02.01.15
17:52
Ще прозвучи малко детинско сигурно, но тази загрявка която правя е правя от 5 г насам и нямам проблеми и се чувствам супер, а тренирам на открито и слагам доста тежки килограми.
- Кръгове с ръце
- Кръгове лакти
- Кръгове в таза
- Кръгове с коленете
- Напади и задържане така разтягам за клек много добре
5 - минути е цялата загрявка, и след това направо си слагам 150 кг и започвам да клякам. Питам ви защото много хора правят друго, правят първо 2-3 серии с лост-а после 1-2 работни с леки килограми, обаче тествах го този метод и се чувствах много по зле и нямах сила за тренировката защо така?
А относно набиранията, тежа някъде 90 + 1-2 кг, при 1 вата серия правя 12 чисти пълни, след това обаче умирам буквално, правя на 2 - рата 8, на 3 тата 6, и 4 - та пак 6 повторения, и след това правя тежка тяга, обаче ако се измъча силно на набиранията да правя примерно 1-2 повторения повече пък нямам сила за тяга... Ако правя първо тяга не я чувствам както трябва... Въпроса ми е, ако правя 1х12, 1х6 1х6 1х6, ще имам ли сила за тягата повече.?
Темата беше редактирана от GloCK на 02.01.15 17:54.
02.01.15
18:44
Твърде пестеливо си описал ситуацията, което затруднява преценката и даването на достатъчно точен отговор. Допускам, че най-вероятно причината за наблюдаването от теб е недостатъчна силова издържливост. От друга страна това, което наричаш ‘загрявка’, е твърде далеч от същността на това понятие и в известен смисъл има заслуги за силовата ти издържливост в момента.
казано от Data66 на 02.01.15, 17:52:
5 - минути е цялата загрявка, и след това направо си слагам 150 кг и започвам да клякам. Питам ви защото много хора правят друго, правят първо 2-3 серии с лост-а после 1-2 работни с леки килограми, обаче тествах го този метод и се чувствах много по зле и нямах сила за тренировката защо така?
Защото сигурно правиш много повторения в тези серии или пък си ги правил до отказ и са те изморили. Загрявката не трябва да изморява. Аз лично се чувствам по-силен след такива серии, максималната тежест слагам след 2-4 по-леки серии. Случвало се е да сложа 60 кг. (на клек) и да са ми тегави и да не мога да клекна както трябва и след няколко серии с повишаващи кила вече се чувствам силен.
казано от Data66 на 02.01.15, 17:52:
А относно набиранията, тежа някъде 90 + 1-2 кг, при 1 вата серия правя 12 чисти пълни, след това обаче умирам буквално, правя на 2 - рата 8, на 3 тата 6, и 4 - та пак 6 повторения, и след това правя тежка тяга, обаче ако се измъча силно на набиранията да правя примерно 1-2 повторения повече пък нямам сила за тяга... Ако правя първо тяга не я чувствам както трябва... Въпроса ми е, ако правя 1х12, 1х6 1х6 1х6, ще имам ли сила за тягата повече.?
Относно набиранията - силата ти пада рязко, защото правиш до отказ във всяка серия и/или почивките са ти много кратки.
Относно тягата - не знам дали ще имаш сила. Набиранията принципно не би трябвало да влияят негативно на тягата, при нея участват различни мускули.