Казвам довиждане на 10кг

29.11.14
16:27

Здравейте целта ми е да изчистя 10 килограма,проблемната ми част е корема.До сега само клякам и виждам промяна но не и в корем.Започвам фитнес и ще помоля за съвети относно тренировъчна програма.Много рядко си позволявам сладко ,пържено и тестено.На 16 съм и съм висока 1,60 тежа 62 кг,в които не се чувствам никак добре.Предварително благодаря на всички отзовали се :) :)

29.11.14
17:24

За да изчистиш трябва да обърнеш внимание на храната,защото тя е най-важна.Ще ти дам елементарни насоки.Премахни всички вредни храни (сладки неща,безалкохолни,чипсове,бързи закуски - банички,милинки.., белия хляб,солети,дъвки и всички вредни храни) приемай на ден по около 2,5-3л.вода на ден.. Ако си начинаеща започни с кръгови тренировки 2-3 месеца в фитнеса ,докато тялото ти свикне на натоварване,3 пъти като за начало е добре.Прави след тренировка кардио  (хиит е най-добре,но ако си начинаеща не се впускай веднага на хиит ,защото може да се контузиш.)Това е като основа , има къде къде още важни работи,но там ще се включат по-напредналите.И не бързай ,не очаквай бързи резултати.:)

29.11.14
19:31

Благодаря,а основно кардио ли да правя и по колко време ?

29.11.14
19:47

http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi тази програма като за начало добре ли е?

29.11.14
20:01

Мисля, че ще ти свърши работа тази програма, но както беше споменато горе сподели с нас един ден как се храниш, защото все пак храната е най-важното. :)

29.11.14
20:18

Правиш първо силовата тренировка (тренировка с тежести) и след това кардио като за начало 15-20 мин.са достатъчни ,не се нахвърляй от първият ден на 1 час кардио.Като посвикнеш премини на хиит кардио ..За мен най-доброто кардио е тичането и скачането на въже ,а за хиит - спринтове.

29.11.14
21:23

Относно храненето минава така:
Ставам сутрин хапвам една лъжица джинджифил с лимон смлян
закуската ми обикновено е филия черен хляб с нещо отгоре
после хапвам някой лод на училище ако се сетя
като се прибера хапвам или пържола пилешка с салата или само самата
към 4 хапвам нещо леко като плод
за вечеря хапвам главно салата или нещо печено
проблема е че от няколко седмици каквото и колкото и да ям ми се подува страшно много стомаха
а за водата не се сещам за приемам около 3 литра,грешка е и ще се постарая да я поправя.
Понеделник започвам фитнес и реших да дам на инструктора да ми направи програмата.

29.11.14
22:04

Аз свалих 10 килограма от април досега, като се има предвид че съм много по-възрастна, на 49 години, при теб резултата ще дойде сигурно доста по-лесно. Хранителния режим ми беше приблизително по Зоната, но тъй като нямах достатъчно време и нерви да тегля всичко и да изчислявам въглехидрати, протеини и мазнини до грам, го карах по метода на око, който за мен се оказа ефикасен. Двигателната активност - тъй като имам проблеми със ставите трябваше да внимавам много с уредите, така че сутрин зонова закуска, само един блок, после  велоертометър, след това си карам хранителния режим на око, като най-важното ми беше да ям през четири часа и да имам протеини, въглехидрати и мазнини,  пресметнати на око. Вечер след работа минимум два часа разходка из баирите около града. После дойде лятото и през август отидох 10 дни на морето, където през деня плуване, вечер по 6-7 километра разходки пеш минимум. След това вече гледах да спазвам интервалите между храненията и дълги разходки, защото не винаги имах време за фитнеса. Сега съм с 11 кила долу и съм много добре вече, мозъка ми се рестартира, чувствам се пълна с енергия и изглеждам значително по-добре. Така че всичко е в твоите ръце, не е трудно, иска се воля и мотивация, това е.

29.11.14
22:37

Храненето ти звучи доста ок - хубаво е плодовете да са по-кисели /грейпфрут, ананас, зелени ябълки/ :)
Наблегни повече на силови тренировки - постепенно увеличавай колкото можеш повече килограмите. Забрави за колелото - само в краен случай. Най - добрият ти приятел трябва да бъде пътеката. Хубаво е един ден от седмицата да правиш сутрин на гладно един час пътека + корем след това. Ако тренираш три пъти в седмицата - единия път прави крака, другия горна част /гръб, гърди, ръце/. След тренировка яж банан или 3-4 оризовки /помагат за възстановяването/.

29.11.14
22:39

казано от Siena siena на 29.11.14, 21:23:

Относно храненето минава така:
Ставам сутрин хапвам една лъжица джинджифил с лимон смлян
закуската ми обикновено е филия черен хляб с нещо отгоре
после хапвам някой лод на училище ако се сетя
като се прибера хапвам или пържола пилешка с салата или само самата
към 4 хапвам нещо леко като плод
за вечеря хапвам главно салата или нещо печено
проблема е че от няколко седмици каквото и колкото и да ям ми се подува страшно много стомаха
а за водата не се сещам за приемам около 3 литра,грешка е и ще се постарая да я поправя.
Понеделник започвам фитнес и реших да дам на инструктора да ми направи програмата.

Това има ли 1000 калории даже?!?! Прочети из форума по колко и как трябва да ядеш и ще започнеш да получаваш резултати във фитнеса и стомаха ти ще спре да се подува. Моето предложение е да разгледаш най-четените и популярни дневници на момичетата тука, ще научиш много.

29.11.14
23:03

казано от sLunchice ~ на 29.11.14, 22:37:

Храненето ти звучи доста ок - хубаво е плодовете да са по-кисели /грейпфрут, ананас, зелени ябълки/ :)
Наблегни повече на силови тренировки - постепенно увеличавай колкото можеш повече килограмите. Забрави за колелото - само в краен случай. Най - добрият ти приятел трябва да бъде пътеката. Хубаво е един ден от седмицата да правиш сутрин на гладно един час пътека + корем след това. Ако тренираш три пъти в седмицата - единия път прави крака, другия горна част /гръб, гърди, ръце/. След тренировка яж банан или 3-4 оризовки /помагат за възстановяването/.

Стига де, един час пътека, аз ако го правя това ще умра на място, то вярно че е младо момичето, ама си е инквизиция това... Аз имам нужда от съвет за моите стави, но ще си отворя тема да не спамя тука.

30.11.14
12:50

Благодаря,а преди тренировка ми казаха да хапвам 2 парченца черен шоколад как мислите?

30.11.14
12:51

Изчисли колко калории са ти нужни и от тях извади 300-500 да можеш да сваляш .Храната ти е малко както казаха по-горе (±1000) Също така след тренировка не бързай да ядеш изчакай 1-2 часа и след това хапни .. Правено е изследване и е доказано,че нямаме нужда веднага след тренировка от бърз въглехидрат.И правилно си постъпила като си дала на инструктор да ти направи програма.

30.11.14
13:08

Много благодаря сметнах ги  1192 та ще се опитвам на ден да приемам по 650/700 калории,относно подуването не намерих из форума такава тема ..

30.11.14
14:03

Как ще приемаш 650-700 калори?!??!?! Ти няма да можеш да живееш, объркала си сметките нещо.

30.11.14
14:22

http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 30.11.14 14:23.

30.11.14
15:12

Не може да са толкова някъде си сгрешила.А и това 600-700 на ден са много малко.Като ги смяташе калориите зададе ли че ще тренираш 3-5 пъти в седмицата ?

П.с. сметнах ги трябва да приемаш по 2267,да ги закръглим на ден трябва да приемаш по 1800 за да сваляш. :)

Мнението беше редактирано от WD600 NEO на 30.11.14 15:28.

30.11.14
17:32

Благодаря Ви страшно много !

Повече тренировки с тежести, по-малко кардио.
Повече хапване на протеин и мазнини и по-малко на въглехидрати и варива.
Всичко останало е постоянство :)

30.11.14
20:12

Примерна закуска ? Обяд,вечеря?

30.11.14
20:54

Аз преди за закуска ядях кисело мляко с овесени ядки , 1-2 с.л.мед и 4 цели яйца , за обяд и вечеря месо или риба с салата ,междинни - ядки.Но сега съм на периодично хранене (до 5 само на вода после правя 2-3 стабилни хранения)

01.12.14
18:53

Какво ще кажете за това меню?
Закуска
половин кофичка кисело мляко
2 белтъка
1 жълтък
филия черен печен хляб
Втора закуска
Корни
Обяд
пилешка пържола
и около 100 гр сирене
Междинно хранене
една ябълка
Вечеря
около 200/300 гр печени гъби
Не знам дали е добре питам вас понеже сте наясно като ги смятам по таблицата с калории ми излизат около 1300 калории цялото меню за деня ...къде бъркам и какво да променя?

01.12.14
19:02

Къде бъркаш - в махането на жълтъците, консумацията на Корни, в това, че нямаш източник на белтъчини на вечеря.
Направи киселото мляко цяла кофичка. Сложи поне една салата с маслини/зехтин.
И моето мнение за разписаните “режими” е леко негативно. Всеки ден ли ще ядеш едно и също, по един начин приготвено? Съмнявам се.

01.12.14
19:14

Оо не в никакъв случай няма да е едно и също просто попитах дали това е добре да си правя сметката нататък как ще е ...значи става 1 кофичка  и да добавя салата на вечеря

01.12.14
19:23

И месо/риба/яйца, и не махаш жълтъците...

01.12.14
19:37

Да станаха много въпроси,но по колко белтъка и жълтъка да ям на ден изобщо какво да ям страшно ми е омотано в главата малоумни въпроси задавам но искам да е всичко както трябва не да си разбутвам отново стомаха..

01.12.14
20:24

Яж риба,месо(пилешко,телешко..)яйца,извара,кисело и прясно мляко,овес,картофи,маслини,салати,ядки,бобови..

01.12.14
20:49

На всеки 1 белтък спокойно може да добавиш... 1 жълтък. А колко на ден... Колкото ти се ядат. Имах период, закусвах, обядвах и вечерях с яйца. Жива съм.
Сметни си горното меню на колко калории ти се равнява и вече си го нагласяй. На мен ми се вижда малко, но може и да бъркам.

01.12.14
23:36

Смятах го излизат като добавих и другите неща към 1500 калории което мисля че е достатъчно.Благодаря ви много!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1