22.12.05
19:21
Ако трябва да се избира между амино и л-глутамин с цел възстановяване кое е по-добрия избор?
22.12.05
20:55
Глутаматът е амонокиселина баш за възстановяване !
Неслучайно глутаминът е по-скъп,
но и варианта BCAA е добър :)
ако имаш възможност и 2те си ги вземи,но ако питаш за по добро определено няма спор кое е по добро за възстановяване-глътаминът!!!а пък глътамине+цреатине ефекта се увеличава неколкократно имай го впредвид
Не пускай по 2 еднакви поста ! Пиши на Кирилица !!!! Спазвай правилата !!! Следващите постове на латиница ще ги трия !!! Преведох ти поста
DJGorgio-Astor
л-глутамин :wink:
Въпросът може ли да се зададе така: Кое е по добро за възстановяване-млечно-яйчният протеин или глутаминът??
22.12.05
23:18
Не. Ти питаш едно, аз питам друго :) Аз си мисля, че от глутамина по-голяма полза ще имам, но да видим какво ще излезе :roll:
Би ли ми обяснил тогава разликата,явно съм останал с грешно впечателние,но мислих че този протеин се зима преди лягане именно по тази причина-възстановяване на мускулната маса,загубена през тренировката,или не е така...??
24.12.05
16:20
Разликата е че глутаминът е аминокиселина която се съдържа в мускулите и по време на интанзивна тренировка голяма част от него се извлича от мусколите.Всъщност загубената(макар и минимално) мускулна маса се дължи на недостиг на глутамин, именно поради тази причина глутаминът е по-добър за възстановяване от аминокиселините.
Е да ама аз поставих въпроса глутамин и млечно-яйчен протеин,един вид ти пак не ми отговори
24.12.05
17:27
а може ли да взимам глутамин след кардио? :roll:
25.12.05
13:38
Аз лично бих предпочел глутамина за възстановяване, а млечно-яичния протеин за натрупване на маса след възстановяването
Естествено, че аминото. Така или иначе глутамина организма може сам до го синтезира.
04.01.06
21:03
Л-глутамина според мен е по-доброто решение...