29.12.14
16:14
Здравейте.Искам да попитам как се става фитнес модел.Не съм тръгнал аз да ставам, то е ясно, че малцина стават фитнес модели, но ми е интересно.Как да се уредиш да си представител на някоя фирма фитнес продукти,дрехи и т.н. Как да си изкарваш парите чрез тялото си ? С една дума нещо като Лазар Ангелов. Според мен е интересна тема , която я няма във форума.
В България ще ти е трудно от това да си изкарваш прехраната, а дори да успееш преди да започнеш да изкарваш чиста печалба ще трябва да вложиш многооооо пари в тялото си. Също така Лазар има уникален ген и предполагам той се е усетил, че с това ще успее да пробие. Колкото и химични вещества да приемаш и колкото и усърдно да тренираш, ако нямаш ген е трудна работа. Това е мое мнение, не искам да ангажирам никой с него!
30.12.14
11:29
Аз не мисля, че Лазар е успял толкова заради гена си, колкото заради нещо друго (говорим за упоритост и смелост да следва мечтите си разбира се, да не помислите нещо друго :D ). Не знам дали сте на моето мнение, но корави батки- много... Точно оттам идва и проблемът да успее мъж да вади хляб с това. Вижте обаче с жените е съвсем друго- не искам да ми се сърдят, но истината е, че малко по-оформените жени много бързо набират популярност я с някое сайтче, я някой блог... Знайни и незнайни фитнес “икони” станаха нашумели. Дет се вика- с едно огледало в банята и фейсбук успяха да пробият. Една от моя град “проби” (всмисъл че малко по-добра работа си намери), благодарение на умишлено непрестанно бълване на снимки и позьорщина. Може и някой друг “клиент” да си е намерила, на които да им топи килограмите и с нестандартни програми, но както и да е...
Познавам Лазар Ангелов от 6 години насам, беше охрана в Plazza Студентски град, беше 70 килограма релефен, нужно беше само правилната Диета + Добавки + Препарати и ето ефекта.
08.01.15
13:09
казано от introducer на 30.12.14, 11:29:
Една от моя град “проби” (всмисъл че малко по-добра работа си намери), благодарение на умишлено непрестанно бълване на снимки и позьорщина. Може и някой друг “клиент” да си е намерила, на които да им топи килограмите и с нестандартни програми, но както и да е...
Целта оправдава средствата... дори и при професионалистките! :D
Мечтата ми е да бъда фитнес модел,нещо като Лазар Ангелов. Знам , че като Лазар Ангелов стават 1 на 1 милион може би ,но възможно ли е да се издържаш само от физиката си. Как стават нещата тук - в България, намираш си спонсор, подписваш със списания или фирми или какво, като цяло как живееш такъв живот тук, как можеш да се издържаш? Искам да Ви попитам как примерно Лазар Ангелов се е “уредил” със спонсор като “Nike” например и там другите му спонсори ? До колкото знам той се е явявал на няколко състезания по бодибилдинг в България и после се е отказал. Не е ходил в чужбина на състезания,поне до колкото знам. И ми е чудно как са го забелязали ? Как един обикновен човек като мен може да се покаже някъде , за да може да го забележат ? Как стават нещата ? Как се намира спонсор в България изобщо ?
Мисля тази тема за доста интересна и ще съм Ви благодарен ако коментирате разумно и разясним този въпрос най накрая.
Ако знаехме как се намират спонсори, щяхме ние да си намерим и да сме Л.А. а не да ти казваме на теб :D
Лазар тренира много, упорит е - да, но съвсем не се свежда само до това въпроса. Ако искаш точно като него да бъдеш, което пък не е лошо, щом това ти е модела за подражание - можеш да му пишеш и да ти даде програма. Последно май 100-ина лева - тренировки, добавки, хранене и май последно беше за 90 дена ставаш поооочти като него.
Аз познавам доста спонсорирани атлети от Найк и те уверявам, че не им дават чак нещо феноменално:) Но за да станеш такъв, се върни на горното изречение, ако мислиш, че това е пътя. Аз лично леко се съмнявам.
Ще завърша с една лека шега, която е съвсем безобидна и пак с уточнението че Лазар тренира много и изглежда почти перфектно.
Та, въпроса с “пробиването” е леко спорен : той ли е пробил някъде или някой го е пробил някъде...историята мълчи гузно.
Хубав ден и дано ти се сбъднат мечтите, просто се опитай да си намериш твой път, като не копираш сляпо и хаотично каквото ти попадне в гугъл, а намери съвестни хора които да не се възползват от теб и леко да те въведат по пътя.
Аз не копирам Лазар Ангелов, просто Ви дадох пример с него , защото е много известен и всички го знаят. Не бих дал толкова пари за програма, (дето никой не е сигурен , че точно той ти я изработва) защото в момента имам доста добра с хранителен режим+добавки и виждам много добър резултат. Аз не съм казал , че примерно искам да съм на Найк , но гледам фотосесии на някои, които се водят модели и колкото и не скромно да звучи имам по хубаво тяло от тях или поне като изчистя ще е доста по-добро от тяхното. Не искам да ставам бодибилдър, а фитнес модел.Хората уж ми казват , че имам ген и хубаво тяло, а съм още на 17г. и ме насочват да продължавам с това. Търсил съм доста в гугъл по този въпрос с намирането на спонсори и т.н , но мисля , че трябва да станеш известен и те ще те потърсят.
Благодаря за отговорите Ви все пак и се надявам да продължите да коментирате и да развием още темата.
Мнението беше редактирано от preifer на 05.02.15 15:37.
В България пазара е много малък и трудно ще си изкарваш прехраната като фитнес модел. Търси кариера и в някоя друга сфера, но дръж формата, щом имаш ген. Ако паднат фотосесии - супер. А колкото повече се снимаш, толкова ще имаш контакти и ще увеличиш портфолиото. Оттам ако стане нещо, стане, ако не, така и така си имаш друга работа. И бъди готов в един момент да взимаш от другите добавки, защото в противен случай няма да се получи.
Мнението беше редактирано от pe6о на 05.02.15 16:17.
Да, надявам се да не посегна към другите добавки, но знаеш ли.. Ами какво мислите ако примерно се направи страница във Фейсбук и освен оттам ако се набере популярност и да почнат да търсят спонсорите или за фотосесии ? Защото как сега някой да ме забележе за фотосесия - то няма как просто .. Аз мисля , че това е вариант , но не знам ..
Мнението беше редактирано от preifer на 05.02.15 18:34.
06.02.15
10:25
За да те търсят за каквото и да е трябва да познаваш хора. И не само в БГ е така. Има си агенции за модели откъдето можеш да започнеш. Като те наснимат насам натам ще направиш портфолио и ще можеш да се предлагаш на по-сериозни агенции, включително и в чужбина.
06.02.15
11:19
казано от preifer на 05.02.15, 18:32:
Ами какво мислите ако примерно се направи страница във Фейсбук и освен оттам ако се набере популярност и да почнат да търсят спонсорите или за фотосесии ? Защото как сега някой да ме забележе за фотосесия
Това изречение са го изричали хиляди бедни млади 43 килограмови момиченца на раздумка из кафетата с приятелки :D
Аве пич, осъзнай се?! Ти в Пайнер мюзик ли ще ходиш или спортист ще ставаш? Не осъзнаваш ли, че първо трябва да постигнеш нещо огромно, отколкото да бълваш някакви пикленски снимки “преди/след” в изпадналите сайтове? Ако искаш и в някой клип иди, та да те видят още повече хора! Нова категория по състезанията: поп-фолк фитнес
казано от Angel Gyaurov на 06.02.15, 10:25:
За да те търсят за каквото и да е трябва да познаваш хора. И не само в БГ е така. Има си агенции за модели откъдето можеш да започнеш. Като те наснимат насам натам ще направиш портфолио и ще можеш да се предлагаш на по-сериозни агенции, включително и в чужбина.
Аз съм модел към поне за мен най-добрата модна агенция в България.Имам си сертификат и всичко останало.Там правят фотосесии, но не и фитнес фотосесии.
казано от introducer на 06.02.15, 11:19:
казано от preifer на 05.02.15, 18:32:
Ами какво мислите ако примерно се направи страница във Фейсбук и освен оттам ако се набере популярност и да почнат да търсят спонсорите или за фотосесии ? Защото как сега някой да ме забележе за фотосесия
Това изречение са го изричали хиляди бедни млади 43 килограмови момиченца на раздумка из кафетата с приятелки :D
Аве пич, осъзнай се?! Ти в Пайнер мюзик ли ще ходиш или спортист ще ставаш? Не осъзнаваш ли, че първо трябва да постигнеш нещо огромно, отколкото да бълваш някакви пикленски снимки “преди/след” в изпадналите сайтове? Ако искаш и в някой клип иди, та да те видят още повече хора! Нова категория по състезанията: поп-фолк фитнес
Няма смисъл да говориш така при положение , че първо не знаеш кой съм и второ не знаеш какво съм постигнал.
06.02.15
22:27
Като си модел към най-добрата агенция в БГ и там не снимат нищо, което прилича на фитнес, си намираш фотограф който да те снима “фитнес” и с тия си снимки кандидатстваш в агенция дето това снимат.
И нещо не разбирам как голяма БГ агенция не може да ти даде възможност да се снимаш съблечен. Това “фитнес” да не е да станеш лице на марка добавки като някой Мистър О?
казано от Angel Gyaurov на 06.02.15, 22:27:
Като си модел към най-добрата агенция в БГ и там не снимат нищо, което прилича на фитнес, си намираш фотограф който да те снима “фитнес” и с тия си снимки кандидатстваш в агенция дето това снимат.
И нещо не разбирам как голяма БГ агенция не може да ти даде възможност да се снимаш съблечен. Това “фитнес” да не е да станеш лице на марка добавки като някой Мистър О?
Не ме разбра правилно.Просто не съм говорил с тях да ми направят фитнес фотосесия. Те ме викат за избрани фотосесии. Разбира се , че ако говоря с тях ще може , но сигурно трябва да си заплатя , но като гледам няма друг избор. И да питам като си направя такава фотосесия после къде мога да си пращам снимките ? Аз четох в нета например на списания и някакви такива , но не знам.