Добра кардио тренировка ли е качването по стълби?

23.12.12
16:08

живея в 15 етажен блок и мисля да бягам по стълбището.Този вид кардио по-добър ли е от бягането на стадион?

23.12.12
22:17

Супер е, аз тичам по стълбите редовно, пък и сега когато е студено и заледено навън не губи форма. Супер е и е доста натоварващо :)
Аз лично предпочитам това, в сравнение с пътеката във фитнеса;)

23.12.12
23:14

дайте още мнения ,ако може.

23.12.12
23:33

Има си своите плюсове и минуси. Според мен лошото, е че по-лесно можеш да паднеш и да се контузиш. Въпрос е на вкус, ако ти харесва - давай ! :)

Става, но ако е много прашно стълбището обаче, не е яко. Като слизаш надолу по етажите ходи внимателно, тичай само нагоре.

24.12.12
11:34

аз надолу слизам с асансиора се пак са 15 етажа :Д

24.12.12
15:37

Това не е никак кардио :D :D зор голям си е ,но не го прави само да го качиш ми през 2 стълби спринт ;)

24.12.12
18:38

Най-доброто кардио заедно със скачането на въже. Това да слизаш с асансиора обаче не е добра идея,защото на слизане се натоварват краката по различен начин,което е част от тренировката.

Тичането по стълбите е една от най добрите аеробни тренировки. Не само тичаш по стълбите, но може да вкараш и малко гладко бягане ако някой изнервен съсед му тропаш много и те подгони. А иначе щом Роки тренира така, значи няма как да сбъркаш.

28.12.12
22:13

Не тичай надолу, а слизай с асансьора

29.12.12
06:48

Супер е тренировката. Използвай асансьора надолу, че се товарят и коленете надолу, освен “другите мускули”.
Можеш да си поставяш различни цели: за време и постепенно да си го подобряваш :)
Когато се стопли времето обаче е по-добре да излизаш навън заради слънцето и чистия въздух. На стадиона също има стълби, които можеш да използваш.

Мнението беше редактирано от Anelia на 29.12.12 06:49.

10.01.15
05:57

Слизането с асансьор не е добра идея.Как на слизане се товарят ,а на чакване не или ги използваме само в едната посока:) Така ще развиеш само част от мускулите.Бягането надолу подобрява координацията и рефлексите.Аз досега не съм падал.Преди години и аз смятах че слизането е безмислено и след два месеца ,направихме преход във Витоша.Нагоре бях машина и се дразнех че постоянно трябва да чакам групата,но наслизане краката се скапаха още преди 1/3 от пътя и едвам се прибрах.Т.е. получава се дисбаланс със това “пазене” на коленете.

Carbohydrate

10.01.15
12:59

При слизането, мускула работи реактивно ( трябва бързо да спре движението и да задържи известно време, докато дойде другият крак). Това е много натоварващо и не се практикува често, защото горе са написали, да не повтарям ;) Ако не се цели някакъв специален резултат при упражнения, където има клек, то не е много добре да се прави често!

11.01.15
19:07

Ако не бяха безумно скъпи, моят кардио уред у дома щеше да е “фитнес ескалатор” :) На слизане използвай крачката!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1