05.01.13
12:14
Здравейте вчера тренирах гърба с упражнения като мъртва тяга гребане с щанга долен скрицепс и вертикален.След тея упражнения усетих гърба си много здрав и като го пипна е като камък и вчера вечерта имах болки мисля че е нормално.Днес се ставам от леглото
с много яка меускулна треска на гърба кръста корема и задните бедра.
Вчера тренирах Гръб и трицепс тренировката беше 1.30 минути по време на нея пих БЦАА.
Нормално ли е това или не ?
Темата беше редактирана от B D на 05.01.13 12:18.
05.01.13
12:21
Ако си натоварил гърба повече от обикновено няма нищо странно. Ще ти мине скоро ;)
Еми натоварих го доста но се притеснявам защото ми казаха да спра тая мъртва тяга щяла да ми прецака кръста а аз направих 4 серии по 8 повторения с малки кг (35кг)
05.01.13
12:27
Проблеми с кръста ще ти донесе лошата техника, а не изпълнението на мъртва тяга само по себе си.
Пиши грамотно, българският език има пунктуация.
казано от B D на 05.01.13, 12:24:
Еми натоварих го доста но се притеснявам защото ми казаха да спра тая мъртва тяга щяла да ми прецака кръста а аз направих 4 серии по 8 повторения с малки кг (35кг)
:D (wasntme)
05.01.13
13:02
казано от B D на 05.01.13, 12:24:
Ако не правиш упражнения, за да заздравиш кръста си, със сигурност ще се прецака някой ден. Постоянното стоене изгърбен е по - рисково от тягата. 80% от хората имат проблеми с кръста си /беше споменато тук за такава цифра с протрузии на дискове/, а 0.0001% от тях са стигали сериозни тежести на тягата
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 05.01.13 13:02.
Човек е силен, колкото най- слабото му място.
Аз имам проблеми с кръста и откакто го му обръщам внимание по време на тренировки и наблягам но йога/ стреч не съм усещала болка. Не съм с много спортен опит, но в началото започнах да го товаря много леко и по- малко увеличавам натоварването. Вече усещам заздравяване в мускулите там, а това определено отстранява болката. Естествено иска се търпение :)
05.01.13
14:03
Да не правиш тяга ще е най-голямата глупост. Тяга, клекове, гръбни екстензии, супермен и т.н. всякакви упражнения за кръст са жизненоважни. Ако не правиш упражнения за кръст рано или късно ще усетиш резултата от това бездействие и ще си съжалявал, че не си разсъждавал по-трезво и си му обръщал също толкова внимание, колкото на бицепса. Все пак изворът на мъжката сила е в кръста, нали така : )
Мнението беше редактирано от bloodysunrise на 05.01.13 14:05.
казано от bloodysunrise на 05.01.13, 14:03:
Да не правиш тяга ще е най-голямата глупост. Тяга, клекове, гръбни екстензии, супермен и т.н. всякакви упражнения за кръст са жизненоважни. Ако не правиш упражнения за кръст рано или късно ще усетиш резултата от това бездействие и ще си съжалявал, че не си разсъждавал по-трезво и си му обръщал също толкова внимание, колкото на бицепса. Все пак изворът на мъжката сила е в кръста, нали така : )
Ебати простотията. Малко грешна техника и ще се секне..
06.01.13
15:15
При правилно изпълнение на мъртвата тяга няма опасност от травми на кръста. Важно е да се научиш да тренираш правилно, след това и резултатите ще напреднат мигновено. Поздрави! :)
28.12.14
17:51
когато тренирам на лоста а аз почнах от 2 месеца да тренирам изпитжам страшна болка мъскола когато слизам от лоста и се набирам и от 1 седмица не е спряла приятеля ми с който тренираме е същото но болката е голяма и винаги при набирания моля помогнете problema e che bolkata e edinstveno v lqvata ruka dqsnata ne e no samo v lqvata ruka ima bolkata i ne spira
Мнението беше редактирано от Sarkis Hacikqn на 28.12.14 17:53.
28.12.14
18:06
казано от Sarkis Hacikqn на 28.12.14, 17:51:
когато тренирам на лоста а аз почнах от 2 месеца да тренирам изпитжам страшна болка мъскола когато слизам от лоста и се набирам и от 1 седмица не е спряла приятеля ми с който тренираме е същото но болката е голяма и винаги при набирания моля помогнете problema e che bolkata e edinstveno v lqvata ruka dqsnata ne e no samo v lqvata ruka ima bolkata i ne spira
Ами остави лявата ръка да почине малко и пробвай да пишеш с дясната следващия път, когато решиш да потърсиш помощ тук. Може да ти се получи по-грамотно, а може и някой да реши да ти отговори.
28.12.14
18:56
dali ne e ot tova che treniram vkushti s shisheta zashtoto ot togava pocnaha tezi trenirovki za purvi put pisha tyk kazaha mi da proverq za suven ot nqkoi ot tyk tozi forum
28.12.14
19:26
Извинявай, че се меся, но няма да е зле да опишеш какво тренираш - упражнения, серии, повторения, тежест, колко често тренираш и защо, на колко си години.
Пиши на български език и ползвай някакви препинателни знаци, дори да не са правилни ;)