Хирург

14.11.14
23:58

Здравейте! Напоследък след почти всяка тренировка изпитвам болки в слабините, а понякога и в долната лява част на корема. Съмненията ми са за херния.. Въпросът ми е мога ли да отидя на профилактичен преглед при хирург без направление и без да съм ходил до личната първо(дълго е за обяснение защо не искам да ходя при личната точно сега)?

Темата беше редактирана от Focus на 14.11.14 23:59.

Carbohydrate

15.11.14
00:06

казано от Focus на 14.11.14, 23:58:

Здравейте! Напоследък след почти всяка тренировка изпитвам болки в слабините, а понякога и в долната лява част на корема. Съмненията ми са за херния.. Въпросът ми е мога ли да отидя на профилактичен преглед при хирург без направление и без да съм ходил до личната първо(дълго е за обяснение защо не искам да ходя при личната точно сега)?

без направление от личния лекар, ще трябва да се изръсиш към 30 лв. за преглед...

15.11.14
11:49

Ясно.. В момента ситуацията е такава, че не мога да взема от личната направление(както споменах дълга история). Ще събера парите и ще отидя на профилактичен, пък дано не ми вземе 30 лв. Четох в нета, че повечето взимали до 20.

17.11.14
14:38

Днес отидох на хирург. Обясних му, че изпитвам болки в слабините, понякога и в долната част на корема( и лявата и дясната, но по-често лявата), а също така и от няколко дена краката ми са ноон-стоп схванати(все едно имам лека мускулна треска след тренировка за крака). Казах му и това и той ми изписа Баклофен. Каза ми да пия по 1 таблетка дневно и след 2-3 дена да му кажа дали има промяна. Изпих едно вече, но не усещам нито по-слаба болка в слабините, нито краката ми да се отпускат. Ще видя до 2-3 дена дали ще има ефект. Според него не е херния, а събиране на пикочни кисели(не съм сигурен дали това бяха точните му думи).. И накрая какво излиза, пак трябва да спра с тренировките :(. Все така става, тъкмо се засиля и започвам да виждам някакви резултати, които допълнително ме мотивират и накрая нещо изкочи и не ми позволява да продължа напред... :x

Защо да спираш с тренировките,да не си легнал да мреш? Кофти е като си се захванал сериозно,като започнат да идват резултатите да изникне нещо здравословно,но ако ти доставя удоволствие самата тренировка няма значение каква пауза ще направиш.Аз бях 2месеца на легло след операция,след това още толкова не можех да ходя нормално.6 месеца по-късно се върнах в залата от всяка тренировка хем ми се повръщаше,хем изпитвах душевен оргазъм,че съм здрав и мога да тренирам и така цели 7-8 тренировки и после буф катастрофирах.Та сега пак чакам да се върна в залата просто това е живота,всеки си има своите кофти периоди.
едит: от личен опит винаги посещавай повече от 1 доктор,че както едно момче каза “като знам какъв инженер съм,затова ме е страх да ходя по доктори”

Мнението беше редактирано от Ивайло Валентинов на 21.11.14 22:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1