29.03.13
15:33
До скоро бях със травма на бедрото и бях в пълна почивка близо 5 седмици . На 6-тата седмица започнах леко бягане а от вчера започнах да правя ускорения (на терен с изкуствена настилка) . Вчера направих 15 ускорения по 100м , а днес 25 по 100м . Някъде по средата на 2-рата серия между 12-13 ускорение усетих гадна болка в зоната под прасеца точно над ахилеса, но довърших ускоренията , с лека болка .След като свърших тренировката болката беше доста силна . Усещаше се при ходене и то доста , но при раздвижване постепенно намаляваше . Самата болка не е нито в долната част на крака където започва ахилеса т.е хрущяла -тънката част от петата нагоре , а не е и в самия прасец. По скоро самата болка е в зоната между прасеца и ахилеса . При ходене се усеща болка , при слизане по стълби и при повдигане на пръсти , болката е доста силна , та мисълта ми е дали тази болка се е появила от преумора или може би е нещо по-сериозно ? Благодаря ви предварително ..
06.07.13
16:52
Днес пробягах 5км, което не ми се беше случвало отдавна и после и при мен се появи същия проблем - болки в областта от под прасеца до над ахилеса...Доста е неприятно усещането и назнем на какво се дължи.
Ако някой има мнение по въпроса да сподели
18.07.13
08:05
Точно тази там зона е доста чувствителна, принципно може да е от обувки, ако се занимавате със спорт от неравни терени, от изкуствени игрища. Но не е нищо сериозно с 1, 2 седмици редовно трениране би трябвало са изчезне, много е възможно да се появи и при дадена доста голяма почивка и започване на тренировъчен процес.
05.12.14
10:11
Имам подобна симптоматика, като на автора на темата. Появи се болка и в двата крака, след интензивен бегови комплекс, като не бях бягал на стадион от доста време ( иначе тренирам с тежести редовно и средно 2 пъти седмично играя баскетбол на цяло игрище ). Не го мажа с нищо, както и не съм пил НСПВС, в покой не го усещам изобщо.
Болката е тук :
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.12.14 14:00.