Стак за релеф и сила

09.12.14
18:38

На 22 години съм. 192, 104-5кг, доста съм омазнил, не бях тренирал месеци. Правил съм цикъл с химия, мислех пак да правя, но се оказа, че ми е леко овреден черния дроб, затова ще изчакам докато го изчистя. Та кажете някакъв подходящ стак за чистене и сила. Мислех си за протеин + БЦАА + фет бърнер + л карнитин + креатин, но истината е, че не съм много запознат с добавките. Храня се горе доло добре, в смисъл само зеленчуците ми куцат, иначе спазвам НВД. Парите не са от значение.

Темата беше редактирана от Donnie на 09.12.14 18:40.

09.12.14
22:57

Релеф + сила ?

1. L-карнитин - поне 3-4 грама дневно (2 преди тренировка, 2 - преди сън). С твоето тегло може и повече.
2. Стакни го с Black Jack на Pure Nutrition (съдържа аргинин алфа-кетоглутарат, креатин, бета-аланин + още неща, които биха ти помогнали - симпатикомиметици, които ще стимулират и разграждането на мазнините - фенилетиламин, йохимбин, кофеин).
3. Вземи си хубав протеин. Ако е качествен като blend, няма да ти се налага да пиеш допълнително BCAA.
4. Храни се правилно :)

казано от SK0RP10N на 09.12.14, 22:57:

4. Храни се правилно :)

Това е съвет с пъростепенен приоритет, не последен.

Spons Янчев, съдейки по твоя поглед върху нещата, най-доброто решение вероятно няма да те удовлетвори като отговор, но все пак... Оправи си храненето преди да мислиш за каквато и да е суплементация. При едно добро хранене можеш да постигнеш търсените резултати и да си вземеш едни хубави витамини и един креатин монохидрат, ако чак толкова имаш нужда да пиеш нещо, влиещо върху силовите показатели.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.12.14 23:36.

10.12.14
17:54

Можеш да комбинираш креатин (само без монохидрат), бцаа (да е с повече левцин - HAYA LABS имаха 8:1:1), л-карнитин и кофеин (може да е като част от някой фет бърнър). Не забравяй и за мускулното възстановяване - задължително суроватъчен протеин и глутамин в умерени дози.

казано от Александър на 10.12.14, 17:54:

Можеш да комбинираш креатин (само без монохидрат), бцаа (да е с повече левцин - HAYA LABS имаха 8:1:1), л-карнитин и кофеин (може да е като част от някой фет бърнър). Не забравяй и за мускулното възстановяване - задължително суроватъчен протеин и глутамин в умерени дози.

Ти си привърженик на монохидрата, но не го препоръчваш. Странно.

Не харесваш една марка, но препоръчваш друга от абсолютно същата категория. Странно.

Протеинът е всичко друго, само не и задължителен. Факт.

Суплементацията с глутамин е крайно съмнителна като реална ефективност. Говорили сме...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.12.14 18:04.

10.12.14
19:12

То е ясно, че с НВД и броене на калориите ще отслабне... така че може и само БЦАА да приема като добавка (което пак не е задължително).
Ама щом иска предложение за стак...
Азотен буустер + йохимбин или просто някой фет бърнър и зелен чай.
От протеина файда няма ако белтъчините в храната стигат. Отслабвал съм и без протеинова пудра и мускулите ми НЕ спаднаха. От глутамина като добавка никакви ползи не съм видял.

Ооо, добавките за релеф са уникални :D
Според мен не е удачно да взимаш всичко едновременно, в смисъл и креатини и глутамини и йохимбини и т.н ..т.е съмнявам се, че ще го направиш като хората.
Принципно ако режима ти на хранене и трениране е ок, и едно бцаа би ти свършило работа. Удачно е в твоя случай да съчетаеш и л-карнитин с Aqua Out (на Pure е и е мега добро).

10.12.14
22:47

Александър е факир на тема креатин. Мненията му се различават диаметрално.
Чел съм много за глутамина, говоря за клинични тестове и всички доказват, че е безполезен с оглед на хипертрофия и какъвто и да е ергогенен ефект. Въпреки това факт е, че съм си поръчвал и в момента приемам заедно с БЦАА. Ами струва ми се, че се възстановявам по-добре с него в суплементния ми план. Като че ли ми е по-лесно да прогресирам на сила и маса, когато приемам и глутамин.

казано от Spons Янчев на 09.12.14, 18:38:

На 22 години съм. ... Правил съм цикъл с химия, мислех пак да правя, но се оказа, че ми е леко овреден черния дроб, затова ще изчакам докато го изчистя. ... но истината е, че не съм много запознат с добавките...

Добре де,как при положение,че дори не си запознат с хранителните добавки успя на тези години  да “зациклиш”?

11.12.14
09:55

[quote author=”Кольо Пияндето” date=“1418227250
Суплементацията с глутамин е крайно съмнителна като реална ефективност. Говорили сме...

Само тук говорите такива простотии !!!!

казано от karlo на 11.12.14, 09:55:

Остричко те съветвам да избягваш подобни изказвания. Те не са полезни за никой. За глутамин сме говорили, има достатъчно информация както във форума, така и извън него. Ако имаш какво ново да ни разкажеш за него - ще те четем с интерес, тъй като винаги сме отворени за нещо ново и актуално. Ако продължаваш да възприемаш форума като махленски чат, обаче, аз лично ще се намеся по начин, който със сигурност няма да ти хареса. Приемам, че сме се разбрали по този въпрос окончателно.

11.12.14
17:07

Камен Илиев, според теб подходящ ли е монохидрата, когато се цели релеф ? За всяка цел си има подходящи суплементи. В случай за маса монохидрата е най-подходящ, но не и тук.

11.12.14
18:05

За глутамина знанията ми се делят на два периода - първият, когато във всички списания и бодибилдинг сайтове се говореше за двете нови съставки, които обещават големи резултати - глутамина и креатина. Това бе преди 20 години и креатин и глутамин имаше само по списанията и вестниците( тогава имаше и вестници за културизъм) и за тях се говореше, че идват скоро и у нас, което се случи след около 2-3 години. Години наред четох как той бил едва ли не крайъгълен камък. Имаше в залата момчета и фитнес инструктори, които казваха, че ако трябва да изберат само една добавка, която да вземат - биха избрали глутамина.
Вторият период почна преди около 7-8 години (за мен), в който започнах да търся научна информация за глутамина, не такава от издания, пълни с правописни грешки, чиято работа е да продават добавки. Този период продължава и до днес, като статиите на Ради Хаджирадев тук са важен елемент от него, отделно давам пари за книги, които струват колкото да кажем протеина и глутамина за месец на някой като карло например... както и да е - опитите водят до един извод - глутамина НЕ работи в очакваната посока и за постигането на целите на трениращите момчета. Ако иска някой (като мен) може да си го взема заради плацебо ефекта или там каквото и да е.
@ Александър - Колето ти каза - има теми за креатина, статии, прочети и ще видиш как действа, кое действа. Орелефяването е функция на диетата, най-вече, но далеч не е само това - то е функция освен това на индивидуалния метаболизъм, начина на тренировки, възстановяване, стрес, тип нервна система, като носител на възбудни и задръжни процеси, както и на мотивация, суплементация и тайминг на суплементацията. Креатина е нищожно звено в цялата тази плеяда, а това дали е монохидрат, етил естер, деканат, матрица, дори да е от значение, а то не е, би играло пренебрежимо малка роля.

11.12.14
18:41

Това е похвално за сайта, защото означава, че само тук потребителите дават и изискват реална информация, базираща се на солидни доказателства.За това членувам само тук.
Можеше да има и теми за химията, която залива спорта и залите и да се говори за нея с истинска информация е по-добре, отколкото да се мълчи сякаш 80% не зобят, но това са правилата.

казано от Камен Илиев на 11.12.14, 18:41:

Това е похвално за сайта, защото означава, че само тук потребителите дават и изискват реална информация, базираща се на солидни доказателства.За това членувам само тук.
Можеше да има и теми за химията, която залива спорта и залите и да се говори за нея с истинска информация е по-добре, отколкото да се мълчи сякаш 80% не зобят, но това са правилата.

Май има нещо вярно, че само в този български форум се говори научната истина за глутамина, в другите всеки го препоръчва. Иначе в чуждите форуми е бъкано с информация и цитирани изследвания, които показват безполезността на глутамина.

Съвсем не мисля, че монохидрата би ти попречил на релефа. Всичко зависи от това как се храниш и как приемаш креатина.
Ако си папкаш всеки ден джънкове и правиш “зареждаща” фаза с креатина ... ами да, нормално е да станеш балонче с вода. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1