Зверски пристъпи на глад :)

27.11.14
17:28

Здравейте :)
На кратко за мен на 22год съм преди 2 години бях с доста наднормено тегло ~115кг започнах активен спорт и спазване на хранителни режими и стигнах желаните от мен 85 кг като са постигнати с много труд и стриктно хранене под стрикно хранене нямам предвид гладуване :) не съм падал под 120гр въглехидрат на ден ~50 мазнини и 200 протеин.
От 3 седмици започнах да качвам защото ми е нужна мускулна маса имам доста солидни бедра и бицепси ,но в гърба,гърдите и раменете съм зле.Тренирам адекватно за целите ми ,но като вдигнах храната вместо да се чувствам нахранен аз изпитвам ощее по-голям глад.В момента съм :
в тренировъчен ден: 230 протеин 430 въглехидрат 60 мазнини
в почивен ден: 220 протеин 335 въглехидрат 70 мазнини
всичко идва от питателни източници :телешко,пилешко яйца,бяла риба , ориз,овес,картофи,банани,стафиди,орехи,зехтин,желтъци,салати от броколи,карфиол,зелен фасул,домати,краставици и т.н

И все съм гладен :) в 90% от случаите е вечерно време ,но аз точно тогава съм си изместил по-големите порции храни.И пристъпите са ми за сладко ама някой път така огладнявам ,че почвам да откачам.На ден пия по 3.5 до 4 литра вода + 2 пъти задължително зелен чай.Пуснах си и изследвания да видя как ще са те ПКК-то ми е всичко в норми

TSH - 2.597 при реф.0,35 /  4.67
Глюкоза - 3.92 при реф. 2,8 /  6,1

Пробрах с прием на хром пиколинат и АЛА все същото си е.Имам достатъчно прием на фибри,сложни въглехидрати,мазнини ,белтъчини и зеленчуци и пак съм все гладен :) :D Бих бил радостен на всякакви насоки.

За добавки приемам :
Омега  3 х4гр на ден всеки ден
Кофеин-преди тренировка
Тирозин -преди тренировка
Цитрулин малат-преди трен.
Протеин
Витамини Дейли
Vitamin D3 Now 5000UI

27.11.14
17:41

Напиши едно примерно меню какво ядеш.....

Иначе угаждай си с бързите въглени след тренировка .....в другите яденета  повече мазнини за сметка на въглените ....особенно в това преди лягане !!!!

27.11.14
18:16

В тренировъчен ден:
1.6 яйца  3 цели + 30 гр въглехидрат /от хляб/
2. 200гр /сурово/ пилешко + 80 гр ориз /сурово/ + 20 орехи
3.200гр /сурово/ пилешко + 100 гр ориз /сурово/
—-тренировка—-
4.2 дози протеин + 80 гр овесени ядки + 2 банана+40 гр стафиди
5. 200гр телешки шол + 120 гр ориз/сурово/

В почивен
1.6 яйца  3 цели + 80 гр овесени ядки + 150мл мляко 1.5%+1 банан+30 стафиди
2. 200гр /сурово/ пилешко + 100 гр ориз /сурово/ + 20 орехи
3.Доза протеин + 80 гр овесени ядки + 20 стафиди
4.200 месо + 300 гр картофи + 10мл зехтин
5. 200гр телешки шол +  салата

Мнението беше редактирано от Iordan Ivanov на 27.11.14 18:19.

28.11.14
13:59

Храната изглежда като количество е достатъчна ....тъй че както казах и  по горе ,пробвай да заместиш въглените с мазнини без да променяш калориите които ти трябват за програмата и да видиш  как ще  .....дали все още ще изпитваш такъв глад!!!

Повече мазни мръвки ,кашкавал ,сирена ....и т.н.  за сметка на ориза и картофите ....това е моя съвет ....за да изпитваш постоянно глад значи на организма нещо му липсва ........;)

28.11.14
14:11

Пробвал съм ВМ-НВД  следвах на Милко Георгиев режима 50% мазнини 30% протеин и 20 въглен хапвах:краве масло качествено,заквасена сметана,яйчени желтъци и мазно свинско месо около 25 дни го спазвах и се отказах нямах енергия за типична бодибилдинг тренировка ... сутрин ходех да правя спринтове 10 минути вечер бях в залата 4 дни в седмицата и просто се чувствах като боклук след вкарване на въглехидрат се чувствам супер жизнен и покачвам сила и работни тежести доста добре ,но този глад ме мъчи.

Забравих да спомена и ,че всеки ден пия по 0.500мл кока кола Zero и чайовете който пия им слагам подсладители /sweetly/ на caps който са 0 кал.Просто като се замислих възможно ли е те и аспартама в колата да ми отключват глада ?

Мнението беше редактирано от Iordan Ivanov на 28.11.14 14:12.

28.11.14
14:17

Разбира се, вредата от тези продукти е по-голяма от тези, наблъсканите със захар.
Отделно, имаш въглехидрат на ВСЯКО хранене. Нормално е да си нон стоп гладен.

28.11.14
14:58

Ами защо това да е проблем :) ставам всеки ден сутрин в 7:30 макс 8 часа и си лягам към 22:30 23:00ч за този период имам 5 хранения ако махна от някое въглехидрата ще стана още по гладен.И в не тренировъчен ден последното ми хранене е без въглехидрати :)

казано от Iordan Ivanov на 28.11.14, 14:58:

...за този период имам 5 хранения ако махна от някое въглехидрата ще стана още по гладен...

Ако го махнеш - да.
Ако го замениш, обаче, ще стане вълшебството... ;)

28.11.14
15:24

казано от Кольо Пияндето на 28.11.14, 15:02:

казано от Iordan Ivanov на 28.11.14, 14:58:

...за този период имам 5 хранения ако махна от някое въглехидрата ще стана още по гладен...

Ако го махнеш - да.
Ако го замениш, обаче, ще стане вълшебството... ;)

Със какво ?Пробвах с високо мазнино хранене и не ми се получи просто не се чувствах ОК пробвах от различни източници да си добивам енергията масло,свинска мас ядох,ядки,сметана и т.н и просто не се чувствах ОК...

Преизчисли си храненето като цяло тогава и го балансирай по-близо до мазнините (т.е. не почти само към въглехидрати). С други думи - увери се, че приемаш достатъчно енергия за целта, която преследваш.

P.S. Спокойно можеш да намалиш белтъчините до не повече от 200 g дневно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.14 15:30.

28.11.14
15:34

Ако тренираш прекалено много/прекалено дълго,ако нямаш достатъчно и качествена почивка,ако имаш проблеми и си под някакъв вид стрес,то имаш завишени нива на кортизол.
В почти всяко хранене имаш въглехидрати,освен това количеството им за деня също не е малко,освен това протеинът също не е малко ,тоест постоянно поддържаш висок инсулин.
Висок кортизол + висок инсулин = постоянен неудържим глад
Ако си развил инсулинова резистентност,това също може да е причина.

Пробвай да правиш промени в храненето,тренировките и ежедневието-една по една ,и наблдавай как ще ти се отрази.Само така ще разбереш къде точно се корени проблемът.

Мнението беше редактирано от Juls на 28.11.14 15:38.

28.11.14
15:43

При въглехидратите схемата е колкото повече ги ядеш, толкова повече ти се яде :D Но пък ако съвсем ги махнеш, ще започнеш да задържаш вода, на 99,9% съм убедена, общо взето кортизолът може да го вдигнеш и при двата варианта - и със завишен прием на мазнини, и с въглехидрати.
По-скоро бих ти препоръчала въглехидратната ротация 3 2 1 или 3 2 0 0 2 1 0. (3гр въгл. х лично тегло, 0 - 0 въглехидрати)

28.11.14
15:55

Подсладителите,които си споменал,наистина влияят върху апетита.Просто защото те вдигат инсулина,дори повече от захарта и фруктозата.Няма значение,че съдържат О калории.Всяко нещо,което има сладък вкус,веднага след като попадне в устната кухина,повлиява кръвната захар.
Не търси проблема в едно единствено нещо,а гледай цялостно върху нещата.
И желтъци всъщност се пише с ъ- жълтъци :)

Боледувал ли си наскоро? Ако в тялото в момента протича или до скоро е протичал някакъв инфекциозен процес,много вероятно това също да е една от причините.

Просто тези двата хормона-кортизол и инсулин,имат пряка връзка с глада и контролирането му.Затова говоря за тях и за мен лично,за да е безопасен и ефективен даден хранителен и тренировъчен режим,трябва да е така структуриран така,че да не предизвиква хаос в секрецията им.

Мнението беше редактирано от Juls на 28.11.14 15:56.

29.11.14
08:50

Добре ще опитам да нанеса някой промени в режима и ще разкарам колата и изкуствените подсладители благодаря ви много за помощта !

Повечко наситени мазнини, не се ограничавай много откъм бързи захари, след тренировка хапвай нещо сладичко...Не се притеснявай, че като вдигнеш малко инсулина и ще умираш от глад, това са глупости. :)

казано от Стоил Антониев на 29.11.14, 19:04:

...не се ограничавай много откъм бързи захари...

Защото?
(makeup)

Защото кръвната захар трябва да се регулира, не може да е постоянно в ниски граници.
Нормално е когато човек не приема нищо сладко в продължение на седмици да изпитва постоянен глад...

казано от Стоил Антониев на 30.11.14, 17:48:

Защото кръвната захар трябва да се регулира, не може да е постоянно в ниски граници.
Нормално е когато човек не приема нищо сладко в продължение на седмици да изпитва постоянен глад...

ОбъркАл си рейса, пич... (като се казва в онази реклама).
Much to learn, you still have. (както казва един симпатичен зелен приятел)
Съветът ти е напълно погрешен, избягвай да даваш препоръки по тези въпроси, моля. (това ти го казвам аз)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.11.14 18:15.

Стоил, ако тръгнем да правим изводи от това, което си написал, значи:
- хората, които ядат сладко са сити;
- хората, които не ядат сладко са гладни;

Наистина ли вярваш, че за да си сит, значи трябва да ядеш сладко?

30.11.14
19:11

и аз мисля, че от захарта ще ти се яде дори повече ...

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 30.11.14 19:12.

30.11.14
20:08

Та последно при ниска кръвна захар или при висока може да се изпитва глад ?

30.11.14
20:15

Малко са ти калориите затова си все гладен. Бих намалил малко въглехидратите за сметка на мазнините. Бързите въглехидрати ще ги включвам само след тренировка.

Вариант две (аз така правя) - като съм гладен - ами ям каквото ми се яде и колкото ми се яде. След това съм доволен и щастлив и всичко си идва на мястото.

казано от Iordan Ivanov на 30.11.14, 20:08:

Зависи и в двата варианта може да изпитваш и да не изпитваш глад.

Мнението беше редактирано от aleks на 30.11.14 20:17.

30.11.14
20:34

казано от aleks на 30.11.14, 20:15:

Малко са ти калориите затова си все гладен. Бих намалил малко въглехидратите за сметка на мазнините. Бързите въглехидрати ще ги включвам само след тренировка.

Вариант две (аз така правя) - като съм гладен - ами ям каквото ми се яде и колкото ми се яде. След това съм доволен и щастлив и всичко си идва на мястото.

казано от Iordan Ivanov на 30.11.14, 20:08:

Зависи и в двата варианта може да изпитваш и да не изпитваш глад.

И аз така си мислех ,че са ми малко калориите ,но пък на кантара не свалям а поддържам кг.Тренирам така:
1.Цяло тяло - с базови упражнения тежки по 6-8 повт. по 3 серии
2.Почивка
3.Цяло тяло с повечко повторения 12-15
4.Почивка
5.Горна част
6.Долна част
7.Почивка
отначало :)

01.12.14
07:36

Остави го кантара, гледай дали омазняваш и мерките. Килограмите варират в някакви граници +/- и зависят от много, много неща.

Ще огладнява зверски, ако консумира изкуствени подсладители и рафинирана захар, при отсъствието на такива не виждам какъв е проблема, но ... не ми се изпада в излишни спорове и обяснения.

Ами и на мен отдавна ми е писнало от “мъдрост”, раздавана щедро и наизуст, скрита в няколко едри думи, ама...
...всеки с проблемите си явно. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.12.14 18:16.

02.12.14
19:05

.

Мнението беше редактирано от Ицо на 07.01.15 16:48.

02.12.14
21:40

От 3 дена не съм пил кола и чайове с подсладител всичко се нормализира направо не мога да повярвам за каква разлика става въпрос !! Преди малко си изядох последното хранене меко казано с без различие не бях гладен просто предишното ми хранене беше в 16ч и викам да си изям и последното.От онези дни направо гледах часовника да дойде време да ям премахването на колата и подсладителите ми промени живота за 3 дена :D

03.12.14
13:13

При мен нещата се нормализираха както казах ,но попаднах на това интересно изследване в което казват ,че секрецията на инсулин била незначителна ,но явно при мен ежедневната употреба беше пагубна :)

http://examine.com/faq/does-diet-soda-inhibit-fat-loss.html

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1