Цените на хранителните добавки в България и Европа

11.12.14
22:48

Здравейте,
от много време ми прави впечетление ниските цени на хранителните добавки в България. Често си задавам въпроса защо и успявам да си отговоря само по 2 начина:  1) Внасят ги от близка държава 2) Не са качествени
Вие какво мнение имате по въпроса?
Живея в Италия и днес ходих до Декатлона да видя малко как вървят добавките тук.
100 % whey golden standard ON 900 грама струва 45 евро (90 лева) ,а моят който е същия ,но 2300 струва 104 лева (взех го с намаления на 95 лева).
Някой може ли да ми даде някакво обяснение?
Благодаря!

12.12.14
11:40

Интересен въпрос и след като се замислих над твоите предложения, предпочитам да си мисля, че по-високата цена се дължи на по-високи наем на помещение, възнаграждение на служителите, а защо не и на по-висока покупателна възможност на хората, където живееш?

12.12.14
11:55

В България,въпреки че сме малка страна,сме много развити от към спорт (постижения и брой спортуващи на глава от населението),по другите държави не е точно така,а и както каза колегата,хроата имат много по-големи възможности там.Търсенето определя предалгането.

12.12.14
16:18

И кои по-точно добавки са на ниски цени в България? Напротив, тук са по-скъпи - в сравнение със САЩ с много, в сравнение с Англия - с по-малко, но все пак по-скъпи.

12.12.14
16:21

казано от Just DoIt на 12.12.14, 11:55:

В България,въпреки че сме малка страна,сме много развити от към спорт (постижения и брой спортуващи на глава от населението),по другите държави не е точно така,а и както каза колегата,хроата имат много по-големи възможности там.Търсенето определя предалгането.

Точно обратното. България е страна с най-малък процент редовно спортуващи в ЕС. Факт. И а най-голям процент хора, които НИКОГА не спортуват.

http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_412_en.pdf

Мнението беше редактирано от CarnalK на 12.12.14 16:24.

12.12.14
17:10

казано от Phophy_ на 12.12.14, 16:18:

И кои по-точно добавки са на ниски цени в България? Напротив, тук са по-скъпи - в сравнение със САЩ с много, в сравнение с Англия - с по-малко, но все пак по-скъпи.

Като цяло не говорех за САЩ, там е съвсем различно. Ами всички добавки които съм се интересувал да закупя от България съм им сръвнявал цените с тези от други държави (признавам най-често Италия). Разликата е винаги от 20 лева нагоре. Реших да попитам тук в форума да видя просто какво мислите вие.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1