05.01.15
23:16
Здравейте!
Не мога да кажа, че съм абсолютен начинаещ във фитнеса, тъй като казано по-лесно от преди 5 години тренирам НЕсериозно (започвам, спирам, пак започвам, пак спирам). Сега съм решил да се хвана наистина сериозно и вече тренирам от два месеца. Резултатите, както винаги в началото са видими, но във времето започвам да не усещам съществена разлика. Не бързам, нито искам да става кой знае какво - целта ми е оформяне и малко растеж. На 23 години съм, 185см., 88кг. с малък корем :D.
Програмата, която сам съм си направил е следната:
1-ви ден: Гърди, корем
2-ри ден: Гръб, кардио
3-ти ден: почивка
4-ти ден: Ръце (бицепс, трицепс)
5-ти ден: Рамо, трапец, кардио
6-ти ден: почивка
(*Краката умишлено не съм включил, тъй като съм бивш спортист и краката ми са развити в сравнение с останалата част, в по-късен етап ще включвам и тях)
Това, което искам да постигна: - сваляне от коремната област; - оформяне на тялото; - известно качване на мускулна маса
Това, което искам като съвет: - Какво БЕЗВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО (задължително) мога да започна да пия (аминокиселини, L-глутамин....?)? Кога и как да ги пия?
Надявам се наистина на стойностни мнения. Благодаря предварително.
05.01.15
23:24
Здравей, имаме супер статия за теб. Прочети я, чудесна отправна точка е.
05.01.15
23:36
Без проблем можеш да започнеш с добавките, които имат най-голям приоритет - витамини, минерали и мастни киселини (Omega 3 конкретно). Ако наистина се налага (т.е. има реални, обективни и практически непреодолими причини) можеш да приемаш протеин, но той далеч не е задължителен.
Съжалявам, но краката ти са твърде далеч от това, което би трябвало да бъдат - вероятността да съм прав е близка до 100%. От друга страна постигането на споменатите цели е малко вероятно с трениране на половината мускулатура в тялото. По тази причина те съветвам да преосмислиш тренировъчния си режим и да намериш място за тренировки за крака в него.
P.S. Докато се моткам, умувам и говоря по телефона Димитър Михайлов ме е изпреварил. Статийката е чудесна.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.15 23:44.
казано от Кольо Пияндето на 05.01.15, 23:36:
Без проблем можеш да започнеш с добавките, които имат най-голям приоритет - витамини, минерали и мастни киселини (Omega 3 конкретно). Ако наистина се налага (т.е. има реални, обективни и практически непреодолими причини) можеш да приемаш протеин, но той далеч не е задължителен.
Съжалявам, но краката ти са твърде далеч от това, което би трябвало да бъдат - вероятността да съм прав е близка до 100%. От друга страна постигането на споменатите цели е малко вероятно с трениране на половината мускулатура в тялото. По тази причина те съветвам да преосмислиш тренировъчния си режим и да намериш място за тренировки за крака в него.
P.S. Докато се моткам, умувам и говоря по телефона Димитър Михайлов ме е изпреварил. Статийката е чудесна.
Да! Хареса ми статията и мисля да се вслушам в съветите Ви. Какви са причините според, които може да не се налага приемането на по-горе изброените добавки? Не мисля, че освен крака пропускам друг мускул, но ако греша ще те помоля да ме подсетиш. Не правя крака, тъй като според мен те са ми много по (да не кажа най)-развитите мускули в сравнение с всички останали. Забравих да напиша и относно някакъв съвет за диетата, както и за програмата. Дали е добре да така, както съм разделил мускулите в тези дни или е по-добре да правя по два мускула на ден? Ако е възможно някаква препоръка към програмата.
Благодаря и на двама Ви!