30.11.14
16:32
Здравейте!
На 25 години съм и тежа 85 кг.Момиче съм.Лятото бях повече,но минах на 90 дневна диета и отслабнах.Искам сега да изчистя подкожните мазн
ини.Но не ям месо и такива млечни продути само сирене.Не харесвам яйца и прясно мляко.Просто ми става тежко от тях.Мога ли без месо да карам или ще се назоря да ям някои неща,ако трябва ще го направя?.Също така живея до стадиона.Дали да тичам или да си карам велоаргометъра унас.Благодаря!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.11.14 16:41.
30.11.14
16:50
При така формулиран въпрос - месото не ти е проблем.
30.11.14
17:45
Да не ядеш месо Ок. Да не ядеш млечни продукти пак донякъде е Ок ... Но и яйца да не ядеш ....... Как смяташ да си набавиш дневните количества от протеин?
Можеш да отслабнеш или да не отслабнеш без месо,яйца и мляко, зависи с каква храна ги замениш. Ако ги замениш с риба,сирене,бавноусвояеми въглехидрати(овесени ядки,боб),плодове(пресни, а не консервирани,сушени или направени на сок) и зеленчуци, то тогава можеш да отслабнеш без проблем.
От друга страна, ако избереш да замениш месото,яйцата и млякото с банички,хляб,вафли,шоколади и други преработени и захарни храни без никаква хранителна стойност, отслабването ще ти е по-трудно.
Велоергометъра е по-добър избор като за начало, после може да почнеш и да тичаш. Пробвай и упражнения за краката със собствена тежест като клякания и напади.
Също така не вярвай на статий от вестници и списания, които се пишат от измислени експерти и всяка седмица/месец нарочват определена храна като “много лоша” и други храни като “супер” храни, които едва ли не правят чудеса. Истината за отслабване е балансиран хранителен режим с протеини,бавноусвояеми въглехидрати,витамини и мазнини(от мазнините не се дебелее, това е глупост въведена от американската медицина през 70те години).
01.12.14
00:31
Явно си 85 килограма защото се храниш основно с въглехидрати. Трудно ще бъде отслабването с толкова много храни, които не ядеш.
01.12.14
19:31
Ицо, много ще се радвам, изкажеш тезата си докрай :)