08.12.14
11:50
Здравейте, казвам се Стела на 18 години,
От доста време страдам от един проблем с храненето (мисля, че стиганх до Булимия). Преди около 2 години бях свалила около 10кг за 3,4 месеца, имах проблеми с цикъла от 53кг станах 43, а съм висока 158см. (в момента отново съм около 50кг).Чувствах се добре и спортувах много. Когато обаче дойде зимата, запознах да ставам все по-самотна. Нямах настроение за нищо. И, за съжаление започнах с преяжданията (естествено с боклуци). Това се случваше 2,3 пъти в седмицата. След време започнах и да качвам килограми, но да тренирам никога не съм спирала... постоянно бягам във фитнеса и правя всякакви упражнения, но загубих много стимул, започнах да се разочаровам от себе си, а бях толкова доволна, че бях свалила кг и спортувах и се хранех добре, но всичко се провали.
Започнах да се чувствам гузно, че преяждам редовно и то с вредна храна и започнах да пия лаксативни (отначало малко по 2,3 хапчета през дни), а сега пия всеки ден по 6,7 Бизалакс (много силни лаксативни) на ден! Всеки ден се стимулирам да се оправя и всичко се разпада най-често, страх ме е за здравето ми и не знам как мога да си помогна. Много пъти съм мислила и за доктор, събуждала съм се по 4,5 пъти вечер с ужасни болки в корема... и всеки път си казвам, че е за последно.. Но..
Моля ви, ако можете да ми помогнете със съвети бих ви изслушала... пих какви ли не фет бърнари, л - карнитин, фитнес програми, хранителни режими и нищо не ми помогна.. НИЩО.. всичко е подсъзнателно и не знам как да се оправя... Искам отново да се стимулирам да отслабна, да изглеждам добре и да се чувствам добре, отново да съм щастлива. :)
Темата беше редактирана от Stella Petrova на 08.12.14 11:56.
Здравей,
Щом не намираш сили да се справиш сама с проблема, може би наистина лекар психолог би помогнал.
Не казваш на колко си години, както и други подробности, чисто лични за теб като имаш ли семейство, работа, деца....Нещо, което да запълва празнотата, която ти се иска да запълваш с храна. Ако си намираш достатъчно занимания през деня: работа, домакинстване, хобита, излизане с приятели, нормално количество спорт, грижи за домашни любимци и/или деца, няма да се чувстваш толкова самотна. Но тези неща ти трябва да ги намираш покрай теб.
Едит: а, сега видях, че си на 18. Наблягай на учението, на срещи със съученици, имате предполагам извънкласни дейности като хор, видове колективен спорт, пешеходен туризъм, различни клубове по интереси...
Мнението беше редактирано от Anelia на 08.12.14 12:04.
08.12.14
12:04
Наистина, не ми се иска нещата да стигат до психолог... но започнах да се притеснявам и за здравето си.
Нещата, вече са стигнали до психолог... колкото по-рано, толкова по-лесно ще се измъкнеш...
Човек който не може да е щастлив с малко, не може да е щастлив и с много. Проблемът ти не е външния вид, а в неудовлетворенито ти от себе си..., което ако не премахнеш или се научиш да контролираш, както и да успееш да моделираш тялото си и външния си вид, винаги ще си недоволна.