Нежелано покачване на тегло

02.09.14
20:27

Здравейте,
Искам да се извиня предварително ако темата не е за тук, но просто не можах да реша къде да я сложа и понеже става въпрос за хранене и килограми реших тук.
Първо височина 175см и тегло 75кг ( от 95-96 преди година).

Та промених малко храненето, като главно започнах да се храня.. повече от веднъж на ден. За една година само кардио и внимание какво ям свалих 20-23 килограма. Започнах и силови тренировки и съвсем спрях кардиото. Сега ходя почти всеки ден в залата и главно наблягам на гърди и ръце. Всичко вървеше добре, докато не реших да си купя протеин. Сега.. чувал съм и съм чел, че е неизбежно да не се качат килограми, когато се започне по - тежка тренировка + добавки ( в случая протеин )... приемам го.. това е целта повече мускули, защото от кардиото стопих всичко.

Проблема идва от това, че за около 2 седмици съм качил 5 килограма и то без да променям храненето си ... както беше преди 2 седмици така е и сега. По-лошото в случая е че тези 5 килограма се лепнаха на корема и то видимо в долната част като мазнина! Сланина.... :)

Възможно ли пък чак толкова бързо и много от този протеин да кача? Протеина е MEX Nitro Whey. Тренирам сутрин 6 часа по около 40-50мин тренировка и веднага пия една доза протеин и вечер след хранене още една. В дните, когато не тренирам пия само по една доза.

Какво мога да направя? Да започна малко кардио един-два пъти седмично?

Темата беше редактирана от Иван Петров на 02.09.14 20:31.

02.09.14
20:48

Силно бих ти препоръчал да си пуснеш едни кръвни изследвания и да си провериш физическото състояние как е ...

Мнението беше редактирано от Master Admin на 02.09.14 20:48.

02.09.14
20:52

казано от Master Admin на 02.09.14, 20:48:

Силно бих ти препоръчал да си пуснеш едни кръвни изследвания и да си провериш физическото състояние как е ...

В смисъл? Какво мислиш, че ми има, за да ми го препоръчваш? :)
Аз се чувствам повече от добре .. физически, психически и всичко останало. Спя нормално и т.н.

27.11.14
13:39

От протеина е, суроватъчният протеин се усвоява много бързо в сравнение с другите протеини и предизвиква пик на инсулина, от което се дебелее. Пий суроватъчният протеин само след тренировка(с тежести) или го премахни напълно. Има и други протеини като казеин(бавноусвояем) и яйчен албумин, които се усвояват по-бавно и не предизвикват такъв висок пик на инсулина. Може да си ги набавяш и от храната: извара обезмаслена(казеин), яйчни белтъци(албумин яйчен протеин)

27.11.14
13:56

казано от Иван Петров на 02.09.14, 20:27:

Възможно ли пък чак толкова бързо и много от този протеин да кача?

Не.

Какво мога да направя? Да започна малко кардио един-два пъти седмично?

Например, да ядеш по-малко.
Следиш ли количества на храната, записваш ли, броиш ли калории? Ако не, от къде знаеш, че не си променял храненето?

казано от Ицо на 27.11.14, 13:39:

От протеина е, суроватъчният протеин се усвоява много бързо в сравнение с другите протеини и предизвиква пик на инсулина, от което се дебелее.

Инсулиновия пик не е отговорен за дебелеенето.

Сега ходя почти всеки ден в залата и главно наблягам на гърди и ръце.

А защо не тренираш цялото тяло?

Първо, всичко което правиш е грешка!
Във форума са изписани хиляди теми за това как се тренира и как трябва да се храниш. Свалил си много килограми по абсолютно грешен начин, нормално е сега като започнеш да ядеш повече “от един път дневно” да връщаш килата. Казва се йо-йо ефект! Не си стопил мазнините, а си изгорил мускулите. Организма ти е в сериозен шок. Сега като вкараш малко повече храна и той я запасява под формата на мазнина. Протеина не е виновен, въпреки че е, меко казано, лош избор! Научи се да не гледаш кантара, а огледалото! Но най-вече отдели 1 ден и прочети поне 2 теми във форума и разбери що е туй хранителен режим.  С глад нищо качествено и трайно няма да постигнеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1