Въпроси от начинаещ

02.01.15
23:54

Добър вечер,бб-маняци.На 18 години съм 65 килограма, 1,58 висок.Исках да ви попитам да започна ли да чистя мазнини(не че имам много),защото на тази височина 65 килограма изглеждат доста,или трябва още да кача.Ако трябва да започна да чистя, до колко килограма да изчистя,и ако може да ми кажете хранителен режим и тренировъчна програма.Благодаря ви !

03.01.15
11:35

42 прегледа и нито едно мнение....

Кой е задължен да дава мнение?
Посочи ми го, за да го изискам от него.

03.01.15
11:55

казано от Кольо Пияндето на 03.01.15, 11:49:

Кой е задължен да дава мнение?
Посочи ми го, за да го изискам от него.

Никой не е задължен да даде мнение,форума е за помощ,за това съм пуснал тази тема.Форума е да си помагаме взаимно.И това ми стана чудно 42 прегледа без 1 отговор :)

03.01.15
12:58

Може би няма мнения, щото няма как да ти се отговори. Как да ти кажем дали трябва да чистиш мазнини или да качваш? Ако искаш чисти, ако не искаш - недей. Килограмите не са показател, без да се знае колко % мазнини си. Дори една снимка не си дал, да те видим как изглеждаш. Ти би трябвало да знаеш как изглеждаш, дали се харесваш и какво искаш да постигнеш.
Вече ако ти самият не знаеш какво искаш, от къде пък ние ще знаем?

Здравейте :) Извинявам се,че пиша тук , но съм нова и не знам как и къде точно да намеря информацията,която искам да получа.
Аз съм момиче на 18,вече почти 19 години. През 2012г. имах здравословни проблеми ,тежах 85кг. След 2 години вече съм 65кг. ,висока съм 175см.,обиколките ми са гръдна-91см.,талия-71см.,ханш-92см.,бедра-43см. Както много хора казват ,аз съм едра. Та искам да попитам ,какви упражнения мога да правя във фитнес? Какво би ми помогнало да премахна излишните мазнини,да стегна и оформя тялото си. Единствения ми стаж е 6 месеца тае-бо :) Благодаря много ако някой ми обърне внимание и се извинявам отново :)

Здравей :)

Не казваш какви са били здравословните проблеми, но предполагам, че си хармонизирала всичко.
Много важно за целта ти (сваляне на излишните мазнини), е как точно се храниш, не всичко е само до тренировките в залата. Може би няма да е лошо да напишеш нещо повече по темата.
Тренировките ще помогнат за оформянето и стягането, което визираш, стига да са подходящи за това. Много момичета, които започват те първа да тренират, се хвърлят на кардио уредите и прекарват там часове. Това е основна грешка, която те съветвам да избягваш.
Вместо това - наблегни на тренировки с тежести/собствено тегло.

Ако мислиш, че не можеш да се справиш сама, можеш да помолиш някой за помощ, който да ти покаже правилната техника на движенията.
Можеш да разгледаш дамските дневници и да си направиш свой (ако идеята ти харесва). Така ще имаш място, където да описваш ежедневието си/целите си/въпросите си и други хора могат да се включат със съвети и идеи за размисъл :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.01.15 21:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1