Дали бих качвал с този режим?

05.12.14
10:53

Здравейте,
До сега бях на вм-нвд и реших, че е време да кача малко и реших да премина към ВВД.
Обща информация: 19г;64кг;169см;цел:Покачване на сила и маса;кардиото ми се изразява в скачане на въже, крос.Предимно въже.;
7:30- 30 мин кардио
Хранене1(Ок.8:00)-150г финни овесени ядки+доза протеин
Хранене2(Ок.11:00)-75г(сурово състояние) кафяв ориз+ 150(сурово състояние) пил.гърди
Хранене3(Ок.14:00)-75г(сурово състояние) кафяв ориз+ 150(сурово състояние) пил.гърди
Хранене4(Ок.17:00;1ч 30мин. преди тренировка)-150г финни овесени ядки,3 цели яйца
“Хранене5”(Ок.20:00, непосредствено след тренировка)-3 банана,10г креатин
“Хранене6”(Ок. 20:20, т.е. 20 мин след приема на банани) - доза протеин
Хранене7:(Ок.21:00, т.е. 40 мин след тренировка) - 150г(сурово състояние) кафяв ориз+300г(сурово състояние) пил.гърди
23:00 - 30 мин кардио
Хранене8:(Ок.24:00,непосредствено преди лягане) 15маслини(ок.70-80г) + 150г извара.
В не тренировъчни дни единствената разлика е, че не приемам бананите и обикновено добавям 15-20 мин кардио и издърпвам храненията малко напред и разделям хранене7 на 2 приема както 1 и 2.
Какво мислите за режима, аз за сега виждам положителен ефект и върху силата и върху издръжливостта ми , но е нормално, предвид факта, че 2 месеца бях на 70г въглехидрати.Яденето е наистина много за моите килограми, но честно да ви кажа, ако продължава да ми расте апетита със същата сила, може и да и го увелича^^.Предполагам, че ще ме питате, защо правя толкова кардио, въпреки че целта ми е маса - ами лесно е , просто обичам кардиото :).Всякакви насоки, мнения биха били полезни, благодаря ви предварително :).

Моето мнение съвсем телеграфно, защото ми писна да пиша едно и също:
- 7-8 хранения дневно са пълно безумие
- видимо робуваш на митове за храна и суплементация
- нямам намерение да смятам колко енергия има в това количество храна, но на пръв поглед е много повече от необходимото за човек с твоята физика
- липсата на зеленчуци в храната е проблем, особено на фона на описаното еднообразие
- категорично не харесвам ВВД като стратегия, но това си е мой проблем реално
- не виждам смисъл от 10 g креатин дневно
- не виждам смисъл от протеин на прах при твоите възможности за организация на храненето

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.12.14 11:12.

05.12.14
11:32

Режима ти е ок за твойте килограми,но не знаем с какъв метаболизъм си,как тренираш ... истинатае,че няма един универсален режим за качване или за сваляне,всеки трябва да усети,кое и как работи за него.Според мен е ок,само малко намали това кардио.

05.12.14
12:03

.

Мнението беше редактирано от Ицо на 07.01.15 16:47.

05.12.14
12:13

За зеленчуците забравих да кажа,че си правя ориза с доста моркови, гъби и броколи.Относно тренировките, ще дам инфо малко по късно.

05.12.14
14:23

казано от Just DoIt на 05.12.14, 11:32:

Режима ти е ок за твойте килограми,но не знаем с какъв метаболизъм си,как тренираш ... истинатае,че няма един универсален режим за качване или за сваляне,всеки трябва да усети,кое и как работи за него.Според мен е ок,само малко намали това кардио.

Метаболизмът ми е среден, смисъл мезоморф или както се водише.Тренирам с 1,30мин почивка, 4 0 1 темпо. Ако правя 4 серии на дадено упр. правя 12 10 8 6 повторения, ако са 3- 12 10 6.
Относно броя на храненията.. Не се водя по някакви митове, просто аз се чувствам така по добре, когато не съм имал време съм ял това количество и на 2 пъти.Но какъв е смисъла да си издувам стомаха и да се натоварвам, при положение, че в повечето дни имам възможност да си разделям храненията?

Мнението беше редактирано от I.Petrov на 05.12.14 14:26.

казано от I.Petrov на 05.12.14, 14:23:

Не се водя по някакви митове...

Ето първите, които забелязвам:
- избор на ВВД като стратегия за увеличаване на мускулната маса
- хранене през 3 часа
- прием на 10 g креатин дневно
- прием на бърз въглехидрат след тренировка
- прием на протеин на прах 20 минути след креатина и бързия въглехидрат

казано от I.Petrov на 05.12.14, 14:23:

...когато не съм имал време съм ял това количество и на 2 пъти. Но какъв е смисъла да си издувам стомаха и да се натоварвам, при положение, че в повечето дни имам възможност да си разделям храненията?

Кой казва да се храниш 2 пъти дневно? Съвсем спокойно можеш да си осигуриш абсолютно всичко необходимо в 3-4-5 хранения, при това без никакъв дискомфорт. Отправна точка за размисъл - тема с продължение. Баланът на макронутриентите, който си избрал, неизбежно значи хранене по емнайсе пъти на ден (оставяме настрани фактора здравословност).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.12.14 17:47.

I.Petrov, Кольо Пияндето ти е дал изключително ценни и верни съвети, при това напълно безплатно. Прочети му мненията няколко пъти и мисли.

07.12.14
19:48

Само не казвай ,че разделяш храната на толкова много пъти и през 2-3 часа заради мита ,че можем да усвоим максимум 30гр.протеин на хранене .. Най-добре раздели храната на 3 ,няма никаква разлика между 3 хранения и 7 ... И не казвай ,че ядеш толкова пъти заради мита ,че се забързва метаболизма.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1