Гърди, Френско, Тесен хват

07.01.15
17:06

Тренирам в зала на приятел, при който няма други уреди освен,  лежанка и тежка щанга, та въпроса ми е, понеже правя Гърди + Трицепс

1.Полулег - тежък
2.Лег - тежък
3.Френско тежко 4 серии
4.Кофички

Бях пробвал преди, Полулег,Лег,Тесен хват, Френско, обаче не се получиха нещата, но се сетих друго дали ще имам сила ако направя първо Френско 3-4 серии почина и след това 3-4 тесен хват.?

Въпросът е дали ще имаш сила за още едно упражнение, правилно ли разбирам?

07.01.15
17:17

Ами нещо такова, аз веднага след гърдите го пробвах и нямах абсолютно никаква сила, обаче днес правих, Лег и Френско, и накрая на шега си сложих 100кг и направих 12 ка без проблем,и се замислих, че май лед френското ще имам сила за 3 серии.

Не съществува човек, който да ти даде адекватно и аргументирано мнение дали ще имаш достатъчно сила за още едно упражнение при така зададен “въпрос”. Упражненията в тренировката ти са описани като тежки... Кое е тежко, защо е тежко и кога е тежко? Това е много относително понятие. Отделно от това нямаме понятие за теб, възможностите ти, кондицията ти, целите ти и т.н. Как да получиш разумен отговор когато въпросът ти е дефиниран като “нещо такова”?

Опитваш и това е... ако имаш сила - работиш, ако нямаш - пропускаш.
По-добър отговор към момента не мисля, че може да ти бъде даден.

07.01.15
17:34

Така е благодаря ти, ще пробвам и ще споделя.

А за тесен хват от лег, задължително ли е, хвата да е максимално тесен, може ли да хващам почти раменен ?

Мнението беше редактирано от GloCK на 07.01.15 17:38.

07.01.15
17:49

Най-добре пробвай,защото никой не знае дали ще имаш сила или не.

07.01.15
18:35

Опитай, ако трябва с помощ при всяко повторение. Психиката в повечето случаи надделява и винаги може да направиш още едно упражнение. Колкото повече упражнения правиш, толкова повече ще растеж. Не съществува претрениране, има само недоспиване и недояждане.

07.01.15
18:51

Аз по принцип не тренирам особено с много упражнения ръцете макс 1-2 упражнения, при мен е странно малко мускулите ми вървят по добре с малко упражнения за крака правя само Тежки клекове и Тяга и съм доста доволен

07.01.15
19:55

казано от Стойко Колев на 07.01.15, 18:35:

Колкото повече упражнения правиш, толкова повече ще растеж.

5 часа в залата добре ли е? :) Или трябва повече? :)

Мнението беше редактирано от Ронката на 07.01.15 19:56.

07.01.15
20:27

стига да ядеш достатъчно и да се наспиш 5 часа звучи перфектно

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 07.01.15 20:28.

07.01.15
21:08

Да, ако си нямаш друга работа и живота ти е само в залата, в леглото и на масата.

07.01.15
21:30

Вижте аз имам малко по различно мислене от вас, смисъл аз не гледам обема, гледам силата, например има хора който аз лично наблюдавам те правят за ръце по 8 упражнения, и ръцете са им на солети, защото те ги претренират, познавам хора който само със тесен хват + френско + сгъване за бицепс с дъмбел и щанга, имат ръце като на Хълк, то не е само до ръцете, но те правят много къси програми, по добре 5 серии гребане и 5 серии тяга за 30 минути, от колкото, 2 ч гръб.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1