Протеинов шейк след тренировка със сурови яйца?

22.12.14
19:12

Колеги въпроса ми е простичък . Пийвам си един собственоръчно напавен шейк веднага след тренировка , въпроса ми е като качество как ще го отцените и ако греша нещо в съставките да ме поправите . Следния начин на приготване :
В блендера - 300 мл прясно мляко , 3 сурови яйца (само белтъка) , един банан , канела за вкус :)
Очаквам мнения :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.12.14 21:18.

22.12.14
20:38

Не подкрепям яденето на сурови яйца, както и изхвърлянето на жълтъците.

Мнение - шейкът е по-скоро въглехидратен, от колкото протеинов.
Консумацията на сурови яйца е неразумна и неефективна.

23.12.14
11:52

Добре , отценявам мнението Ви . Яйцата как предлагате да се приемат ? А не е ли най - подходящ въглехидратния шейк за по добре възстановяване :)
Благодаря ! :)

23.12.14
11:56

Ако ще ядеш нещо сурово от яйцата, то нека е жълтъка.

23.12.14
11:57

Яйцата - цели.
Въглехидартите не са ти най-водещия фактор за възстановяването.
Вземи си някакъв протеин и си го пий след тренировка, защо ще се занимаваш с бъркане на шейкове с наличното в хладилника ;)

23.12.14
12:03

казано от Маргарита Манева на 23.12.14, 11:56:

Ако ще ядеш нещо сурово от яйцата, то нека е жълтъка.

Жълтъка не е ли чист холестерол и същевремнно не е толкова полезен за приемане , при положение , че на ден гълтам към 5-6 яйца :)

23.12.14
12:05

казано от James Hinks на 23.12.14, 11:57:

Яйцата - цели.
Вземи си някакъв протеин и си го пий след тренировка, защо ще се занимаваш с бъркане на шейкове с наличното в хладилника ;)

За качествени протеин просто нямам и не ми се дават пари , а така с домашните шейкове по добре ми ляга . Въпроса ми е , ако можеш дай идея какъв точно трябва да е този шейк и състава му (нисковъглехидратен или обратно ) (богат на повече белтъци или не ) :)

казано от Georgi Samuilov на 23.12.14, 11:52:

Яйцата как предлагате да се приемат ?

След термична обработка. Цели.

казано от Georgi Samuilov на 23.12.14, 11:52:

А не е ли най - подходящ въглехидратния шейк за по добре възстановяване

Не точно и не винаги.

казано от Georgi Samuilov на 23.12.14, 12:03:

Жълтъка не е ли чист холестерол и същевремнно не е толкова полезен за приемане , при положение , че на ден гълтам към 5-6 яйца :)

Опресни си знанията за състава на яйцата.
5-6 яйца дневно не са особен проблем.
Провери дали холестеролът в храната има отношение с този в кръвната плазма.
За четене - тук.

23.12.14
12:24

казано от Кольо Пияндето на 23.12.14, 12:14:

казано от Georgi Samuilov на 23.12.14, 12:03:

Опресни си знанията за състава на яйцата.
5-6 яйца дневно не са особен проблем.
Провери дали холестеролът в храната има отношение с този в кръвната плазма.
За четене - тук.

Опресни си и знанията за холестерола и за какво може да ти послужи евентуално в тялото.

23.12.14
12:26

казано от Georgi Samuilov на 23.12.14, 12:05:

казано от James Hinks на 23.12.14, 11:57:

Яйцата - цели.

За качествени протеин просто нямам и не ми се дават пари , а така с домашните шейкове по добре ми ляга . Въпроса ми е , ако можеш дай идея какъв точно трябва да е този шейк и състава му (нисковъглехидратен или обратно ) (богат на повече белтъци или не ) :)

При положение, че има протеин, който излиза около 25 лв/кг не виждам никакъв смисъл да се мъчиш да бъркаш домашни шейкове.
Какъв да му е състава зависи от това какво искаш с тоя шейк - да заместиш хранене ли(защото примерно нямаш време да готвиш), да си вдигнеш яко инсулина ли и да приемеш излишни калории(защото държиш да качваш тегло)...

23.12.14
21:24

Благодаря Ви . Прочетох нещата , стана ми ясно всичко , коректносттва ви ме замисли да променя някой работи в храненето :)

Белтъци, варени - 4 на брой, банан, щипка канела и в блендера.
Оптимален вариант!

27.12.14
14:37

Ей го още един белтъци, та белтъци... И що да хвърля жълтъците?

казано от Veso Pervazov на 27.12.14, 14:37:

Ей го още един белтъци, та белтъци... И що да хвърля жълтъците?

А холестеролът, Весо, а холестеролът? :D

27.12.14
14:48

А-а-а-а-а, да... Бях го забравил... :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1