24.12.05
17:25
Прочетох доста теми, но никоя не ме устройва, защото искам да ви питам как да приемам само 1 протеин без амино, без гейнъри без др. протеини.
В трен. дни по 3-4 пъти по колко ? И в нетр. дни по веднъж по 30 ли ?
1,84 съм на 82кг 16г. преди седмица тръгнах на фитнес след 2-месечно прекъсване, ако това има значение...
Мерси за вниманието.
В тренировъчен ден - 60 грама 30 минути преди трен и 60 веднага след трен.
В нетренировъчен - 60 като станеш сутринта и следобяд ако искаш като заместител на някое хранене :wink:
24.12.05
18:38
[quote author=“bolkers”]В тренировъчен ден - 60 грама 30 минути преди трен и 60 веднага след трен.
В нетренировъчен - 60 като станеш сутринта и следобяд ако искаш като заместител на някое хранене :wink:
Глупости.Зависи от вида на протейна.Ако е млечно яйчен трябва да го пие 1 час преди трен.Ако е суроватъчен 30 мин. То да пиеш само протейн няма да стане.Всичко е до правилното хранене.
млечно яйчния се пие 30 мин. преди трен :wink:
П.П. topDevil и наистина без правилно хранене само с протеин няма да станат нещата :wink:
Аз сега съм решил да си направя храненето, вероятно след 2-3 дни ще ви изтормозя за помощ за някой режим, но мога да кажа че имам 4-5 хранения на ден, но не са много добре, щото ми се налага да ям в училище, а там храната всичк изнаем каква е :)
Значи протеина е млечен 67гр. и суроватъчен 13гр на 100гр. Това прави около 40 минути преди тренировка и веднага след това по 60гр.
В нетр. ден веднага след ставане да пия по 60гр. нали и следобяд вероятно ще се опитвам да заместя едно от храненията.
Но 60гр. не са много ? Аз 1кг за 1 седмица ще го “опукам”...
не слушай болкерс за дозите. хапни нещо 2 часа преди тренировката. след тренировката удари 30г протеинче. после си яг нормално както си ядеш през деня. в нетренировучните дни може и да не пиеш ако се храниш добре.
Пиши на кирилица !!!! Спазвай правилата на форума , преведох ти поста
DJGorgio-Astor
офффф не е така.Примерно с про голд ще дам пример :wink: пише че : за един 75 - 80 кг. човек дозата е 65 грама :wink: а за 50 - 55 кг. е 30 грама :wink:
Ако не ми вярваш попрочети и ще видиш :wink:
(ее за другите протеини незнам но на опаковката на про голд така пише/едва ли и ма разлика с другите протеини/) :wink:
25.12.05
11:43
Няма значение какво пише на етикетите. По важное как се чувстваш. Аз пия протеин когато сметна че имам нужда и храната ми е бедна на белтъци. Но като правило винаги консумирам след тренировка и преди лягане. Тогава е абсолютно задължително :) Вече ако човек има повечко излишни парички нека си вземе поне 2 вида протеин ( суроватъчен и млечно-яичен 85-95% поне ). Суроватъчния веднага след ставане, преди и след тренировка поне по 30 грама, а млечно-яичния за заместване на хранене с някакъв въглехидрат и преди лягане ... пак същата дозировка > .....
Мерси за помощта, значи реших да взимам 50гр. 40 минути преди тренировка и 50гр. веднага след.
В нетр. дни сутрин 50гр. и следобед 30гр.
Искам да питам нали няма голямо значение количеството вода, в което ще го бъркам ?
[quote author=“bolkers”]офффф не е така.Примерно с про голд ще дам пример :wink: пише че : за един 75 - 80 кг. човек дозата е 65 грама :wink: а за 50 - 55 кг. е 30 грама :wink:
Ако не ми вярваш попрочети и ще видиш :wink:
(ее за другите протеини незнам но на опаковката на про голд така пише/едва ли и ма разлика с другите протеини/) :wink:
Пропуснал си да напишеш Дневната доза
Бе аз да не отварям др тема викам си аз тука да попитам: Мисля да си взема и суроватъчния протеин на Нутрим и въпроса ми е как да го комбинирам с Pro Gold 90,т.е. кой кога да зимам в какви дози? За всеки случай 172см,66кг :D
28.12.05
11:01
[quote author=“denimcho”]не слушай болкерс за дозите. хапни нещо 2 часа преди тренировката. след тренировката удари 30г протеинче. после си яг нормално както си ядеш през деня. в нетренировучните дни може и да не пиеш ако се храниш добре.
Пиши на кирилица !!!! Спазвай правилата на форума , преведох ти поста
DJGorgio-Astor
Напълно прав е :))