25.11.14
18:04
Здравейте. Ако не сте разбрали от заглавието точно какъв ми е въпроса, ще ви дам един прост пример. Ако в момента съм 65 килограма и слез известно време кача мускулна маса във фитнеса и да речем сана 75 килограма. Това означава ли, че заедно с тази маса, ще стана по - тромав и по - бавен. Бавен имам в предвид за тичане.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.11.14 18:35.
25.11.14
18:11
Не, няма такава зависимост.
25.11.14
18:16
Коле,възхищавам ти се на спокойствието с което отговаряш на подобни въпроси (bow) (bow)
За да не съм спам: Ако ги качиш на мазнини ще станеш по-бавен.Ако са предимно на мускулна маса,може и по-бърз да станеш.
25.11.14
18:37
Ако си футболист и играеш крило например, по един начин ще взимаш дължините на 65 кг, по друг - на 85 кг.. Целта оправдава средствата, та така и с мускулната маса - тя следва да ти служи, не да ти пречи.
Че има трудно движещи се мускулни кубчета - има. :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 25.11.14 18:37.
25.11.14
19:35
то че има - има, ама не са 75 кила :)
Аз да ти кажа съм виждал и доста 65 кг хора да се движат едва едва, така че килограмите определено нямат отношение към подвижността
25.11.14
19:43
казано от Светослав Илиев на 25.11.14, 18:04:
Здравейте. Ако не сте разбрали от заглавието точно какъв ми е въпроса, ще ви дам един прост пример. Ако в момента съм 65 килограма и слез известно време кача мускулна маса във фитнеса и да речем сана 75 килограма. Това означава ли, че заедно с тази маса, ще стана по - тромав и по - бавен. Бавен имам в предвид за тичане.
Ще станеш, разбира се! Ако тренираш САМО за мускулна маса, чисто по ББ, то ще станеш по-бавен. За да не става така си има пак тренировки, с които ще качиш маса, но и ще станеш по-силен, по-издържлив и по-бърз. Но това върви след като набереш малко маса ))), след това ;)
07.12.14
13:13
Погледни Юри Бойка и сам ще си отговориш дали е невъзможно да съ пъргав на 100кг чисти мускули :)
14.12.14
07:07
казано от Светослав Илиев на 25.11.14, 18:04:
Ами пробвай. Сложи си на гърба 20 кг и тичай ;) За да тичаш бързо, трябва да го тренираш. А това са специализирани тренировки. Славко в един пост беше писал за малко състезаниенце с щангисти )).
Samo Hung също е дебел, но пъргав много ;) - за този който го познава е ясно това. Така, че не е уместно да се пише за този или онзи индивид колко е бърз. Всичко е плод на насочени тренировки и нищо друго.