Как да изгоря подкожните мазнини? :(

Здравейте!Казвам се Цветелина!Висока съм 152см и тежа 50/51кг.

Пиша тук ,защото съм малко объркана.

Тренирам от 3 месеца.Целта ми е да намаля подкожната мазнина.Хората около мен ми казвам ,че съм отслабнала ,което ме радва изключително много и ме мотивира ,но винаги може и повече!НО...Всеки ден ,часове наред ,чета в интернет за отслабването ,защото не съм сигурна в себе си и това което правя!Не съм сигурна дали го правя по правилния начин!?И точно там е проблема - в интернет.
Навсякъде в интернет пише различни неща и съм МНОГО объркана.Дори не знам как да го напиша и обясня.
Не спазвам диети и не гладувам в никакъв скучай!Храня се ‘’здравословно’’ ,ако може така да се кажа.Не ям храни от сорта на чипс ,солети ,сладкиши ,тестени изделия.Не използвам захар ,а я замествам с мед ,олиото го замествам със зехтин ,а маргарина с масло.Не пия газирано ,сокове...Само вода (2л на ден) и чай понякога (със мед).Храня се на всеки 2 часа.Тренирам всеки ден по 1 час и 30 мин г/д (между 17:00/18:30 започвам с тренировката).През няколко дни (не знам колко точно ,всеки път различно) почивам и не тренирам.Движа се доста покрай училището.
Въпросът ми е трябва ли да ям до определен брой калории на ден и после при тренировката да ги изгарям?И какво бихте ме посъветвали за изгарянето на мазнините?

Реших да напиша какво съм яла за днес:
Закуска: Данон активиа (горски плодове) и 1 средно голяма ябълка
Обяд: Варен ориз (бял),варена пилешко бутче (без кожа) и 1 малка круша
Междинно хранене: Плодова салата (1 банан,1 портокал,2 мандарини поръсени с канела и кокосови стърготини)
Това е за сега.Все още не съм вечеряла.

Благодаря за отделеното време!!! :)

26.11.14
19:16

Опиши подробно как се храниш и как тренираш, но на пръв поглед режима ти ми изглежда сбъркан.

26.11.14
19:20

Защо се храниш на 2 часа? Излишен товар за организма е това.
Отделно - твърде много въглехидрати, че и бързи, като за човек, който иска да слабее.
Протеина ти е нищожно количество.
Активията я махаш, тя не ти носи нищичко, каквото и да ти казват по рекламите.
Захарта да я замениш с мед... Чудесно, от здравословна гледна точка, за отслабване няма да помогне. Зехтина и маслото са ОК, в зависимост от количествата.
Като цяло, сметни колко калории са ти нужни и извади 15-20%. Не те съветвам и да се храниш основно с въглехидрати, както правиш в момента, по този начин вдигаш инсулина на всяко хранене, което, освен до по-трудното изчистване, води и до проблеми като инсулинова резистентност, диабет...
Храни, на които може да наблегнеш - яйца, риби, месо, зеленчуци, зехтин, ядки, авокадо, за въглехидрати по-добре бавни такива - кафяв ориз, пълнозърнести спагети и макарони, плодовете и медът също имат място, но гледай да са в по-премерени количества. Това се сещам засега и успех :)

Аз бих те посъветвала да следваш съветите на Аничка (Дона Флор) но и аз ще повторя :
*Махни Активия , Данон , Fantasia , разни овкусени “йогурти” и ако толкова обичаш смени с обикновено кисело мляко. Ако ти е безвкусно онзи ден в училище видях как си купуват к. мляко и в малка zip lock торбичка пълнеж от : ръжени ядки , червена боровинка , ленено семе , какао / канела и това в млекцето. Лично аз смятам че от 2 варени / бъркани / на омлет яйца ще извлечеш повече полезни в-ва. 

*Наблягай на сезонните плодове сега - ябълки , варена тиква и на киселите , примерно грейпфрут. И не смесвай основно хранене и плод (това Графиня Дачева ми го поправи в моя дневник , а повярвай - ще извлечеш само ползи ако я слушаш :) )

*Много е важно да си набавяш полезни мазнини - авокадо , ядки , тахан , мазни риби , семена , пълномаслени млечни ако консумираш, та дори и рибено масло.В началото бях - закуска - ябълка , овесени ядки , после пилешко , салата , пилешко , салата и защо ми закъснява менструацията после.

Другото ти е казано за бавните въглехидрати и така. Късмет от мен :)

27.11.14
14:58

Както се спомена по-горе товариш си стомаха с тези хранения през два часа . Може и 2-3 пъти на ден ,и това до 18:00ч. Е най-големия мит..може да ядеш и в 11 ако си в калориен дефицит ще слабееш няма как да напълнееш и обратно ако си в калориен излизаш ако щеш и в 17:00 да ти е последното ядене ще качваш. :)

28.11.14
14:54

казано от WD600 NEO на 27.11.14, 14:58:

Както се спомена по-горе товариш си стомаха с тези хранения през два часа . Може и 2-3 пъти на ден ,и това до 18:00ч. Е най-големия мит..може да ядеш и в 11 ако си в калориен дефицит ще слабееш няма как да напълнееш и обратно ако си в калориен излизаш ако щеш и в 17:00 да ти е последното ядене ще качваш. :)

Абсолютно съм съгласен,моето най-обемно и богато на вещества хранене е в 11ч. вечерта и пак успявам да стоя чист ;)

Не знам как ви опиша тренировката си ,защото съм ги подбирала от интернет и съм си ги записала на един лист ,така че аз да си ги разбирам. Но някои от тях са:
коремни преси - 3 вида :D (7х10)
лицеви опори (7х10)
клякания с тежест - използвам 3-5 кг гира (7х10)
кофички на стол (4х5)
От тази седмица ще започна и с кардио.Няколко дни в седмицата ще въртя кростренажор 5х5мин).
Тренирам в домашни условия.Бихте ли ми препоръчали някакви упражнения ,с които се изгарят много калории в домашни условия.
А относно храненето много обичам да си похапвам авокадо ,ядки(бадеми ,орехи,кашу и стафиди) ,риба ,яйца ,месо(гледам да ям предимно пилешко).
Значи трябва да ям когато ми се яде ,но да спазвам калориен дефицит?Или да ям през повече от 2 часа?И колко дни в седмицата трябва да тренирам и колко да почивам?

Благодаря за съветите и за отделеното време! :)

Мнението беше редактирано от Цветелина Иванова на 28.11.14 18:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1