04.01.15
20:17
Здравейте.
Решил съм да си взема един нощен протеин (за преди лягане), но се колебая между няколко марки:
1. Dymatize Elite XT (има и соев протеин, което за мен е минус)
2. ON Complete Protein
3. Syntrax Matrix 5.0 (съдържа и “пшеничен протеин”/глутен)
4. BSN Syntha-6 (доста въглехидрати)
От четирите лично бих заложил на оптимума (по обосноватите по горе причини), но това което малко ме притеснява е, че не можах да намеря точно този протеин в официалния сайт на ОН. Намирам го само по разни магазини из Европа / Англия. Някой знае ли защо се получава така?
Отворен съм и към други предложения от към марки.
Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 04.01.15 21:50.
Според мен, за нощен протеин ще е по-добре да заложиш на някакъв казеин, тъй като се усвоява бавно и цяла нощ ще те храни.
04.01.15
21:53
казано от SK0RP10N на 04.01.15, 20:29:
Според мен, за нощен протеин ще е по-добре да заложиш на някакъв казеин, тъй като се усвоява бавно и цяла нощ ще те храни.
Знам за казеина, но ми се иска нещо което е горе-долу еквивалент на храната, понеже може да ми се наложи някой път да го приема и през деня. За това съм се спрял на матриците.
От изброенте бих заложил на Syntrax-a или BSN. Единствено на BSN не ми харесва, че съдържанието на протеин е ниско в доза, за сметка на въглехидратите, но все пак това не го прави лош протеин. На ON като че ли вече има твърде много имитации.
04.01.15
22:58
А за какво ти е нощен протеин?
05.01.15
00:22
Вземи си какъвто и да е и го добавяй към 200гр. извара с вода само да им предадеш вкус. Тогава ще има ефект от цялата работа. На ОН съм пил и се разтваря във вода само с 1-2 раздрусвания за другите коментар не мога да дам. Какъвто и да вземеш няма да има никаква разлика в тялото ти.
05.01.15
00:47
казано от Херцог Трън на 04.01.15, 22:58:
А за какво ти е нощен протеин?
Защото има дни в които не мога да смогна да сготвя нещо за вечеря / преди лягане и в такива моменти един шейк е удачен.
казано от Стойко Колев на 05.01.15, 00:22:
Вземи си какъвто и да е и го добавяй към 200гр. извара с вода само да им предадеш вкус. Тогава ще има ефект от цялата работа. На ОН съм пил и се разтваря във вода само с 1-2 раздрусвания за другите коментар не мога да дам. Какъвто и да вземеш няма да има никаква разлика в тялото ти.
Филма с изварата съм го правил много отдавна и не ми се повтаря, но мерси за съвета все пак :D
Мнението беше редактирано от -=REFLEX=- на 05.01.15 00:48.
05.01.15
00:51
Едни бъркани яйца със сирене/бекон/каквото искаш отнемат ПРЯКО СИЛИ 20 минути. Който и протеин да вземеш, при тая постановка, ефектът ще е същият - нула.
05.01.15
00:56
казано от Херцог Трън на 05.01.15, 00:51:
Едни бъркани яйца със сирене/бекон/каквото искаш отнемат ПРЯКО СИЛИ 20 минути. Който и протеин да вземеш, при тая постановка, ефектът ще е същият - нула.
Яйцата ги ям от години всяка сутрин и въобще не искам да ги виждам като второ ядене :D А за ефекта - не виждам да съм казал някъде, че очаквам някакъв ефект? Искам просто да ми запълни едно ядене когато се налага (най-често се случва вечер).
05.01.15
01:03
Както казах - в такъв случай КОЙТО и да е протеин можеш да вземеш.
http://shop.bb-team.org/syntrax-matrix?utm_source=forum&utm_medium=bottom&utm_campaign=syntrax-matrix
http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-protein-complex?sku=3164#product-description
Примерно.
05.01.15
07:31
Нощен протеин, хм, чакай да помисля..... месо, месо, месО, МЕСО, МЕСО, мЕсО, месо...
Аз в момента ползвам казеинът на пюр нутришън и съм много доволен,не си позволявам често да отделям пари точно за казеин,но си заслужава ... много пъти като се прибера късно вечер и не ми се яде или съм ял скоро е доста успокояващо да знаеш че имаш протеинче да запълни дупката преди лягане и се будя много по-малко гладен,което за мен е плюс,защото имам зверски апетит.
Щом си решил да се набутваш с пари за нещо незначително гледай да е матричен протеин - Dymatizе и Syntrax имат евтини за БГ стандартите варианти.Казеина е мега скъп,гаден на вкус и трудно разтворим и ти предлагам да не се занимаваш с него,камо ли на Pure.
05.01.15
16:05
казано от Padre на 05.01.15, 15:49:
Казеина е мега скъп,гаден на вкус и трудно разтворим...
Това не отговаря на истината.
Казеинът на Cytosport е чудесен на вкус и се разтваря без много повече усилия спрямо всеки друг протеин. Същите впечатления имам и от Pure Nutrition, Weider и Scitec. Химичната структура на този вид протеин го прави малко по-трудно разтворим спрямо суроватъчните, но разликата не е чак толкова голяма, че да създава затруднения. Казеинът на Syntrax (Micellar creme) се разтваря по-лесно от повечето суроватъчни протеини на пазара, вкусът е всичко друго, само не и гаден (както всички продукти на марката). Това е казеин, който си разтварях в чаша точно толкова лесно, колкото захар се разтваря в топъл чай. Всъщност единственият казеин с наистина неприятен вкус, който съм пил, беше неовкусен. Какво си пил ти - нямам идея. За качество ти предлагам да не говорим, защото не виждам как бихме могли да доказваме твърденията си. Цената е фактор с относително значение. Факт - осигуряване на белтъчини чрез добавки винаги е по-скъпо в сравнение с храна. По отношение на ефективността също е ясно... Въпрос на личен избор, но когато за някой парите не са проблем, а улеснението е с достатъчен приоритет - защо не? :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.15 16:15.
05.01.15
16:48
И аз се присъединявам към мнението на Кольо.
Един от най-вкусните протеини, които съм пила, е казеинов, и то точно на Pure Nutrition (шоколад).
Става точно като кремче (ако се сложи по-малко вода), не смятам, че е трудно разтворим, има приятен вкус и дори цената му беше много изгодна (изпили сме общо 4 големи кутии от този протеин).
07.01.15
17:24
казано от Strelok91 на 05.01.15, 17:07:
Bulkpowders Casein. Над 91% белтъчно съдържание.
+1