Прясно мляко и сирене като източници на мазнини

11.12.14
12:12

Здравейте,
Може би е доста глупава тази тема, но бих искал да ви попитам, вместо сирене може ли да се пие прясно мляко за набавяне на мазнини?Питам, защото прясното мляко ми е домашно, а сиренето трябва да го купувам от магазина на космически цени и нулево качество.Каква всъщност е разликата между сиренето и прясното мляко като хранителни стойности, нали едното се прави от другото?Има ли лактоза в сиренето?Извинявам се още веднъж за вероятно глупавата тема.Благодаря предварително за мненията ;)
По-здрави.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.12.14 12:14.

11.12.14
14:55

Ако имаш домашно прясно мляко - имаш домашно кисело мляко, сирене и извара.

11.12.14
16:46

Да, можеш да използваш млякото като източник на мазнини, още повече, че домашното мляко обикновено е с 5-6% масленост. Но друг е въпроса, че за мазнините има много по-добри варианти от млечните - ядки, риба, зехтин и т.н.

11.12.14
17:32

Благодаря за отговорите.Жълтъците от яйцата са добър източник също, нали?

Да, бъди сигурен.

11.12.14
21:35

А да попитам, защо се избягват мазнините от млечните продукти?

12.12.14
13:19

За млечните мазнини не знам, като цяло се избягва лактозата.
Защо просто не заложиш на наситените мазнини?

Ако питаш мен набавяй си мазнини от - жълтъци, зехтин, червено месо и риба.Може да разнообразиш с някое авокадо примерно, но трябва основния източник на мазнини да ти е изброеното. Разбира се - това е лично мнение, базирано на моето тяло, но всяко такова е различно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1