Помощ при избор на тренировъчна система

02.12.14
16:57

Здравейте, след доста голяма пауза се завърнах отново във фитнеса. Вече имам 8 месеца без прекъсване, като преди паузата(беше от около 4 години :( ) имам 6 години стаж. на 30г. съм и смея да твърдя, че изглеждам добре. Но сега за какво иде реч. Заради работата ми, трябва да си направя някаква тренировъчна програма 3 дена тренирам, 1 почивам, после пак 3 дена и така. Което ще рече 6 пъти в седмицата с 1 почивка. Дотук добре, проблема е, че искам да тренирам всички мускули 2 пъти в седмицата. Като целта ми е да покачвам ММ, но чисто. Може да е по-малко, но ще е по-качествено. И просто не знам как да я измисля тази програма. Приемам всякакви съвети и мнения. Ако имате някакво по различно предложение, с удоволствие ще излушам всички.

П.П. Знам, че може би преди е пускана подобна тема, или има информация по моя въпрос, но просто нямам времето да се ровя и търся, за което се извинявам предварително. Просто като те хване живота и време за форуми не остава. :)

02.12.14
17:03

Давам ти варианти на 3 дневни сплитове:

Вариант 1:
1. дърпащи
2. Бутащи
3. Крака

Вариант 2:
1. Гръб, гърди
2. рамене, ръце
3. Крака

вариант 3:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. рамо, крака

А какво ви е мнението за:

1ден- Гърди, рамена
2ден- Гръб, ръце
3ден- Крака

Просто ръцете с гърба, мисля, че ще се получи добре. Бицепса и така или иначе ще е напомпен, ще го тренирам с 2 упражнения, а трицепса с 3 евентуално.

казано от Георги Хънков на 02.12.14, 17:07:

А какво ви е мнението за:

1ден- Гърди, рамена
2ден- Гръб, ръце
3ден- Крака

Просто ръцете с гърба, мисля, че ще се получи добре. Бицепса и така или иначе ще е напомпен, ще го тренирам с 2 упражнения, а трицепса с 3 евентуално.

Предпочиташ да тренираш Гърди и Рамене в една тренировка при положение, че при упражненията за гърди участват и раменете, така че не можеш да наблегнеш и на двата мускула все единия ще е изморен за сметка на другия и няма да можеш да го тренираш на макс (С голяма интензивност). Освен това държиш да е тридневен сплит тоест можеш да го избегнеш съвсем спокойно това застъпване на мускулите. Петко ти предложи три удачни варианта. Защо държиш да съставиш по-лош ? Същото застъпване ти се получава и във втория ден (Гръб и Бицепс). Оставил си цял ден за краката при положение, че можеш да ги комбинираш с каквото си поискаш от горната част на тялото. Не виждам смисъл ...

Препоръчвам ти
Вариант 3:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. рамо, крака

А ако не тренираш последователно а през ден, два ти препоръчвам

Вариант 4:
1. Гърди, Бицепс
2. Гръб, Трицепс
3. рамо, крака

Мнението беше редактирано от Атанас Младенов на 03.12.14 00:04.

03.12.14
14:20

Бутащи-Дърпащи-Крака ми се струва най-удачен. За горната част (бутащи и дърпащи) - в едната тренировка наблягаш на движения във вертикална равнина, а в другата - на такива в хоризонтална равнина. За краката е същото - единият път акцент върху квадрицепс, другият - акцент върху задно бедро.

Значи ще направя точно така, рамената с краката. Но няма да разделям краката в две тренировки. Като цяло идеята ми е, след като тренирам всеки мускул 2 пъти в седмицата, да го тренирам с по-малко упражнения, повече работни серии 5,6 да речем и по тежичко, особено последните 2 серии. Като от време на време, ще разнообразявам като правя една тренировка тежко, а другата по-леко, машини, повечеко повторения и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1