 1 х 3 х 20 кг ;
7. коремни преси 3 х 8 с 25 кг диск.

14.02.15
15:57

Тренировка вчера:
1.дърпане на горен скрипец с широк надхват -4 х 5-6 х 65кг +бутане от лег с широк хват 4х6х70 ;
2. Дърпане на долен скрипец към корема 4х 6х60кг+ лежанка тесенлен хват 4х6х70кг;
3.арнолд преси с дъмбели 4х4х15кг+разтваряне с дъмбел настрани 3х6х7,5кг; 1х4х10кг;
4.бедрено сгъване 4х6х35кг + бедрено разгъване 4х6х55кг;
5.руско усукване 2х6х10кг
6.коремни преси с диск 2х8х25кг

18.02.15
19:09

Тренировка днес:
1.високо изтегляне от земя 3х8х40кг. Тук не включвам загряването с по -малка тежест. Искам да си направя сам една корекция -преди явно не съм следвал методиката,както трябва и затова правих по 3-4 повторения с 60 кг.! Обаче 8….както всъщност ми е написано с 60 не мога направя! Засега...:);
2.раменни преси с дъмбели с редуване на ръцете-3х8х15кг;
3.клек с диск в ръцете -3х8х25кг;  при изпълнението на клековете изпитам дискомфорт в коленете.лявото коляно боли и прави клековете неприятни! Все още не знам как ще намеря разрешение на този проблем.
4.дърпане на горен скрипец с тесен подхват 3х8х60;
5.лег с тесен хват 3х8х60;
6.планк 2х 1мин.

Изпитвам психически дискомфорт тези дни и доста ми се налага да се мотивирам. Дали заради липса на съмишленци,които да тренираме заедно, дали заради нещо друго...надявам се да ми мине скоро. С добра психическа настройка, знам че мога много повече.

21.02.15
14:38

тренировка вчера:
1 . дърпане на горен скрипец с широк надхват - 4 х 6 х 70 кг + лежанка широк хват - 4х 6 х 70 кг;
2.дърпане скрипец към корема - 4 х 6 х 60 кг + лежанка тесен хват - 4х6 х 60 кг;
3.арнолд преси с дъмбел - 4 х 6 х 30 кг + разтрваряне на ръце с дъмбел встрани - 4 х 6 х 8,5 кг;
4. бедрено сгъване  - 4 х 6 х 35 кг + бедрено разгъване - 4 х 6 х 50 кг ;
5. руско усукване 2 х 4 х 20 кг;

Почвам да откривам вече сам някой грешки , които допускам ,най-вече такива свързани в моментна самонадеяност или неправилно разбиране . Заел съм се скоро да ги отстраня.

27.02.15
23:19

Тренировка днес:
1. Руско усукване с диск 15кг.  2х4
2. Набиране на горен скрипец с широк хват 4х6х70 + лежанка широк хват 4х6х70;
3.скрипец към корема 4х6х60 + лежанка тесен хват 4х6х70;
4.арнолд преси с дъмбел 4х6х17.5 всеки + разтваряне с дъмбел встрани 4х6х10кг. всеки;
5.бедрено сгъване 4х6х35 +бедрено разгъване 4х6х55;
6.клек 1х6х60;1х4х80;1х1х100; 1х8х60;
7.мъртва тяга 3х6х70;

Добра тренировка, доволен съм! Бях мотивиран, отпочинал, концентриран. За вечеря ще изпробвам една рецепта на една съфорумка..мисля,че се получи.

02.03.15
19:31

Понеделнишка тренировка:
1.клек - 3х4х90; 2х2х100;
2.тяга- 3х4х100; 2х2х110;
3.рамена преса с щанга 4х4х40;
4.набиране горен скрипец с широк хват 4х4х70;
5.лежанка с широк хват -4х4х70;
6.повдигане дъмбелиб от лежанка -4х4х20;
7.коремни преси под наклон с 25кг. диск - 2х8

Мдам....не съм доволен!  Бях развеян, разконцентриран, нямах достатъчно хъс.....една от причините е,  че напоследък гледам до късно тъпи предавания по тв като зомбиран. Тъпо е, знам. Стигнах до извода, че при мен нещата повечето идват от главата...
Почвам и по -стриктно да следя храната, че нещо калорийния дефиц ми куца. Гледам по-малко въглехидрати да приемам, пък ще видим резултатът.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1