28.11.14
15:15
Здравейте BB-Team от известно време следя сайта и мн ми харесва че има всичко и е структурирано мн добре и най вече, че помагате на хора който искат да си помогнат . Аз съм на 19 , 75 кг. 1,78 съм и претърпях отслабване с около 10 кг. за около 2 месеца . но не с тренировки а в резултат на нередовно хранене и прочее .. и загубих мускулна маса , но подкожна мазнина имам може би около 25-30 % , която не успях да сваля напълно при отслабването . сега искам да кача мускулна маса и да махна колкото може от тези мазнини . та въпроса ми е дали трябва да стане първо едното и после другото или има вариант в който да стават и двете едновременно възможно най ефективно ?
Снабдил съм се с лежанка , прав лост и дъмбели в къщи - нямам възможност за фитнес зала .. ще съм мн благодарен да ме насочите към тренировъчна програма за базови упражнения , тъй като съм начинаещ и чета мн неща , но не съм сигурен кое да следвам , а очевидно тук има специалисти.
Проблемите са ми в областта на корема , бедрата и най вече гърдите - там си мислех че имам гинекомастия но се изследвах и се оказа че е просто остатъчен ефект от отслабването :D . Знам също и че храненето е от значение , така че ако може да ме посъветвате дали трябва да спазвам стриктен режим или трябва просто да внимавам какво ям ..
Хапове не пия , но смятам че ми трябва някакъв Фетбърнер ,
Благодаря предварително на всеки , който ми сподели от опита си :) Поздрави !
28.11.14
15:45
Първо едното, после другото. За едното ти трябва калориен дефицит, а за другото калориен излишък.
28.11.14
21:27
значи трябва да си направя хранителен режим на първо време така и по нататък да предприема тренировки , така ли да го разбирам ?
27.12.14
13:07
Възможно е ... с правилните препарати ще качиш мускулатура, и в същото време ще чистиш мазнините :) хехе
27.12.14
15:47
Не е възможно да качваш и сваляш едновременно. За да качиш мускулна маса, трябва да приемаш повече калории, отколкото гориш всеки ден което означава да си в положителен калориен баланс, а за да сваляш мазнини, трябва да си в отрицателен калориен баланс. Относно програмата, прави : клек, лег, тяга, гребане, раменна преса 2-3 тренировки седмично.
27.12.14
17:54
казано от Night Life на 27.12.14, 15:47:
Не е възможно да качваш и сваляш едновременно.
А ако в определени периоди от деня си в излишък, а в други периоди в недостиг, със съответните стимули за качване/сваляне, какво ще стане?? И защо изобщо разглеждате КБ като константен и закован за периода от едно денонощие??? Не смяташ ли, че във всеки един момент този баланс се променя и ако в края на деня прието=изразходвано (примерно), то в течение на това денонощие си имал поредица от редуващи се излишъци и дефицити. И ако ги използваш умно можеш да извадиш полза от това. А ако ти каза, че можеш да качваш, дори да си в лек недостиг откъм храна???
казано от Стоил Антониев на 27.12.14, 13:07:
Възможно е ... с правилните препарати ще качиш мускулатура, и в същото време ще чистиш мазнините :) хехе
А без препарати не става ли?
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 27.12.14 18:03.