Загубата на мазнини и загубата на килограми

Прескочи до:

16.03.13
20:00

казано от Petko Stoyanov на 17.02.07, 13:31:

Всичко това е много интересно и вярно, но имам малък въпрос:
Натрупването на мастни депа (надебеляването) зависи от секрецията на инсулин при приемането на мн въглехидрати, но съм чел че това става и при приемането на мазнини и въглехидрати в 1 ядене (каквито и да са) , това вярно ли е?

Категорично тава е вярно.
Това го показват и двете най-бъзо свалящи режими НМД и ВМ НВД.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 16.03.13 20:01.

02.07.13
07:02

Тук е добре да се уточни, че мазнините с храната така или иначе отиват в мастните депа. Дали те ще си останат там обаче или ще се използват за енергия после зависи от нивата на инсулина - ето защо разглеждането на единична ситуация и притеснението за надебеляване в резултат от нея е безсмислено. Трябва да се вземе предвид цялостния хранителен и тренировъчен режим.

03.07.13
23:23

здравейте! искам да попитам и посъветвате за следния казус. на 30 съм. за 2-3 години качих 10тина кг.
едно време години наред се хранех почти само с плодове, фрешове и салати. и сладко,но по малко.
от както реших че трябва да сменя режима си с нисковъглехидратен, започнах да качвам. не защото режимът е лош,а защото не издържам и на 3тия ден или третата седмица най много се връщам с още по голяма сила към сладкото.
та, първи въпрос- да настоявам ли на протеините. и втори- ако известно време под режим карам основно на протеинови шейкове сутоватъчни и салати ще имам ли бърз ефект.
наистина искам да сваля и се отчайвам от несполуките. просто едно време си хапвах всичко...и сладко...и си бях 50.
мерси!

04.07.13
22:07

Това да караш само на протеинови шейкове и салати живот ли е? Проучи хранителните режими в сайта и мини на някакъв през цялото време, да стане част от начина ти на живот. Иначе вечно ще си на въртележката от недояждане и глад, редувано със заслужено наплюскване със сладко, за което освен това ще се и чувстваш кофти после. Резултат - никога няма да се чувстваш добре и килцата ще продължават да нарастват.

08.07.13
12:27

Искам да питам възможно ли е да се намалява % мазнини без загуба на тегло? съответно това ще рече покачване на мускулната маса едновременно с изчистването на мазнините, поради което и поддържането на теглото?

Мнението беше редактирано от alle на 08.07.13 12:27.

21.12.14
16:51

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.12.14 21:18.

19.03.15
08:59

Имам въпрос относно закусването преди тренировка: Подходящо ли е да закусвам  омлет с 3 яйца(само 1 жълтък) и обезмаслена извара,час и половина два преди тренировка(тренировката ми е с тежести 40 мин и ХИИТ 20 мин)при положение че това е първото ми хранене за деня?Четах за въглехидратите преди тренировка че е хубаво за закусвам с тях(когато тренировката ми е следобед си ям овесените ядки сутрин),но нямам възможност да тренирам следобед винаги,в някои дни ми се налага да тренирам сутрин ,а разбирам че овесените ядки не са мн добра предтренировъчна храна.Хранителния ми режим е рбд с калориен дефицит ,правя 6 тренировки седмично ,а целта ми е изчистване от мазнини.Моля дайте ми съвет :)

Съвсем спокойно можеш да тренираш и на гладно.
Отделянето на жълтъците от яйцата е лишено от смисъл.

Carbohydrate

21.03.15
07:40

казано от jeni hristova на 03.07.13, 23:23:

здравейте! искам да попитам и посъветвате за следния казус. на 30 съм. за 2-3 години качих 10тина кг.
едно време години наред се хранех почти само с плодове, фрешове и салати. и сладко,но по малко.
от както реших че трябва да сменя режима си с нисковъглехидратен, започнах да качвам. не защото режимът е лош,а защото не издържам и на 3тия ден или третата седмица най много се връщам с още по голяма сила към сладкото.
та, първи въпрос- да настоявам ли на протеините. и втори- ако известно време под режим карам основно на протеинови шейкове сутоватъчни и салати ще имам ли бърз ефект.
наистина искам да сваля и се отчайвам от несполуките. просто едно време си хапвах всичко...и сладко...и си бях 50.
мерси!

Много хора изобщо не се замислят какво правят, защото не знаят как всичко работи. Въглехидрата е много важен, особено при трениране и неговият недостиг може да доведе именно до това, да трупаш килограми.

Здравейте,

на 29 години съм, бивш активен профи спортист. 198см 130кг. До скоро бях 140кг започнах 90 дневна диета и бях смъкнал 15кг върнах само 5 от тогава. Сега започнах и да тренирам активно във фитнес зала 3/4 пъти седмично, спазвам режим, но ефект почти няма. Стегнах се доста последните месеци, но искам още свалени килограми. Така да се каже стигнах до едно ниво на застой.
По калкулаторите съм с дефицит от по 500 до 1000кал на ден и пак нищо. Тая диета не ми дава резултат сега.
Не ям сладко, не пия газирани. Плодове, зеленчуци ядки, бобови, както си е реда в определени часове.
От друга страна се чувствам в много добра кондиция и издържам на големи натоварвания силови и кардио. Обаче искам още, знам че с още упорита работа и дефицит ще стане, но ако някои ми даде жокер ще бъда благодарен.

07.07.15
17:14

“Стягането” всъщност представлява качване на мускулна маса, така че е напълно възможно да си качил мускули, като в същото време си свалил и мазнини, затова и теглото ти да не мърда много. Второ, при твоите кг. е възможно да има вариации от 2-3 кг. дори в рамките на един ден, така че трябва да се мериш през по-дълъг период от време, за да видиш дали сваляш или не. Важно е да си следиш и мерките (както и огледалото), не само килата. От колко време си на тази диета, че няма резултат? И трето, не определяй калориите по калкулатори. Ако за 2-3 седмици не сваляш видимо мазнини при сегашните калории, значи не си на толкова голям дефицит, колкото си мислиш и трябва да намалиш още калориите. И последно, в диетата ти не видях да споменаваш месо, яйца или нещо с повече протеин? Може да пробваш да промениш съотношението на макронутриентите, макар че, това едва ли ще даде голяма разлика в нетния баланс.

Мнението беше редактирано от Петко К на 07.07.15 17:15.

Почнах диетата от началото на годината и смъкнах 15кг. до края на март.
Да теглото ми варира не 2 /3 а до 4 / 5 кг зависи колко и какво съм хапвал. Верно е, че напоследък в стремежа си да избягвам определени храни понамалих доста месата.  Основно се храня със зеленчуци, месо само в определени дни.
Огледалото си казва думата определено. Но ми е нужен нов хранителен режим обвързан с натоварването на което почвам да се подлагам, преди години тренирах по 3 пъти на ден и имаше лекари и диетолози, които се грижеха за диетата, добавките и режима. Ядях по сто пъти на ден само да вдигна няколко грама на месец. хехех Сега мога да кача по 10 за месец хехехе. За съжаление нямам такова време а и желание да ставам пак професионалист и да тренирам по 2/3 дневно, но да кажем че ще си позволя да започна да тренирам общо 5 пъти седмично. Дано жената ме изтърпи :).
И последно ще се радвам някои, запознат да ми пише или да ми прати малко линкове свързани с темата.

Поздрави на всички!

15.07.15
23:35

Здравейте :) Нова съм тук и се извинявам ако темата е коментирана :)
Преди година родих и от месец и половина ходя на фитнес. Усещам промяна в тялото си, но кантара не е помръднал и грам. Ходя по 3 пъти в седмицата и тренировките са с инструктор по около 2 часа. Според вас това нормално ли е и какъв режим на хранене бихте ми препоръчали да спазвам. Признавам си- трудно ми е със спазването на хранителни режими, но не мисля, че прекалявам с храната :)
Благодаря Ви предварително :))))

03.06.16
22:59

Здравейте на всички,
нова съм във Вашия форум. Темата е много интересна прочетох и много от диетите, режимите и начините на хранене.
Съвсем се ошашавих и вече не знам към какво да се насоча.
Моля за съвет
Имам необходимост да сваля мазнини и килограми, както и да стегна цялото тяло.
години 36 , ръст-163см ,  59кг;  Упражнения: 30 минути зумба или тае бо дневно + няколко упражнения за корем.

Искам да се насоча към диета, в която няма да е необходимо много математика слаба съм в смятането.
Освен всичко останало съм махнала тестените продукти от месец, но продължавам да изпитвам ужасяващ глад за сладко-шоколад.
Картофи си позволявам много рядко а ориз въобще.
Ето и какво консумирам най-често:
Филе- пакетирано или салам.
Сирене, домати краставици във вид на салата.
Кисело мляко, яйца, маслини.
Месо печено обикновено мазно.
Ядки-печени тиквени  семки.
Кафе без кофеин или безкофеиново капучино със захар / за жалост не мога без/
Позволявам си и шоколад черен на 4 дни

И все съм гладна и дебела :D

Целта ми да съм 50-51кг.

Ако някой може да ме насочи към диета ще съм много благодарна.
Не искам да си скапя съвсем организма с опити

Благодаря Ви от сърце

04.06.16
11:36

Здравейте,искам да спазвам подходящ хранитлен режим за отслабване,но от толкова информация не мога да разбера нищо,изчислих си
BMI-29.7
%мазнини-38,52
чисто тегло-57
но стигнах дотук ,исках да изчисля колко калории да приемам на ден,но не ми се отдаде.
Тегло -79кг
Височина-163
Ако може някой да ми помогне...

Мнението беше редактирано от Katia Velichkova на 04.06.16 11:36.

15.09.16
12:04

Какво значи прекалено голямо количество въглехидрати? Аз пък никога не съм имала проблем да свалям килограми и мазнина без да ограничавам нито един вид храна, като само правя дефицит на калории и ям полезни за тялото храни.

61 кг / 168см с 4 силови тренировки седмично и 2 пъти каране на ролери - в повечето дни въглехидратите ми варират между 160-180 гр., а в редки случаи и над 200.  Това прекалено голямо количество ли е? Защото според НДВ трябва да ям 80 гр на ден.

Колко % над НДВ индекса е голямо количество, за да не говорим конкретно за мен?

22.11.16
12:30

Здравейте.Аз съм момиче на 20 години,168см и тежах 66кг..Общо взето се бях отпуснала доста е реших да се взема в ръце! От близо 7 месеца съм на строга диета и  сега тежа 54кг,но кантара спря до там...и реших да започна и с тренировки в домашна среда,защото нямам възможност за фитнес..30мин бягане,по 100 коремни,клекове,повдигане на пръсти,странични упражнения на краката,но продължавам да съм ту 54,ту 55кг и вече започвам да се отчайвам .. Моля,кажете какво да направя

Мнението беше редактирано от Анонимна 27 на 22.11.16 12:30.

Carbohydrate

22.11.16
21:49

Организма се адаптира за да оцелее, това става.....Трябва да промениш нещо в режима си, да объркаш организма. На него хич не му се губят толкова ценни запаси за оцеляването - мазнините! Можеш да чийтваш - да зареждаш организма с въглехидрат. Колко често? Зависи от режима ти. Може веднъж седмично или веднъж на 2 седмици. Тогава ядеш само бавен въглехидрат, като калориите са с 50-100% повече от нормалните дни. Трябва да дадеш пауза на отслабването и да задържиш за малко на тези килограми. Не е препоръчително линейното губене на мазнини, защото се прави с драконовски мерки, а това изобщо не е здравословно. Отслабването е все едно се спускаш по стълбите, където площадките (между стълбещните пространства) са отдих и зареждане с енергия.....
Що се касае упражненията)...застани в стойка, все едно си яхнала кон и стой така 2 минути. Това се нарича изометрия. Импровизирай с упражненята...10 минути изометрия с участието на мускулите на краката се равнява на 1,5 ч бягане ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.11.16 21:51.

23.11.16
10:18

казано от Carbohydrate на 22.11.16, 21:49:

10 минути изометрия с участието на мускулите на краката се равнява на 1,5 ч бягане ;)

Може ли да кажеш откъде ти е информацията?

27.02.17
23:18

Няма файда от л-карнитин.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1