16.12.14
20:13
Здравейте!Следя дневниците ви от доста време и най-накрая се престраших да си направя и свой .:)Накратко за мен:Казвам се Рози и съм на почти 16 години .От 2 години и нещо се занимавам активно с бокс и съм състезателка.Преди около 6 месеца коренно промених начина си на хранене- спрях сладкото и тестените изделия.Беше наложително ,за да не се притеснявам постоянно за теглото си и това дали съм в категория.:) Реших да си направя дневник,защото от пролетта следя вашите и идеята ми хареса! :) Това е забавен начин да следя режима си! :) Храната ми за днес: За закуска-3в1 и един портокал.За обяд- половин манго и едно пилешко шишче(100грама).За вечеря- Приготвих си една “Маги вкусна чаша”,1 банан и малко водичка :) Физическата ми активност за деня беше 2 часа здрава тренировка в боксовата зала.
16.12.14
20:32
Добре дошла, малката!
Това, че тренираш, е супер, но виж, храната ти... има доста да поработиш върху нея. Да започнем с това , че ... нямаш такава :)
От всичко изброено, за хранително се брои само шишчето. Супа Маги е най- непоносимо гадното нещо, което може да ядеш. Моля те, недей повече :) Плодовете са супер- за енергия, за витамини, но не може да разчиташ на тях за здрави тренировки.
Поздрави и успехи от мен. Опиши как точно тренираш. Качи свои снимки, вижда се, че си хубаво момиче. :)
Здравей и добре дошла. Това е... Едно ядене, разпределено на 3. Не знам как с тази (липса на) храна издържаш тренировки по БИ.
16.12.14
20:43
Благодаря за корекцията.:) В момента съм намалила храната,тъй като в петък имам кантар и трябва да съм в категория.По принцип режима ми не е толкова ограничен,хапвам си всичко ,освен сладко и тестени неща :) Специално днес тренировката се състоеше от бой сянка с гири,чували,имитационни,лапи с треньора.На тренировка свалям по около 1кг и нещо така,че натоварванията са доста стабилни ако ме разбирате :)
17.12.14
18:47
Здравейте!Днес беше един много изтощителен ден,но пък ползотворен.Тренировката ми се състоеше от 12 рунда бокс и 6 рунда чували.Закуска- 3в1 и една ябълка; Обяд-1 шишче(пилешко-100 гр) и 50гр синьо сиренце;Вечеря- 5-6 резена ананас,1 шишче (100грама) и 50 грама синьо сирене :)
18.12.14
20:23
Здрасти!:) Днес не съм се спряла ,ама буквално :д Имахме награждаване за топ 10 спортисти от всички спортове на отбор “Локомотив София” ,където тренирам и следователно нямахме тренировка.Поне успях да вляза в топ 10!Закуска-3в1 и 1 портокал,Обяд-Чаша мляко и 3-4 сушени смокини,Вечеря-1 яйце и 1 “Маги Вкусна чаша” (мързеше ме да си правя друго:д).Утре ще се реванширам с двуразови тренировки за пропуснатата тренировка днес.:)
18.12.14
20:52
Поздравления за влизането в класацията! Догдина поне топ 5, а защо не и топ 3 ;)
18.12.14
21:13
Всичко това е много хубаво...
...не разбирам, обаче, кое налага този глупав боклучав глад.
Да си в енергиен дефицит, за да посвалиш малко лично тегло е едно... а да гладуваш по най-безобразния и нездравословен начин - нещо съвсем друго. Как реши, че с тази храна ще поддържаш спортни резултати - също не е ясно. Както и да е... явно не си дошла за съвети тук. Действай както знаеш. :)
18.12.14
21:23
Не е така..По-горе обясних,че просто бях изпуснала килограмите и се наложи да ги сваля рязко,защото ми казаха,че ще имам състезание точно 4 дни преди официалния кантар,а трябва съм в определена категория.Налага се за момента този “глад”,не е за постоянно.:) Винаги съм готова да приемам съвети!:)
18.12.14
21:36
Видях, че си споменала кантара и точно затова реших да изразя мнение... дано си наясно какво постигаш с тези резки големи рестрикции на храната. Това, че някой умник те е поставил в кривото положение го оставяме на една страна. Ти спортуваш активно и се товариш повече от прилично. ОК, направи голямо намаляване на енергията, но не до 15-20% от нужната ти... в такива ситуации би следвало да си убийствено стриктна към качеството на храната. Вместо това ти я караш на инстантни супи и 3-в-1…
18.12.14
21:39
Благодаря за съвета,ще го взема в предвид.:)
18.12.14
21:42
Вярно е, че имаш кантар утре... но на състезанието ще трябва да си със силите си, в тонус и кондиция, нали?
Затова дудна като черна станция... без капка лоши чувства! :)
18.12.14
21:47
За градското утре гониш категория предполагам? Колко ти остават?
Реално ако са повече от 2 кила няма смисъл да се мъчиш за едно градско.
18.12.14
22:04
Да.При това треньора ми днес вечерта ми съобщи,че няма да има кантар за момичетата.И все пак по-добре,че свалих ненужно каченото тегло и съм си в категория ,независимо дали ще има кантар за това градско.Другия месец имам международно,дотогава ще мога да махна тези 1кг и нещо,които ми остават без глад.Получи се малко неприятно,но така или иначе вече ги свалих.Няма да се ядосвам за 3 дни ограничения. ;д :)
19.12.14
18:11
Здравейте.Днес тренирах двуразово-общо 3 часа двете тренировки.Първата -Тичане един час и следобедната -чували и тичане.Днес нямаx много апетит,също като вчера..Закуска-кафе;Обяд-1 лимон,1 пилешко шишче; Вечеря-Пилешка пържола от филе(около 200-300 грама,направо мутант:D)
Ок, оказва се, че нямаш кантар, и въпреки това продължаваш да гладуваш??? Нищо хубаво не те чака така.
20.12.14
16:56
Здравейте.Закуска- кафе и 50 гр овесени ядки,домашен сок от мандарина ;Обяд- пилешко шишче и 1 яйце;Вечеря-пилешко шишче и една джинджифилова сладка .Физическа активност-1 час скачане на въже,бой сянка.Дона Флор благодаря за мнeнието ти,не казвам ,че давам добър пример на другите в сайта,но аз се храня по този начин и се чувствам добре.Със сигурност и при теб е имало дни ,в които просто нямаш апетит,човешко е.:)
Тази джинджифилова сладка звучи апетитно. Домашна ли е?
Мнението беше редактирано от Диляна на 20.12.14 17:00.
20.12.14
16:59
Да,по-късно ще прикача снимка и рецепта. :)
Ама... Едно е да имаш 1-2 дни, в които да нямаш апетит. На всеки се случва. Но аз не виждам и 1 ден, в който да имаш такъв.
Приеми го като конструктивна критика, без лоши чувства и без заяждане. Тялото е умна машина, и дори за 1 момент да се чувстваме ОК на 5-600 калории (аз повече не виждам при теб), то в един момент ще си намери начин да подскаже, че не му е достатъчно. Хормонални проблеми, неконтролируем апетит, забавен метаболизъм... И това са само част от нещата, които се постигат с дълго време големи рестрикции.
Пиша ти това, защото съм го минала. Да, добре си, но това са неща, отразяващи се дългосрочно. Аз лично още си нося последствията. Но, както и Кольо каза - действай както знаеш :)
21.12.14
12:21
Здравей отново от мен! :)
“Колегите” не ти мислят лошото, просто правиш умопомрачително грешни неща с храненето си. Наистина това ли начинът да влезеш в категория? Видях, че категорията ти е 54кг (ако не греша). Не можеш ли да ги поддържаш и извън състезание, за да не се налага така да опустошаваш организма си. Повярвай ми -това правиш. Още си млада, ще си проличи след 20-30 год.
Натоварванията ти са много сериозни, 3 часа кардио дейност - бягане, боксиране, ти отнемат 2-3 пъти повече енергия, отколкото си изяла за деня. Можеш, даже трябва сериозно да си промениш източниците на калории.
Треньорът ти не се ли интересува от режима ти извън залата? Не ти ли дава съвети какво да ядеш, колко спиш, какви добавки за възстановяване да вземаш? Все пак мисля, че това е част от работата му.
Не разбирам кой знае колко от бокс, но гледах твой мач от декември в спортал.бг- това си е яко млатене. :D (направи ми впечатление, че всички освен състезателките са с шапки, шалове, ръкавици и палта - поредната бг мизерия :( )
Поддържай си силите, малката!
21.12.14
16:06
Мачът ,който си гледала беше в много тежък момент за мен.. и да ,общо взето не се гордея с него,беше си “меле” буквално нямаше никаква техника..Не искам да оставате с впечатлението,че не оценявам съветите ви ,просто за момента не мога да съумея как точно да ги изпълнявам.Менюто ми трябва да е без захар и тестени неща-това е ясно.Просто незнам какви храни да използвам ,когато трябва да сваля да кажем 3 кг за 8 дни,освен горе посочените-приемах също чиа,киноа,ленено семе..Започнах да си водя дневник тук точно в седмица,в която бях болна(липсата на апетит),здрави тренировки и бях зле с килограмите,защото до последно не се знаеше дали ще играя на категория 54 или 51кг (през цялата седмица бях 54 и в един момент смъкнах на 52,6 точно преди мача).Оценявам това ,че отделяте време дори да напишете нещо дребно в дневника ми,не ме разбирайте погрешно! :) Закуска- Домашна (подчертавам:D) супичка 200мл и 1 морков;Обяд- пилешко шишче 100 грама и 100 мл супа,1 морков;Вечеря- ще хапна някакъв плод и сурови ядки мм :)Между другото днес победих :)
21.12.14
17:41
Поздравления!
Иначе при ограничени калории би могла да смениш 3в 1 с натурално кафе с подсладител (стевия)=0 калории. А в “освободения” лимит калории, които не са малко, да вместиш 2-3 белтъка да речем. Супите Маги са пълен “шит”, защото съдържат нишесте, неусвоими пълнители и АДСКИ много сол. 2 гр на чаша, което е дневната ти доза. Последното, което ти трябва при сваляне, е сол и задръжка на вода. Спокойно може да я замениш с 300 гр зелена салата- хем ще те засити и ще добави малко фибри към орязаното ти меню.
Малко грубо подхождаме тук, когато видим храна от 2 моркова и 50 гр пиле. ;)
Смело напред! Качи снимки от събитието. ;)
22.12.14
18:30
Хей :) Честит рожден ден на меен.Кобричке много се зарадвах ,когато видях поста ти,благодаря!!! :)Закуска-плодова салата и чисто кафе без захар.Обяд- пиле със сметана и зеленчуци 200 гр.Вечеря- Плодове и някакво месце :3 :)Физическа активност-час и половина в залата(стълбички,тичане,гири,чувал,въже)
22.12.14
21:48
Честит рожден ден!
08.03.15
17:45
Здравейте приятели.Доста време не пишех в дневника си,но не съм спирала да следя вашите.Просто не се сдържах да възобновя своя!:D Мисля,че съм пооправила храненето от декември,но приемам съвети.:) Днес раздвижването ми се състоеше в един час тичане в снежната планина (тежичко си е :D) и бой сянка 10-тина минути,неделна тренировка отвсякъде.Храната:100 мл кафе с мляко,1 ябълка,1 портокал,80 грама микс сурови ядки,пилешка пържола 150 грама. :)