Амино или глутамин е по-добро за възстановяване?

Ако трябва да се избира между амино и л-глутамин с цел възстановяване кое е по-добрия избор?

22.12.05
19:52

Според мен аминото :P

NE

22.12.05
20:55

Глутаматът е амонокиселина баш за възстановяване !
Неслучайно глутаминът е по-скъп,
но и варианта BCAA е добър  :)

22.12.05
21:08

ако имаш възможност и 2те си ги вземи,но ако питаш за по добро определено няма спор кое е по добро за възстановяване-глътаминът!!!а пък глътамине+цреатине ефекта се увеличава неколкократно имай го впредвид

Не пускай по 2 еднакви поста ! Пиши на Кирилица !!!! Спазвай правилата !!! Следващите постове на латиница ще ги трия !!! Преведох ти поста
DJGorgio-Astor

22.12.05
22:00

[quote author=“manson”]Ако трябва да се избира между амино и л-глутамин с цел възстановяване кое е по-добрия избор?

л-глутамин :wink:

22.12.05
22:32

Въпросът може ли да се зададе така: Кое е по добро за възстановяване-млечно-яйчният протеин или глутаминът??

[quote author=“kaliksto”]Въпросът може ли да се зададе така: Кое е по добро за възстановяване-млечно-яйчният протеин или глутаминът??

Не. Ти питаш едно, аз питам друго :) Аз си мисля, че от глутамина по-голяма полза ще имам, но да видим какво ще излезе  :roll:

22.12.05
23:23

Би ли ми обяснил тогава разликата,явно съм останал с грешно впечателние,но мислих че този протеин се зима преди лягане именно по тази причина-възстановяване на мускулната маса,загубена през тренировката,или не е така...??

MA

24.12.05
16:20

[quote author=“kaliksto”]Би ли ми обяснил тогава разликата,явно съм останал с грешно впечателние,но мислих че този протеин се зима преди лягане именно по тази причина-възстановяване на мускулната маса,загубена през тренировката,или не е така...??

Разликата е че глутаминът е аминокиселина която се съдържа в мускулите и по време на интанзивна тренировка голяма част от него се извлича от мусколите.Всъщност загубената(макар и минимално) мускулна маса се дължи на недостиг на глутамин, именно поради тази причина глутаминът е по-добър за възстановяване от аминокиселините.

24.12.05
16:52

Е да ама аз поставих въпроса глутамин и млечно-яйчен протеин,един вид ти пак не ми отговори

DO

24.12.05
17:27

а може ли да взимам глутамин след кардио? :roll:

MA

25.12.05
13:38

[quote author=“kaliksto”]Е да ама аз поставих въпроса глутамин и млечно-яйчен протеин,един вид ти пак не ми отговори

Аз лично бих предпочел глутамина за възстановяване, а млечно-яичния протеин за натрупване на маса след възстановяването

27.12.05
09:55

Естествено, че аминото. Така или иначе глутамина организма може сам до го синтезира.

TR

04.01.06
21:03

Л-глутамина според мен е по-доброто решение...

04.01.06
21:38

Абе хора правете разлика между двете
Глутамина не е сбор от всички АК от които се нуждае организма
А в продукта АК се съдържат всички незаменими, BCAA
Глутамина най бързо привършва но за цялостно въстановяване не става

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1